Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczesc
A my tradycyjnie nie chcemy znac płci. Gin juz poinformowany, że ma nam nic nie mówic jak coś zobaczy. W poprzedniej ciazy było to samo. Ja co prawda przeczuwałam, że będzie chłopak (w zasadzie byłam pewna, nie wiem czemu) i tak jest.
Rodzina oczywiście wkurzona ale mielismy zabawe przez to
teraz nie wiem. Wydaje mi się że może byc dziewczynka. Oprócz tego żeby było zdrowe to nie wiem co chce.... wygodnie chłopak bo wszytsko mam, ale dziewczynka tez fajna.
Ja prenatalne dopiero w czwartek...... ehhh masakra
Co do włosów to ja nie farbuje. Mój naturalny kolor to średni blond z odcieniami złocistego. jak wybrałam sie na metamorfoze to fryzjer powiedział że mam ładny kolor i on by nie farbowałwięc nie farbuje. Od słońca rozjaśnia sie trochę
Za tydzień wesaele. Przymierzałam sukienke taka luźniejsza i widac brzuszeka chciałam ukryc przed rodzinką ciążę.... nie cierpie opowiadac o tym i się tłumaczyć. A rodzinka ciekawska i zawsze bedzie wypytywać. Wystrczy ze rodzice i tesciowe pytaja jak sie czuje. Nie widze potrezby opowiadania o tym wszystkim po kolei
Nie mam jeszcze luxniejszejżeby ukryc brzuszek
-
*Sylwia wrote:czesc
A my tradycyjnie nie chcemy znac płci. Gin juz poinformowany, że ma nam nic nie mówic jak coś zobaczy. W poprzedniej ciazy było to samo. Ja co prawda przeczuwałam, że będzie chłopak (w zasadzie byłam pewna, nie wiem czemu) i tak jest.
Rodzina oczywiście wkurzona ale mielismy zabawe przez to
teraz nie wiem. Wydaje mi się że może byc dziewczynka. Oprócz tego żeby było zdrowe to nie wiem co chce.... wygodnie chłopak bo wszytsko mam, ale dziewczynka tez fajna.
Ja prenatalne dopiero w czwartek...... ehhh masakra
Co do włosów to ja nie farbuje. Mój naturalny kolor to średni blond z odcieniami złocistego. jak wybrałam sie na metamorfoze to fryzjer powiedział że mam ładny kolor i on by nie farbowałwięc nie farbuje. Od słońca rozjaśnia sie trochę
Za tydzień wesaele. Przymierzałam sukienke taka luźniejsza i widac brzuszeka chciałam ukryc przed rodzinką ciążę.... nie cierpie opowiadac o tym i się tłumaczyć. A rodzinka ciekawska i zawsze bedzie wypytywać. Wystrczy ze rodzice i tesciowe pytaja jak sie czuje. Nie widze potrezby opowiadania o tym wszystkim po kolei
Nie mam jeszcze luxniejszejżeby ukryc brzuszek
Ja też chciałam poznać płeć po porodzie, ale mąż ppwiedział, że on i tak chce znać. Więc bez sensu.
Ja strasznie żałuję, że w ogóle zaczęłam farbować włosy, bo miałam piękny kolor, średni blond ale z jasnymi i ciemniejszymi "pasemkami", które było widać pod światło. A już po 1 farbowaniu pociemniały i kolor zrobił się jednolity. Teraz nie farbuję, ostatnio rok temu po porodzie (chyba), a ostatnio ścięłam na tyle, że cała reszta farby zniknęła z końcówek. Narazie nie zamierzam farbować jeszcze przez dłuugi czas. -
P. wrote:Hej, dziś i ja wizytuję - prenatalne. Staram się nie stresować...
A co do igraszek, to też mamy bana, ale mąż sobie wziął do serca i chyba nawet o tym nie myśli, bo na moje narzekania, że nic nie ten nawet za bardzo nie odpowiada, tylko stwierdza, że trudno.Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
mam wolne od środy i powiem Wam że fajnie jest, chyba pójdę na zwolnienie od sierpnia, czuję się spokojniejsza, wypoczęta, mam lepszy apetyt, mdłości minęły, co prawda środa była okropna, ale to chyba mój organizm potrzebował regeneracji, moja waga wciąż stoi w miejscu, no ale ja z nadwagą jestem, to też trochę inaczej. a i nie napisałam Wam, na USG widziałam jak maluch prostuje swoje nóżki, aż sobie pomyślałam gdzie za jakiś czas będzie mi je wciskał
Zamierzam zrobić ciasto z porzeczkami, są chętne na kawałek?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAenu wrote:Ja mam swój czarny naturalny kolor i nie zamierzam farbowac:) po co niszczyć włosy jak nie ma się siwych?
ja tam już mam trochę i muszę kolor nakładać co jakiś czas. Henna jest bezpieczna w ciąży i ja właśnie ją zamierzam stosować.
-
nick nieaktualnyRybaa - farba nie zmienia koloru wlosów, to jest przeciez genetycznie uwarunkowane. Jak przestaniesz farbowac to wlosy wroca do poprzedniego koloru. No chyba ze bylo zapisane zeby zmieniły kolor bo tak tez sie dzieje. Z wiekiem włosy ciemnieją trochę
-
nick nieaktualny
-
Ja od kilku dni budzę się ok 5 i później przez jakąś godzinę, dwie nie mogę zasnąć. Jak już mi się uda to później śpię do 11
Ja nie mam problemów ze zwolnieniem ale to może zależeć od rodzaju wykonywanej pracy i od towarzyszących dolegliwości ciążowych.[/url]
-
Dziewczyny, a może na grupie na FB by tak założyć wątek o wózkach i innych potrzebnych rzeczach?
bo tak z ciekawosci przegladam wózki i masakra jakaś
a tak te kobietki, które mają już doświadczenie mogłyby w jednym miejscu pod postem pisać jakie są plusy i minusy użytkowania danego wózka
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Lovilovi wrote:Większość dziewczyn chyba przeszła na fb... bo tutaj cisza się zrobiła taka
od kilku dni
Jak sie przenieść na FB? Jeśli to ukryta grupa chętnie dołączę , bo mało kto wie o mojej ciazy i wiadomo ze nie chce rozgłaszać . W tematach dziecięcych jestem kompletnie zielona wiec szukam wsparcia na każdym froncie .