X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dzisiaj mam wizytę o 10.30. Juz się stresuje...ostatnio maleństwo widziałam w 8 tc. Trzymajcie kciuki
    Trzymam mocno <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też spać dziś nie mogłam. Czekam na relacje z wizyt :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U nas dziś 15t1d.. jutro wizyta u ginekolog:) muszę pójść po zwolnienie i może ta szyjke mi zobaczy w jakim jest stanie...
    Na podgląd dzieciaczka chyba nie mam co liczyć :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    U nas dziś 15t1d.. jutro wizyta u ginekolog:) muszę pójść po zwolnienie i może ta szyjke mi zobaczy w jakim jest stanie...
    Na podgląd dzieciaczka chyba nie mam co liczyć :)
    Czyli ty masz termin na 31 grudnia? Bo ja dzisiaj mam 15+0 tc i termin mam na 1 styczeń :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Czyli ty masz termin na 31 grudnia? Bo ja dzisiaj mam 15+0 tc i termin mam na 1 styczeń :)

Tak na prawdę to sama nie wiem już na kiedy mam termin

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Tak na prawdę to sama nie wiem już na kiedy mam termin
    Ale to patrzysz ma OM czy na wielkość dzieciaczka? Bo patrząc na wielkość dziecka to ja mam nawet termin na 28.12 ale mój ginek powiedział że to się jeszcze 5 razy zmieni i jeśli być miała się teraz trzymać wielkości dziecka to co wizytę byśmy termin zmieniali :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam wynik testu PAPPA - ryzylo wad u moich dzieciaków znikome <3
    Tak bardzo się Ciesze <3
    W środę usg 4D i zobaczymy nasze dzieciaczki <3

Helka891, Gosiak, kasha86, FreshMm, kate88:), Morwa, helagazela, emi2016, Paula_29, Nadin, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam , ucielo mi poprzedni komentarz.
    A więc termin w karcie ciąży mam wpisany na 01.01 , a z ostatniego usg 31.12 więc albo dziś mam 15t0d albo 15t1d.. mimo wszystko żadna różnica i zaczynamy 16 tc

A wg om to nawet nie patrzę, bo cykle miałam różnej długości..

• Angela* Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ale to patrzysz ma OM czy na wielkość dzieciaczka? Bo patrząc na wielkość dziecka to ja mam nawet termin na 28.12 ale mój ginek powiedział że to się jeszcze 5 razy zmieni i jeśli być miała się teraz trzymać wielkości dziecka to co wizytę byśmy termin zmieniali :)

Ja wedlug OM mam termin na 5 styczen , a wedlug USG na 30 grudzien ;) gtudzien napewno bedzie moj , bo przy blziiakach ciąża w 3ytyg to ciaza donoszona i rozwiazuja :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak się zaczęłam zastanawiać . .. bo według om dziś mam 14t1d .. A wg usg z 12t2d 15t1d... cos chyba jest nie tak :D

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wi8zyte jutro... Boje sie jak cholera..
    Jeszcze dzis okropna biegunka, zeby przezcy dzis i jutro rano, tak bardzo bym chcuala uslyszec same dobre wiesci :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki ja dzisiaj byłam zrobić badania i upuscic krwi na Pappa :) za tydzień prenatalne i juz mnie stres zżera :/
    no i nam już wyniki wszystko jest ok tylko mocz lipa :/ powtórzę jeszcze raz za 2 dni i zobaczymy.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wyników :) <3
    Miłego dnia :)

Angela* lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi ja też już chyba się zamotalam w tym co piszesz bo na pierwszej stronie masz podane 5.01 więc jeszcze inaczej :D ale nie ma co się zastanawiać. Nasze dzieciaczki i tak wyjdą wtedy kiedy będą chciały :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

wróciłam po przedłużonym weekendzie do rpacy to i nadrobiłam - faktycznie chyba się forum na fb przeniosło bo jakoś tak mało do nadrobienia miałam...

ja dziś USG I trym - byle do 19.00 i błagam - bez opóźnień... po tym USG decyzja czy robimy Pappa -w mojej przychodni na pewno nie bo to 410 zł ale juz znalazlam alternatywe i jak trzeba bedzie to jutro po pracy pojade tam na badania (i tylko 173 zł) ale z załozenia jak nie będzie duży wskazan to raczej nie robie Pappy

ja dziś troche sie stresuje a moj organizm to chyba od wczoraj przezywa bo nie dosc ze zle sie czuje to i dziwnie reaguje ;/ dzisiaj moja szwagierka ma miec wywolywany porod - nie mam od nich zadnych wiesci (na smsa rano nie odpisala) a znowu nie chce dzownic, dopytywac itp - beda cos wiedzieli to dadza znac. Na razie męza nasłałam niech do rodzicow swoich dzowni - moze cos wiedza ;p ale on w pracy i zapomina :D

trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujace :) i te jutro tez :D

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    ja mam wizyte w czwartek i sie stresuje...... mam nadzieje że te akcje z gazem/czadem nic nie namieszały. Niby lekarz mówił, że ok. W badaniach wyszło w zasadzie minimalne stężenie karboksyhemoglobiny bo 1% a norma to 1,5% więc ok, ale jakos tak czuje się nieswojo..... :-(
    Jutro ide do gina na nfz - może dostanie skierowanie na badania żeby nie robić prywatnie.

U mnie synek nastawiony do dzidzi bardzo negatywnie. Zazdrosny jest okropnie. I ciagle słysze, że wyrzuci dzidzie, albo będzie bił, nie lubi, zabierze zabawke itp. Czasami mówi, że będzie pokazywał auta itp ale to rzadko. Nie zwracamy na to uwagi...

Co do ugryzienia to bez stresu...... ja jestem alergikiem i u mnie nawet ugryzienie komara to dramat. W poprzedniej ciąży w 8tc jakiś dziwny owag obił sie o mnie i oczywiście zdążył dziabnąc prosto w brzuch. slad miałam o średnicy prawie 5cm i swędziało jak diabli. 2 ginów kazało smarować hydrokortyzonem. Smarowałam tydzień, a ślad zniknął po 1 misiącu dopiero

kasha86 lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dziecko ma 6,24 cm :) wszystko jest dobrze. Wyniki moczu wyszły mi nieprawidłowe :( mam przepisane monural i urosept

Marzycielka111192, helagazela, Lovilovi, moniczko., emi2016, Myszk@, Vilu, Paula_29, Nadin, Patrycja27, kate88:), .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu gratuluję!! :)

Aenu lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Jestem po wizycie. Dziecko ma 6,24 cm :) wszystko jest dobrze. Wyniki moczu wyszły mi nieprawidłowe :( mam przepisane monural i urosept
    Super, że z maluszkiem wszystko OK :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super.
    Aenu - pij duzo kwasnego oprócz leków. Wode z cytruna lub żurawiną i będzie dobrze

• Angela* Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Mialam pojedyncze bakterie w moczu i tez bralam urosept przez 7 dni i byla poprawa ;) ciekawe jak tera bede robic za jakiea 2 tyg jakie wyjda wyniki ;)

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ