Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovilovi wrote:Cześć dziewczyny
U nas dziś 15t1d.. jutro wizyta u ginekolog:) muszę pójść po zwolnienie i może ta szyjke mi zobaczy w jakim jest stanie...
Na podgląd dzieciaczka chyba nie mam co liczyć
-
Lovilovi wrote:Tak na prawdę to sama nie wiem już na kiedy mam termin
-
Dziewczyny odebralam wynik testu PAPPA - ryzylo wad u moich dzieciaków znikome
Tak bardzo się Ciesze
W środę usg 4D i zobaczymy nasze dzieciaczkiHelka891, Gosiak, kasha86, FreshMm, kate88:), Morwa, helagazela, emi2016, Paula_29, Nadin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Przepraszam , ucielo mi poprzedni komentarz.
A więc termin w karcie ciąży mam wpisany na 01.01 , a z ostatniego usg 31.12 więc albo dziś mam 15t0d albo 15t1d.. mimo wszystko żadna różnica i zaczynamy 16 tc
A wg om to nawet nie patrzę, bo cykle miałam różnej długości.. -
Marzycielka111192 wrote:Ale to patrzysz ma OM czy na wielkość dzieciaczka? Bo patrząc na wielkość dziecka to ja mam nawet termin na 28.12 ale mój ginek powiedział że to się jeszcze 5 razy zmieni i jeśli być miała się teraz trzymać wielkości dziecka to co wizytę byśmy termin zmieniali
Ja wedlug OM mam termin na 5 styczen , a wedlug USG na 30 grudziengtudzien napewno bedzie moj , bo przy blziiakach ciąża w 3ytyg to ciaza donoszona i rozwiazuja
-
Cześć mamuśki ja dzisiaj byłam zrobić badania i upuscic krwi na Pappa
za tydzień prenatalne i juz mnie stres zżera
no i nam już wyniki wszystko jest ok tylko mocz lipapowtórzę jeszcze raz za 2 dni i zobaczymy.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wyników
Miłego dniaAngela* lubi tę wiadomość
-
hey
wróciłam po przedłużonym weekendzie do rpacy to i nadrobiłam - faktycznie chyba się forum na fb przeniosło bo jakoś tak mało do nadrobienia miałam...
ja dziś USG I trym - byle do 19.00 i błagam - bez opóźnień... po tym USG decyzja czy robimy Pappa -w mojej przychodni na pewno nie bo to 410 zł ale juz znalazlam alternatywe i jak trzeba bedzie to jutro po pracy pojade tam na badania (i tylko 173 zł) ale z załozenia jak nie będzie duży wskazan to raczej nie robie Pappy
ja dziś troche sie stresuje a moj organizm to chyba od wczoraj przezywa bo nie dosc ze zle sie czuje to i dziwnie reaguje ;/ dzisiaj moja szwagierka ma miec wywolywany porod - nie mam od nich zadnych wiesci (na smsa rano nie odpisala) a znowu nie chce dzownic, dopytywac itp - beda cos wiedzieli to dadza znac. Na razie męza nasłałam niech do rodzicow swoich dzowni - moze cos wiedza ;p ale on w pracy i zapomina
trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujacei te jutro tez
-
nick nieaktualnyczesc!
ja mam wizyte w czwartek i sie stresuje...... mam nadzieje że te akcje z gazem/czadem nic nie namieszały. Niby lekarz mówił, że ok. W badaniach wyszło w zasadzie minimalne stężenie karboksyhemoglobiny bo 1% a norma to 1,5% więc ok, ale jakos tak czuje się nieswojo.....
Jutro ide do gina na nfz - może dostanie skierowanie na badania żeby nie robić prywatnie.
U mnie synek nastawiony do dzidzi bardzo negatywnie. Zazdrosny jest okropnie. I ciagle słysze, że wyrzuci dzidzie, albo będzie bił, nie lubi, zabierze zabawke itp. Czasami mówi, że będzie pokazywał auta itp ale to rzadko. Nie zwracamy na to uwagi...
Co do ugryzienia to bez stresu...... ja jestem alergikiem i u mnie nawet ugryzienie komara to dramat. W poprzedniej ciąży w 8tc jakiś dziwny owag obił sie o mnie i oczywiście zdążył dziabnąc prosto w brzuch. slad miałam o średnicy prawie 5cm i swędziało jak diabli. 2 ginów kazało smarować hydrokortyzonem. Smarowałam tydzień, a ślad zniknął po 1 misiącu dopiero
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Dziecko ma 6,24 cm
wszystko jest dobrze. Wyniki moczu wyszły mi nieprawidłowe
mam przepisane monural i urosept
Marzycielka111192, helagazela, Lovilovi, moniczko., emi2016, Myszk@, Vilu, Paula_29, Nadin, Patrycja27, kate88:), .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aenu wrote:Jestem po wizycie. Dziecko ma 6,24 cm
wszystko jest dobrze. Wyniki moczu wyszły mi nieprawidłowe
mam przepisane monural i urosept
Mialam pojedyncze bakterie w moczu i tez bralam urosept przez 7 dni i byla poprawaciekawe jak tera bede robic za jakiea 2 tyg jakie wyjda wyniki