X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabulka30 wrote:
    Witam,
    ja byłam wczoraj na wizycie (co prawda miałam iść za tydzień ale zaniepokoiły mnie kłucia w pochwie i poszłam sprawdzić czy to nie szyjka). Na szczęście z szyjką wszystko dobrze. Przy okazji okazało się, że u mnie w brzuszku mieszka chłopiec :)

Miłej niedzieli życzę :)
    Gratuluję Synusia :) czasem dobrze iść i sprawdzić niż się stresować. Przy okazji takie dobre wieści :)

My jutro zaczynamy 18 tydzień, jak to leci :) A jeszcze niedawno szłam na pierwszą wizytę :)

kasha86, Krokodylica, Żabulka30 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaczynamy 18 tydzień :)

Miłej niedzieli :*

kasha86, ana167, Krokodylica, Marzycielka111192, Aenu lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja jestem trochę z doskoku (ale na bieżąco wszystko czytam :) ) bo żyjemy teraz wykańczaniem domu.:) do 1 sierpnia musimy zwolnić to mieszkanie a w naszym nowym domu jeszcze nie podłączyli gazu i wody. Na szczęście jest prąd więc będzie można gotować. Gorzej z myciem :P Mam nadzieję, że w tydzień to ogarną, bo mieliśmy już się wprowadzać w czerwcu, ale tak to jest niestety. :)

W piątek byłam u lekarza i wszystko było ok :) Malutka ma 9 cm a serduszko 148 uderzeń <3 kolejna wizyta 16.08 i wtedy ustalimy połówkowe, pewnie jakoś pod koniec sierpnia. :)

Ruchów też nie czuję, łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża - pewnie trochę na nie poczekam :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czułam dość wcześnie, bo już w 17tc. A wszędzie piszą, że w pierwszej to ok. 20tc. Nie ma reguły jak widać :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz lokalizacji łożyska ważne jest jeszcze położenie dziecka - czy jest kończynami na zewnątrz czy do kręgosłupa i jeszcze ilość tkanki tłuszczowej mamy, także różnie to bywa jeśli chodzi o te ruchy

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba poczułam naszego synusia!! :) Boże co to jest za uczucie. Myślałam że przez te problemy jelitowe nie będę mogła tego rozróżnić ale to jest zupełnie inne uczucie, takie pukniecie od środka :)
    Chciałam żeby mąż też poczuł ale chyba jeszcze za wcześnie. Musi cierpliwie poczekać :)

ana167, inessa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratuluję siurka ;)

No i wszystkim które już poczuły gratuluję pierwszych ruchów. :)
    Ja się czasem łapię na tym że czuję smyranie ale w pierwszej ciąży jakoś tak wyczekiwałam tego a teraz nie zawsze jest czas zwrócić na to uwagę. :)

U nas dziś mega intensywny dzień, byłam z córką na takim festynie dla dzieci, dmuchane trampoliny, wata cukrowa, tańce, plac zabaw, kiełbaska z grilla, konkursy i milion innych atrakcji dla dzieci pomiędzy którymi trzeba było za nią biegac. ;) ale fajnie było, wybawiła się. :)

Żabulka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja się witam w 18 tygodniu i 5 miesiącu :D

kate88:), Lovilovi, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy już czujecie maleństwa?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !

Badania zrobione jutro wizyta :)

Tak ja juz czuje moje malenstwa ;) <3

Milego dnia wszystkim <3

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :) witam się w 16 tygodniu i pierwszym dniu zwolnienia :D co prawda chciałam jeszcze pociągnąć 2 tygodnie, no ale w pracy zaczęli przesadzać, odniosłam wrażenie, że było coś na kształt: ona niedługo pójdzie na zwolnienie, dopóki jest trzeba na maksa korzystać i zawalić robotą... więc bez żalu przyniosłam L4.
    A mam pytanie do Was, od kilku dni boli mnie noga ponizej biodra, nawet nie wiem, czy boli mnie skóra, mięśnie czy co. Czasem to jest piekący ból, ma któraś z Was tak? Niepokoi mnie to trochę, zastanawiam się do jakiego lekarza iść, bo raczej ginekolog nic nie poradzi.

Edit: Ja jeszcze nie czuję ruchów malucha, no ale mam swoją warstewkę tłuszczyku, więc muszę poczekać :) ale zazdroszczę Wam bardzo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:53

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a wy już czujecie maleństwa?

Tak, ja też czuje :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tłuszczyku, ale nie czuję ;) raz mi się wydawało, że może - jak akurat miałam przyłożoną rękę ;) ale potem nic, więc to chyba były jednak falujące jelitka :D

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal ciąża bezobjawowa ;) Brzuszka nie widać, ruchów nie czuję i nadal nie wiadomo kto we mnie mieszka ;)
    Wczoraj przywitałam się w 17 tygodniu z bardzo złym samopoczuciem. Od kilku dni czuję wyraźnie ciągnięcie wiązadeł, a wczoraj do tego doszło jakieś masakryczne wzdęcie. No ale przetrwałam to, dzisiaj już jest zdecydowanie lepiej :)

Gratuluję tym, które czują ruchy :)

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    U mnie nadal ciąża bezobjawowa ;) Brzuszka nie widać, ruchów nie czuję i nadal nie wiadomo kto we mnie mieszka ;)
    Wczoraj przywitałam się w 17 tygodniu z bardzo złym samopoczuciem. Od kilku dni czuję wyraźnie ciągnięcie wiązadeł, a wczoraj do tego doszło jakieś masakryczne wzdęcie. No ale przetrwałam to, dzisiaj już jest zdecydowanie lepiej :)

Gratuluję tym, które czują ruchy :)
    Ciągnięcia i wzdęcia to również objawy ciąży więc nie aż taka bezobjawowa bo coś tam się dzieje :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ciągnięcia i wzdęcia to również objawy ciąży więc nie aż taka bezobjawowa bo coś tam się dzieje :)

No tak ;) No to powiedzmy ciąża niewidoczna hihi ;)

• elize Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Was prosić o poradę co do ubrań ciążowych. Do tej pory mieściłam się we wszystkie swoje normalne ciuchy (poza stanikami, ale tę sytuację już ogarnęłam). Ale teraz zaczynam odczuwać, że spodnie cisną mnie w pasie, bluzeczki zaczynają być ciasne w biuście, nawet piżamy są już coraz mniej wygodne. Moje ubrania są raczej dopasowane, nigdy nie przepadałam za luźniejszymi.
    Byłam w H&M, chciałam kupić spodnie. Jednak ten pas jest taki duży, źle się w tym czułam i wyszłam zawiedziona. Nie za bardzo wiem gdzie mam szukać czegoś na siebie. Czy sklepy z odzieżą typowo ciążową, czy może powinnam kupić po prostu rozmiar większe?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas zawsze możesz złożyć na pól - ja tak robię i jest ok.
    Ubrania ciążowe noszę już od 1,5 miesiąca a w pierwszej ciąży zaczynałam się za nimi rozglądać od 6 miesiąca - co za przesunięcie w czasie.

nielotka lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie witam w 17 tygodniu. Jutro wizyta z samego rana :) może dowiem się kogo mam pod serduszkiem :)
    Choć mój 5 letni synek mówi, że to na pewno chłop :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Ja ze spodniami tez mam porblem. ja mam takie hm z duzym paem ciazaowym - tez zakłdam na pół. Nak brzuch był duzy to juz nie skąłdałam.
    Na e bay kupiłam jeansy z taka połówka pasa :-)

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ