WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam o 15 więc już niedługo, ale odkąd mam detektor to tak się już nie stresuje wizytami więc to duża ulga dla mnie

Girl a jak u Ciebie z badaniem, nie było problemu? bo dzidziuś duży. Mi ostatnio doktorka powiedziała, że jak będę za dwa tygodnie to będzie ciężko zbadać bo dziecko będzie bardzo szaleć. Mam nadzieję że nie będzie problemu dlatego pytam jak u Ciebie

Moje dzieci na badaniu prenatalnym mialy jeden 74mm a drugi 79mm i nie bylo problemu ze zmierzeniem wszystkiego ;)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• K01 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

I witam się w II trymestrze :)

ana167, emi2016, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja dziś krew upuściłam na tsh i ft4 - mam kontrole co miesiąc, jutro wyniki i wizyta u endo

z rana mam jeszcze wizytę u gina, ale bez podglądania, zapytam położnej czy chociaż ktg ma - może posłucham chociaż czy wszystko w porządku??

w piątek usg genetyczne - będę w 12t3d - dzidźka ostatnio była o dwa dni starsza więc rozmiar powinien być ok

czy któraś z Was już odczuwa pierwsze ruchy??

dziś też byłam na zakupach - trochę sobie poszalałam, ale też i olbrzymie promocje były :), tak więc wstępnie jestem obkupiona na najbliższe 3-4 miesiące, później dokupie jeszcze staniki do karmienia i spodnie ciążowe na zimę :) teraz chcę jeszcze leginsy kupić no i kilka sztuk bielizny i git

trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ❤❤❤ wspieram wszystkie dzis wizytujace ❤❤❤my wczoraj wrocilismy wieczorem od moich rodzicow ☺ ja mimo ze leci mi 15 tc caly czas mam mdlosci i schudlam zamiast przytyc ale w poprzedniej ciazy tez schudlam na poczatku a potem przytylam ale tylko 4.600. Czekamy na list dotyczacy PAPPY no i kolejna wizyta juz za tydzien. Witam nowe kolezanki ☺ i wszystkim zycze spokojnego dnia ❤

Angela*, FreshMm, helagazela, emi2016, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej Kochane ❤❤❤ wspieram wszystkie dzis wizytujace ❤❤❤my wczoraj wrocilismy wieczorem od moich rodzicow ☺ ja mimo ze leci mi 15 tc caly czas mam mdlosci i schudlam zamiast przytyc ale w poprzedniej ciazy tez schudlam na poczatku a potem przytylam ale tylko 4.600. Czekamy na list dotyczacy PAPPY no i kolejna wizyta juz za tydzien. Witam nowe kolezanki ☺ i wszystkim zycze spokojnego dnia ❤

Super ! Buziaki kochana i milego dnia <3

inessa lubi tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nadrobiłam dzisiaj forum i gratuluje udanych wizyt :) mnie migrena na 3 dni wyłączyła z życia. Do tego światłowstręt i przez cały ten czas prawie nie wychodziłam z sypialni. Do tego pogoda jesienna cały czas aż sie wszystkiego odechciewa. Ja do wizyty jeszcze 3 tygodnie. Zazdroszczę Wam ze większość juz po prenatalnych i możecie trochę odetchnąć. Ja niestety mieszczę czekać do 18tc na jakiekolwiek wieści o rozwoju dziecka. Trzymam kciuki za kolejne wizyty i życzę miłego dnia :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dla dzisiejszych :)

Angela*, inessa, Paula_29 lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Krokodylica to mnie nie pocieszylas...

Chciałam zacytować a polubiłam.
    No niestety taki egzemplarz...

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mnie jeszcze zostawili w szpitalu na obserwacji niechcą jeszcze mnie wypuścić plamic już nie plamie w piątek też mam prenatalne i już 2 lekarz stwierdził jak mnie badał że będzie chłopak zobaczymy co powiedzą na prenatalnych

eiktskjos217pbgb.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tydzień mam 12 i 4 dzień

eiktskjos217pbgb.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kobiecie w ciąży wypada iść na pogrzeb? Tzn wiecie czy to miejsce dla niej. Właśnie się dowiedziałam że nasz kolega zmarł :( 28 lat, guz mózgu. W piątek pogrzeb a my wtedy właśnie przyjeżdżamy do Polski i naprawdę chciałabym iść ale niewiem co zrobić.
    Życie jest okrutne. Dziewczyny cieszmy się nim naprawde!! :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Byłam dziś w tym szpitalu, dowiedzieć się czegoś więcej. A więc... Pani Doktor opowiedziała mi jak wygląda zabieg, znieczulenie miejscowe w kręgosłup (już mi niedobrze na sama myśl) i o możliwych komplikacjach po zabiegu : krwawienie , poronienie, szewek może nie spełnić swojej funkcji i może dojść do porodu przedwczesnego mimo wszystko. Zapytała czy się decyduje i czy jestem świadoma, umowila mnie na zabieg na środę za tydzień, w szpitalu mam się wstawić we wtorek. Przez ten tydzień mam zrobić krzywą cukrową jednak... Bo mój wynik glukozy wynosil 94, powiedziała że za wysoki i morfologie + zabrać dokumenty z poprzedniej ciąży tzn chodzi o wypis ze szpitala.

No i to tyle...
    Później pojechałam po sklepach pochodzić i kupiłam sobie 3 zwykle koszule i jedna już do karmienia :) Kapcie i klapki, plus rossman odwiedzilam i kupiłam sobie przybory toaletowe :)

Także już jestem przygotowana:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny czy kobiecie w ciąży wypada iść na pogrzeb? Tzn wiecie czy to miejsce dla niej. Właśnie się dowiedziałam że nasz kolega zmarł :( 28 lat, guz mózgu. W piątek pogrzeb a my wtedy właśnie przyjeżdżamy do Polski i naprawdę chciałabym iść ale niewiem co zrobić.
    a czemu ma nie wypada?
    jesli to była bliska osoba to idź.

Ja mam jutro prenatalne - stresik jest... :-)

dzisiaj mam duzo energii - w końcu moge funkcjonować :-)

Do szpitala warto miec własne podkłady, z doświadczenia wiem, że z tym może być róznie :-)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

To trudna decyzja, ale ja bym Ci odradzała ze względu na poziom stresu... ujrzysz dużo cierpienia, które odbije się na Tobie, a stres nie służy dziecku. Przyjdziesz na grób za kilka dni, nikt się nie obrazi wiedząc, że jesteś w ciąży.
    Koleżance z październikowych szczęść 2015 zmarła najukochańsza babcia... po tym zdarzeniu odeszły jej wody płodowe, była w ok. 24 tc z tego, co pamiętam. Zapewne u Ciebie stres nie wywoła takich skutków, ale nie kuśmy losu, jeśli jest inne wyjście.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Cześć dziewczyny :) Byłam dziś w tym szpitalu, dowiedzieć się czegoś więcej. A więc... Pani Doktor opowiedziała mi jak wygląda zabieg, znieczulenie miejscowe w kręgosłup (już mi niedobrze na sama myśl) i o możliwych komplikacjach po zabiegu : krwawienie , poronienie, szewek może nie spełnić swojej funkcji i może dojść do porodu przedwczesnego mimo wszystko. Zapytała czy się decyduje i czy jestem świadoma, umowila mnie na zabieg na środę za tydzień, w szpitalu mam się wstawić we wtorek. Przez ten tydzień mam zrobić krzywą cukrową jednak... Bo mój wynik glukozy wynosil 94, powiedziała że za wysoki i morfologie + zabrać dokumenty z poprzedniej ciąży tzn chodzi o wypis ze szpitala.

No i to tyle...
    Później pojechałam po sklepach pochodzić i kupiłam sobie 3 zwykle koszule i jedna już do karmienia :) Kapcie i klapki, plus rossman odwiedzilam i kupiłam sobie przybory toaletowe :)

Także już jestem przygotowana:D

Będzie dobrze, z osób, które znam, nigdy nic złego nie stało się przez szewek, a na pewno pomógł donosić do terminu i jeszcze przenosiły :) Powodzenia na zabiegu :*

Lovilovi lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam o 15 więc już niedługo, ale odkąd mam detektor to tak się już nie stresuje wizytami więc to duża ulga dla mnie

Girl a jak u Ciebie z badaniem, nie było problemu? bo dzidziuś duży. Mi ostatnio doktorka powiedziała, że jak będę za dwa tygodnie to będzie ciężko zbadać bo dziecko będzie bardzo szaleć. Mam nadzieję że nie będzie problemu dlatego pytam jak u Ciebie
    Nie było problemu. Wtedy byłam 13t5d a można robić do 13t6d . Dzidziuś spał chyba :P. Nie ruszal się ale nie dziwię się bo tatuś jechał przez takie dziury ze pewnie go ukolysaly :), a jechaliśmy dłuższa droga przez 50 minut na dodatek .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Nie było problemu. Wtedy byłam 13t5d a można robić do 13t6d . Dzidziuś spał chyba :P. Nie ruszal się ale nie dziwię się bo tatuś jechał przez takie dziury ze pewnie go ukolysaly :), a jechaliśmy dłuższa droga przez 50 minut na dodatek .
    Jesli chodzi o pomiar NT to mozna go zrobic prawidlowo jesli dziecko mierzy od 4,5cm do 8cm :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Bardzo mi przykro :(.
    Moim zdaniem mozesz isc na pogrzeb, jesli tak czujesz to zrob to. Oczywiscier pamietaj , ze w brzuskzu masz drugie serduszko i postaraj sie podejsc do tego w miare spokojnie. Ale to tylko moje zdanie

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Jesli chodzi o pomiar NT to mozna go zrobic prawidlowo jesli dziecko mierzy od 4,5cm do 8cm :)
    Czyli moje się zmieściło bo mierzylo wczoraj 7.6 cm :) . Tak prawie na styk :P. NT wyniosło 0.9 mm

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży byłam na pogrzebie. Emocje są tak czy tak. Pytanie jak Ty się czujesz, czy wytrzymasz taki stres. Myślę, że nikogo nie urazi widok ciężarnej na pogrzebie, ale jak nie pójdziesz to też ludzie zrozumieją.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ