Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Maruder wrote:Jak sie przenieść na FB? Jeśli to ukryta grupa chętnie dołączę , bo mało kto wie o mojej ciazy i wiadomo ze nie chce rozgłaszać . W tematach dziecięcych jestem kompletnie zielona wiec szukam wsparcia na każdym froncie .
przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek to napiszę Ci w prywatnej wiadomości dalej co i jak
-
Helka891 wrote:Dziewczyny, a może na grupie na FB by tak założyć wątek o wózkach i innych potrzebnych rzeczach?
bo tak z ciekawosci przegladam wózki i masakra jakaś
a tak te kobietki, które mają już doświadczenie mogłyby w jednym miejscu pod postem pisać jakie są plusy i minusy użytkowania danego wózka
chodzi głównie o to by nie było dziennie miliona nowych postów aby się nie zrobił bałagan stąd "post dzienny" na nasze ploteczki. Dla ważnych rzeczy są potrzebne osobne posty ,aby łatwiej później było znaleźć info co i jak i gdzie tego szukać :p
-
Morwa wrote:Helka nie pytaj tylko zakładaj
chodzi głównie o to by nie było dziennie miliona nowych postów aby się nie zrobił bałagan stąd "post dzienny" na nasze ploteczki. Dla ważnych rzeczy są potrzebne osobne posty ,aby łatwiej później było znaleźć info co i jak i gdzie tego szukać :p
ale skoro mam pozwolenie, to już założyłam wątek
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Lovilovi wrote:Większość dziewczyn chyba przeszła na fb... bo tutaj cisza się zrobiła taka
od kilku dni
Ja teraz piszę mało i tutaj, i na fb, ponieważ mam teraz stres i tremę przed poniedziałkowym usg i nie chcę nikogo zarażać negatywną energiąpoza tym to, że mój pracodawca - jak się okazało - dopiero teraz po moim przypomnieniu oddał moje l4 do zus też psuło mi humor i odbierało wenę xD nie lubię pisać o negatywnych rzeczach
byle do poniedziałku...
-
Helka891 wrote:Dziewczyny, a może na grupie na FB by tak założyć wątek o wózkach i innych potrzebnych rzeczach?
bo tak z ciekawosci przegladam wózki i masakra jakaś
a tak te kobietki, które mają już doświadczenie mogłyby w jednym miejscu pod postem pisać jakie są plusy i minusy użytkowania danego wózka
Ja nie dołączę z tego względu, że aktualnie nie interesują mnie tematy wózkowe, bo swoje wózki - gondola i mniejsza spacerówka już mam po starszym dziecku. Mieszkam w centrum miasta i wybrałam lekkie, zwrotne wózki z kauczukowymi kołami, które świetnie się sprawdzają w miejskim motłochu, jak i w parku. Więc nie wiedziałabym, co pisać w takiej grupie
Teraz zastanawiam się nad poduszką do karmienia, ale chyba wybiorę Pooffi.
I nad chustą do noszenia, coś się znajdzie
-
FreshMm wrote:Ja nie dołączę z tego względu, że aktualnie nie interesują mnie tematy wózkowe, bo swoje wózki - gondola i mniejsza spacerówka już mam po starszym dziecku. Mieszkam w centrum miasta i wybrałam lekkie, zwrotne wózki z kauczukowymi kołami, które świetnie się sprawdzają w miejskim motłochu, jak i w parku. Więc nie wiedziałabym, co pisać w takiej grupie
Teraz zastanawiam się nad poduszką do karmienia, ale chyba wybiorę Pooffi.
I nad chustą do noszenia, coś się znajdzie
Ale tu nie chodzi o nową grupętylko o wątek na grupie, która już jest
żeby doradzić takim zielonym jak ja, co warto kupić, a co nie
FreshMm lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Dziewczyny, wiem ze już kiedyś pytałam o to ale chyba nikt nie zarejestrował albo nie zauwazyłam odpowiedzi.
Czy któras z Was boryka się/borykała z wysuwajacą się szyjką macicy?
Zaczęło się to jakieś 2 tygodnie temu, lekarka mówiła ze to nie zagraża ani ciazy ani dziecku, po prostu słabsze trzymanie spowodowane też pewnie już jednym porodem. Ale zastanawiam się czy któraś z Was ma coś takiego czy jestem wyjatkiem? Jeśli któraś z Was to miała, to czy ta szyjka się podciagneła? ( podobno może, ale nie musi, moze tak zostac do konca ciazy). -
Dziewczyny przepraszam że się nie udzielam tak jak na początku ale niestety nie mam zbytnio czasu. Czeka nas remont pokoju dla maluchów,do rego nasza córka do przedszkola idzie od września i staramy się powoli wszystko stopniowo kupować bo czeka nas sporo wydatków. Do tego bardzo dużo imprez rodzinnych,że nawet nie mamy za duzo wolnych weekendów
ale za to jutro zaczynam 14 tydzień
jak ten czas leci. Teraz tylko do 1 sierpnia na wizytę a nastepenie na badania polowkowe. I czekam za potwierdzeniem tej płci,bo niby na prenatalnych dziewczynka ale po konsultacji z swoim ginekologiem kazał wstrzymać się do tego 1 sierpnia.
Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Wprawdzie ja do października wózka nie będę kupowała ale opinie chętnie poczytam
wiec skoro grupa tajna na fb to ja tez bym chciała dołączyć
byłam dzisiaj na zakupach weszłam na dział dla noworodków żeby tylko sie rozejrzeć i wszystko takie brzydkie mi sie wydawało i tylko w kolorach beżowych, jednak to w Polsce są najładniejsze rzeczy
-
Cześć dziewczyny. Postanowiłam napisać tutaj na forum i trochę się rozgościć. Jestem prawie w 11 tygodniu ciąży. W niedzielę pojawiło się u mnie dużo brązowego śluzu i kilka plamek krwi. Po wizycie w szpitalu okazało się że łożysko się odkleja i jest krwiak 2,5x0,5. Czuję się już lepiej nie boli mnie już prawie podbrzusze. Mam przepisany duphaston. I leżę cały czas. Trochę się denerwuje bo nie wiem jak przebiega wchłanianie tego krwiaka. Czy któraś z was też była w takiej sytuacji?
-
Inez87 wrote:Wprawdzie ja do października wózka nie będę kupowała ale opinie chętnie poczytam
wiec skoro grupa tajna na fb to ja tez bym chciała dołączyć
byłam dzisiaj na zakupach weszłam na dział dla noworodków żeby tylko sie rozejrzeć i wszystko takie brzydkie mi sie wydawało i tylko w kolorach beżowych, jednak to w Polsce są najładniejsze rzeczy
Maruder do Ciebie juz poleciała wiadomość prywatnaannaki lubi tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:A ja dzisiaj zauważyłam, że na genetycznych w podsumowaniu lekarz wpisał mi położenie łożyska: "ściana przednia, nisko"
To chyba niedobrze co? A Wy jak macie położone łożysko?
ściana przednia, wysoko
myśle że nie ma co sie martwić na wyrost https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
BlackCat ja też mam nisko ale na tylnej ścianie - mi lekarz mówił, żeby na razie się nie martwić, bo ze wzrostem macicy jeszcze się może podnieść. Martwić się będziemy jak niebardzo będzie miało ochotę podejść wyżej
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Łożysko na ścianie przedniej jest ok- też. takie mam i miałam w poprzednich ciążach. To,że nisko też nie ma znaczenia, ważne,żeby nie zasłaniało szyjki macicy- wtedy robi się przodujące co grozi plamieniami/krwawieniami, oraz koniecznością cc.
Jeśli chodzi o wysuwającą się szyjkę to słyszałam,że można założyć na nią pessar.BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Black, moja mama jeszcze w połowie ciąży miała łożysko całkowicie na ujściu szyjki macicy. U niej to niefajnie było jak widać, wiec musiała leżeć do końca ciąży i to na lewym boku. Łożysko przesuwało się i w końcu przesunęło się tak, że naturalnie urodziła
BlackCatNorL lubi tę wiadomość