X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Jak sie przenieść na FB? Jeśli to ukryta grupa chętnie dołączę , bo mało kto wie o mojej ciazy i wiadomo ze nie chce rozgłaszać . W tematach dziecięcych jestem kompletnie zielona wiec szukam wsparcia na każdym froncie .
    Jest to grupa całkowicie tajna ;) przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek to napiszę Ci w prywatnej wiadomości dalej co i jak :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Dziewczyny, a może na grupie na FB by tak założyć wątek o wózkach i innych potrzebnych rzeczach? :P bo tak z ciekawosci przegladam wózki i masakra jakaś :) a tak te kobietki, które mają już doświadczenie mogłyby w jednym miejscu pod postem pisać jakie są plusy i minusy użytkowania danego wózka :)
    Helka nie pytaj tylko zakładaj :) chodzi głównie o to by nie było dziennie miliona nowych postów aby się nie zrobił bałagan stąd "post dzienny" na nasze ploteczki. Dla ważnych rzeczy są potrzebne osobne posty ,aby łatwiej później było znaleźć info co i jak i gdzie tego szukać :p

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Helka nie pytaj tylko zakładaj :) chodzi głównie o to by nie było dziennie miliona nowych postów aby się nie zrobił bałagan stąd "post dzienny" na nasze ploteczki. Dla ważnych rzeczy są potrzebne osobne posty ,aby łatwiej później było znaleźć info co i jak i gdzie tego szukać :p
    A nie chciałam się tak rządzić :P ale skoro mam pozwolenie, to już założyłam wątek :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Większość dziewczyn chyba przeszła na fb... bo tutaj cisza się zrobiła taka :( od kilku dni

Ja teraz piszę mało i tutaj, i na fb, ponieważ mam teraz stres i tremę przed poniedziałkowym usg i nie chcę nikogo zarażać negatywną energią ;D poza tym to, że mój pracodawca - jak się okazało - dopiero teraz po moim przypomnieniu oddał moje l4 do zus też psuło mi humor i odbierało wenę xD nie lubię pisać o negatywnych rzeczach :) byle do poniedziałku...

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Dziewczyny, a może na grupie na FB by tak założyć wątek o wózkach i innych potrzebnych rzeczach? :P bo tak z ciekawosci przegladam wózki i masakra jakaś :) a tak te kobietki, które mają już doświadczenie mogłyby w jednym miejscu pod postem pisać jakie są plusy i minusy użytkowania danego wózka :)

Ja nie dołączę z tego względu, że aktualnie nie interesują mnie tematy wózkowe, bo swoje wózki - gondola i mniejsza spacerówka już mam po starszym dziecku. Mieszkam w centrum miasta i wybrałam lekkie, zwrotne wózki z kauczukowymi kołami, które świetnie się sprawdzają w miejskim motłochu, jak i w parku. Więc nie wiedziałabym, co pisać w takiej grupie :)
    Teraz zastanawiam się nad poduszką do karmienia, ale chyba wybiorę Pooffi.
    I nad chustą do noszenia, coś się znajdzie :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja nie dołączę z tego względu, że aktualnie nie interesują mnie tematy wózkowe, bo swoje wózki - gondola i mniejsza spacerówka już mam po starszym dziecku. Mieszkam w centrum miasta i wybrałam lekkie, zwrotne wózki z kauczukowymi kołami, które świetnie się sprawdzają w miejskim motłochu, jak i w parku. Więc nie wiedziałabym, co pisać w takiej grupie :)
    Teraz zastanawiam się nad poduszką do karmienia, ale chyba wybiorę Pooffi.
    I nad chustą do noszenia, coś się znajdzie :)

Ale tu nie chodzi o nową grupę ;) tylko o wątek na grupie, która już jest :) żeby doradzić takim zielonym jak ja, co warto kupić, a co nie :D

FreshMm lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem ze już kiedyś pytałam o to ale chyba nikt nie zarejestrował albo nie zauwazyłam odpowiedzi.
    Czy któras z Was boryka się/borykała z wysuwajacą się szyjką macicy?

Zaczęło się to jakieś 2 tygodnie temu, lekarka mówiła ze to nie zagraża ani ciazy ani dziecku, po prostu słabsze trzymanie spowodowane też pewnie już jednym porodem. Ale zastanawiam się czy któraś z Was ma coś takiego czy jestem wyjatkiem? Jeśli któraś z Was to miała, to czy ta szyjka się podciagneła? ( podobno może, ale nie musi, moze tak zostac do konca ciazy).

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że się nie udzielam tak jak na początku ale niestety nie mam zbytnio czasu. Czeka nas remont pokoju dla maluchów,do rego nasza córka do przedszkola idzie od września i staramy się powoli wszystko stopniowo kupować bo czeka nas sporo wydatków. Do tego bardzo dużo imprez rodzinnych,że nawet nie mamy za duzo wolnych weekendów :/ ale za to jutro zaczynam 14 tydzień :P jak ten czas leci. Teraz tylko do 1 sierpnia na wizytę a nastepenie na badania polowkowe. I czekam za potwierdzeniem tej płci,bo niby na prenatalnych dziewczynka ale po konsultacji z swoim ginekologiem kazał wstrzymać się do tego 1 sierpnia. :)

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprawdzie ja do października wózka nie będę kupowała ale opinie chętnie poczytam :) wiec skoro grupa tajna na fb to ja tez bym chciała dołączyć :) byłam dzisiaj na zakupach weszłam na dział dla noworodków żeby tylko sie rozejrzeć i wszystko takie brzydkie mi sie wydawało i tylko w kolorach beżowych, jednak to w Polsce są najładniejsze rzeczy :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oto zaległe zdjecia :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82354b1d78b7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eac96c72de45.jpg

emi2016, Myszk@, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • jolka1222 Nowa

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Postanowiłam napisać tutaj na forum i trochę się rozgościć. Jestem prawie w 11 tygodniu ciąży. W niedzielę pojawiło się u mnie dużo brązowego śluzu i kilka plamek krwi. Po wizycie w szpitalu okazało się że łożysko się odkleja i jest krwiak 2,5x0,5. Czuję się już lepiej nie boli mnie już prawie podbrzusze. Mam przepisany duphaston. I leżę cały czas. Trochę się denerwuje bo nie wiem jak przebiega wchłanianie tego krwiaka. Czy któraś z was też była w takiej sytuacji? :-)

w4sqskjo2hnq6dex.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Wprawdzie ja do października wózka nie będę kupowała ale opinie chętnie poczytam :) wiec skoro grupa tajna na fb to ja tez bym chciała dołączyć :) byłam dzisiaj na zakupach weszłam na dział dla noworodków żeby tylko sie rozejrzeć i wszystko takie brzydkie mi sie wydawało i tylko w kolorach beżowych, jednak to w Polsce są najładniejsze rzeczy :)
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek , przyjmij a wyślę Ci wiadomość prywatną jak dołączyć do grupy :)

Maruder do Ciebie juz poleciała wiadomość prywatna :)

annaki lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zauważyłam, że na genetycznych w podsumowaniu lekarz wpisał mi położenie łożyska: "ściana przednia, nisko" :/ To chyba niedobrze co? A Wy jak macie położone łożysko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 16:51

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w czwartek muszę się spytać o to łożysko, fajnie jakby było w tym lepszym miejscu :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A ja dzisiaj zauważyłam, że na genetycznych w podsumowaniu lekarz wpisał mi położenie łożyska: "ściana przednia, nisko" :/ To chyba niedobrze co? A Wy jak macie położone łożysko?

ściana przednia, wysoko

myśle że nie ma co sie martwić na wyrost https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 Wysłałam Ci prywatną wiadomość odnośnie grupy :)

Inez87 lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat ja też mam nisko ale na tylnej ścianie - mi lekarz mówił, żeby na razie się nie martwić, bo ze wzrostem macicy jeszcze się może podnieść. Martwić się będziemy jak niebardzo będzie miało ochotę podejść wyżej ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko na ścianie przedniej jest ok- też. takie mam i miałam w poprzednich ciążach. To,że nisko też nie ma znaczenia, ważne,żeby nie zasłaniało szyjki macicy- wtedy robi się przodujące co grozi plamieniami/krwawieniami, oraz koniecznością cc.
    Jeśli chodzi o wysuwającą się szyjkę to słyszałam,że można założyć na nią pessar.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Może faktycznie się przesunie z czasem. Będę bacznie mu się przyglądać z ginusiem. W poniedziałek mam wizytę.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, moja mama jeszcze w połowie ciąży miała łożysko całkowicie na ujściu szyjki macicy. U niej to niefajnie było jak widać, wiec musiała leżeć do końca ciąży i to na lewym boku. Łożysko przesuwało się i w końcu przesunęło się tak, że naturalnie urodziła :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ