Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem po wizycie, dzieciaczka niestety nie podgladalysmy:)
Zbadala mi tylko szyjke macicy i tym sposobem dostałam skierowanie do szpitala na zakładanie szewka - mam nadzieję, bo jak stwierdziła szyjka trzyma ale jest KRÓTKA. Nie pytałam dokładnie ile cm.
Powiedziała,że później do mnie zadzwoni i powie do którego szpitala mam się wybrać...Nadin lubi tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:Już jestem po wizycie, dzieciaczka niestety nie podgladalysmy:)
Zbadala mi tylko szyjke macicy i tym sposobem dostałam skierowanie do szpitala na zakładanie szewka - mam nadzieję, bo jak stwierdziła szyjka trzyma ale jest KRÓTKA. Nie pytałam dokładnie ile cm.
Powiedziała,że później do mnie zadzwoni i powie do którego szpitala mam się wybrać...
Kochana nie myslalas o Pessarze ? Lekarz Ci nie proponowal ? -
Lovilovi wrote:Doktorka mówiła że lepiej szewek. Z pessarem ponoć dużo zachodu
Ja wiem czy duzo? Moja siostra miala cala ciaze - zakladala na zwyklej wizycie w gabineciea wlasnie szwy jej odradzali bo w razie jakby cos sie zaczelo to pessar możesz szybko zdjac , a szwy troszkę gorZej, ale pewnie co lekarz to opinia
Twój napewno wie co robi i będzie wszystko dobrze -
Angela* wrote:Ja wiem czy duzo? Moja siostra miala cala ciaze - zakladala na zwyklej wizycie w gabinecie
a wlasnie szwy jej odradzali bo w razie jakby cos sie zaczelo to pessar możesz szybko zdjac , a szwy troszkę gorZej, ale pewnie co lekarz to opinia
Twój napewno wie co robi i będzie wszystko dobrze
Tylko, że ja jedna ciążę już straciłam w 24tc właśnie przez niewydolność szyjki. Doktorka się boi, że ten passer zsunie się... infekcje są częstsze, a to też źle wpływa na szyjke. I ona woli szewek. Ja najchętniej to bym sobie założyła i ten szewek i passar żeby dziec był bezpieczny:) -
Lovilovi wrote:Tylko, że ja jedna ciążę już straciłam w 24tc właśnie przez niewydolność szyjki. Doktorka się boi, że ten passer zsunie się... infekcje są częstsze, a to też źle wpływa na szyjke. I ona woli szewek. Ja najchętniej to bym sobie założyła i ten szewek i passar żeby dziec był bezpieczny:)
Wiadomo kochananapewno bedzie wszystko dobrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorcia5457 wrote:Ja akurat nie jadłam bo nie miałam potrzeby. W pierwszej ciąży jedynie zgaga dawała mi popalić od 20 tygodnia to mnie tylko ciepłe mleko i migdały ratowały.
wprawdzie zeszlo po porodzie ale stawy kolanowe mi totalnie wysiadly.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dorcia5457 wrote:Ja mialam pesszar w obu ciążach i zachodu wcale. założenie 5 minut a trzyma jak szew, ściągnięcie tez bezproblemow3e tylko nie przyjemne bo to sie zassysa.
Wcale nie jest wykluczone, że tylko założą mi passar... bo tez mowila mi, ze teraz juz nie chca zakladac tych szewkow.. pewnie więcej dowiem się jak do mnie zadzwoni, musi się porozumiec ze swoimi kolegami po fachu
Czekam na ten telefon od doktorki jak na szpilkach:/
No i już zaczęłam wymyślać, że nie mam żadnej koszuli do szpitalaehhh.
-
Lovilovi wrote:Wcale nie jest wykluczone, że tylko założą mi passar... bo tez mowila mi, ze teraz juz nie chca zakladac tych szewkow.. pewnie więcej dowiem się jak do mnie zadzwoni, musi się porozumiec ze swoimi kolegami po fachu
Czekam na ten telefon od doktorki jak na szpilkach:/
No i już zaczęłam wymyślać, że nie mam żadnej koszuli do szpitalaehhh.
Do szpitala można i w piżamie, ale to chyba najmniejszy stres... Też patrzyłam ostatnio na torbę do szpitala i nic nie mam (ani koszul, ani szlafroka... moźe jedynie cieple skarpety).
3 mam kciuki, żeby wszystko było dobrze z szewkiem czy passar'em. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPolaj wrote:Mi tez to pomagalo na zgage ale tym razem pojde po jakies leki bo waga wzrosla o 22 kg na plus
wprawdzie zeszlo po porodzie ale stawy kolanowe mi totalnie wysiadly.
Mi wtedy doszło 25 kg wiec tez sporo. W drugiej ciąży nie miałam
Czasu na takie szaleństwa to tylko 11 doszło. Teraz zobaczymy bo już mam jakieś 3-4 kg na plusie -
Jeżyna37 wrote:A ja dziś właśnie rano po bananie wymiotowałam po raz pierwszy w ciąży! Ale to chyba nie było przez banana, w sumie nie wiem przez co...
Biedne Wy , ja w pierwszej ciąży nie wiedzialam co to mdłości...
Teraz w tej poczulam ,( pewnie ze wzglwdu na to , że mam bliźniaki i wszystko podwojnie) ale tylko 2 razy ladowalam nad porcelana ale juz odpukac minely mi mdłości
Życzę Wam , żeby Was też szybko opuscily -
Cześć kochane, u nas w Smyku była wyprzedaż, w normalnych cenach to można zwariować jakie mają ceny. Teraz udało mi się kupić czapeczki dwupak za 10 zł i dwupak pajacykow po 30zl. Były też ładne śpiworki po 38zl, ale razie nie kupiłam. Jeśli chodzi o wagę to mam już 4 kg więcej, ale na razie się nie przejmuje, mam nadzieję zmiescic się w 15 w całej ciazy:)