Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny.czy któraś robiła test pappa w diagnostyce? Dziś dzwoniłam i Pani mi powiedziała cena 100 zł. Czy to możliwe że tak staniało. Ja robiłam w obu ciążach za 200 i się zastanawiam czy jej się coś nie pomyliło.nie chcę zrobić tego co nie trzeba
Ja zrobiłam test PAPPA w Diagnostyce i nie polecam! Osoby, które pobierały mi krew w ogóle nie miały pojęcia jakie dokumenty muszę wypełnić, żeby to miało sens. Jednego dnia Pan pobrał mi krew i zamroził, następnego dnia milam dostarczyć skierowanie od mojego lekarza ginekologa. Jak przyjechałam ze skierowaniem Pani posiedziała najpierw, że nie może znaleźć mojej krwi i nie ma czasu teraz szukać (!) i że mogę poczekać ok. godziny (bo co mam lepszego do roboty - to słowa tej Pani) to moze się znajdzie. Jak zrobiłam awanturę to nagle krew się znalazla, ale Pani powiedziała, że skierowanie nie potrzebne i nie wiedziała jaki rodzaj badania wybrać (bo ja chciałam z opisem). W końcu przyszła inna pani i razem patrzyły w ten katalog badań i zdecydowały, że oni przecież nie robią na Prisce tylko na Kryptorze - No i za to badanie zapłaciłam 120 za pappa+120 za beta hcg + 120 za opis. Po tygodniu zadzwoniła do mnie Pani z labolatorium i powedziala, że nie dostarczyłam wypełnionej ankiety przez lekarza prowadzącego wiec oni badanie wykonali ale opisu nie bedzie, bo nie wiedza jakie dane wpisać do komputera:/
Byłam akurat na wakacjach i mialam przy sobie tylko usg , więc wypełniłam tą ankietę jak potrafiłam - nie wszystkie pola , bo nie wiedziałam jaka mam ilość płynu owodniowego albo co z moją kosmówką. Zeskanowałam też im moje USG I trymestru. Teraz czekam, czy lekarz zaakceptuje taką dokumentację i zrobi opis (teraz jest na urlopie do 13.07). Pani w labolatorium powiedziała, że oni w ogole pracują na prisce a nie na kryptorze ale już badanie zostało wykonanepo mojej interwencji powiedziała, że mają moją krew zamrożoną i jakby co to w ramach reklamacji zrobią badanie raz jeszcze na prisce. Tylko ja i tak już obawiam się, że opis będzie zły, bo sama sobie dane wypełniłam, bo nie miałam możliwości kontaktu z lekarzem.
Zobaczymy. I tak zastanawiwm się nad NIFTY. Papp-a miałam zrobić w sumie dla oceny funkcji łożyska. Także jeśli możesz pobrać gdzieś indziej to sugeruje iść gdzieś indziejja byłam w diagnostyce we Wrocławiu. Odrientowalam sie w cenach to bez usg 360 zł to taka mniej wiecej norma za cały test razem z opisem.
New Baby
Julia -
Kasha ale to na jakąś dziwną diagnostyke trafiłaś.wina chyba Pań pracujących tam. Ja zawsze w diagnostyce robiłam płaciłam 200 zł i to metodą Kryptor bo właśnie taką robią.za żaden opis nie płaciłam bo robił mi go lekarz. Teraz zadzwoniłam do diagnostyki na innej ulicy. Powiedziała że 200 zl metodą kryptor i 5 dni roboczych się czeka na wynik
-
nick nieaktualnydziekuje za przyjecię.. może napisze cos o sobie- nie nadrabialam tych ponad 400 stron bo to jednak trochę duzo.
Mieszkam pod Wrocławiem. Mam 28 lat i 2 dzieci. Synek w kwietniu skończyl 3 latka, córka w październiku skończy 2. Obecnie to 13 tydzien 3 ciąży. Dwie wczesniejsze mialam rozwiązywane przez cc. Pierwszą zaczelam naturalnie ale niestety nie poszlo a druga to już na zimno cc bylo.
W czwartek mam badanie prenatalne. Ogolnie wszystko jest ok. Nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. Wczesniej miala momenty ze mi się robilo niedobrze ale przeszło.
widzialam że macie grupę na fb- prosiłam o dołączenie. Mam taką samą grupe na fb z dwoch pozostałych i przyznam się ze wygodnie się tam pisze bo zakladamy dzienny wątek i przez caly dzien się w nim pisze to przynajmniej balaganu nie ma. -
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny.czy któraś robiła test pappa w diagnostyce? Dziś dzwoniłam i Pani mi powiedziała cena 100 zł. Czy to możliwe że tak staniało. Ja robiłam w obu ciążach za 200 i się zastanawiam czy jej się coś nie pomyliło.nie chcę zrobić tego co nie trzeba
Bo za samą Pappę jest 100 i druga 100 za bHCG - czyli cały test podwójny wychodzi koło 200 zł -
Paula_29 wrote:Kasha ale to na jakąś dziwną diagnostyke trafiłaś.wina chyba Pań pracujących tam. Ja zawsze w diagnostyce robiłam płaciłam 200 zł i to metodą Kryptor bo właśnie taką robią.za żaden opis nie płaciłam bo robił mi go lekarz. Teraz zadzwoniłam do diagnostyki na innej ulicy. Powiedziała że 200 zl metodą kryptor i 5 dni roboczych się czeka na wynik
No mój lekarz nie robi opisu - nie ma tego programu, więc musiałam zapłacić za opis dodatkowo. Cena może zalezy od miejsca zamieszkania, bo bez opisu 240 zł. No ja wynik jakis na stronie już mam, ale w ogóle nie potrafię go odczytać
New Baby
Julia -
Prawdopodobnie to jest samo paapa bez bety. Czyli tak zwani pojedynczy a nie pidwojnyPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uf, przyszły dzisiaj wyniki krwi z opisem:
ZD 1:369 skorygowane na 1:7390
ZEiP 1:879 na 1:17588
ZT 1:2765 na <1:20000
ryzyko przedwczesnego porodu 1:93
No to zaczynam się mentalnie przestawiać na bycie mamą)
Dorcia5457, Gosiak, Paula_29, helagazela, Aenu, natki89, Krokodylica, Morwa, Patrycja27, kasha86, kate88:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVilu wrote:Uf, przyszły dzisiaj wyniki krwi z opisem:
ZD 1:369 skorygowane na 1:7390
ZEiP 1:879 na 1:17588
ZT 1:2765 na <1:20000
ryzyko przedwczesnego porodu 1:93
No to zaczynam się mentalnie przestawiać na bycie mamą)
to teraz spokojnej ciaży życzę
Vilu lubi tę wiadomość
-
Dorcia5457 wrote:Paula_29 a ty chcesz sama dla siebie to zrobić czy lekarz Ci kazał?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny