X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dlaszym ciagu nie wiem czy czuje ruchy. cały czas mam watpliwosci czy to nie jelita. Ale moze troche wczesnie - to w zasadzie połowa 15tc...
    czasami czuje takie pukniecie ale niezbyt często

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nie wiem co to za bóle, może nie związane z ciążą?

Ja chodzę w moich zwykłych ubraniach ale zawsze lubiłam luźniejsze rzeczy więc nie ma problemu. Ubrań typowo ciazowych nie lubię, w pierwszej ciąży wcale nie było mi w nich wygodnie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to witam się w 17 tygodniu i po spacerze 8km ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie szkoda kasy na ciązowe. Zazwyczaj sa bardzo drogie. Jak tez lubie rzeczy typu oversize więc bluzki mam - gorzej spódnice i spodnie.
    ostatnio na wyprzedażach w stradivariusie kupiłam płaszcz jesienno zimowy troche w typie bombki - na brzuch idealnie. A że kosztował 60zł więc stweirdziłam ze ok. Bez wypełnienia brzuchem nie wygląda dramatycznie :-)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Chciałabym Was prosić o poradę co do ubrań ciążowych. Do tej pory mieściłam się we wszystkie swoje normalne ciuchy (poza stanikami, ale tę sytuację już ogarnęłam). Ale teraz zaczynam odczuwać, że spodnie cisną mnie w pasie, bluzeczki zaczynają być ciasne w biuście, nawet piżamy są już coraz mniej wygodne. Moje ubrania są raczej dopasowane, nigdy nie przepadałam za luźniejszymi.
    Byłam w H&M, chciałam kupić spodnie. Jednak ten pas jest taki duży, źle się w tym czułam i wyszłam zawiedziona. Nie za bardzo wiem gdzie mam szukać czegoś na siebie. Czy sklepy z odzieżą typowo ciążową, czy może powinnam kupić po prostu rozmiar większe?

Ja Cię chyba dobije ale H&M ma najmniejsze pasy ciążowe i najwęższe. Narazie staram się chodzić w sukienkach a tylko awaryjnie zakładam spodnie jak jest superchlodno - jak brzuszek podrośnie będzie ok. Jak nie masz super dresscodu w pracy to wybieraj sukienki albo dłuższe bluzki i legginsy - nawet nie ciążowe - najwygodniej póki co a i brzuszek rosnący się zgubi ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku Sylwia, ostatnio się zastanawiałam co będę nosić w zimie na brzuchu - wyszło mi że albo kurtki po mamie albo swoje i szalik związany na brzuchu :P

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę ciążowe, są dużo wygodniejsze, a wesołe t-shirty są ekstra i czuję się w nich bardzo fajnie ;) Wywołują uśmiech często u przechodniów :D Zamierzam dokupić sobie jeszcze bluzkę z napisem przemytniczka arbuzów ;)
    W poprzedniej ciąży kupiłam kilka par spodni, kilka t-shirtów, bluzek, ze 3 sukienki, inwestowałam, bo myślałam o drugiej ciąży, a po rozwiązaniu sprzedam ubrania, na pewno jakieś chętne mamy się znajdą na używane w dobrym stanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży generalnie chodzę w legginsach. W 1 ciąży miałam 1 ciążiwe sztruksy, ale już się znosiły i kupiłam kilka par legginsów. Jeansów ciążowych nie cierpię... a jak pas mi przeszkadza to zsuwam pod brzuch. Kilka koszul ciążowych dostałam od koleżanek a bluzki noszę normalne tylko trochę dłuższe. Sukienki na jakieś okazje zakładam, na codzień niewygodnie mi raczej bo tyłek się poci i się kleję do wszystkiego :-P a ciążowych mam kilka, bo w 1 ciąży 2 wesela z poprawinami się trafiły, więc trzeba było kupić.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z ciążowych to mam 2 pary spodni, spódnice jeansowa bluzke koszulową i moze 2 zwykłe bluzki. nie kupowałam więcej bo od 7 miesiąca siedzialamw domu więc te ciuchy wystarczały. Mieścilam sie jeszcze w bawełniane sukienki.... :-)

po domu to chodziłam w t shirtach męża :-)

Ja nie lubie kupowac rzeczy na 2-3 miesiące, nawet z zamiarem sprzedania :-). MOże w tym roku cos dokupię bardziej ciążowego, żeby m,ieć cos ładnego ale nie przewiduje większych wydatków. Oprócz biustonoszy. Niedługo muszę sie wybrac do sklepu po jakieś bo cycki rosną.

Ja uwielbiam ciuchy insomni - maja fajne oversizy idealne na brzuch i brak brzucha i mają sukienki, spódnice, bluzki :-)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz luz ale przed nami zima. Do moich kurtek zeszłej ciąży nie wchodziłam nie mówiąc o butach z wyjątkiem tych przeznaczonych do chodzenia po górach. Nawiasem mówiąc wyglądałam jak wieloryb – łatwiej było mnie przeskoczyć niż obejść  a mam tylko 183 cm wzrostu.

kasha86 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojoj to wielka jestes. No z kurtkami to był problem. Ja chodziłam w rozpietych :-D. mam gdzies taryz czasów liceum płaszcz taki do kostek luchowy i powedzmy ze jak dobrez naciagnełam to sie zapiał. Ale to jest roboczy płaszcz. wnormalnych sytuacjach uzywam go na wyjscia zimą do lasu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie za literowki, pisze szybko bo jestem w pracy

• Aenu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grupa na fb miała być prywatna tylko dla dziewczyn z bbf, a dodali tam faceta... ;/ masakra...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za facet?

• Aenu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż jednej z dziewczyn z forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to ona z jego konta pisze? A w ogole to pisze coś komentuje?

• Aenu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu przynajmniej jestem anonimowa, a tam już strach pisać o jakiś intymnych problemach, bo okazuje się, że czytają to jacyś obcy faceci... i wiedzą kto, kim jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trezba zamknac

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie mozna zamknąc grupę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam sobie do pracy w cukierni pyszna szarlotke i po któryms kawałku zobaczyłam ze było tam kilka mrówek na lukrze ;-/ takze bleee. I juz nie wiem czy jesc czy nie. Obrzydło mi calkowicie :-/

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ