Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:
Kasha raczej by Cię swędziało gdyby coś się działo.
Niekoniecznie. Mnie nic nie swędziało i okazało sie że grzybek.
Bralam porbiotyk i jakos tak sie utrzymywało na zbilansowanym poziomie pałeczki kwasu i grzybek, ale bez objawow tzn tylko żółta wydzielina.
A może być tez infekcja bakteryjna wtedy są upławy.... albo jedno i drugie.... najlepiej zrobic badanie na czystośc pochwy tylko pewnie prywatnie. Rzadko ktory gin na nfz da skierowanie.
-
nick nieaktualnyInez ja brałam deppel herz mama na początku ciąży przez 2 tygodnie bo niby pisza na opakowaniu zeby brac przed ciążą ale po dyskucji tutaj zamieniłam na prenatal. Mój gin potwierdził w zasadzie ze jak morfologia ok to żeby nie suplementować dodatkowo żelaza nawet póxniej. A doppel herz ma podwójna dawkę.
Ja juz sama nie wiem jak to z tym jest. W poprzedniej ciazy prawie do końca miałam morfologie super a póxniej sie okazało że synek ma spore niedobory żelaza i ja po porodzie tez -
Na opakowaniu napisane jest żeby brac od miesiąca przed ciąża do końca karmienia. Mi te witaminy narzeczony przywiózł z Polski i takie poleciła mu farmaceutka wiec wyboru nie mam muszę je brac jak narazie tym bardziej ze mam 2 pudełka. Mam jesZcze folik mama 2 trymestr ale tych nie brałam jeszcze.
-
Helka891 wrote:Pocieszę Cię,że ja od 28 czerwca czekam do 21 sierpnia
Poza tym gratulację,że wszystko ok
Podziwiam , że dasz radęja juz kombinuje co by tu wymyślić żeby podjechac na szybkie podgladanko
jeszcze trochę i będę codziennie smsowac z moim ginem haha
Wytrzymam jeszcze 3 tygodniemuszę jakos
-
ana167 wrote:Mnie boli jak pochodze nad spojeniem. W piatek ide z wynikami pappy do swojej lekarki i zapytam sie jej..
Kupilam dzis femibion 2 i zaplacilam 70 zl za 30 tabletek, dla mnie drogo...jakie bierzecie witaminy dla ciezarnych?
Ja biorę DHA MAMA PREMIUM. Ginekolog powedzial, mi, że preparat obojętny byle było 2000 jednostek wit. D.
New Baby
Julia -
nick nieaktualnyana167 wrote:Mnie boli jak pochodze nad spojeniem. W piatek ide z wynikami pappy do swojej lekarki i zapytam sie jej..
Kupilam dzis femibion 2 i zaplacilam 70 zl za 30 tabletek, dla mnie drogo...jakie bierzecie witaminy dla ciezarnych?
Dziś wyszłam ze szpitala, niby wszystko jest OK, krwawienie ustąpiło, badania w porządku (miałam je robione w poniedziałek), a ja się martwię, bo nigdy wcześniej w ciąży nie miałam krwawień żadnych. Już nie mogę doczekać się wizyty u lekarza przez to zdarzenie, chcę potwierdzenia, że wszystko jest dobrze...
P.S. Zmieniłam nick i pokazuje, że jestem nowa, a nie jestem -
Ana - może musisz się przejść po aptekach innych i popytać czy jest gdzieś taniej
ja mam jedną aptekę do której chodzę, bo faktycznie w niektórych innych są ceny z kosmosu. W swojej aptece nieraz nawet dostaje jakieś gratisy.. ostatnio były to tabletki na ból gardła:) Oczywiście nie dla mnie... Ale dla Tz w sam raz
Innym razem była to pasta do zębów
super.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
W Cosmedice na pewno kupowałam taniej niż 45 zł...
A teraz juz nie biore zadnych witamin, moja lekarka wychodzi z założenia że skoro wyniki krwi sa wzorcowe, wszystko jest ok, to wystarczy sam kwas, a witaminy dodatkowo powodują mdłości- podobno. Także ja witaminy ściagam z tych owoców co je pochałaniam, cukier niestety też.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Jeżyna37 wrote:Ja biorę Feminovit + DHA.
Ja też ostatnio kupiłam i będę brać. Do tej pory w ciąży i podczas karmienia brałam Vita-miner prenatal+DHA. Na początku 1. ciąży brałam Pharmaton Matruelle. Też kosmiczna cena, no ale skoro gin polecił... Szkoda tylko, że lekarze nie informują przy okazji ile z tego mają .. ;-/ później wycofali go z rynku polskiego i w aptece babka poleciła ten vita-miner. -
Rybaaaa wrote:Mąż właśnie przyniósł wynik glukozy.. 85 mg/dl
ale mi ulżyło... musiał być jakiś błąd, albo nie wiem co..?
Gosiak, Rybaaaa lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka