Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabulka30 wrote:Witam,
ja byłam wczoraj na wizycie (co prawda miałam iść za tydzień ale zaniepokoiły mnie kłucia w pochwie i poszłam sprawdzić czy to nie szyjka). Na szczęście z szyjką wszystko dobrze. Przy okazji okazało się, że u mnie w brzuszku mieszka chłopiec
Miłej niedzieli życzęczasem dobrze iść i sprawdzić niż się stresować. Przy okazji takie dobre wieści
My jutro zaczynamy 18 tydzień, jak to leciA jeszcze niedawno szłam na pierwszą wizytę
kasha86, Krokodylica, Żabulka30 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Ja jestem trochę z doskoku (ale na bieżąco wszystko czytam) bo żyjemy teraz wykańczaniem domu.
do 1 sierpnia musimy zwolnić to mieszkanie a w naszym nowym domu jeszcze nie podłączyli gazu i wody. Na szczęście jest prąd więc będzie można gotować. Gorzej z myciem
Mam nadzieję, że w tydzień to ogarną, bo mieliśmy już się wprowadzać w czerwcu, ale tak to jest niestety.
W piątek byłam u lekarza i wszystko było okMalutka ma 9 cm a serduszko 148 uderzeń
kolejna wizyta 16.08 i wtedy ustalimy połówkowe, pewnie jakoś pod koniec sierpnia.
Ruchów też nie czuję, łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża - pewnie trochę na nie poczekam
-
Dziewczyny chyba poczułam naszego synusia!!
Boże co to jest za uczucie. Myślałam że przez te problemy jelitowe nie będę mogła tego rozróżnić ale to jest zupełnie inne uczucie, takie pukniecie od środka
Chciałam żeby mąż też poczuł ale chyba jeszcze za wcześnie. Musi cierpliwie poczekaćana167, inessa lubią tę wiadomość
-
Żabka gratuluję siurka
No i wszystkim które już poczuły gratuluję pierwszych ruchów.
Ja się czasem łapię na tym że czuję smyranie ale w pierwszej ciąży jakoś tak wyczekiwałam tego a teraz nie zawsze jest czas zwrócić na to uwagę.
U nas dziś mega intensywny dzień, byłam z córką na takim festynie dla dzieci, dmuchane trampoliny, wata cukrowa, tańce, plac zabaw, kiełbaska z grilla, konkursy i milion innych atrakcji dla dzieci pomiędzy którymi trzeba było za nią biegac.ale fajnie było, wybawiła się.
Żabulka30 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczęta
witam się w 16 tygodniu i pierwszym dniu zwolnienia
co prawda chciałam jeszcze pociągnąć 2 tygodnie, no ale w pracy zaczęli przesadzać, odniosłam wrażenie, że było coś na kształt: ona niedługo pójdzie na zwolnienie, dopóki jest trzeba na maksa korzystać i zawalić robotą... więc bez żalu przyniosłam L4.
A mam pytanie do Was, od kilku dni boli mnie noga ponizej biodra, nawet nie wiem, czy boli mnie skóra, mięśnie czy co. Czasem to jest piekący ból, ma któraś z Was tak? Niepokoi mnie to trochę, zastanawiam się do jakiego lekarza iść, bo raczej ginekolog nic nie poradzi.
Edit: Ja jeszcze nie czuję ruchów malucha, no ale mam swoją warstewkę tłuszczyku, więc muszę poczekaćale zazdroszczę Wam bardzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:53
-
U mnie nadal ciąża bezobjawowa
Brzuszka nie widać, ruchów nie czuję i nadal nie wiadomo kto we mnie mieszka
Wczoraj przywitałam się w 17 tygodniu z bardzo złym samopoczuciem. Od kilku dni czuję wyraźnie ciągnięcie wiązadeł, a wczoraj do tego doszło jakieś masakryczne wzdęcie. No ale przetrwałam to, dzisiaj już jest zdecydowanie lepiej
Gratuluję tym, które czują ruchy -
elize wrote:U mnie nadal ciąża bezobjawowa
Brzuszka nie widać, ruchów nie czuję i nadal nie wiadomo kto we mnie mieszka
Wczoraj przywitałam się w 17 tygodniu z bardzo złym samopoczuciem. Od kilku dni czuję wyraźnie ciągnięcie wiązadeł, a wczoraj do tego doszło jakieś masakryczne wzdęcie. No ale przetrwałam to, dzisiaj już jest zdecydowanie lepiej
Gratuluję tym, które czują ruchy -
Chciałabym Was prosić o poradę co do ubrań ciążowych. Do tej pory mieściłam się we wszystkie swoje normalne ciuchy (poza stanikami, ale tę sytuację już ogarnęłam). Ale teraz zaczynam odczuwać, że spodnie cisną mnie w pasie, bluzeczki zaczynają być ciasne w biuście, nawet piżamy są już coraz mniej wygodne. Moje ubrania są raczej dopasowane, nigdy nie przepadałam za luźniejszymi.
Byłam w H&M, chciałam kupić spodnie. Jednak ten pas jest taki duży, źle się w tym czułam i wyszłam zawiedziona. Nie za bardzo wiem gdzie mam szukać czegoś na siebie. Czy sklepy z odzieżą typowo ciążową, czy może powinnam kupić po prostu rozmiar większe? -
Pas zawsze możesz złożyć na pól - ja tak robię i jest ok.
Ubrania ciążowe noszę już od 1,5 miesiąca a w pierwszej ciąży zaczynałam się za nimi rozglądać od 6 miesiąca - co za przesunięcie w czasie.nielotka lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny