Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny.ja mam prenetalne na 19 tego i to będzie 12+5 i zastanawiam się czy nie za późno bo dzidzia niby o 4 dni starsza.Ale umawiałam się na początku ciąży więc już teraz inne terminy zajęte.nie wiem co teraz.
Natki co do płci też tak uważam.U nas jest podobnie
Aenu super wieści
ŚwinkaMinka u nas podobnie i nawet pyta czemu masz taki duży brzuszek.co tam jest?
Dziewczyny co do apetytu. Czy któraś z Was ma może napady głodu?
Ja jestem tak głodna że nie wytrzymuje 2 h bez jedzenia. A jak nie zjem to mi słabo i kręci się w głowie.nawet w nocy wstaje głodna i muszę zjeść bo inaczej nie mogę zasnąć. Wcześnie tak nie miałam.nie wiem co robić,jak to powstrzymać tym bardziej że mam skłonności do tycia
Wydaje mi się ze nie będzie za późnokoleżanka była ostatnio jak miała 13+4 i było ok.
Ja też ciągle jem. I też po 2 H jestem już głodna. W sumie nie mam problemu z wagą bo cały czas mam na minusie około 2 kg Ale to pewnie kwestia czasu. Teraz w drugim trymestrze zapotrzebowanie wzrasta o 350 kcal, więc naprawdę nie głodujmy siebie i dzieciwidocznie masz taką potrzebę! Jak będziesz jadła zdrowo to nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia :*
Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:Też mam 3kg na +. Niestety, też jestem ciągle głodna... I wcale mdłości nie miałam i wymiotow więc też inaczej.
W pierwszej ciąży jak wymiotowalam to też byłam na minusie.
No ja właśnie nie wymiotowalam ani razu i mdłości pojawiają się jak jestem głodna więc ciągle jemto moja pierwsza ciąża więc może taki mój urok, albo wkrótce poszybuje na duuuuzego plusa
3 kg to niedużo
Ale ulewa w Trójmieście :o
-
natki89 wrote:No ja właśnie nie wymiotowalam ani razu i mdłości pojawiają się jak jestem głodna więc ciągle jem
to moja pierwsza ciąża więc może taki mój urok, albo wkrótce poszybuje na duuuuzego plusa
3 kg to niedużo
Ale ulewa w Trójmieście :o
Tylko, że jeszcze zależy co się je i ile się jeMuszę się opanować !
-
Hej dziewczyny:)mysle ze mnie pamietacie choc rzadko sie udzielam:P ale jestem na biezaco:) ja tez chce tutaj zostac choc mam fb.
Jutro wizyta:) mam nadzieje ze wyniki ok bo niekiedy mnie swedzi i piecze tam na dole.co myslicie o stosowaniu wkladek? jak sie co pare godz zmienia to chyba jest ok
-
michalina92 wrote:Hej dziewczyny:)mysle ze mnie pamietacie choc rzadko sie udzielam:P ale jestem na biezaco:) ja tez chce tutaj zostac choc mam fb.
Jutro wizyta:) mam nadzieje ze wyniki ok bo niekiedy mnie swedzi i piecze tam na dole.co myslicie o stosowaniu wkladek? jak sie co pare godz zmienia to chyba jest okKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ale widzisz to też na wadze? bo ja niestety tak:(
Nie łam sie - ja też widzę po wadze, a nie po brzuszkuale za to wiem, że przynajmniej raz poszło w cycki
Wg. Bbf jestem ponad wykresem wagi dla swojego tygodnia - no ale cóż, jakoś to zrzuce - najważniejsze to jeść zdrowoJeżyna37, Paula_29, natki89, helagazela, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
BlackKatNorL jak po wizycie??
freshMm a co u Ciebie?? bo albo mi umknęło, albo jeszcze nie pisałaś
ja mam znaczne mdłościgłównie wieczorami, stale mam ochotę coś jeść , ale nie mam raczej apatytu - rozumiecie o co mi chodzi?? coś bym zjadła, ale nic o czym pomyślę nie przekonuje mnie
brzuszek mi już wywaliło i to sporo, ale nie widać tego na wadze - mam teraz jakieś 2 kilo mniej niż zwykle, chociaż nie wymiotowałam i jedzenia sobie też nie odmawiałam -
Melduję się po wizycie! Podejrzeliśmy dzidziola ale tak bez pomiarów, fotek itp. Ginuś obejrzał szyjkę, położenie łożyska itd. Wszystko wygląda bardzo ładnie i tyle się dowiedziałam. Płci nie chciał nawet podglądać
Zalecił cierpliwość i tyle : Dziękuju za kciuksy
Aenu, Marzycielka111192, kate88:), Paula_29, natki89, Angela*, helagazela, emi2016, Patrycja27, .aś., Krokodylica, Morwa, Nadin lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Ja nie stosuje wkładek w ciazy. Czytałam że one właśnie powoduja jakies zapalenia i incekcje tam na dole. Wolę częściej zmieniać bieliznę i ogólnie większa higiena. Dzisiaj początek 16 tygodnia i odpukać narazie nic nie złapałam ani nic mnie nie swędzi, nie piecze
Ja tak samo robię
W poprzedniej ciąży miałam co chwilę infekcje... myślę,że właśnie przez wkładki:)Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Nie łam sie - ja też widzę po wadze, a nie po brzuszku
ale za to wiem, że przynajmniej raz poszło w cycki
Wg. Bbf jestem ponad wykresem wagi dla swojego tygodnia - no ale cóż, jakoś to zrzuce - najważniejsze to jeść zdrowoa poza tym w uda i brzuch. Ja mam już 4kg na plusie. Apetyt mam normalny, za to pochłaniam duże ilości owoców codziennie, szczególnie kwaśnych. W poprzednich ciążach przybyło mi 22 i 24kg ale nie miałam większych problemów do powrotu do wagi sprzed ciąży.
-
Dziewczynki, i ja po usg dzisiaj. Maluszek ma CRL 93 mm - wielkością na 14t6d, czyli wszystko pięknie, zgodnie z poprzednimi usg.
Łożysko na ścianie tylnej.natki89, Marzycielka111192, helagazela, Magdalenna, emi2016, kate88:), Jeżyna37, Patrycja27, Krokodylica, Morwa, Nadin, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Blackcat i Fresh cudne wieści
kobitki nie spinajmy się tak tą wagą. Ważne żeby się nie zażerać i nie glodzić
A reszta jaka ma być taka będzie. Jedna będzie wyglądała jak Ania Lewandowska A druga jak foczka z helskiego fokarium
w styczniu
wszytsko zostanie nam wynagrodzoneFreshMm, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Dziewczynki, i ja po usg dzisiaj. Maluszek ma CRL 93 mm - wielkością na 14t6d, czyli wszystko pięknie, zgodnie z poprzednimi usg.
Łożysko na ścianie tylnej.gratuluję.
Ja idę w 15+3 tc więc mam nadzieję że już 10 cm maluszek będzie miałskoro twój taki już fajny duży
-
nick nieaktualny