Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny.czy któraś robiła test pappa w diagnostyce? Dziś dzwoniłam i Pani mi powiedziała cena 100 zł. Czy to możliwe że tak staniało. Ja robiłam w obu ciążach za 200 i się zastanawiam czy jej się coś nie pomyliło.nie chcę zrobić tego co nie trzeba
Ja zrobiłam test PAPPA w Diagnostyce i nie polecam! Osoby, które pobierały mi krew w ogóle nie miały pojęcia jakie dokumenty muszę wypełnić, żeby to miało sens. Jednego dnia Pan pobrał mi krew i zamroził, następnego dnia milam dostarczyć skierowanie od mojego lekarza ginekologa. Jak przyjechałam ze skierowaniem Pani posiedziała najpierw, że nie może znaleźć mojej krwi i nie ma czasu teraz szukać (!) i że mogę poczekać ok. godziny (bo co mam lepszego do roboty - to słowa tej Pani) to moze się znajdzie. Jak zrobiłam awanturę to nagle krew się znalazla, ale Pani powiedziała, że skierowanie nie potrzebne i nie wiedziała jaki rodzaj badania wybrać (bo ja chciałam z opisem). W końcu przyszła inna pani i razem patrzyły w ten katalog badań i zdecydowały, że oni przecież nie robią na Prisce tylko na Kryptorze - No i za to badanie zapłaciłam 120 za pappa+120 za beta hcg + 120 za opis. Po tygodniu zadzwoniła do mnie Pani z labolatorium i powedziala, że nie dostarczyłam wypełnionej ankiety przez lekarza prowadzącego wiec oni badanie wykonali ale opisu nie bedzie, bo nie wiedza jakie dane wpisać do komputera:/
Byłam akurat na wakacjach i mialam przy sobie tylko usg , więc wypełniłam tą ankietę jak potrafiłam - nie wszystkie pola , bo nie wiedziałam jaka mam ilość płynu owodniowego albo co z moją kosmówką. Zeskanowałam też im moje USG I trymestru. Teraz czekam, czy lekarz zaakceptuje taką dokumentację i zrobi opis (teraz jest na urlopie do 13.07). Pani w labolatorium powiedziała, że oni w ogole pracują na prisce a nie na kryptorze ale już badanie zostało wykonane
po mojej interwencji powiedziała, że mają moją krew zamrożoną i jakby co to w ramach reklamacji zrobią badanie raz jeszcze na prisce. Tylko ja i tak już obawiam się, że opis będzie zły, bo sama sobie dane wypełniłam, bo nie miałam możliwości kontaktu z lekarzem.
Zobaczymy. I tak zastanawiwm się nad NIFTY. Papp-a miałam zrobić w sumie dla oceny funkcji łożyska. Także jeśli możesz pobrać gdzieś indziej to sugeruje iść gdzieś indziej
ja byłam w diagnostyce we Wrocławiu. Odrientowalam sie w cenach to bez usg 360 zł to taka mniej wiecej norma za cały test razem z opisem.

New Baby

Julia
-
Kasha ale to na jakąś dziwną diagnostyke trafiłaś.wina chyba Pań pracujących tam. Ja zawsze w diagnostyce robiłam płaciłam 200 zł i to metodą Kryptor bo właśnie taką robią.za żaden opis nie płaciłam bo robił mi go lekarz. Teraz zadzwoniłam do diagnostyki na innej ulicy. Powiedziała że 200 zl metodą kryptor i 5 dni roboczych się czeka na wynik
-
nick nieaktualnydziekuje za przyjecię.. może napisze cos o sobie- nie nadrabialam tych ponad 400 stron bo to jednak trochę duzo.
Mieszkam pod Wrocławiem. Mam 28 lat i 2 dzieci. Synek w kwietniu skończyl 3 latka, córka w październiku skończy 2. Obecnie to 13 tydzien 3 ciąży. Dwie wczesniejsze mialam rozwiązywane przez cc. Pierwszą zaczelam naturalnie ale niestety nie poszlo a druga to już na zimno cc bylo.
W czwartek mam badanie prenatalne. Ogolnie wszystko jest ok. Nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. Wczesniej miala momenty ze mi się robilo niedobrze ale przeszło.
widzialam że macie grupę na fb- prosiłam o dołączenie. Mam taką samą grupe na fb z dwoch pozostałych i przyznam się ze wygodnie się tam pisze bo zakladamy dzienny wątek i przez caly dzien się w nim pisze to przynajmniej balaganu nie ma. -
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny.czy któraś robiła test pappa w diagnostyce? Dziś dzwoniłam i Pani mi powiedziała cena 100 zł. Czy to możliwe że tak staniało. Ja robiłam w obu ciążach za 200 i się zastanawiam czy jej się coś nie pomyliło.nie chcę zrobić tego co nie trzeba
Bo za samą Pappę jest 100 i druga 100 za bHCG - czyli cały test podwójny wychodzi koło 200 zł
-
Paula_29 wrote:Kasha ale to na jakąś dziwną diagnostyke trafiłaś.wina chyba Pań pracujących tam. Ja zawsze w diagnostyce robiłam płaciłam 200 zł i to metodą Kryptor bo właśnie taką robią.za żaden opis nie płaciłam bo robił mi go lekarz. Teraz zadzwoniłam do diagnostyki na innej ulicy. Powiedziała że 200 zl metodą kryptor i 5 dni roboczych się czeka na wynik
No mój lekarz nie robi opisu - nie ma tego programu, więc musiałam zapłacić za opis dodatkowo. Cena może zalezy od miejsca zamieszkania, bo bez opisu 240 zł. No ja wynik jakis na stronie już mam, ale w ogóle nie potrafię go odczytać

New Baby

Julia
-
Prawdopodobnie to jest samo paapa bez bety. Czyli tak zwani pojedynczy a nie pidwojny
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uf, przyszły dzisiaj wyniki krwi z opisem:
ZD 1:369 skorygowane na 1:7390
ZEiP 1:879 na 1:17588
ZT 1:2765 na <1:20000
ryzyko przedwczesnego porodu 1:93
No to zaczynam się mentalnie przestawiać na bycie mamą
)
Dorcia5457, Gosiak, Paula_29, helagazela, Aenu, natki89, Krokodylica, Morwa, Patrycja27, kasha86, kate88:) lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyVilu wrote:Uf, przyszły dzisiaj wyniki krwi z opisem:
ZD 1:369 skorygowane na 1:7390
ZEiP 1:879 na 1:17588
ZT 1:2765 na <1:20000
ryzyko przedwczesnego porodu 1:93
No to zaczynam się mentalnie przestawiać na bycie mamą
)
to teraz spokojnej ciaży życzę
Vilu lubi tę wiadomość
-
Sama dla siebie. W poprzednich ciążach też robiłam i ryzyko było ostatnio dość wysokie bez skorygowania pappa ze względu pewnie na wiek więc wolę zrobić dla spokoju. Poza tym nie wiemy do końca czemu poprzednia ciążą się zakończyła. Niby były jakieś mikrozakrzepy łożyska ale nie wiadomo czy nie coś więcejDorcia5457 wrote:Paula_29 a ty chcesz sama dla siebie to zrobić czy lekarz Ci kazał?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny