X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    Wczoraj mówiłam się na prenatalne. Mam 14 lipca na 10:10 ale uprzedzona mnie że mogę trochę poczekać.
    Wczoraj też byłam na wizycie, bez usg. Jeszcze plamie, Ale nie jest tego duzo. Leżę i się oszczędzam. Biorę dhupaston.
    Mam nadzieje ze u mojej fasolki wszystko dobrze, że pomimo plamień radzi sobie świetnie. Ostatnio widziałam fasolę tydzień temu w szpitalu przy wypisie.
    Trzymam kciuki za wizyty. Pozdrawiam

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na śniadanko pomidory w śmietanie:) niam

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    A ja ponarzekam. Od wczoraj czuje sie fatalnie. W pracy tak mnie muliło, że zasypiałam, po pracy generalnie dziwne bóle brzucha tzn niby żołądek, ale nie żołądek nie wiem sama nie były typowe na rozciaganie macicy. Pojechalysmy na wycieczke i czulam sie jeszcze gorzej bo brzuch bolał, głowa i ogólnie fatalnie. W zasazie od godz. 20 spałam do 8rano. Z przerwa na prysznic. Po leżakowaniy troche lepie . Nad ranem bolało mnie okresowo ale dośc mocno - przespałam to jakoś. Teraz boli mnie głowa i ogólnie samopoczxucie słabe.

Nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży ale ta znosze chyba duzo gorzej. Jeszcze rano jest ok. Ale juz od południa to jest masakra :-/

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy tu produkujecie, nie da się was nadrobić

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ukrywam, żew w takim stanie najchętniej poszłabym na zwolnienie. Ale jak teraz pójde to dostne grosze. Musze poczekac przynajmniej do wrzesnia/października :-/

• Aenu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam coraz lepsze zachcianki ;) hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakis czas temu miałam zachcianki na sałate z ogórkami i oliwą lub ze smietana i solą. I tak była w stanie cala miske zjesc na raz :-)

Aenu lubi tę wiadomość

• K01 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mnie boli jak pochodze nad spojeniem. W piatek ide z wynikami pappy do swojej lekarki i zapytam sie jej..
    Kupilam dzis femibion 2 i zaplacilam 70 zl za 30 tabletek, dla mnie drogo...jakie bierzecie witaminy dla ciezarnych?

ja biore prenatal duo, zamwoilam z wapteka za neicale 40 zl za opakowanie na 30 dni (witaminy plus 2 tabletki kwasów DHA)

hey :)

gratuluje dobrych informacji i trzymam kciuki za wizyty :)

ja usg I trym w poniedziałek i jakoś tak dziwnie jak zwykle... ma jakies złe przeczucia choć nie mam do nich podstaw.

u mnie przez te zmiany pogody samopoczucie różnie - czasem głowa troche boli, czasami jakieś mdłości ale ogólnie spoko - nie mam za bardzo powodu do narzekań. Tez mnie czasem cos ciągnie czy zaboli po jednej lub drugiej stronie brzucha lub zakłuje w szyjce - ale to raz, dwa dziennie i spokój.

dzis ejdziemy na weekend za miasto i czeka nas wesele kolegi - byle do powiedziałku...

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czesc.
    Wczoraj mówiłam się na prenatalne. Mam 14 lipca na 10:10 ale uprzedzona mnie że mogę trochę poczekać.
    Wczoraj też byłam na wizycie, bez usg. Jeszcze plamie, Ale nie jest tego duzo. Leżę i się oszczędzam. Biorę dhupaston.
    Mam nadzieje ze u mojej fasolki wszystko dobrze, że pomimo plamień radzi sobie świetnie. Ostatnio widziałam fasolę tydzień temu w szpitalu przy wypisie.
    Trzymam kciuki za wizyty. Pozdrawiam
    Też mam prenatalne, a konkretnie najpierw usg genetyczne w tym dniu, tylko o godz 17.
    Tez miałam krwawienie i plamienia od ostatniej niedzieli do wtorku i leżałam w szpitalu przez to ale dziś już jest ok, prócz pobolewania brzucha czasem. Biorę luteinę i mam się oszczędzać i do pracy nie wolno mi chodzić. Lekarz w szpitalu dał mi zwolnienie na 2 tygodnie teraz.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, współczuję, ja jeszcze w niedzielę czułam się fatalnie - też zdecydowanie gorzej znoszę drugą ciążę. Od poniedziałku na szczęście zdecydowana poprawa. W II trymestr weszłam pełna energii. I tego też Ci życzę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie prenata uno, jak skończe opakowanie do przerzuce się na prenatal duo. mam jeszcze doppel herz mama ale to chyba w okresie porodu bede brac i przy karmieniu.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że na pewno nie dalabym rady pracować z takim samopoczuciem i nie wiem co bym zrobiła gdyby nie Żłobek i mąż, który w weekendy i popołudniami zabierał córę na konie, basen, różne wycieczki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój maz tez ogarnia Grześka bo ja jestem nie do zycia. W zeszłym tyg miałam super samopoczucie a w tym masakra. No licze na to, że jakos mi przejdzie i będę sie czuła lepiej. 15 lipca mamy wesele i w ogole nie wiem jak to będzie. najwyżej przesiedze całą impreze albo pojde spać :-)
    Generalnie chciałam pracowac tak jak w zeszlej ciąży do listopada no ale zycie zweryfikuje. Jak bede za duzo w domu to też niedobrze bo oszaleje :-)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko u mnie jest kupiasty nastrój i samopoczucie. Myslałam ze mdłosci i wszystko inne przejda wraz z drugim trymestrem ale dupa. Mdłosci, ból glowy i inne takie.

U mnie tez maż ogarnia córę bo ja jak tylko moge to sie wymykam do sypialni. Nie wiem jakbym dała rade bez niego...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam podpisać umowę w przedszkolu, do którego od września idzie córka i bardzo się ucieszyłam, bo okazało się, że ulubiona pani że żłobka przechodzi do grupy przedszkolnej, więc jestem spokojna o adaptację :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Ale zasuwacie z tym pisaniem :D
    Ja dziś wyspalam się za wszystkie czasy, wstałam o 12 :)

Też czujecie takie ciągniecie w pachwinach? :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Ale zasuwacie z tym pisaniem :D
    Ja dziś wyspalam się za wszystkie czasy, wstałam o 12 :)

Też czujecie takie ciągniecie w pachwinach? :)

Śpioch z Ciebie :) :-D
    Ja mam tak juz od tugodnia i codziennie :) także luzik ;) tak ma być ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Śpioch z Ciebie :) :-D
    Ja mam tak juz od tugodnia i codziennie :) także luzik ;) tak ma być ;)

No właśnie dziś udalo mi się tak pospac:D bo ostatnie dni to było budzenie o 6, 8, 9... :D

• Katiś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Też mam prenatalne, a konkretnie najpierw usg genetyczne w tym dniu, tylko o godz 17.
    Tez miałam krwawienie i plamienia od ostatniej niedzieli do wtorku i leżałam w szpitalu przez to ale dziś już jest ok, prócz pobolewania brzucha czasem. Biorę luteinę i mam się oszczędzać i do pracy nie wolno mi chodzić. Lekarz w szpitalu dał mi zwolnienie na 2 tygodnie teraz.
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!!!

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    No właśnie dziś udalo mi się tak pospac:D bo ostatnie dni to było budzenie o 6, 8, 9... :D

Kurde zazdroszczę. .. Ja to budze się jak moj mąż wstaje i koniec po spaniu ... :(

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ