WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    A w poprzednich ciążach jak miałaś? Ile maja Twoje dzieciaczki?
    Nigdy żadnych wymiotów nie miałam, to były moje pierwsze ciążowe wymioty i ostatnie mam nadzieję... Dzieciaczki mają 14 i 9 lat :)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży od samego poczatku miałam okropną zgagę. I tylko migdały mi pomagały. Teraz mnie nie męczy:)
    Wymioty teraz miałam tylko jeden dzień, ale koniec końców okazało się, że to jakiś wirus był - dwa dni później męża wzięło. Teraz tylko mnie mdli, ale już coraz mniej

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży zaczynałam z wagą 50 kg, a kończyłam z wagą 60 kg. A teraz już mam 57 kg ;/

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Cześć kochane, u nas w Smyku była wyprzedaż, w normalnych cenach to można zwariować jakie mają ceny. Teraz udało mi się kupić czapeczki dwupak za 10 zł i dwupak pajacykow po 30zl. Były też ładne śpiworki po 38zl, ale razie nie kupiłam. Jeśli chodzi o wagę to mam już 4 kg więcej, ale na razie się nie przejmuje, mam nadzieję zmiescic się w 15 w całej ciazy:)

Ja mam 3 kg juz prawie tez , ale w 1 ciazy przytylam 32kg , i teraz tez pewnie będą przed ciaza jak wieloryb ;)
    Ale mam zamiar szybko zzucic przy dwójce: P

• Morwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    dziekuje za przyjecię.. może napisze cos o sobie- nie nadrabialam tych ponad 400 stron bo to jednak trochę duzo.

Mieszkam pod Wrocławiem. Mam 28 lat i 2 dzieci. Synek w kwietniu skończyl 3 latka, córka w październiku skończy 2. Obecnie to 13 tydzien 3 ciąży. Dwie wczesniejsze mialam rozwiązywane przez cc. Pierwszą zaczelam naturalnie ale niestety nie poszlo a druga to już na zimno cc bylo.

W czwartek mam badanie prenatalne. Ogolnie wszystko jest ok. Nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. Wczesniej miala momenty ze mi się robilo niedobrze ale przeszło.

widzialam że macie grupę na fb- prosiłam o dołączenie. Mam taką samą grupe na fb z dwoch pozostałych i przyznam się ze wygodnie się tam pisze bo zakladamy dzienny wątek i przez caly dzien się w nim pisze to przynajmniej balaganu nie ma.
    Przyjmij proszę moje zaproszenie do przyjaciółek. Będziesz miała to w wiadomościach (prawy górny róg) -> zaproszenia , a następnie czekaj na wiadomość prywatną z instruktażem jak dołączyć do grupy. W wiadomości prywatnej prześlę Ci namiar na mojego facebooka. Zaprosisz mnie do znajomych a ja będę mogła dodać Cię do naszej grupy na facebooku :) grupa jest całkowicie tajna ,więc sama jej nie wyszukasz :)

Dorcia5457 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:
    hej dziewczyny ! pozdrawiam Was. termina na 18.01 ;)
    Siemanko Butter :D jak miło Cię tu widzieć ! Witaj :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Przyjmij proszę moje zaproszenie do przyjaciółek. Będziesz miała to w wiadomościach (prawy górny róg) -> zaproszenia , a następnie czekaj na wiadomość prywatną z instruktażem jak dołączyć do grupy. W wiadomości prywatnej prześlę Ci namiar na mojego facebooka. Zaprosisz mnie do znajomych a ja będę mogła dodać Cię do naszej grupy na facebooku :) grupa jest całkowicie tajna ,więc sama jej nie wyszukasz :)

dziękuje bardzo, czekam na instrukcje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Nigdy żadnych wymiotów nie miałam, to były moje pierwsze ciążowe wymioty i ostatnie mam nadzieję... Dzieciaczki mają 14 i 9 lat :)
    to już spore.. bedzie miał Ci kto pomagac.

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja trafiłam dzisiaj do szpitala z plamieniami różowymi nie wiedzą od czego to może być bo krwiaka nie mam z dzidziusiem wszystko wporzadku mam lezec i zostawili mnie na obserwacji odezwę się jak będę coś wiedziala bo pobierali mi krew i badali mocz o 20 ma być obchod trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze

eiktskjos217pbgb.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie:)dziecko ma 8,7cm, przeziernosc dokladniej badal i jest ok,kosci nosowe sa:)pierwszy raz slyszalam bicie serca 150 uderzen na minute:) jeszcze nie wiemy kto to;)te moje badania i podejrzenia sie nie sprawdzily mocz ok i nawet w badaniu ginekologicznym powiedzial mi ze sluz czysty wiec mysle ze musze uwazac bo moze po jakis zelach itp mnie swedzi i teraz nie wiem zwykla woda czy jakis zel do higieny intymnej w ciazy? Cisnienie mam ok,a ja wage mam 2 kg na plus i teraz badan nie musze robic i za 3tyg kontrola:)

Patrycja27, Aenu, FreshMm, Marzycielka111192, Nadin, Myszk@, helagazela, Krokodylica, madzia8lenka, Paula_29, kate88:), Morwa lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymamy kciuki;)

Patrycja27 lubi tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w pierwszej ciąży okropna zgage a mdłości lekkie tylko do 11 tyg. Za to od początku do 26 tyg okropne migrenowe bóle takie że nic nie widziałam i z łóżka podnieść się ledwo mogłam. Największe w 2 trymestrze. W drugiej ciąży okropne mdłości do 17 tygodnia, zgage i takie same bóle głowy. Ta ciąża na razie chyba najbardziej mnie oszczędza bo mdłości do zniesienia, zgaga czasami ale od 3 dni znowu boli głowa non stop więc się okaże
    Na zgage ani mleko ani migdały nie pomagały. Brałam rennie, ale żeby nie zs dużo to dzieliłam sobie tabletkę na 2-3 części by choć chwilę mieć spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 19:48

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    dziękuje bardzo, czekam na instrukcje:)
    Wysłałam wiadomość prywatną :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymam kciuki.wszystko będzie ok

Patrycja27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    My po wizycie:)dziecko ma 8,7cm, przeziernosc dokladniej badal i jest ok,kosci nosowe sa:)pierwszy raz slyszalam bicie serca 150 uderzen na minute:) jeszcze nie wiemy kto to;)te moje badania i podejrzenia sie nie sprawdzily mocz ok i nawet w badaniu ginekologicznym powiedzial mi ze sluz czysty wiec mysle ze musze uwazac bo moze po jakis zelach itp mnie swedzi i teraz nie wiem zwykla woda czy jakis zel do higieny intymnej w ciazy? Cisnienie mam ok,a ja wage mam 2 kg na plus i teraz badan nie musze robic i za 3tyg kontrola:)

Super! Do higieny intymnej polecam mydlo w płynie bialy jelen ;) używałam iladian itp i tez mnie od tego swedzialo ...
    A teraz tylko bialy jelen ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:

Ja Ci powiem ze mój gin powiedział żebym w ogóle płynów nie używała bo one wyjaławiają pH i przez to częściej się łapie infekcje i od ponad 3 lat nie używam i nic
    Się mnie nie czepia

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:

Gin poleciła mi Lactacyd, kupiłam z tej serii Lactacyd Plus, mi się super sprawdził.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam Lactacyd już od jakiś dwóch lat i jeszcze nigdy nic nie złapałam. Super wieści dziewczyny :) ja jeszcze dwa dni i też będziemy widzieć naszego robaczka :)

FreshMm lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja też używam Lactacyd już od jakiś dwóch lat i jeszcze nigdy nic nie złapałam. Super wieści dziewczyny :) ja jeszcze dwa dni i też będziemy widzieć naszego robaczka :)

Ja juz moje robaczki zobaczę jutro :)
    Nie moge się doczekać ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie "z okazji ciąży" kupiłam Lactacyd bo niby taki dobry. Tak mnie po nim piekło że po kąpieli musiałam się pół godziny wietrzyć :)
    Teraz używam Soraya Lactissima dla kobiet w ciąży i jest ok.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ