X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabulka30 wrote:
    Witam,
    ja byłam wczoraj na wizycie (co prawda miałam iść za tydzień ale zaniepokoiły mnie kłucia w pochwie i poszłam sprawdzić czy to nie szyjka). Na szczęście z szyjką wszystko dobrze. Przy okazji okazało się, że u mnie w brzuszku mieszka chłopiec :)

Miłej niedzieli życzę :)
    Gratuluję Synusia :) czasem dobrze iść i sprawdzić niż się stresować. Przy okazji takie dobre wieści :)

My jutro zaczynamy 18 tydzień, jak to leci :) A jeszcze niedawno szłam na pierwszą wizytę :)

kasha86, Krokodylica, Żabulka30 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaczynamy 18 tydzień :)

Miłej niedzieli :*

kasha86, ana167, Krokodylica, Marzycielka111192, Aenu lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja jestem trochę z doskoku (ale na bieżąco wszystko czytam :) ) bo żyjemy teraz wykańczaniem domu.:) do 1 sierpnia musimy zwolnić to mieszkanie a w naszym nowym domu jeszcze nie podłączyli gazu i wody. Na szczęście jest prąd więc będzie można gotować. Gorzej z myciem :P Mam nadzieję, że w tydzień to ogarną, bo mieliśmy już się wprowadzać w czerwcu, ale tak to jest niestety. :)

W piątek byłam u lekarza i wszystko było ok :) Malutka ma 9 cm a serduszko 148 uderzeń <3 kolejna wizyta 16.08 i wtedy ustalimy połówkowe, pewnie jakoś pod koniec sierpnia. :)

Ruchów też nie czuję, łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża - pewnie trochę na nie poczekam :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czułam dość wcześnie, bo już w 17tc. A wszędzie piszą, że w pierwszej to ok. 20tc. Nie ma reguły jak widać :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz lokalizacji łożyska ważne jest jeszcze położenie dziecka - czy jest kończynami na zewnątrz czy do kręgosłupa i jeszcze ilość tkanki tłuszczowej mamy, także różnie to bywa jeśli chodzi o te ruchy

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba poczułam naszego synusia!! :) Boże co to jest za uczucie. Myślałam że przez te problemy jelitowe nie będę mogła tego rozróżnić ale to jest zupełnie inne uczucie, takie pukniecie od środka :)
    Chciałam żeby mąż też poczuł ale chyba jeszcze za wcześnie. Musi cierpliwie poczekać :)

ana167, inessa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratuluję siurka ;)

No i wszystkim które już poczuły gratuluję pierwszych ruchów. :)
    Ja się czasem łapię na tym że czuję smyranie ale w pierwszej ciąży jakoś tak wyczekiwałam tego a teraz nie zawsze jest czas zwrócić na to uwagę. :)

U nas dziś mega intensywny dzień, byłam z córką na takim festynie dla dzieci, dmuchane trampoliny, wata cukrowa, tańce, plac zabaw, kiełbaska z grilla, konkursy i milion innych atrakcji dla dzieci pomiędzy którymi trzeba było za nią biegac. ;) ale fajnie było, wybawiła się. :)

Żabulka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja się witam w 18 tygodniu i 5 miesiącu :D

kate88:), Lovilovi, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy już czujecie maleństwa?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !

Badania zrobione jutro wizyta :)

Tak ja juz czuje moje malenstwa ;) <3

Milego dnia wszystkim <3

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :) witam się w 16 tygodniu i pierwszym dniu zwolnienia :D co prawda chciałam jeszcze pociągnąć 2 tygodnie, no ale w pracy zaczęli przesadzać, odniosłam wrażenie, że było coś na kształt: ona niedługo pójdzie na zwolnienie, dopóki jest trzeba na maksa korzystać i zawalić robotą... więc bez żalu przyniosłam L4.
    A mam pytanie do Was, od kilku dni boli mnie noga ponizej biodra, nawet nie wiem, czy boli mnie skóra, mięśnie czy co. Czasem to jest piekący ból, ma któraś z Was tak? Niepokoi mnie to trochę, zastanawiam się do jakiego lekarza iść, bo raczej ginekolog nic nie poradzi.

Edit: Ja jeszcze nie czuję ruchów malucha, no ale mam swoją warstewkę tłuszczyku, więc muszę poczekać :) ale zazdroszczę Wam bardzo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:53

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a wy już czujecie maleństwa?

Tak, ja też czuje :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tłuszczyku, ale nie czuję ;) raz mi się wydawało, że może - jak akurat miałam przyłożoną rękę ;) ale potem nic, więc to chyba były jednak falujące jelitka :D

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal ciąża bezobjawowa ;) Brzuszka nie widać, ruchów nie czuję i nadal nie wiadomo kto we mnie mieszka ;)
    Wczoraj przywitałam się w 17 tygodniu z bardzo złym samopoczuciem. Od kilku dni czuję wyraźnie ciągnięcie wiązadeł, a wczoraj do tego doszło jakieś masakryczne wzdęcie. No ale przetrwałam to, dzisiaj już jest zdecydowanie lepiej :)

Gratuluję tym, które czują ruchy :)

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    U mnie nadal ciąża bezobjawowa ;) Brzuszka nie widać, ruchów nie czuję i nadal nie wiadomo kto we mnie mieszka ;)
    Wczoraj przywitałam się w 17 tygodniu z bardzo złym samopoczuciem. Od kilku dni czuję wyraźnie ciągnięcie wiązadeł, a wczoraj do tego doszło jakieś masakryczne wzdęcie. No ale przetrwałam to, dzisiaj już jest zdecydowanie lepiej :)

Gratuluję tym, które czują ruchy :)
    Ciągnięcia i wzdęcia to również objawy ciąży więc nie aż taka bezobjawowa bo coś tam się dzieje :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ciągnięcia i wzdęcia to również objawy ciąży więc nie aż taka bezobjawowa bo coś tam się dzieje :)

No tak ;) No to powiedzmy ciąża niewidoczna hihi ;)

• elize Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Was prosić o poradę co do ubrań ciążowych. Do tej pory mieściłam się we wszystkie swoje normalne ciuchy (poza stanikami, ale tę sytuację już ogarnęłam). Ale teraz zaczynam odczuwać, że spodnie cisną mnie w pasie, bluzeczki zaczynają być ciasne w biuście, nawet piżamy są już coraz mniej wygodne. Moje ubrania są raczej dopasowane, nigdy nie przepadałam za luźniejszymi.
    Byłam w H&M, chciałam kupić spodnie. Jednak ten pas jest taki duży, źle się w tym czułam i wyszłam zawiedziona. Nie za bardzo wiem gdzie mam szukać czegoś na siebie. Czy sklepy z odzieżą typowo ciążową, czy może powinnam kupić po prostu rozmiar większe?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas zawsze możesz złożyć na pól - ja tak robię i jest ok.
    Ubrania ciążowe noszę już od 1,5 miesiąca a w pierwszej ciąży zaczynałam się za nimi rozglądać od 6 miesiąca - co za przesunięcie w czasie.

nielotka lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie witam w 17 tygodniu. Jutro wizyta z samego rana :) może dowiem się kogo mam pod serduszkiem :)
    Choć mój 5 letni synek mówi, że to na pewno chłop :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Ja ze spodniami tez mam porblem. ja mam takie hm z duzym paem ciazaowym - tez zakłdam na pół. Nak brzuch był duzy to juz nie skąłdałam.
    Na e bay kupiłam jeansy z taka połówka pasa :-)

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ