Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam o 15 więc już niedługo, ale odkąd mam detektor to tak się już nie stresuje wizytami więc to duża ulga dla mnie
Girl a jak u Ciebie z badaniem, nie było problemu? bo dzidziuś duży. Mi ostatnio doktorka powiedziała, że jak będę za dwa tygodnie to będzie ciężko zbadać bo dziecko będzie bardzo szaleć. Mam nadzieję że nie będzie problemu dlatego pytam jak u Ciebie
Moje dzieci na badaniu prenatalnym mialy jeden 74mm a drugi 79mm i nie bylo problemu ze zmierzeniem wszystkiegoPaula_29 lubi tę wiadomość
-
witam
ja dziś krew upuściłam na tsh i ft4 - mam kontrole co miesiąc, jutro wyniki i wizyta u endo
z rana mam jeszcze wizytę u gina, ale bez podglądania, zapytam położnej czy chociaż ktg ma - może posłucham chociaż czy wszystko w porządku??
w piątek usg genetyczne - będę w 12t3d - dzidźka ostatnio była o dwa dni starsza więc rozmiar powinien być ok
czy któraś z Was już odczuwa pierwsze ruchy??
dziś też byłam na zakupach - trochę sobie poszalałam, ale też i olbrzymie promocje były, tak więc wstępnie jestem obkupiona na najbliższe 3-4 miesiące, później dokupie jeszcze staniki do karmienia i spodnie ciążowe na zimę
teraz chcę jeszcze leginsy kupić no i kilka sztuk bielizny i git
trzymam kciukasy za dzisiejsze wizytyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Kochane ❤❤❤ wspieram wszystkie dzis wizytujace ❤❤❤my wczoraj wrocilismy wieczorem od moich rodzicow ☺ ja mimo ze leci mi 15 tc caly czas mam mdlosci i schudlam zamiast przytyc ale w poprzedniej ciazy tez schudlam na poczatku a potem przytylam ale tylko 4.600. Czekamy na list dotyczacy PAPPY no i kolejna wizyta juz za tydzien. Witam nowe kolezanki ☺ i wszystkim zycze spokojnego dnia ❤
Angela*, FreshMm, helagazela, emi2016, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej Kochane ❤❤❤ wspieram wszystkie dzis wizytujace ❤❤❤my wczoraj wrocilismy wieczorem od moich rodzicow ☺ ja mimo ze leci mi 15 tc caly czas mam mdlosci i schudlam zamiast przytyc ale w poprzedniej ciazy tez schudlam na poczatku a potem przytylam ale tylko 4.600. Czekamy na list dotyczacy PAPPY no i kolejna wizyta juz za tydzien. Witam nowe kolezanki ☺ i wszystkim zycze spokojnego dnia ❤
Super ! Buziaki kochana i milego dniainessa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
nadrobiłam dzisiaj forum i gratuluje udanych wizyt
mnie migrena na 3 dni wyłączyła z życia. Do tego światłowstręt i przez cały ten czas prawie nie wychodziłam z sypialni. Do tego pogoda jesienna cały czas aż sie wszystkiego odechciewa. Ja do wizyty jeszcze 3 tygodnie. Zazdroszczę Wam ze większość juz po prenatalnych i możecie trochę odetchnąć. Ja niestety mieszczę czekać do 18tc na jakiekolwiek wieści o rozwoju dziecka. Trzymam kciuki za kolejne wizyty i życzę miłego dnia
-
Dziewczyny czy kobiecie w ciąży wypada iść na pogrzeb? Tzn wiecie czy to miejsce dla niej. Właśnie się dowiedziałam że nasz kolega zmarł
28 lat, guz mózgu. W piątek pogrzeb a my wtedy właśnie przyjeżdżamy do Polski i naprawdę chciałabym iść ale niewiem co zrobić.
Życie jest okrutne. Dziewczyny cieszmy się nim naprawde!! -
Cześć dziewczyny
Byłam dziś w tym szpitalu, dowiedzieć się czegoś więcej. A więc... Pani Doktor opowiedziała mi jak wygląda zabieg, znieczulenie miejscowe w kręgosłup (już mi niedobrze na sama myśl) i o możliwych komplikacjach po zabiegu : krwawienie , poronienie, szewek może nie spełnić swojej funkcji i może dojść do porodu przedwczesnego mimo wszystko. Zapytała czy się decyduje i czy jestem świadoma, umowila mnie na zabieg na środę za tydzień, w szpitalu mam się wstawić we wtorek. Przez ten tydzień mam zrobić krzywą cukrową jednak... Bo mój wynik glukozy wynosil 94, powiedziała że za wysoki i morfologie + zabrać dokumenty z poprzedniej ciąży tzn chodzi o wypis ze szpitala.
No i to tyle...
Później pojechałam po sklepach pochodzić i kupiłam sobie 3 zwykle koszule i jedna już do karmieniaKapcie i klapki, plus rossman odwiedzilam i kupiłam sobie przybory toaletowe
Także już jestem przygotowana:D -
nick nieaktualnyMarzycielka111192 wrote:Dziewczyny czy kobiecie w ciąży wypada iść na pogrzeb? Tzn wiecie czy to miejsce dla niej. Właśnie się dowiedziałam że nasz kolega zmarł
28 lat, guz mózgu. W piątek pogrzeb a my wtedy właśnie przyjeżdżamy do Polski i naprawdę chciałabym iść ale niewiem co zrobić.
Życie jest okrutne. Dziewczyny cieszmy się nim naprawde!!
jesli to była bliska osoba to idź.
Ja mam jutro prenatalne - stresik jest...
dzisiaj mam duzo energii - w końcu moge funkcjonować
Do szpitala warto miec własne podkłady, z doświadczenia wiem, że z tym może być róznie -
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny czy kobiecie w ciąży wypada iść na pogrzeb? Tzn wiecie czy to miejsce dla niej. Właśnie się dowiedziałam że nasz kolega zmarł
Życie jest okrutne. Dziewczyny cieszmy się nim naprawde!!
To trudna decyzja, ale ja bym Ci odradzała ze względu na poziom stresu... ujrzysz dużo cierpienia, które odbije się na Tobie, a stres nie służy dziecku. Przyjdziesz na grób za kilka dni, nikt się nie obrazi wiedząc, że jesteś w ciąży.
Koleżance z październikowych szczęść 2015 zmarła najukochańsza babcia... po tym zdarzeniu odeszły jej wody płodowe, była w ok. 24 tc z tego, co pamiętam. Zapewne u Ciebie stres nie wywoła takich skutków, ale nie kuśmy losu, jeśli jest inne wyjście.
-
Lovilovi wrote:Cześć dziewczyny
Byłam dziś w tym szpitalu, dowiedzieć się czegoś więcej. A więc... Pani Doktor opowiedziała mi jak wygląda zabieg, znieczulenie miejscowe w kręgosłup (już mi niedobrze na sama myśl) i o możliwych komplikacjach po zabiegu : krwawienie , poronienie, szewek może nie spełnić swojej funkcji i może dojść do porodu przedwczesnego mimo wszystko. Zapytała czy się decyduje i czy jestem świadoma, umowila mnie na zabieg na środę za tydzień, w szpitalu mam się wstawić we wtorek. Przez ten tydzień mam zrobić krzywą cukrową jednak... Bo mój wynik glukozy wynosil 94, powiedziała że za wysoki i morfologie + zabrać dokumenty z poprzedniej ciąży tzn chodzi o wypis ze szpitala.
No i to tyle...
Później pojechałam po sklepach pochodzić i kupiłam sobie 3 zwykle koszule i jedna już do karmieniaKapcie i klapki, plus rossman odwiedzilam i kupiłam sobie przybory toaletowe
Także już jestem przygotowana:D
Będzie dobrze, z osób, które znam, nigdy nic złego nie stało się przez szewek, a na pewno pomógł donosić do terminu i jeszcze przenosiłyPowodzenia na zabiegu :*
Lovilovi lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam o 15 więc już niedługo, ale odkąd mam detektor to tak się już nie stresuje wizytami więc to duża ulga dla mnie
Girl a jak u Ciebie z badaniem, nie było problemu? bo dzidziuś duży. Mi ostatnio doktorka powiedziała, że jak będę za dwa tygodnie to będzie ciężko zbadać bo dziecko będzie bardzo szaleć. Mam nadzieję że nie będzie problemu dlatego pytam jak u Ciebie. Nie ruszal się ale nie dziwię się bo tatuś jechał przez takie dziury ze pewnie go ukolysaly
, a jechaliśmy dłuższa droga przez 50 minut na dodatek .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Nie było problemu. Wtedy byłam 13t5d a można robić do 13t6d . Dzidziuś spał chyba
. Nie ruszal się ale nie dziwię się bo tatuś jechał przez takie dziury ze pewnie go ukolysaly
, a jechaliśmy dłuższa droga przez 50 minut na dodatek .
-
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny czy kobiecie w ciąży wypada iść na pogrzeb? Tzn wiecie czy to miejsce dla niej. Właśnie się dowiedziałam że nasz kolega zmarł
Życie jest okrutne. Dziewczyny cieszmy się nim naprawde!!.
Moim zdaniem mozesz isc na pogrzeb, jesli tak czujesz to zrob to. Oczywiscier pamietaj , ze w brzuskzu masz drugie serduszko i postaraj sie podejsc do tego w miare spokojnie. Ale to tylko moje zdanie