X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny.ja mam prenetalne na 19 tego i to będzie 12+5 i zastanawiam się czy nie za późno bo dzidzia niby o 4 dni starsza.Ale umawiałam się na początku ciąży więc już teraz inne terminy zajęte.nie wiem co teraz.
    Natki co do płci też tak uważam.U nas jest podobnie
    Aenu super wieści
    ŚwinkaMinka u nas podobnie i nawet pyta czemu masz taki duży brzuszek.co tam jest?
    Dziewczyny co do apetytu. Czy któraś z Was ma może napady głodu?
    Ja jestem tak głodna że nie wytrzymuje 2 h bez jedzenia. A jak nie zjem to mi słabo i kręci się w głowie.nawet w nocy wstaje głodna i muszę zjeść bo inaczej nie mogę zasnąć. Wcześnie tak nie miałam.nie wiem co robić,jak to powstrzymać tym bardziej że mam skłonności do tycia

Wydaje mi się ze nie będzie za późno :) koleżanka była ostatnio jak miała 13+4 i było ok.

Ja też ciągle jem. I też po 2 H jestem już głodna. W sumie nie mam problemu z wagą bo cały czas mam na minusie około 2 kg Ale to pewnie kwestia czasu. Teraz w drugim trymestrze zapotrzebowanie wzrasta o 350 kcal, więc naprawdę nie głodujmy siebie i dzieci :) widocznie masz taką potrzebę! Jak będziesz jadła zdrowo to nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia :*

Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Gratuluję dziewuszki udanych "wizytów"! Ja siedzę w poczekalni ale lekkie opóźnionko jak zwykle grrr Trzymajcie kciuki ;)

Trzymamy!

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ale widzisz to też na wadze? bo ja niestety tak:(
    Niestety tak...
    Przed ciążą ważyłam 54 kg, teraz mam 57 kg.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Niestety tak...
    Przed ciążą ważyłam 54 kg, teraz mam 57 kg.

Też mam 3kg na +. Niestety, też jestem ciągle głodna... I wcale mdłości nie miałam i wymiotow więc też inaczej.
    W pierwszej ciąży jak wymiotowalam to też byłam na minusie.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Też mam 3kg na +. Niestety, też jestem ciągle głodna... I wcale mdłości nie miałam i wymiotow więc też inaczej.
    W pierwszej ciąży jak wymiotowalam to też byłam na minusie.

No ja właśnie nie wymiotowalam ani razu i mdłości pojawiają się jak jestem głodna więc ciągle jem :) to moja pierwsza ciąża więc może taki mój urok, albo wkrótce poszybuje na duuuuzego plusa :P

3 kg to niedużo :)

Ale ulewa w Trójmieście :o

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    No ja właśnie nie wymiotowalam ani razu i mdłości pojawiają się jak jestem głodna więc ciągle jem :) to moja pierwsza ciąża więc może taki mój urok, albo wkrótce poszybuje na duuuuzego plusa :P

3 kg to niedużo :)

Ale ulewa w Trójmieście :o

Tylko, że jeszcze zależy co się je i ile się je :D Muszę się opanować ! :D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram ograniczać ale nie powiem że nie zdarzy mi się zjeść kawałka czekolady albo kawałka ciasta. W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam trochę mniej na plusie mimo większych mdłości

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)mysle ze mnie pamietacie choc rzadko sie udzielam:P ale jestem na biezaco:) ja tez chce tutaj zostac choc mam fb.
    Jutro wizyta:) mam nadzieje ze wyniki ok bo niekiedy mnie swedzi i piecze tam na dole.co myslicie o stosowaniu wkladek? jak sie co pare godz zmienia to chyba jest ok

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Hej dziewczyny:)mysle ze mnie pamietacie choc rzadko sie udzielam:P ale jestem na biezaco:) ja tez chce tutaj zostac choc mam fb.
    Jutro wizyta:) mam nadzieje ze wyniki ok bo niekiedy mnie swedzi i piecze tam na dole.co myslicie o stosowaniu wkladek? jak sie co pare godz zmienia to chyba jest ok
    Ja nie stosuje wkładek w ciazy. Czytałam że one właśnie powoduja jakies zapalenia i incekcje tam na dole. Wolę częściej zmieniać bieliznę i ogólnie większa higiena. Dzisiaj początek 16 tygodnia i odpukać narazie nic nie złapałam ani nic mnie nie swędzi, nie piecze

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ale widzisz to też na wadze? bo ja niestety tak:(

Nie łam sie - ja też widzę po wadze, a nie po brzuszku :) ale za to wiem, że przynajmniej raz poszło w cycki :D
    Wg. Bbf jestem ponad wykresem wagi dla swojego tygodnia - no ale cóż, jakoś to zrzuce - najważniejsze to jeść zdrowo ;)

Jeżyna37, Paula_29, natki89, helagazela, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackKatNorL jak po wizycie??

freshMm a co u Ciebie?? bo albo mi umknęło, albo jeszcze nie pisałaś

ja mam znaczne mdłości :( głównie wieczorami, stale mam ochotę coś jeść , ale nie mam raczej apatytu - rozumiecie o co mi chodzi?? coś bym zjadła, ale nic o czym pomyślę nie przekonuje mnie :(

brzuszek mi już wywaliło i to sporo, ale nie widać tego na wadze - mam teraz jakieś 2 kilo mniej niż zwykle, chociaż nie wymiotowałam i jedzenia sobie też nie odmawiałam :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę wypijać monural. Mam nadzieje, że nie będę miała po wypiciu tego niepożądanych efektów...

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie! Podejrzeliśmy dzidziola ale tak bez pomiarów, fotek itp. Ginuś obejrzał szyjkę, położenie łożyska itd. Wszystko wygląda bardzo ładnie i tyle się dowiedziałam. Płci nie chciał nawet podglądać :) Zalecił cierpliwość i tyle : Dziękuju za kciuksy ;)

Aenu, Marzycielka111192, kate88:), Paula_29, natki89, Angela*, helagazela, emi2016, Patrycja27, .aś., Krokodylica, Morwa, Nadin lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja nie stosuje wkładek w ciazy. Czytałam że one właśnie powoduja jakies zapalenia i incekcje tam na dole. Wolę częściej zmieniać bieliznę i ogólnie większa higiena. Dzisiaj początek 16 tygodnia i odpukać narazie nic nie złapałam ani nic mnie nie swędzi, nie piecze

Ja tak samo robię:)

W poprzedniej ciąży miałam co chwilę infekcje... myślę,że właśnie przez wkładki:)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Nie łam sie - ja też widzę po wadze, a nie po brzuszku :) ale za to wiem, że przynajmniej raz poszło w cycki :D
    Wg. Bbf jestem ponad wykresem wagi dla swojego tygodnia - no ale cóż, jakoś to zrzuce - najważniejsze to jeść zdrowo ;)
    Haha, mi też poszło trochę w cycki wreszcie ;) a poza tym w uda i brzuch. Ja mam już 4kg na plusie. Apetyt mam normalny, za to pochłaniam duże ilości owoców codziennie, szczególnie kwaśnych. W poprzednich ciążach przybyło mi 22 i 24kg ale nie miałam większych problemów do powrotu do wagi sprzed ciąży.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, i ja po usg dzisiaj. Maluszek ma CRL 93 mm - wielkością na 14t6d, czyli wszystko pięknie, zgodnie z poprzednimi usg.
    Łożysko na ścianie tylnej.

natki89, Marzycielka111192, helagazela, Magdalenna, emi2016, kate88:), Jeżyna37, Patrycja27, Krokodylica, Morwa, Nadin, Myszk@ lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackcat i Fresh cudne wieści :) kobitki nie spinajmy się tak tą wagą. Ważne żeby się nie zażerać i nie glodzić :) A reszta jaka ma być taka będzie. Jedna będzie wyglądała jak Ania Lewandowska A druga jak foczka z helskiego fokarium :D w styczniu
    wszytsko zostanie nam wynagrodzone :)

FreshMm, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Dziewczynki, i ja po usg dzisiaj. Maluszek ma CRL 93 mm - wielkością na 14t6d, czyli wszystko pięknie, zgodnie z poprzednimi usg.
    Łożysko na ścianie tylnej.
    Ale fajnie! :) gratuluję.
    Ja idę w 15+3 tc więc mam nadzieję że już 10 cm maluszek będzie miał :) skoro twój taki już fajny duży :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie, można jeszcze do was dołączyć ?

FreshMm, helagazela, Krokodylica, Morwa lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    Cześć mamusie, można jeszcze do was dołączyć ?

Oczywiście :)
    Witam :)

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ