X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Któraś sprawdzała poziom żelaza we krwi podczas ciąży? Z racji niejedzenia mięsa kontroluję wyniki i po pozytywnym teście wszystko wyszło ok - 121 (normy: 37 - 145). Dzisiaj powtórzyłam badania i mam nieco ponad dwukrotnie wyższy wynik (!) 250 przy tych samych normach. Wizyta we środę a w głowie pełno obaw i niepokój...

XyZ
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina, może jakieś witaminy Ci podniosły?

Jeju, jeszcze 1,5 doby do usg, a ten czas wlecze się wolniej niż wcześniej zleciały 3 tygodnie... nie mogę się doczekać <3

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Lekarz mowil ze troche pozno no ale we krwi nic nie ma objawow tez nie bylo wiec wszystko ok. Oby!!!!
    I jak zostawili Cię na oddziale? Wszystko dobrze z Tobą i maluszkiem?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się stąd nie wybieram nigdzie. Ostatnio generalnie bardzo mało się udzielam, za dużo na głowie, a czasu nie przybywa. A do tego wczoraj strasznie zmokliśmy i zalało mi telefon... więc tyle co na komp albo tel. męża przez najbliższe dni będę.
    A jutro świętujemy z rodzinką roczek naszej córci <3

FreshMm, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba, wszystkiego najlepszego dla córci :-*

Rybaaaa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Aenu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro wizyta, stresuje się

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizytuję. A dzisiaj kończę 14 tydzień i zaczynam 15 :) Doczekałam się! ;)

kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie ;) ja jutro pi odbiór wyników z PAPPA u gina a w środę ide na usg 4D :) a czas to się tak ciągnie że hej :(
    Milego dnia wszystkim :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zostawili mnie na oddziale bo nic nie wyszlo we krwi. Usg nie mialam bo nie pszlam ponownie na ip położnicza. Lekarz mowil ze wszystko ok i nic sie nie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym lekarz mowil ze skoro nie uruchomil sie pelny alarm w czujniku to znaczy ze to nie byly dawki zagrazajace zdrowiu.

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to super :)
    My jutro zaczynamy 16 tydzień ;) ale fajnie!!
    W czwartek do lekarza podejrzeć maleństwo a wieczorem wyjeżdżamy na ponad tydzień do Polski :)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Sylwia to super :)
    My jutro zaczynamy 16 tydzień ;) ale fajnie!!
    W czwartek do lekarza podejrzeć maleństwo a wieczorem wyjeżdżamy na ponad tydzień do Polski :)
    Wizytujemy razem ;) ja mam na 16
    A do Polski też jadę w podobnym czasie ale we wtorek 18.07
    A skąd jesteś w Polsce? Ja dolny Śląsk

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z łódzkiego :)
    I również mamy w czwartek na 16 wizytę :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Dawno sie nie odzywałam, ale ogólnie nie ma sił, a dużo na głowie.

W piatek byłam na usg prenatalnym i niestety nie jestem z niego zadowolona. Badanie z racji wieku na NFZ... maleństwo nie chciało sie zbadać... lekarka pokazała mi żyłę i tętnice i jak serce bije.... po czym stwierdziła, ze dziecko nie chce sie zbadać i mam iść na pobranie krwi i wrócić... jak wróciłam, to zaczęła mnie uderzać kilkanaście razy w brzuch palcami i głowica, pewnie żeby maleństwo sie ruszyło... jeszcze raz puściła mi bicie serca (chociaż już nie wiem czy tylko widziałam, czy tez słyszałam bicie). Badanie jeszcze chwile trwało, po czym stwierdziła, ze już skońcyla. Ze pacjent niewspolpracujacy, ze mam zagazowane jelita i ze wyglada ze wszystko ok, ale wyniki bedą za 7 dni (chyba roboczych), ze położna zadzwoni kiedy będę mogła je odebrać...
    Nie podała mi żadnych wymiarów ani płci...
    Obawiam sie, ze ona nic nie pomierzyla, ze wszystkie pomiary zmyśli....

Aha, a wywiad polegał na tym, ze spytała sie tylko o wzrost i wagę (przy czym w wagę chyba nie uwierzyła, bo sie zawahała i spytała sie, kiedy sie ważyłam)...

I nie wiem, czy szukać jutro na cito prywatnie badania, czy odpuścić... jutro kończę 13 tydzień, wiec praktycznie czas do piątku tylko mam (ciąża jest dodatkowo 2 dni starsza).

Patrycja27 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dostałam 1 zdjęcie na odczep sie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa nie przejmuj się, musiała zmierzyć przeziernosc i do systemu bez tego nie dostałaby kasy za Ciebie. Poczekaj na wyniki powinno być wszystko opisane. Ja też jak byłam na programie z NFZ za wiele się od lekarki nie dowiedziałam, ale opis jest na dwie strony.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Ktosiowa nie przejmuj się, musiała zmierzyć przeziernosc i do systemu bez tego nie dostałaby kasy za Ciebie. Poczekaj na wyniki powinno być wszystko opisane. Ja też jak byłam na programie z NFZ za wiele się od lekarki nie dowiedziałam, ale opis jest na dwie strony.

Kurde dziewczyny też bylam na prenatalnych na NFZ i ginka mowila mi wszystko nawet pomiary :) wszystko dokladnie opisywala ja pytalam i ona odpowiadala :)
    Może tez czasem zalezy na jakiego trafi się gina ;) ale najważniejsze parametry musiała pomierzyć , i napewno to zrobila , spokojnie ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Dawno sie nie odzywałam, ale ogólnie nie ma sił, a dużo na głowie.

W piatek byłam na usg prenatalnym i niestety nie jestem z niego zadowolona. Badanie z racji wieku na NFZ... maleństwo nie chciało sie zbadać... lekarka pokazała mi żyłę i tętnice i jak serce bije.... po czym stwierdziła, ze dziecko nie chce sie zbadać i mam iść na pobranie krwi i wrócić... jak wróciłam, to zaczęła mnie uderzać kilkanaście razy w brzuch palcami i głowica, pewnie żeby maleństwo sie ruszyło... jeszcze raz puściła mi bicie serca (chociaż już nie wiem czy tylko widziałam, czy tez słyszałam bicie). Badanie jeszcze chwile trwało, po czym stwierdziła, ze już skońcyla. Ze pacjent niewspolpracujacy, ze mam zagazowane jelita i ze wyglada ze wszystko ok, ale wyniki bedą za 7 dni (chyba roboczych), ze położna zadzwoni kiedy będę mogła je odebrać...
    Nie podała mi żadnych wymiarów ani płci...
    Obawiam sie, ze ona nic nie pomierzyla, ze wszystkie pomiary zmyśli....

Aha, a wywiad polegał na tym, ze spytała sie tylko o wzrost i wagę (przy czym w wagę chyba nie uwierzyła, bo sie zawahała i spytała sie, kiedy sie ważyłam)...

I nie wiem, czy szukać jutro na cito prywatnie badania, czy odpuścić... jutro kończę 13 tydzień, wiec praktycznie czas do piątku tylko mam (ciąża jest dodatkowo 2 dni starsza).

Na pewno pomierzyła, inaczej nie wyliczyła by ryzyka, pewnie też zrobiła zrzuty z NT i itd. Niektórzy ludzie niestety nie nadają się na lekarzy, ze względu na osobowość... Może ta pani naprawdę jest fachowcem tylko strasznym chamem.

relgi09kotjuarzp.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa współczuję :( Kurczę, człowiek czeka na to prenatalne, stresuje się i przeżywa a takie babsko ma to gdzieś i traktuje pacjęntkę jak "nexta" grrr :/ Zero empatii!!! Poczekaj na te wyniki PAPPA i zobaczysz jak Ci wszystko razem zestawi. Zawsze w razie wątpliwosci Nifty możesz zrobić. Ale wiesz co, gdyby było coś niepokojącego w obrazie USG to by nie odpuściła. Poprostu nie zrobiła dokładnych pomiarów. Nosek musiała dojrzeć i "na oko" w normie przezierność. Postaraj się nie zamartwiać. Trzymaj się.

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Dziewczyny... Któraś sprawdzała poziom żelaza we krwi podczas ciąży? Z racji niejedzenia mięsa kontroluję wyniki i po pozytywnym teście wszystko wyszło ok - 121 (normy: 37 - 145). Dzisiaj powtórzyłam badania i mam nieco ponad dwukrotnie wyższy wynik (!) 250 przy tych samych normach. Wizyta we środę a w głowie pełno obaw i niepokój...

Tez mam podwzszone żelazo i przed ciążą miałam tak samo. Jesz witaminy z zelazem? Może sztucznie podniosły poziom. Ja brałam bez żelaza a i tak powyżej normy. Liczę na to że dzidziuś zacznie ze mnie ciągnąć i w końcu spadnie trochę

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ