X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Faktycznie forum obumiera... No szkoda, że wszystkie się przenosicie.
    Chyba muszę poszukać innego forum :D
    Bo fb nie posiadam i nie będę zakładać.
    Miło było was poznać :)

Ja zagladam tu i tu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w lazience max 7min. Boje sie ze zaszkodzilam dzidzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero w czwartek. Zastanawialam sie czy jechac na ip ale stwiwrxilam ze bez sensu i tak nic nie zrobia. Nie zatrulam sie raczej. Chociaz glowa mnnie bolala ale to moze z nerwow

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tutaj jestem :) czytam sumiennie ale nie zawsze mam wiedze w tym o czym piszecie więc się nie wypowiadam :)
    faktycznie że coś obumarło forum :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    To dajcie mi też linka
    Grupa jest tajna , więc nikt spoza nie może jej nawet wyszukać , więc link Ci nic nie da ;) przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek to dam ci namiary na swojego facebooka. Muszę mieć Cię w znajomych na Facebooku aby móc Cię dodać do naszej grupy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 12:29

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja czytam wątek na forum i jestem na grupie na facebooku. Nie mam możliwości pisania tak jak wcześniej ,czyli często , bo mam teraz sporo pracy. Powiedzmy ,że zaczął się mi sezon w pracy , a co za tym idzie....zapiernicz, poza tym mam trochę "prac budowlanych" na głowie , więc nie jest tak fajnie. Ale za jakiś czas to ulegnie zmianie i znowu będę więcej się udzielać :)

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, nie uciekajcie z tego forum. Ja tu cały czas będę :) z resztą ja jestem trochę sentymentalna lubię wracać tam gdzie jest miło :)
    I też się nie udzielam jak nie mam o czymś pojęcia, a że to moja pierwsza ciąża to ogólnie rzecz biorąc to wiedzę mam marną :)
    Sylwia obserwuj się czy nie będziesz miała zaburzeń widzenia, świadomości albo nudności (chyba że nadal masz typowe nudności ciążowe). Jeśli nic z podobnych objawów nie wystąpi to wydaje mi się że powinno być wszystko ok. Ale mamy na forum dwie lekarki więc niech może one się lepiej wypowiedzą.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wybaczcie że się tak rzadko udzielam. Mam teraz sajgon w pracy i w domu a co za tym idzie czasu mniej. Do tego mój synuś się pochorował więc nie mam czasu na nic. Muszę się jednak pochwalić bo jestem przeszczęsliwa. Wczoraj byłam na prenatalnych. Moja dzidzia ma 6,4 cm. Jest zdrowa i na dodatek wygląda na dziewczynkę!!! Moje marzenia się spełniają.
    Co do grupy na fb jak mogę to też poprosze o dodanie mnie do członków, na fb dużo łatwiej się pisze czy wrzuca zdjęcia...

kate88:), Jeżyna37, helagazela, Patrycja27, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Morwa to w takim razie i ja poproszę o link do fb. Nie chciałam się tam przenosić bo tutaj jest trochę bardziej anonimowo ale cóż :)
    Ja ostatnio odkryłam że mnie boli głowa jak mam niskie ciśnienie. Kilka dni temu miałam 95/60 i myślałam że padnę. Mała kawa na trochę pomogła a zapobiegawczo i ze skutkiem zaczęłam stosować spacery ;)
    Na ostatniej wizycie z tego wrażenia nawet nie zapytałam gdzie u mnie jest łożysko. Na następnej dopytam, chociaż kolejne usg mam dopiero 21 sierpnia więc kawał czasu.
    ooo ,ja też 21 sierpnia ;))

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Helka naczekamy :)

Helka891 lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudnosci mialam rano ale zjadlam i jest ok. Troche boli mnie glowa ale nie musi byc od tego.... ehhhh nie wiem jak dotrwam do czwartku

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia powiem szczerze, że nie mam pojęcia jakie jest postępowanie u ciężarnej w takiej sytuacji. Pewnie gdyby o mnie chodziło to poszlabym na IP dla pewności.

Ja się na fejsa nie planuję przenosić. Forum mi odpowiada i póki wątek działa to będę tutaj

jolka1222, Patrycja27, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Nudnosci mialam rano ale zjadlam i jest ok. Troche boli mnie glowa ale nie musi byc od tego.... ehhhh nie wiem jak dotrwam do czwartku
    teraz tak moze byc ze nudnosci masz jak jestes glodna i przechoda jak zjesz. A glowa moze cie bolec na zmiane pogody bo dzis taka glupia, niby cieplo pozniej leje i zas slonce. Mysle ze poki brzuch cie nie boli, ani nie plamisz to jest ok. Teraz doczytalam... to moze jedz na IP, najwyzej uznaja ze panikujesz za bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 13:55

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Cześć. Wybaczcie że się tak rzadko udzielam. Mam teraz sajgon w pracy i w domu a co za tym idzie czasu mniej. Do tego mój synuś się pochorował więc nie mam czasu na nic. Muszę się jednak pochwalić bo jestem przeszczęsliwa. Wczoraj byłam na prenatalnych. Moja dzidzia ma 6,4 cm. Jest zdrowa i na dodatek wygląda na dziewczynkę!!! Moje marzenia się spełniają.
    Co do grupy na fb jak mogę to też poprosze o dodanie mnie do członków, na fb dużo łatwiej się pisze czy wrzuca zdjęcia...
    Przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek , będę mogła wysłać Ci wtedy wiadomość prywatną odnośnie grupy na facebooku :)

MoniaP lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też dzisiaj głowa pęka :/ u nas jest straszny skwar. Pojechaliśmy z mężem na zakupy spożywcze to nawet mi się myśleć nie chciało, mówię do niego że ja to chyba tylko ciałem dzisiaj biorę udział w tych zakupach. Bo głowa nie myśli wcale :)
    Ale już jesteśmy w domku i teraz tylko odpoczywać. Później zrobię sok ze szpinaku a na wieczorny deser maliny pod kruszonką z lodami :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Mnie tez nie ma na fb wiec zostaje tutaj :)
    To jest moja druga ciaza i dlatego jest mi latwiej nie mam tylu watpliwosci.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moja siostra się zatruła gazem z piecyka, ona zemdlała jej współlokatorka nie, ale obie leżały 3 dni w szpitalu, pewnie dlatego, że było wezwane pogotowie i staż pożarna. Wiem, że podawali im tlen i jakieś kroplówki. Ale jeśli dobrze się czujecie to myślę, że w tak krótkim czasie raczej się nie zatrułaś.

dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam na ip na ginekologie. Tak mnie opierdolily ze jestem niepowazna i nieodpowiedzialna ze trzeba bylo wczesniej prztjechac ze teraz za pozno itp. No tak sie wkurzylam ze szok

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslaly mnie w koncu na oddzial gdzie maja komore hiperbaryczna pobrali krew i jest wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mowil ze troche pozno no ale we krwi nic nie ma objawow tez nie bylo wiec wszystko ok. Oby!!!!

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ