X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, wiem ze już kiedyś pytałam o to ale chyba nikt nie zarejestrował albo nie zauwazyłam odpowiedzi.
    Czy któras z Was boryka się/borykała z wysuwajacą się szyjką macicy?

Zaczęło się to jakieś 2 tygodnie temu, lekarka mówiła ze to nie zagraża ani ciazy ani dziecku, po prostu słabsze trzymanie spowodowane też pewnie już jednym porodem. Ale zastanawiam się czy któraś z Was ma coś takiego czy jestem wyjatkiem? Jeśli któraś z Was to miała, to czy ta szyjka się podciagneła? ( podobno może, ale nie musi, moze tak zostac do konca ciazy).

Ja mam niewydolność szyjki macicy.. która wraz z ciężarem dziecka skraca się... przedwcześnie.

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja mam niewydolność szyjki macicy.. która wraz z ciężarem dziecka skraca się... przedwcześnie.

Ale nie wiem o co chodzi z ta Twoja wysuwajaca się szyjka macicy ?
    Ale jeżeli lekarka mówiła że nie zagraża to dziecku to pewnie nie masz się czym martwić:)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko na przedniej ścianie znaczy tyle, że tam się właśnie wytworzyło. A na tym etapie ciąży może być nisko, w miarę wzrosty macicy zazwyczaj przesuwa się do góry. Myślę, że na razie nie ma się czym martwić

Ja dziś znalazłam detektorem serduszko <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali - nie spotkałam dziewczyn w ciąży z tą przypadłością - ale niestety u mnie w rodzinie po porodzie - tak ok 45 lat zaczyna się problem - z opadająca macica - wtedy właśnie tak szyjka wystaje jakby na zewnątrz - u babci skończyło się operacja podniesienia macicy - ale czytałam dużo o zapobieganiu i po porodzie trzeba po prostu dużo ćwiczyć mięśnie dna macicy i Kegla i powinno się w miarę unormować. Tyle że trzeba już zawsze dbać o dobrą kondycję podwozia ;)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jest to grupa całkowicie tajna ;) przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek to napiszę Ci w prywatnej wiadomości dalej co i jak :)
    Morwa, to ja też poproszę

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Morwa, to ja też poproszę

I ja i ja :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Polubiłam za odpowiedz rzecz jasna bo chyba taki jedyna odpowiedziałaś, dzięki. U mnie nie ma problemu ze skracaniem, szyjka jest długa, zamknięta. Ale jest obniżona i to mnie trochę niepokoi. Przez to mogą zdarzać sie częściej plamienia, wczoraj znow wylądowałam na IP.
    No nic, dzięki, juz nie będę zawracać wam głowy swoim problemem.
    ikarzyca również dziękuje za info.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali ale co się stało, znowu jakieś plamienia, z dzidzią wszystko ok??

Morwa ja też poproszę, widzę że większość dziewczyn przeniosła się właśnie na fb i tu coraz mniej piszą :(

weekend a ja na nogach już od 7.30 :( mój dzieć nie ma wyczucia, jak trzeba iść do przedszkola to go z łóżka trzeba na siłę wyciągać, a jak jest wolne to już o 6.30 potrafi wstać rześki i wyspany :)

ja dziś planuje odwiedzić kilka sklepów co by kilka ubrań w większym rozmiarze kupić, bo niestety już w swoich jest mi strasznie niewygodnie :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • jova Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A ja dzisiaj zauważyłam, że na genetycznych w podsumowaniu lekarz wpisał mi położenie łożyska: "ściana przednia, nisko" :/ To chyba niedobrze co? A Wy jak macie położone łożysko?

W poprzedniej ciąży w 14 tygodniu miałam łożysko brzeżnie przodujące,na badaniu połówkowym było już wyżej, i generalnie podniosło się do końca ciąży wraz ze wzrostem macicy i na koniec ciąży było całkowicie prawidłowo umiejscowione. Gin też mówił, że na wczesnym etapie łożysko które jest nisko położone, najczęściej się podnosi, rzadko kiedy zostaje łożyskiem przodującym.
    Więc nie ma się co martwić na zapas :)

natki89, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
    Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018

• natki89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak każdy się przenosi to i ja Morwa ładnie proszę o miejsce :)

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie nisko. Lekarz nic nie mówił więc uważam ze nie ma się co martwić na zapas :) moja siostra też tak miała i wszytsko było ok :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktucznie to nasze forum obumiera :(
    Dawaj i mnie Morwa na to fb skoro takie "tajne" :) ;)

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, to ja też poproszę :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zastanawiałam się nad wózkiem, tak tylko orientacyjnie, bo wiadomo, że jeszcze za szybko :) Na ten moment bardzo podobają mi się ANEXY. Słyszała lub wie, któraś z Was coś na ich temat? :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale faktycznie na fb jest troche łatwiej.
    Ja wczoraj odebralam wyniki glukozy, przed ciążą mialam 95 a teraz 86 wiec bardzo zadowolonaa jestem :)
    Ktoś pisał o bólach głowy.. mnie boli głowaa jak jest mocny upal i wtedy pomaga mi herbata z cukrem (gdzie ja cukru nie uzywam ogólnie)

Miłego dnia wam zyczę :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to w takim razie i ja poproszę o link do fb. Nie chciałam się tam przenosić bo tutaj jest trochę bardziej anonimowo ale cóż :)
    Ja ostatnio odkryłam że mnie boli głowa jak mam niskie ciśnienie. Kilka dni temu miałam 95/60 i myślałam że padnę. Mała kawa na trochę pomogła a zapobiegawczo i ze skutkiem zaczęłam stosować spacery ;)
    Na ostatniej wizycie z tego wrażenia nawet nie zapytałam gdzie u mnie jest łożysko. Na następnej dopytam, chociaż kolejne usg mam dopiero 21 sierpnia więc kawał czasu.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powstałam wam zaproszenia do przyjaciółek, przyjmijcie proszę abym mogła wam wysłać wiadomość prywatną z dalszym postępowaniem :) Tym ,które same wysłały mi zaproszenia do przyjaciółek juz wysłałam owe wiadomości prywatne :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Polubiłam za odpowiedz rzecz jasna bo chyba taki jedyna odpowiedziałaś, dzięki. U mnie nie ma problemu ze skracaniem, szyjka jest długa, zamknięta. Ale jest obniżona i to mnie trochę niepokoi. Przez to mogą zdarzać sie częściej plamienia, wczoraj znow wylądowałam na IP.
    No nic, dzięki, juz nie będę zawracać wam głowy swoim problemem.
    ikarzyca również dziękuje za info.

Nie zawracasz głowy, no coś Ty.
    Faktycznie to są chyba dwie inne przypadlosci.. czytałam o tym w Internecie i faktycznie mogą zdarzać się przez to plemienia. Macica też jest przez to obnizona? Doktorka nie kazała Ci polegiwac?

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie forum obumiera... No szkoda, że wszystkie się przenosicie.
    Chyba muszę poszukać innego forum :D
    Bo fb nie posiadam i nie będę zakładać.
    Miło było was poznać :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dajcie mi też linka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nawalil nam podgrzewacz gazowy i gaz sie ulatnial i uruchomil sie czujnik czadu. Akurat kapalam wtedy synka.. maz twierdzi ze bardziej gaz niz czad no ale nie wiem ile sie tego nawdychalam

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ