X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny bardzo bardzo o poranku, to ja już rozpocznę dzisiejszą dyskusję, ciekawe, kto się pojawi pierwszy po mnie (i o której).
    Słuchajcie, chyba dopadły mnie problemy że snem. Od kilku dni budzę siemiedzy 2-4 i nie mogę usnąć dobrych kilka godzin. DIs obudziłam się o 3, dałam sobie czas, ale wstałam a na zegarku 4... zjadłam ciastko bo głodna byłam i pije właśnie rooibosa w salonie pod kocem, mąż smacznie śpi. Macie już problemy że snem? Mi się to nigdy nie zdarzyło, a teraz nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku, wszystko mnie uwiera, nie pasuje, jakiś koszmar... jedziemy dziś na mała wycieczkę do Torunia, mam nadzieję chociaż w aucie pospać.
    Miłego dnia kochane :*

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też nie za dobrze sypiam, mam dziwne sny i strasznie budzę się umęczona, do tego to siusianie w nocy... ciężko zwlec się z wyrka :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

pietruszkanatki, ja miałam problemy na samym poczatku, ale teraz zwykle i tak budze sie miedzy 5-6 , taki mam juz rytm, musze wstac zeby dziecko do żłobka wyszykowac. w nocy jak sie budze to tylko na siku. Ze dwa razy :/, ale robie to w takim pólśnie i z takim bólem oczu że staram sie iść po omacku do wc ;)

Co do płci, to ja tez mam dosyć! WSZYSCY sie dopytuja, a to NASZA sprawa. Skoro nie to nie robi różnicy, to jakim cudem ktoś inny sie tak przejmuje???
    Wczoraj zadzwoniła teściowa do meza i mówi ze my na pewno juz wiemy co bedzie tylko nie chcemy mówic...I tak mnei to denerwuje ze nie powiem, no nie powiem i już! I tak bede sie chciała wstrzymac do połowkowych, bo teraz raczej nikt mi nie powie na 100% a nie chce zaczac kupowac rózowych ubranek albo samochodów ;)

Ja mysle ze 27 lipca juz bede wiedziała, o ile dziedzic sie ułozy, ale mam super lekarke, ona ma super sprzet, wiec pozostaje tylko odpowiednie ułozenie dziecka :)

Dziewczyny, udanych wizyt, udanego weekendu, wypoczywajcie. My jedziemy do moich rodziców dzisiaj, jednak udało sie tatę wykurowac :D, wiec ciesze sie ze bedzie troche wiecej osób do zajmowanie sie moim dzieckiem :D

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów...ja mam sny erotycznie ciagle :D. Od ostatniej wizyty mamy bana na sex,dopóki sie szyjka nie podciagnie do góry. Ja juz opracowałam plan, ze rano jest ok, wiec szybki prysznic i ten teges, ale mezu cały w strachu i chyba unika. Aż dzisiaj rano musiałam z nim przeprowadzic poważna rozmowę na temat moich potrzeb :D

Patrycja27 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które dzisiaj wizytują? :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, 17:15;)

Marzycielka111192, Lovilovi, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę kontrolna u gina.. ale pewnie bez usg bo genetyczne miałam w poniedziałek.

Dziś śniło mi się se farbowałam włosy, fakt mam na kiedyś zimnym jasnoszarym blondzie już 4 cm czarny odrost... marze o fryzjerze, ale nie ufam ze rozjaniacz nie szkodzi:( najgorsze jest to ze nie ma na ten temat żadnych badan a mówienie ze ktoś farbil dziecko zdrowe mnie nie uspokaja:( może przeczekam jeszcze 2 mies.

relgi09kotjuarzp.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali nawet nie mów :D
    My też mamy bana na igraszki... Ale dlaczego? :((((( A ja jak na złość mam ochotę na 150 :D
    Mój Tz to już w nocy się budzi i mnie glaska, a pod nosem tylko... "boże, Ty jesteś taka gladka " :D
    Mam nadzieję, że nie sni mu się jakaś super laska w tym czasie:D

FreshMm, Jeżyna37, helagazela lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty.
    A ja jak się do tej pory doczekać nie mogłam, tak teraz jak pomyślę, że to już we wtorek to wcale mi się nie spieszy... W weekend robimy roczek młodszej córki a ja nie mam się w co ubrać :-o

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziasiaj na wizytach.

Ja mam przymusowe wolne, bo córka gorączkuje i nawet nie wiem czemu. Znając ja to pół dnia i będzie zdrowa :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, dziś na szczęście obudziłam się bez bólu głowy. Co do pytan o plec też mnie irytują, każdy jak dowie się o ciazy to od razu a wiecie już co będzie? No jak to co? DZIECKO!!! Potem zaczynają się komentarze że przydałby się chłopak bo przecież mamy dwie dziewczyny, a ja wcale nie mam takich przekonań, wrrr.
    Co do seksu to my na szczęście nie mamy zakazu i muszę powiedzieć że libido mam 1000 a przeżycia jeszcze większe, więc korzystamy :)
    Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 08:57

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś i ja wizytuję - prenatalne. Staram się nie stresować...

A co do igraszek, to też mamy bana, ale mąż sobie wziął do serca i chyba nawet o tym nie myśli, bo na moje narzekania, że nic nie ten nawet za bardzo nie odpowiada, tylko stwierdza, że trudno. :P

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Witam się w 11 tygodniu - wg usg :)
    Wczoraj zaliczyłam pierwsze spotkanie z porcelaną w ciąży ;/ Współczuję wszystkim zwracającym ....
    Dziś na szczęście lepiej, głowa nie boli :)
    Rozmawiałam z siostrą - ma taką samą budowę ciała jak ja - no może biust mam większy, ale chodzi o miednicę. I wyobraźcie sobie, że we wszystkich trzech ciążach miała rwę kulszową .... Także nie jestem wyjątkiem. Nie wiem czy w tej sytuacji wybierać się do neurloga - i tak mi nic nie pomoże ;/ Siostrze mówili, że rwa jest spowodowana tym, że ma szeroką miednicę ...

kate88:) lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja mam dziś wizytę kontrolna u gina.. ale pewnie bez usg bo genetyczne miałam w poniedziałek.

Dziś śniło mi się se farbowałam włosy, fakt mam na kiedyś zimnym jasnoszarym blondzie już 4 cm czarny odrost... marze o fryzjerze, ale nie ufam ze rozjaniacz nie szkodzi:( najgorsze jest to ze nie ma na ten temat żadnych badan a mówienie ze ktoś farbil dziecko zdrowe mnie nie uspokaja:( może przeczekam jeszcze 2 mies.

Ja też mam już 3-miesięczny odrost i już umówiłam się na 20.07. Pytałam ginekologa o rozjaśnianie i czy można, czy lepiej nie. Powiedział, żeby zapobiegawczo wstrzymać się do końca I trymestru, więc tak zrobiłam
    :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ddziewczyny ;)

Kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty ;)

Tez dzis dzwonie umawiac się na sam odrost , mam obmre i moj odrost ma juz prawie 3 cm ... :D
    Rozjasniac tez mi lekarz zabronił...

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma konieczności aż takiej... żeby marnować włosy, bo naturalnie jestem ciemną brunetka.. A włosy farbuje na czarno i jakby tak spojrzeć czarna farba też się zmywa:D Ale już też zdaloby się odświeżyć I planuje to zrobić w niedalekiej przyszłości:D

• natki89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Powodzenia wszystkim na wizytach :)

Ja w dniu badań prenatalnych robiłam jeszcze test Pappa. Teraz czekam cała w nerwach. Lekarz mi mówił, że nie mam sama interpretować wyników, ale znalazłam kilka dziewczyn z wynikami podobnymi do moich i w moim wieku (28 l) i wychodziło im podwyższone ryzyko ZD. Mam dzwonić do lekarza koło 13 i powie czy zdążył zinterpretować wyniki.

Mimo że usg wyszło bardzo dobrze to nerwy wzięły górę, bo musiałam przeszperać cały Internet :( Wiem, że pewnie Wam nic nie powiedzą moje wyniki bez indywidualnego przeliczenia na mom, ale wyglądają tak:

PAPP-A 1.5 mIU/ml (to odpowiada około 0,35 mom)
    beta-HCG wolna 45.2 ng/ml (to odpowiada około 1,8 mom)

Najepiej żeby oba współczynniki wynosiły około 1. Pappa nie powinna być niższa niż 0,5 a beta wyższa niż 2.

Umieram z nerwów :(

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestesmy u rodzicow od wczoraj i ciexko dojsc do neta. Jestem po badaniach prenatalnych i po pobraniu krwi na PAPPA na wynik obu musze czekac ok 2 tyg.bo przesla mi listem. Ale na badaniu profesor powiedzial ze Maluch wyglada super i ze wszystko na swoim miejscu ma hyhy przeziernosc jest 2 ale u synka byla 2.2 i bylo i jest super dlatego profesor uznal ze taka nasza uroda. Plci nam nie powiedzial bo za wczesnie i bardzo latwo o pomylke( byla przedemna para na polowkowych i dowiedzieli sie ze beda miec coreczke a na prenatalnych jakis inny lekarz im powiedziaal ze bedzie synek ☺para smiala sie ze dobrze iz jeszcze nic nie zaczeli kupowac). U synka byla pepowina dwunaczyniowa ale profesor powiedzial ze tp mozna stwierdzic dopiero na polowkowych bo teraz pepowinka za cienka jest i mozna nie ujrzec wszystkich naczyn. No i mamy lozysko na tylnej scianie macicy ☺ Maluch fikal jak szalony ☺Boje sie wyniku Pappy ale wiem ze to tylko wynik a wazne jest to USG. Pozdrawiam Was wszystkie i spokojnych wizyt zycze oraz spokojnego weekendu ☺

Angela*, Myszk@, Morwa, P., Patrycja27, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    U mnie nie ma konieczności aż takiej... żeby marnować włosy, bo naturalnie jestem ciemną brunetka.. A włosy farbuje na czarno i jakby tak spojrzeć czarna farba też się zmywa:D Ale już też zdaloby się odświeżyć I planuje to zrobić w niedalekiej przyszłości:D
    Ja mam swój czarny naturalny kolor i nie zamierzam farbowac:) po co niszczyć włosy jak nie ma się siwych?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej. Jestesmy u rodzicow od wczoraj i ciexko dojsc do neta. Jestem po badaniach prenatalnych i po pobraniu krwi na PAPPA na wynik obu musze czekac ok 2 tyg.bo przesla mi listem. Ale na badaniu profesor powiedzial ze Maluch wyglada super i ze wszystko na swoim miejscu ma hyhy przeziernosc jest 2 ale u synka byla 2.2 i bylo i jest super dlatego profesor uznal ze taka nasza uroda. Plci nam nie powiedzial bo za wczesnie i bardzo latwo o pomylke( byla przedemna para na polowkowych i dowiedzieli sie ze beda miec coreczke a na prenatalnych jakis inny lekarz im powiedziaal ze bedzie synek ☺para smiala sie ze dobrze iz jeszcze nic nie zaczeli kupowac). U synka byla pepowina dwunaczyniowa ale profesor powiedzial ze tp mozna stwierdzic dopiero na polowkowych bo teraz pepowinka za cienka jest i mozna nie ujrzec wszystkich naczyn. No i mamy lozysko na tylnej scianie macicy ☺ Maluch fikal jak szalony ☺Boje sie wyniku Pappy ale wiem ze to tylko wynik a wazne jest to USG. Pozdrawiam Was wszystkie i spokojnych wizyt zycze oraz spokojnego weekendu ☺

Kochana super wieści! Moj jeden bobas też ma przeziernosc 2 ale to jest jeszcze w normie :)
    A test PAppA to tylko formalnosc - tez w poniedz jade do gina po odbior wyniku :)
    Buziaki i miłego dnia <3

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ