Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeczytałam zaległe w końcu
ja zostaje tutaj, widzę że więcej ruchu się zrobiło
Gratuluję wizyt i powodzenia dziś. My idziemy jutro na 18. Już nie mogę się doczekać.
Moja młoda cieszy się na dzidzię póki co. Ale upominala się już dawno. Teraz ciągle pyta kiedy się dzidziuś urodzi, opowiada co mu kupi ( ostatnio w sklepie na dziale dzieciecym juz wszystko pakowała włacznie z nocnikiem)i jak będzie go wózkiem wozić
jak zaczęliśmy starania, to dostała swój pokój i ponad rok już śpi sama, więc nie będzie szoku, że musi się wyprowadzić od nas, bo jest nowe dziecko.
Książeczki są fajne, ja polecam "Kocia kocia ma braciszka Nunusia". Naprawdę przystępnie napisana i wymienione są plusy bycia starsząw ogóle cała seria jest świetna
My Zośce cały czas tłumaczymy jakie to super być starszą siostrąnawet fotelik ma dostać specjalny " tylko dla starszych sióstr" ( że swojego już wyrasta, marketing musi być)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 07:09
natki89, Gosiak, Jeżyna37, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ktoś mi opowiadał kiedyś o bardzo fajnym pomyśle - prezent od dzidzi dla starszaka. Czyli jak wraca się że szpitala po porodzie, przynosi się prezent od malucha dla starszego rodzeństwa. Już nawet mam kilka pomysłów co kupimy
Ikarzyca, Aenu, Gosiak, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja zauważyłam że mniejszych ruch na forum jest w weekendy ale to chyba dobrze bo czas z bliskimi też jest ważny.
Ja dzisiaj wizytuję ale groszka na pewno nie podejrzę bo w szpitalu na Karowej nie ma usg w gabinetachKrokodylica lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdalenna wrote:Ktoś mi opowiadał kiedyś o bardzo fajnym pomyśle - prezent od dzidzi dla starszaka. Czyli jak wraca się że szpitala po porodzie, przynosi się prezent od malucha dla starszego rodzeństwa. Już nawet mam kilka pomysłów co kupimy
chyba tak zrobię
-
FreshMm wrote:Dziewczynki, i ja po usg dzisiaj. Maluszek ma CRL 93 mm - wielkością na 14t6d, czyli wszystko pięknie, zgodnie z poprzednimi usg.
Łożysko na ścianie tylnej.
Ale wielkolud, blisko 10 cm to juz kawal dziecka!! GRATULACJE
Ja wlasnie dzis zrobilam bilans wagi i wyszlo mi, ze koncze 15 tydzien i jestem na 0,6 kg na plusie. Brzuch juz spory, ale tak juz bylo od 6 tygodnia.
W poprzednich ciazach przytylam niewiele (odpowiednio 8 i 10 kg), ale na tym etapie mialam juz ciut wiecej. Chyba musze zaczac wiecej jesc. Problem polega na tym, ze w tej gonitwie miedzy praca i domem najzwyczajniej brakuje czasu na jedzenie, a wieczorem jak juz jest chwila, to jestem zbyt zmeczona zeby cos gotowac.
Ale przynajmniej wczoraj znalazlam sily, by usmazyc mlodziezy nalesniki - mieli dzis na sniadanie i byli przeszczesliwi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 10:52
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hey
my po wczorajszum USG czekamy na powtórke w sobote bo Bąbel nie chciał współpracowac i ułożyć się w odpowiedniej pozycji do pomiaru przezierności...
Godzinę z ginka się męczyłyśmy aby Bąbla do współpracy zachęcić ale nic z tego...
za to juz wiemy, ze serduszko czterokomorowe, rączki z dłońmi i nóżki ze stopami sztuk po dwie, jelita, wątroba, pecherz są ;p Kość nosowa też obecna
ogólnie dużo zoabczyłam na tym USG pomimo tego, ze nie udało się najwazniejszego
helagazela, Patrycja27, Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość
-
Nadin wrote:O jakie dobre wieści z wizyt
Ja dziś wstąpiłam do Smyka i nie mogłam się oprzeć-kupiłam czapeczki dla LudzikaNadin lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Magdalenna wrote:Przeczytałam zaległe w końcu
ja zostaje tutaj, widzę że więcej ruchu się zrobiło
Gratuluję wizyt i powodzenia dziś. My idziemy jutro na 18. Już nie mogę się doczekać.
Moja młoda cieszy się na dzidzię póki co. Ale upominala się już dawno. Teraz ciągle pyta kiedy się dzidziuś urodzi, opowiada co mu kupi ( ostatnio w sklepie na dziale dzieciecym juz wszystko pakowała włacznie z nocnikiem)i jak będzie go wózkiem wozić
jak zaczęliśmy starania, to dostała swój pokój i ponad rok już śpi sama, więc nie będzie szoku, że musi się wyprowadzić od nas, bo jest nowe dziecko.
Książeczki są fajne, ja polecam "Kocia kocia ma braciszka Nunusia". Naprawdę przystępnie napisana i wymienione są plusy bycia starsząw ogóle cała seria jest świetna
My Zośce cały czas tłumaczymy jakie to super być starszą siostrąnawet fotelik ma dostać specjalny " tylko dla starszych sióstr" ( że swojego już wyrasta, marketing musi być)
Fajnie, ze o tym piszesz, u nas tez temat na tapecie, bo wlasnie znajoma pytala co chlopakom kupic i wybralismy takie ksiazeczki:
http://www.empik.com/zuzia-i-nowy-dzidzius-schneider-liane,prod3070021,ksiazka-p
http://www.empik.com/szukaj/produkt?q=basia%20i%20nowy%20braciszek&qtype=basicForm&ac=true
(wprawdzie wciaz mamy nadzieje na siostrzyczke, ale jestem realistka)
Moj 5-letni synek poprosil nawet o zakup wozeczka z lalka, zeby mogl sie juz teraz bawic w starszego brata. Slodziak
A co do forum na belly i FB, to ja tez zdecydowanie wole tutaj. Moje pierwsze forum starszakowe mialo miejsce na forum.gazeta.pl i to bylo zdecydowanie najlepsze rozwiazanie. O wiele latwiejsze w obsludze niz to tutaj, latwiej wstawialo sie zdjecia, mozna bylo miec osobne watki na wszystko, lawtiej bylo slkedzic tylko te kwestie, ktore byly ciekawe dla kazdego. No ale widze, ze fora na gazeta.pl ogolnie wymieraja. Obecnie sledze tylko forum immiennicze, a kiedys bardzo przydatne bylo Karmienie piersia oraz Dobry porod.
Moje drugie forum rowiesnicze przenioslo sie z gazety na FB. Gazeta wymarla, a FB zyje, ale zupelnie mi to nie pasuje. Lubie to wieksza anonimowosc tutaj. Tam ciagle wszyscy patrza sobie w twarz, no i jakos nie ufam FB w ogole.
Zatem zostancie tutaj dziewczyny, nie opuszczajcie tego forum!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja tez normalnie nie ma skłonności do infekcji a wkładki nosze - nie cierpie mokrej i brudnej bielizny. W poprzedniej ciązy nosiłam wkładki i raz zalapałam infekcje - no teraz gorzej.
Naprawde nie sądze że to przez wkładki, bo niby czemu?
Muszę synkowi kupic książeczki o rodzeństwie bo mnie mały przeraża
ja byłam dzisiaj u gina na nfz. Tak mi wymiętolił szyjke że teraz mnie bvrzuch boli
i stwierdził, że szyjka dziwnie twarda.... nie wiem co miał na mysli czy dobrze czy źle.... -
Magdalenna wrote:Książeczki są fajne, ja polecam "Kocia kocia ma braciszka Nunusia". Naprawdę przystępnie napisana i wymienione są plusy bycia starszą
w ogóle cała seria jest świetna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:47
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Hej kochane! Melduje ze u nas wszystko Ok dzidzia prawidłowo się rozwija NT tez Ok , a wiec dziś jesteśmy bardzo szczesliwi... jadąc na to usg do tego samego szpitala gdzie e pierwszej ciazy dowiedziałam się ze dziecko jest chore, płakałam ze strachu ale odetchnęliśmy z ulga !
Ściskam Was mocno :*emi2016, FreshMm, kasha86, Rybaaaa, helagazela, Patrycja27, Krokodylica, Morwa, Nadin, Myszk@, Jeżyna37 lubią tę wiadomość
-
Hej pamięta mnie tu ktoś jeszcze?
Wyjechałam z córką na tydzień do lasu do domlu letniskowego i po przyjeździe okazało się że Internet nie działał. Ale coś ruszyło.ciekawe czy dam radę Was nadrobić bo widzę że mam co
Gosiak, kasha86, helagazela, Nadin lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Hej pamięta mnie tu ktoś jeszcze?
Wyjechałam z córką na tydzień do lasu do domlu letniskowego i po przyjeździe okazało się że Internet nie działał. Ale coś ruszyło.ciekawe czy dam radę Was nadrobić bo widzę że mam co
Oczywiście, że takjak samopoczucie, jakieś zmiany?
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.czy któraś robiła test pappa w diagnostyce? Dziś dzwoniłam i Pani mi powiedziała cena 100 zł. Czy to możliwe że tak staniało. Ja robiłam w obu ciążach za 200 i się zastanawiam czy jej się coś nie pomyliło.nie chcę zrobić tego co nie trzeba