WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Oczywiście, że tak :) jak samopoczucie, jakieś zmiany?

Cały czas mnie naciąga ale mniej wymiotuję.
    Samopoczucie beznadziejne, energii brak.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie, dzieciaczka niestety nie podgladalysmy:)
    Zbadala mi tylko szyjke macicy i tym sposobem dostałam skierowanie do szpitala na zakładanie szewka - mam nadzieję, bo jak stwierdziła szyjka trzyma ale jest KRÓTKA. Nie pytałam dokładnie ile cm.
    Powiedziała,że później do mnie zadzwoni i powie do którego szpitala mam się wybrać...

Nadin lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Już jestem po wizycie, dzieciaczka niestety nie podgladalysmy:)
    Zbadala mi tylko szyjke macicy i tym sposobem dostałam skierowanie do szpitala na zakładanie szewka - mam nadzieję, bo jak stwierdziła szyjka trzyma ale jest KRÓTKA. Nie pytałam dokładnie ile cm.
    Powiedziała,że później do mnie zadzwoni i powie do którego szpitala mam się wybrać...

Kochana nie myslalas o Pessarze ? Lekarz Ci nie proponowal ?

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana nie myslalas o Pessarze ? Lekarz Ci nie proponowal ?

Doktorka mówiła że lepiej szewek. Z pessarem ponoć dużo zachodu

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Doktorka mówiła że lepiej szewek. Z pessarem ponoć dużo zachodu

Ja wiem czy duzo? Moja siostra miala cala ciaze - zakladala na zwyklej wizycie w gabinecie ;) a wlasnie szwy jej odradzali bo w razie jakby cos sie zaczelo to pessar możesz szybko zdjac , a szwy troszkę gorZej, ale pewnie co lekarz to opinia ;)
    Twój napewno wie co robi i będzie wszystko dobrze ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja wiem czy duzo? Moja siostra miala cala ciaze - zakladala na zwyklej wizycie w gabinecie ;) a wlasnie szwy jej odradzali bo w razie jakby cos sie zaczelo to pessar możesz szybko zdjac , a szwy troszkę gorZej, ale pewnie co lekarz to opinia ;)
    Twój napewno wie co robi i będzie wszystko dobrze ;)

Tylko, że ja jedna ciążę już straciłam w 24tc właśnie przez niewydolność szyjki. Doktorka się boi, że ten passer zsunie się... infekcje są częstsze, a to też źle wpływa na szyjke. I ona woli szewek. Ja najchętniej to bym sobie założyła i ten szewek i passar żeby dziec był bezpieczny:)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Tylko, że ja jedna ciążę już straciłam w 24tc właśnie przez niewydolność szyjki. Doktorka się boi, że ten passer zsunie się... infekcje są częstsze, a to też źle wpływa na szyjke. I ona woli szewek. Ja najchętniej to bym sobie założyła i ten szewek i passar żeby dziec był bezpieczny:)

Wiadomo kochana :) napewno bedzie wszystko dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pesszar w obu ciążach i zachodu wcale. założenie 5 minut a trzyma jak szew, ściągnięcie tez bezproblemow3e tylko nie przyjemne bo to sie zassysa.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ana.
    Chyba nic nie możemy z tym zrobić, tylko przeczekać. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    witaj w klubie, ja wczoraj nie wymiotowalam za to dzis rzygam jak kot :(
    koleżance banany pomagaly na wymioty to moze warto spróbowac

• Vilu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:

Banana radzę przetestować najpierw w domu :))) U mnie uruchamiają automatyczny odruch wymiotny, mimo że przed ciążą się nimi zajadałam.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie jadłam bo nie miałam potrzeby. W pierwszej ciąży jedynie zgaga dawała mi popalić od 20 tygodnia to mnie tylko ciepłe mleko i migdały ratowały.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    Ja akurat nie jadłam bo nie miałam potrzeby. W pierwszej ciąży jedynie zgaga dawała mi popalić od 20 tygodnia to mnie tylko ciepłe mleko i migdały ratowały.
    Mi tez to pomagalo na zgage ale tym razem pojde po jakies leki bo waga wzrosla o 22 kg na plus :) wprawdzie zeszlo po porodzie ale stawy kolanowe mi totalnie wysiadly.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    Ja mialam pesszar w obu ciążach i zachodu wcale. założenie 5 minut a trzyma jak szew, ściągnięcie tez bezproblemow3e tylko nie przyjemne bo to sie zassysa.

Wcale nie jest wykluczone, że tylko założą mi passar... bo tez mowila mi, ze teraz juz nie chca zakladac tych szewkow.. pewnie więcej dowiem się jak do mnie zadzwoni, musi się porozumiec ze swoimi kolegami po fachu :D

Czekam na ten telefon od doktorki jak na szpilkach:/

No i już zaczęłam wymyślać, że nie mam żadnej koszuli do szpitala :P ehhh.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Wcale nie jest wykluczone, że tylko założą mi passar... bo tez mowila mi, ze teraz juz nie chca zakladac tych szewkow.. pewnie więcej dowiem się jak do mnie zadzwoni, musi się porozumiec ze swoimi kolegami po fachu :D

Czekam na ten telefon od doktorki jak na szpilkach:/

No i już zaczęłam wymyślać, że nie mam żadnej koszuli do szpitala :P ehhh.

Do szpitala można i w piżamie, ale to chyba najmniejszy stres... Też patrzyłam ostatnio na torbę do szpitala i nic nie mam (ani koszul, ani szlafroka... moźe jedynie cieple skarpety).

3 mam kciuki, żeby wszystko było dobrze z szewkiem czy passar'em.

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    A ja dziś właśnie rano po bananie wymiotowałam po raz pierwszy w ciąży! Ale to chyba nie było przez banana, w sumie nie wiem przez co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    A ja dziś właśnie rano po bananie wymiotowałam po raz pierwszy w ciąży! Ale to chyba nie było przez banana, w sumie nie wiem przez co...

A w poprzednich ciążach jak miałaś? Ile maja Twoje dzieciaczki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Mi tez to pomagalo na zgage ale tym razem pojde po jakies leki bo waga wzrosla o 22 kg na plus :) wprawdzie zeszlo po porodzie ale stawy kolanowe mi totalnie wysiadly.

Mi wtedy doszło 25 kg wiec tez sporo. W drugiej ciąży nie miałam
    Czasu na takie szaleństwa to tylko 11 doszło. Teraz zobaczymy bo już mam jakieś 3-4 kg na plusie

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:

Biedne Wy , ja w pierwszej ciąży nie wiedzialam co to mdłości...
    Teraz w tej poczulam ,( pewnie ze wzglwdu na to , że mam bliźniaki i wszystko podwojnie) ale tylko 2 razy ladowalam nad porcelana ale juz odpukac minely mi mdłości ;)

Życzę Wam , żeby Was też szybko opuscily ;)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, u nas w Smyku była wyprzedaż, w normalnych cenach to można zwariować jakie mają ceny. Teraz udało mi się kupić czapeczki dwupak za 10 zł i dwupak pajacykow po 30zl. Były też ładne śpiworki po 38zl, ale razie nie kupiłam. Jeśli chodzi o wagę to mam już 4 kg więcej, ale na razie się nie przejmuje, mam nadzieję zmiescic się w 15 w całej ciazy:)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ