Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    A w poprzednich ciążach jak miałaś? Ile maja Twoje dzieciaczki?
    Nigdy żadnych wymiotów nie miałam, to były moje pierwsze ciążowe wymioty i ostatnie mam nadzieję... Dzieciaczki mają 14 i 9 lat :)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży od samego poczatku miałam okropną zgagę. I tylko migdały mi pomagały. Teraz mnie nie męczy:)
    Wymioty teraz miałam tylko jeden dzień, ale koniec końców okazało się, że to jakiś wirus był - dwa dni później męża wzięło. Teraz tylko mnie mdli, ale już coraz mniej

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży zaczynałam z wagą 50 kg, a kończyłam z wagą 60 kg. A teraz już mam 57 kg ;/

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Cześć kochane, u nas w Smyku była wyprzedaż, w normalnych cenach to można zwariować jakie mają ceny. Teraz udało mi się kupić czapeczki dwupak za 10 zł i dwupak pajacykow po 30zl. Były też ładne śpiworki po 38zl, ale razie nie kupiłam. Jeśli chodzi o wagę to mam już 4 kg więcej, ale na razie się nie przejmuje, mam nadzieję zmiescic się w 15 w całej ciazy:)

Ja mam 3 kg juz prawie tez , ale w 1 ciazy przytylam 32kg , i teraz tez pewnie będą przed ciaza jak wieloryb ;)
    Ale mam zamiar szybko zzucic przy dwójce: P

• Morwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    dziekuje za przyjecię.. może napisze cos o sobie- nie nadrabialam tych ponad 400 stron bo to jednak trochę duzo.

Mieszkam pod Wrocławiem. Mam 28 lat i 2 dzieci. Synek w kwietniu skończyl 3 latka, córka w październiku skończy 2. Obecnie to 13 tydzien 3 ciąży. Dwie wczesniejsze mialam rozwiązywane przez cc. Pierwszą zaczelam naturalnie ale niestety nie poszlo a druga to już na zimno cc bylo.

W czwartek mam badanie prenatalne. Ogolnie wszystko jest ok. Nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. Wczesniej miala momenty ze mi się robilo niedobrze ale przeszło.

widzialam że macie grupę na fb- prosiłam o dołączenie. Mam taką samą grupe na fb z dwoch pozostałych i przyznam się ze wygodnie się tam pisze bo zakladamy dzienny wątek i przez caly dzien się w nim pisze to przynajmniej balaganu nie ma.
    Przyjmij proszę moje zaproszenie do przyjaciółek. Będziesz miała to w wiadomościach (prawy górny róg) -> zaproszenia , a następnie czekaj na wiadomość prywatną z instruktażem jak dołączyć do grupy. W wiadomości prywatnej prześlę Ci namiar na mojego facebooka. Zaprosisz mnie do znajomych a ja będę mogła dodać Cię do naszej grupy na facebooku :) grupa jest całkowicie tajna ,więc sama jej nie wyszukasz :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:
    hej dziewczyny ! pozdrawiam Was. termina na 18.01 ;)
    Siemanko Butter :D jak miło Cię tu widzieć ! Witaj :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Przyjmij proszę moje zaproszenie do przyjaciółek. Będziesz miała to w wiadomościach (prawy górny róg) -> zaproszenia , a następnie czekaj na wiadomość prywatną z instruktażem jak dołączyć do grupy. W wiadomości prywatnej prześlę Ci namiar na mojego facebooka. Zaprosisz mnie do znajomych a ja będę mogła dodać Cię do naszej grupy na facebooku :) grupa jest całkowicie tajna ,więc sama jej nie wyszukasz :)

dziękuje bardzo, czekam na instrukcje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Nigdy żadnych wymiotów nie miałam, to były moje pierwsze ciążowe wymioty i ostatnie mam nadzieję... Dzieciaczki mają 14 i 9 lat :)
    to już spore.. bedzie miał Ci kto pomagac.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja trafiłam dzisiaj do szpitala z plamieniami różowymi nie wiedzą od czego to może być bo krwiaka nie mam z dzidziusiem wszystko wporzadku mam lezec i zostawili mnie na obserwacji odezwę się jak będę coś wiedziala bo pobierali mi krew i badali mocz o 20 ma być obchod trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze

eiktskjos217pbgb.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie:)dziecko ma 8,7cm, przeziernosc dokladniej badal i jest ok,kosci nosowe sa:)pierwszy raz slyszalam bicie serca 150 uderzen na minute:) jeszcze nie wiemy kto to;)te moje badania i podejrzenia sie nie sprawdzily mocz ok i nawet w badaniu ginekologicznym powiedzial mi ze sluz czysty wiec mysle ze musze uwazac bo moze po jakis zelach itp mnie swedzi i teraz nie wiem zwykla woda czy jakis zel do higieny intymnej w ciazy? Cisnienie mam ok,a ja wage mam 2 kg na plus i teraz badan nie musze robic i za 3tyg kontrola:)

Patrycja27, Aenu, FreshMm, Marzycielka111192, Nadin, Myszk@, helagazela, Krokodylica, madzia8lenka, Paula_29, kate88:), Morwa lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymamy kciuki;)

Patrycja27 lubi tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w pierwszej ciąży okropna zgage a mdłości lekkie tylko do 11 tyg. Za to od początku do 26 tyg okropne migrenowe bóle takie że nic nie widziałam i z łóżka podnieść się ledwo mogłam. Największe w 2 trymestrze. W drugiej ciąży okropne mdłości do 17 tygodnia, zgage i takie same bóle głowy. Ta ciąża na razie chyba najbardziej mnie oszczędza bo mdłości do zniesienia, zgaga czasami ale od 3 dni znowu boli głowa non stop więc się okaże
    Na zgage ani mleko ani migdały nie pomagały. Brałam rennie, ale żeby nie zs dużo to dzieliłam sobie tabletkę na 2-3 części by choć chwilę mieć spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 19:48

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia5457 wrote:
    dziękuje bardzo, czekam na instrukcje:)
    Wysłałam wiadomość prywatną :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymam kciuki.wszystko będzie ok

Patrycja27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    My po wizycie:)dziecko ma 8,7cm, przeziernosc dokladniej badal i jest ok,kosci nosowe sa:)pierwszy raz slyszalam bicie serca 150 uderzen na minute:) jeszcze nie wiemy kto to;)te moje badania i podejrzenia sie nie sprawdzily mocz ok i nawet w badaniu ginekologicznym powiedzial mi ze sluz czysty wiec mysle ze musze uwazac bo moze po jakis zelach itp mnie swedzi i teraz nie wiem zwykla woda czy jakis zel do higieny intymnej w ciazy? Cisnienie mam ok,a ja wage mam 2 kg na plus i teraz badan nie musze robic i za 3tyg kontrola:)

Super! Do higieny intymnej polecam mydlo w płynie bialy jelen ;) używałam iladian itp i tez mnie od tego swedzialo ...
    A teraz tylko bialy jelen ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:

Ja Ci powiem ze mój gin powiedział żebym w ogóle płynów nie używała bo one wyjaławiają pH i przez to częściej się łapie infekcje i od ponad 3 lat nie używam i nic
    Się mnie nie czepia

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:

Gin poleciła mi Lactacyd, kupiłam z tej serii Lactacyd Plus, mi się super sprawdził.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam Lactacyd już od jakiś dwóch lat i jeszcze nigdy nic nie złapałam. Super wieści dziewczyny :) ja jeszcze dwa dni i też będziemy widzieć naszego robaczka :)

FreshMm lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja też używam Lactacyd już od jakiś dwóch lat i jeszcze nigdy nic nie złapałam. Super wieści dziewczyny :) ja jeszcze dwa dni i też będziemy widzieć naszego robaczka :)

Ja juz moje robaczki zobaczę jutro :)
    Nie moge się doczekać ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie "z okazji ciąży" kupiłam Lactacyd bo niby taki dobry. Tak mnie po nim piekło że po kąpieli musiałam się pół godziny wietrzyć :)
    Teraz używam Soraya Lactissima dla kobiet w ciąży i jest ok.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ