X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminy rzadko biorę przez te wymioty.
    Jak łykam to prenalen uno bo mi jeszcze zostały a jak skończę to zobaczę co kupię.

Polaj lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Kasha raczej by Cię swędziało gdyby coś się działo.

Niekoniecznie. Mnie nic nie swędziało i okazało sie że grzybek.
    Bralam porbiotyk i jakos tak sie utrzymywało na zbilansowanym poziomie pałeczki kwasu i grzybek, ale bez objawow tzn tylko żółta wydzielina.

A może być tez infekcja bakteryjna wtedy są upławy.... albo jedno i drugie.... najlepiej zrobic badanie na czystośc pochwy tylko pewnie prywatnie. Rzadko ktory gin na nfz da skierowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez ja brałam deppel herz mama na początku ciąży przez 2 tygodnie bo niby pisza na opakowaniu zeby brac przed ciążą ale po dyskucji tutaj zamieniłam na prenatal. Mój gin potwierdził w zasadzie ze jak morfologia ok to żeby nie suplementować dodatkowo żelaza nawet póxniej. A doppel herz ma podwójna dawkę.
    Ja juz sama nie wiem jak to z tym jest. W poprzedniej ciazy prawie do końca miałam morfologie super a póxniej sie okazało że synek ma spore niedobory żelaza i ja po porodzie tez

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu napisane jest żeby brac od miesiąca przed ciąża do końca karmienia. Mi te witaminy narzeczony przywiózł z Polski i takie poleciła mu farmaceutka wiec wyboru nie mam muszę je brac jak narazie tym bardziej ze mam 2 pudełka. Mam jesZcze folik mama 2 trymestr ale tych nie brałam jeszcze.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Pocieszę Cię,że ja od 28 czerwca czekam do 21 sierpnia :P
    Poza tym gratulację,że wszystko ok :)

Podziwiam , że dasz radę ;) ja juz kombinuje co by tu wymyślić żeby podjechac na szybkie podgladanko :D jeszcze trochę i będę codziennie smsowac z moim ginem haha :)
    Wytrzymam jeszcze 3 tygodnie ;) muszę jakos ;)

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mnie boli jak pochodze nad spojeniem. W piatek ide z wynikami pappy do swojej lekarki i zapytam sie jej..
    Kupilam dzis femibion 2 i zaplacilam 70 zl za 30 tabletek, dla mnie drogo...jakie bierzecie witaminy dla ciezarnych?

Ja biorę DHA MAMA PREMIUM. Ginekolog powedzial, mi, że preparat obojętny byle było 2000 jednostek wit. D.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Straszna przebitka:O
    Ja wczoraj kupowałam femibion 2 , 60 tabletek i płaciłam 55 zł:)

Mąż mój też je wczoraj kupowal i placil 45zl za 60 tabletek (30 tabl i 30 kaps)
    :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Mąż mój też je wczoraj kupowal i placil 45zl za 60 tabletek (30 tabl i 30 kaps)
    :)

No właśnie... 70 zł to jednak trochę dużo jak za 30 tabletek :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Hej dziewczyny, ja też szczęśliwa po wczorajszej wizycie :)

Wszystko ok, serducho bije, maluszek się rozwija. Następna wizyta dopiero 08.08... jak ja to wytrzymam?

Super wieści! ;) dasz radę, jak my wszystkie ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    No właśnie... 70 zł to jednak trochę dużo jak za 30 tabletek :)

Tez mi sie wydaje, że dużo ... Ja za femibion 1 za 30 tabletek placilam jakies 17 zl .. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mnie boli jak pochodze nad spojeniem. W piatek ide z wynikami pappy do swojej lekarki i zapytam sie jej..
    Kupilam dzis femibion 2 i zaplacilam 70 zl za 30 tabletek, dla mnie drogo...jakie bierzecie witaminy dla ciezarnych?
    Ja biorę Feminovit + DHA.

Dziś wyszłam ze szpitala, niby wszystko jest OK, krwawienie ustąpiło, badania w porządku (miałam je robione w poniedziałek), a ja się martwię, bo nigdy wcześniej w ciąży nie miałam krwawień żadnych. Już nie mogę doczekać się wizyty u lekarza przez to zdarzenie, chcę potwierdzenia, że wszystko jest dobrze...

P.S. Zmieniłam nick i pokazuje, że jestem nowa, a nie jestem ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - może musisz się przejść po aptekach innych i popytać czy jest gdzieś taniej :) ja mam jedną aptekę do której chodzę, bo faktycznie w niektórych innych są ceny z kosmosu. W swojej aptece nieraz nawet dostaje jakieś gratisy.. ostatnio były to tabletki na ból gardła:) Oczywiście nie dla mnie... Ale dla Tz w sam raz :D Innym razem była to pasta do zębów :) super.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Cosmedice na pewno kupowałam taniej niż 45 zł...

A teraz juz nie biore zadnych witamin, moja lekarka wychodzi z założenia że skoro wyniki krwi sa wzorcowe, wszystko jest ok, to wystarczy sam kwas, a witaminy dodatkowo powodują mdłości- podobno. Także ja witaminy ściagam z tych owoców co je pochałaniam ;), cukier niestety też.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Ja biorę Feminovit + DHA.

Ja też ostatnio kupiłam i będę brać. Do tej pory w ciąży i podczas karmienia brałam Vita-miner prenatal+DHA. Na początku 1. ciąży brałam Pharmaton Matruelle. Też kosmiczna cena, no ale skoro gin polecił... Szkoda tylko, że lekarze nie informują przy okazji ile z tego mają .. ;-/ później wycofali go z rynku polskiego i w aptece babka poleciła ten vita-miner.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie przyniósł wynik glukozy.. 85 mg/dl :) ale mi ulżyło... musiał być jakiś błąd, albo nie wiem co..?

Krokodylica, ana167 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja doktorka polecala jakieś witaminy mama coś tam :D już nie pamiętam co to było. Ale w aptece nie było i wzięłam femibion... i tak już zostałam :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Mąż właśnie przyniósł wynik glukozy.. 85 mg/dl :) ale mi ulżyło... musiał być jakiś błąd, albo nie wiem co..?
    Może coś zjadłaś wcześniej 'ciężkiego'? i się jeszcze zestresowałaś rano? :P

Gosiak, Rybaaaa lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin dał dwie próbki witamin żebym zobaczyła które mi zostaną w żołądku. ;)
    Ale tak jak pisałam u mnie z suplementacją słabo.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mi gin dał dwie próbki witamin żebym zobaczyła które mi zostaną w żołądku. ;)
    Ale tak jak pisałam u mnie z suplementacją słabo.

No to bardzo słabo... I jeszcze wymioty.. :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi ale co ciekawe wyniki mam zawsze rewelacyjne.
    Całą pierwszą ciążę żelazo na genialnym poziomie, inne wyniki też dobre. Mój gin zawsze nie mógł w to uwierzyć. :)

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ