Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny bardzo bardzo o poranku, to ja już rozpocznę dzisiejszą dyskusję, ciekawe, kto się pojawi pierwszy po mnie (i o której).
Słuchajcie, chyba dopadły mnie problemy że snem. Od kilku dni budzę siemiedzy 2-4 i nie mogę usnąć dobrych kilka godzin. DIs obudziłam się o 3, dałam sobie czas, ale wstałam a na zegarku 4... zjadłam ciastko bo głodna byłam i pije właśnie rooibosa w salonie pod kocem, mąż smacznie śpi. Macie już problemy że snem? Mi się to nigdy nie zdarzyło, a teraz nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku, wszystko mnie uwiera, nie pasuje, jakiś koszmar... jedziemy dziś na mała wycieczkę do Torunia, mam nadzieję chociaż w aucie pospać.
Miłego dnia kochane :* -
Witajcie!
pietruszkanatki, ja miałam problemy na samym poczatku, ale teraz zwykle i tak budze sie miedzy 5-6 , taki mam juz rytm, musze wstac zeby dziecko do żłobka wyszykowac. w nocy jak sie budze to tylko na siku. Ze dwa razy, ale robie to w takim pólśnie i z takim bólem oczu że staram sie iść po omacku do wc
Co do płci, to ja tez mam dosyć! WSZYSCY sie dopytuja, a to NASZA sprawa. Skoro nie to nie robi różnicy, to jakim cudem ktoś inny sie tak przejmuje???
Wczoraj zadzwoniła teściowa do meza i mówi ze my na pewno juz wiemy co bedzie tylko nie chcemy mówic...I tak mnei to denerwuje ze nie powiem, no nie powiem i już! I tak bede sie chciała wstrzymac do połowkowych, bo teraz raczej nikt mi nie powie na 100% a nie chce zaczac kupowac rózowych ubranek albo samochodów
Ja mysle ze 27 lipca juz bede wiedziała, o ile dziedzic sie ułozy, ale mam super lekarke, ona ma super sprzet, wiec pozostaje tylko odpowiednie ułozenie dziecka
Dziewczyny, udanych wizyt, udanego weekendu, wypoczywajcie. My jedziemy do moich rodziców dzisiaj, jednak udało sie tatę wykurowac, wiec ciesze sie ze bedzie troche wiecej osób do zajmowanie sie moim dzieckiem
-
Co do snów...ja mam sny erotycznie ciagle
. Od ostatniej wizyty mamy bana na sex,dopóki sie szyjka nie podciagnie do góry. Ja juz opracowałam plan, ze rano jest ok, wiec szybki prysznic i ten teges, ale mezu cały w strachu i chyba unika. Aż dzisiaj rano musiałam z nim przeprowadzic poważna rozmowę na temat moich potrzeb
Patrycja27 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś wizytę kontrolna u gina.. ale pewnie bez usg bo genetyczne miałam w poniedziałek.
Dziś śniło mi się se farbowałam włosy, fakt mam na kiedyś zimnym jasnoszarym blondzie już 4 cm czarny odrost... marze o fryzjerze, ale nie ufam ze rozjaniacz nie szkodzi:( najgorsze jest to ze nie ma na ten temat żadnych badan a mówienie ze ktoś farbil dziecko zdrowe mnie nie uspokaja:( może przeczekam jeszcze 2 mies.
-
Mama-Ali nawet nie mów
My też mamy bana na igraszki... Ale dlaczego?(((( A ja jak na złość mam ochotę na 150
Mój Tz to już w nocy się budzi i mnie glaska, a pod nosem tylko... "boże, Ty jesteś taka gladka "
Mam nadzieję, że nie sni mu się jakaś super laska w tym czasie:DFreshMm, Jeżyna37, helagazela lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane, dziś na szczęście obudziłam się bez bólu głowy. Co do pytan o plec też mnie irytują, każdy jak dowie się o ciazy to od razu a wiecie już co będzie? No jak to co? DZIECKO!!! Potem zaczynają się komentarze że przydałby się chłopak bo przecież mamy dwie dziewczyny, a ja wcale nie mam takich przekonań, wrrr.
Co do seksu to my na szczęście nie mamy zakazu i muszę powiedzieć że libido mam 1000 a przeżycia jeszcze większe, więc korzystamy
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 08:57
-
Hej, dziś i ja wizytuję - prenatalne. Staram się nie stresować...
A co do igraszek, to też mamy bana, ale mąż sobie wziął do serca i chyba nawet o tym nie myśli, bo na moje narzekania, że nic nie ten nawet za bardzo nie odpowiada, tylko stwierdza, że trudno. -
Hej dziewczyny ! Witam się w 11 tygodniu - wg usg
Wczoraj zaliczyłam pierwsze spotkanie z porcelaną w ciąży ;/ Współczuję wszystkim zwracającym ....
Dziś na szczęście lepiej, głowa nie boli
Rozmawiałam z siostrą - ma taką samą budowę ciała jak ja - no może biust mam większy, ale chodzi o miednicę. I wyobraźcie sobie, że we wszystkich trzech ciążach miała rwę kulszową .... Także nie jestem wyjątkiem. Nie wiem czy w tej sytuacji wybierać się do neurloga - i tak mi nic nie pomoże ;/ Siostrze mówili, że rwa jest spowodowana tym, że ma szeroką miednicę ...kate88:) lubi tę wiadomość
-
Maruder wrote:Ja mam dziś wizytę kontrolna u gina.. ale pewnie bez usg bo genetyczne miałam w poniedziałek.
Dziś śniło mi się se farbowałam włosy, fakt mam na kiedyś zimnym jasnoszarym blondzie już 4 cm czarny odrost... marze o fryzjerze, ale nie ufam ze rozjaniacz nie szkodzi:( najgorsze jest to ze nie ma na ten temat żadnych badan a mówienie ze ktoś farbil dziecko zdrowe mnie nie uspokaja:( może przeczekam jeszcze 2 mies.
Ja też mam już 3-miesięczny odrost i już umówiłam się na 20.07. Pytałam ginekologa o rozjaśnianie i czy można, czy lepiej nie. Powiedział, żeby zapobiegawczo wstrzymać się do końca I trymestru, więc tak zrobiłam
New Baby
Julia -
U mnie nie ma konieczności aż takiej... żeby marnować włosy, bo naturalnie jestem ciemną brunetka.. A włosy farbuje na czarno i jakby tak spojrzeć czarna farba też się zmywa:D Ale już też zdaloby się odświeżyć I planuje to zrobić w niedalekiej przyszłości:D
-
Hej dziewczyny
Powodzenia wszystkim na wizytach
Ja w dniu badań prenatalnych robiłam jeszcze test Pappa. Teraz czekam cała w nerwach. Lekarz mi mówił, że nie mam sama interpretować wyników, ale znalazłam kilka dziewczyn z wynikami podobnymi do moich i w moim wieku (28 l) i wychodziło im podwyższone ryzyko ZD. Mam dzwonić do lekarza koło 13 i powie czy zdążył zinterpretować wyniki.
Mimo że usg wyszło bardzo dobrze to nerwy wzięły górę, bo musiałam przeszperać cały InternetWiem, że pewnie Wam nic nie powiedzą moje wyniki bez indywidualnego przeliczenia na mom, ale wyglądają tak:
PAPP-A 1.5 mIU/ml (to odpowiada około 0,35 mom)
beta-HCG wolna 45.2 ng/ml (to odpowiada około 1,8 mom)
Najepiej żeby oba współczynniki wynosiły około 1. Pappa nie powinna być niższa niż 0,5 a beta wyższa niż 2.
Umieram z nerwów
-
nick nieaktualnyHej. Jestesmy u rodzicow od wczoraj i ciexko dojsc do neta. Jestem po badaniach prenatalnych i po pobraniu krwi na PAPPA na wynik obu musze czekac ok 2 tyg.bo przesla mi listem. Ale na badaniu profesor powiedzial ze Maluch wyglada super i ze wszystko na swoim miejscu ma hyhy przeziernosc jest 2 ale u synka byla 2.2 i bylo i jest super dlatego profesor uznal ze taka nasza uroda. Plci nam nie powiedzial bo za wczesnie i bardzo latwo o pomylke( byla przedemna para na polowkowych i dowiedzieli sie ze beda miec coreczke a na prenatalnych jakis inny lekarz im powiedziaal ze bedzie synek ☺para smiala sie ze dobrze iz jeszcze nic nie zaczeli kupowac). U synka byla pepowina dwunaczyniowa ale profesor powiedzial ze tp mozna stwierdzic dopiero na polowkowych bo teraz pepowinka za cienka jest i mozna nie ujrzec wszystkich naczyn. No i mamy lozysko na tylnej scianie macicy ☺ Maluch fikal jak szalony ☺Boje sie wyniku Pappy ale wiem ze to tylko wynik a wazne jest to USG. Pozdrawiam Was wszystkie i spokojnych wizyt zycze oraz spokojnego weekendu ☺
Angela*, Myszk@, Morwa, P., Patrycja27, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:U mnie nie ma konieczności aż takiej... żeby marnować włosy, bo naturalnie jestem ciemną brunetka.. A włosy farbuje na czarno i jakby tak spojrzeć czarna farba też się zmywa:D Ale już też zdaloby się odświeżyć I planuje to zrobić w niedalekiej przyszłości:D
-
inessa wrote:Hej. Jestesmy u rodzicow od wczoraj i ciexko dojsc do neta. Jestem po badaniach prenatalnych i po pobraniu krwi na PAPPA na wynik obu musze czekac ok 2 tyg.bo przesla mi listem. Ale na badaniu profesor powiedzial ze Maluch wyglada super i ze wszystko na swoim miejscu ma hyhy przeziernosc jest 2 ale u synka byla 2.2 i bylo i jest super dlatego profesor uznal ze taka nasza uroda. Plci nam nie powiedzial bo za wczesnie i bardzo latwo o pomylke( byla przedemna para na polowkowych i dowiedzieli sie ze beda miec coreczke a na prenatalnych jakis inny lekarz im powiedziaal ze bedzie synek ☺para smiala sie ze dobrze iz jeszcze nic nie zaczeli kupowac). U synka byla pepowina dwunaczyniowa ale profesor powiedzial ze tp mozna stwierdzic dopiero na polowkowych bo teraz pepowinka za cienka jest i mozna nie ujrzec wszystkich naczyn. No i mamy lozysko na tylnej scianie macicy ☺ Maluch fikal jak szalony ☺Boje sie wyniku Pappy ale wiem ze to tylko wynik a wazne jest to USG. Pozdrawiam Was wszystkie i spokojnych wizyt zycze oraz spokojnego weekendu ☺
Kochana super wieści! Moj jeden bobas też ma przeziernosc 2 ale to jest jeszcze w normie
A test PAppA to tylko formalnosc - tez w poniedz jade do gina po odbior wyniku
Buziaki i miłego dnia