X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :-)
    A my tradycyjnie nie chcemy znac płci. Gin juz poinformowany, że ma nam nic nie mówic jak coś zobaczy. W poprzedniej ciazy było to samo. Ja co prawda przeczuwałam, że będzie chłopak (w zasadzie byłam pewna, nie wiem czemu) i tak jest :-).
    Rodzina oczywiście wkurzona ale mielismy zabawe przez to :-D
    teraz nie wiem. Wydaje mi się że może byc dziewczynka. Oprócz tego żeby było zdrowe to nie wiem co chce.... wygodnie chłopak bo wszytsko mam, ale dziewczynka tez fajna :-).

Ja prenatalne dopiero w czwartek...... ehhh masakra

Co do włosów to ja nie farbuje. Mój naturalny kolor to średni blond z odcieniami złocistego. jak wybrałam sie na metamorfoze to fryzjer powiedział że mam ładny kolor i on by nie farbował :-) więc nie farbuje. Od słońca rozjaśnia sie trochę :-D

Za tydzień wesaele. Przymierzałam sukienke taka luźniejsza i widac brzuszek :-/ a chciałam ukryc przed rodzinką ciążę.... nie cierpie opowiadac o tym i się tłumaczyć. A rodzinka ciekawska i zawsze bedzie wypytywać. Wystrczy ze rodzice i tesciowe pytaja jak sie czuje. Nie widze potrezby opowiadania o tym wszystkim po kolei :-/
    Nie mam jeszcze luxniejszej :-/ żeby ukryc brzuszek

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    czesc :-)
    A my tradycyjnie nie chcemy znac płci. Gin juz poinformowany, że ma nam nic nie mówic jak coś zobaczy. W poprzedniej ciazy było to samo. Ja co prawda przeczuwałam, że będzie chłopak (w zasadzie byłam pewna, nie wiem czemu) i tak jest :-).
    Rodzina oczywiście wkurzona ale mielismy zabawe przez to :-D
    teraz nie wiem. Wydaje mi się że może byc dziewczynka. Oprócz tego żeby było zdrowe to nie wiem co chce.... wygodnie chłopak bo wszytsko mam, ale dziewczynka tez fajna :-).

Ja prenatalne dopiero w czwartek...... ehhh masakra

Co do włosów to ja nie farbuje. Mój naturalny kolor to średni blond z odcieniami złocistego. jak wybrałam sie na metamorfoze to fryzjer powiedział że mam ładny kolor i on by nie farbował :-) więc nie farbuje. Od słońca rozjaśnia sie trochę :-D

Za tydzień wesaele. Przymierzałam sukienke taka luźniejsza i widac brzuszek :-/ a chciałam ukryc przed rodzinką ciążę.... nie cierpie opowiadac o tym i się tłumaczyć. A rodzinka ciekawska i zawsze bedzie wypytywać. Wystrczy ze rodzice i tesciowe pytaja jak sie czuje. Nie widze potrezby opowiadania o tym wszystkim po kolei :-/
    Nie mam jeszcze luxniejszej :-/ żeby ukryc brzuszek

Ja też chciałam poznać płeć po porodzie, ale mąż ppwiedział, że on i tak chce znać. Więc bez sensu.
    Ja strasznie żałuję, że w ogóle zaczęłam farbować włosy, bo miałam piękny kolor, średni blond ale z jasnymi i ciemniejszymi "pasemkami", które było widać pod światło. A już po 1 farbowaniu pociemniały i kolor zrobił się jednolity. Teraz nie farbuję, ostatnio rok temu po porodzie (chyba), a ostatnio ścięłam na tyle, że cała reszta farby zniknęła z końcówek. Narazie nie zamierzam farbować jeszcze przez dłuugi czas.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Hej, dziś i ja wizytuję - prenatalne. Staram się nie stresować...

A co do igraszek, to też mamy bana, ale mąż sobie wziął do serca i chyba nawet o tym nie myśli, bo na moje narzekania, że nic nie ten nawet za bardzo nie odpowiada, tylko stwierdza, że trudno. :P
    Trzymam kciuki! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

mam wolne od środy i powiem Wam że fajnie jest, chyba pójdę na zwolnienie od sierpnia, czuję się spokojniejsza, wypoczęta, mam lepszy apetyt, mdłości minęły, co prawda środa była okropna, ale to chyba mój organizm potrzebował regeneracji, moja waga wciąż stoi w miejscu, no ale ja z nadwagą jestem, to też trochę inaczej. a i nie napisałam Wam, na USG widziałam jak maluch prostuje swoje nóżki, aż sobie pomyślałam gdzie za jakiś czas będzie mi je wciskał

Zamierzam zrobić ciasto z porzeczkami, są chętne na kawałek? :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Ja mam swój czarny naturalny kolor i nie zamierzam farbowac:) po co niszczyć włosy jak nie ma się siwych?
    Kto nie ma siwych ten ma dobrze ;) ja tam już mam trochę i muszę kolor nakładać co jakiś czas. Henna jest bezpieczna w ciąży i ja właśnie ją zamierzam stosować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa - farba nie zmienia koloru wlosów, to jest przeciez genetycznie uwarunkowane. Jak przestaniesz farbowac to wlosy wroca do poprzedniego koloru. No chyba ze bylo zapisane zeby zmieniły kolor bo tak tez sie dzieje. Z wiekiem włosy ciemnieją trochę

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na igraszki tez mam zakaz. Mąz marudzi że zaniedbany chodzi..... Na razie bez infekcje gin zabronil, ale moze na kolejnej wizycie pozwoli juz :-)
    U mnie libido srednie..... jak mąż zacznie to sie rozkręcam ale samej mi sie nie chce :-)

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni budzę się ok 5 i później przez jakąś godzinę, dwie nie mogę zasnąć. Jak już mi się uda to później śpię do 11 ;)
    Ja nie mam problemów ze zwolnieniem ale to może zależeć od rodzaju wykonywanej pracy i od towarzyszących dolegliwości ciążowych.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny nie macie problemu z dostaniem zwolnienia od lekarza?
    Ja uciekam ze swojej kliniki i boje sie ze bede miala probkem ze zwolnieniem.

Ja nie mam żadnego problemu, sam wypisuje co miesiąc ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam problemu ze zwolnieniem, ginka na samym początku ciąży zasugerowała, że powinnam dużo odpoczywać i wypisuje co wizytę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu, to my szlabanu nie mamy a ja mam znowu w ciąży powtórkę z rozrywki, bo libido +1000 choć i normalnie mam duże ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam problemu ze zwolnieniem :)

Maruder lubi tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff lekarz dzwonił i ryzyko wad genetycznych znikome :) :) wynik odbiorę 21 lipca przy kolejnej wizycie A to już zaraz :)

Karmelova, ana167, Gosiak, Didi_85, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam problemu z dostaniem zwolnienia. W razie kontroli zus każe mi mówić, że mi się brzuch napina i boli.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny nie macie problemu z dostaniem zwolnienia od lekarza?
    Ja uciekam ze swojej kliniki i boje sie ze bede miala probkem ze zwolnieniem.

Nie mam problemu ze zwolnieniem. Dostałam już na pierwszej wizycie.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie :) Lekarz podejrzał tez babla prze usg i sprawdził bicie serca ( i nie skasował za usg).

Gosiak, FreshMm, Patrycja27, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może na grupie na FB by tak założyć wątek o wózkach i innych potrzebnych rzeczach? :P bo tak z ciekawosci przegladam wózki i masakra jakaś :) a tak te kobietki, które mają już doświadczenie mogłyby w jednym miejscu pod postem pisać jakie są plusy i minusy użytkowania danego wózka :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość dziewczyn chyba przeszła na fb... bo tutaj cisza się zrobiła taka :( od kilku dni

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka Ty mi tutaj o wózkach a ja to jestem tak zielona że nawet ubranek nie rozróżniam :D Body, śpiochy, pajace... czym to się różni pojęcia nie mam :D Ale uznałam, że będę się doktoryzować po połówkowym ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Większość dziewczyn chyba przeszła na fb... bo tutaj cisza się zrobiła taka :( od kilku dni

Jak sie przenieść na FB? Jeśli to ukryta grupa chętnie dołączę , bo mało kto wie o mojej ciazy i wiadomo ze nie chce rozgłaszać . W tematach dziecięcych jestem kompletnie zielona wiec szukam wsparcia na każdym froncie .

relgi09kotjuarzp.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ