X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    natki89 i annaki mamy połówkowe jedna po drugiej :D

annaki 11.09 (21+2)
    ja mam 12.09 (21+1)
    a natki89 13.09 (22+2)

ale się będą sypały nowiny :D

ja mam 4.09 to będzie 19+2 :) mam nadzieje,ze nie za wcześnie :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali, dlatego napisałam ze ufam mojemu lekarzowi, bo to najlepszy specjalista u jakiego byłam :) A masz już imię dla synka? :)

czytam większość artykułów Mamy Ginekolog, ale nie traktuje tego jako wyroczni. Jednak uważam ze jako młody lekarz może odświeżyć niektóre mity nie tylko o ciąży :) lubię jej pozytywną osobowość A można ja poniekąd poznać np na Instastory na IG :)

Moja szwagierka napisała mi taką piękną wiadomość po wizycie, że jeszcze nie poznała małej Sary, ale już ją kocha z całej siły :) jakie to miłe <3 mam fajna rodzinkę i swoją i od Męża mego ukochanego :) <3

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Morwa :), myślałam o Tobie ostatnio- w kontekście płci dziecka, ale widzę że dziewuszka będzie- dziewczynki są super!

Ja od początku ciąży przytyłam niecałe 3kg, więc też nie najgorzej ;), dzidziek wyprzedza o kilka dni, wiec obstawiam że będę jednak grudniową mamuśką ;)

A z tymi skurczami to przekichane, a nie ma czegoś mocniejszego? Może na receptę?
    Nie jest to jeszcze powiedziane. Moj syn na poczatku listopada po pomiarach byl dwa tyg. do przodu a urodzil sie w 42 na poczatku grudnia.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 04.09 w Invikcie - to bardzo dobra klinika - specjalizuje się między innymi w leczeniu niepłodności, powiedzieli mi tam, że oni zaczynają połówkowe od 20tc+1 i robią nawet do 26tc, u mnie będzie to 21+4

natki89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Morwa :), myślałam o Tobie ostatnio- w kontekście płci dziecka, ale widzę że dziewuszka będzie- dziewczynki są super!

Ja od początku ciąży przytyłam niecałe 3kg, więc też nie najgorzej ;), dzidziek wyprzedza o kilka dni, wiec obstawiam że będę jednak grudniową mamuśką ;)

A z tymi skurczami to przekichane, a nie ma czegoś mocniejszego? Może na receptę?
    Lekarz powiedział ,że mam brać to co biorę i dużo wody pić , a jak do 1 września nie będzie żadnej poprawy to zobaczymy co dalej. Moja tez o 3 dni do przodu względem OM. Na każdym usg jest to samo , nic się nie zmienia. Obstawiam więc ,że też mogę urodzić w Grudniu po południu :) termin mam wpisany na 30 Grudnia w karcie ciąży, ale jak bedzie to czas pokaże. U mnie wszystkie dzieci w najbliższej rodzinie za szybko nie chciały z brzucha wychodzić. Każde wychodziło po terminie ,więc i ja mogę urodzić po terminie. Sama urodziłam się grubo po terminie z wagą 4 kg i wzrostem powyżej 60 cm ;) byłam sporym dzieckiem. Jak nasza córa pójdzie w moje ślady to już powoli zaczynam obawiać się o swoje żebra :p

• natki89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna niby nie za szybko, ale lekarz mojej koleżanki powiedział ze ja jak chcenmiec dokładniejsze badanie to zaprasza od 20+O. Dzisiaj dokładnie tak miała i była na badaniach polówkowych (dzidzia miala 19+4). Dziecko waży 250 g i wszytsko zobaczył, zmierzył :) myślę ze będzie ok, ale może warto zrobić trochę później jak ciałko będzie już większe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 22:01

kasiarzyna lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia dziś ważyła 310 g, dziś miałam połówkowe :)

Wszystko wyszło dobrze, pomiary prawidłowe, serducho bije jak dzwon <3 no i Hania bez dwóch zdań :)

Krokodylica, Gosiak, Didi_85, Morwa, Szmaragdowa, FreshMm, kasha86, Mama-Ali, Polaj, kate88:), Lovilovi, helagazela, kasiarzyna, Helka891, Myszk@, Patrycja27 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko super :)

moniczko. lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Moja dzidzia dziś ważyła 310 g, dziś miałam połówkowe :)

Wszystko wyszło dobrze, pomiary prawidłowe, serducho bije jak dzwon <3 no i Hania bez dwóch zdań :)
    Super wiadomość :) gratulacje córeczki <3 Hania

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalna bezsenność, druga noc z rzędu... niewygodnie na boku prawym i lewym, na plecach duszności.. myślałam, że wczoraj to jednorazowa akcja:(
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na sen w ciąży?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U mnie od rana twardy brzuch, kurcze po nocy nie powinien być. :/

Kasha oj obawiam się że w ciąży się nie wyśpisz. Pamiętam że w 1 ciąży wiecznie było mi gorąco i najlepiej mi się spało jak była niska temperatura a mój mąż się wściekał że w sypialni mamy jak w lodówce (w zimie). Teraz w upały to w ogóle ciężko, chociaż przynajmniej noce są już chłodniejsze.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Mama Ali, dlatego napisałam ze ufam mojemu lekarzowi, bo to najlepszy specjalista u jakiego byłam :) A masz już imię dla synka? :)

czytam większość artykułów Mamy Ginekolog, ale nie traktuje tego jako wyroczni. Jednak uważam ze jako młody lekarz może odświeżyć niektóre mity nie tylko o ciąży :) lubię jej pozytywną osobowość A można ja poniekąd poznać np na Instastory na IG :)

Moja szwagierka napisała mi taką piękną wiadomość po wizycie, że jeszcze nie poznała małej Sary, ale już ją kocha z całej siły :) jakie to miłe <3 mam fajna rodzinkę i swoją i od Męża mego ukochanego :) <3

Natki, wstępnie mamy imię- Julian :)
    Ale na razie nie mówię że to pewniak bo z córą bardzo późno znaleźliśmy odpowiednie a ja i tak nie byłam przekonana ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Nie jest to jeszcze powiedziane. Moj syn na poczatku listopada po pomiarach byl dwa tyg. do przodu a urodzil sie w 42 na poczatku grudnia.

Nie strasz ;), nie wyobrażam sobie tyle przenosić...
    Córę urodziłam 11 dni przed terminem i już było mi ciężko.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Nie strasz ;), nie wyobrażam sobie tyle przenosić...
    Córę urodziłam 11 dni przed terminem i już było mi ciężko.
    Kolezanka sie ze mnie smieje,ze ona nawet nie wie co to 9 miesiac bo urodzila dwa razy wczesniaki a ja na to ze ja wiem co to 10 :)
    Z drugiej strony jak pierwsze urodzilas przed terminem to drugie tez tak moze przyjsc na swiat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 07:35

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Lekarz powiedział ,że mam brać to co biorę i dużo wody pić , a jak do 1 września nie będzie żadnej poprawy to zobaczymy co dalej. Moja tez o 3 dni do przodu względem OM. Na każdym usg jest to samo , nic się nie zmienia. Obstawiam więc ,że też mogę urodzić w Grudniu po południu :) termin mam wpisany na 30 Grudnia w karcie ciąży, ale jak bedzie to czas pokaże. U mnie wszystkie dzieci w najbliższej rodzinie za szybko nie chciały z brzucha wychodzić. Każde wychodziło po terminie ,więc i ja mogę urodzić po terminie. Sama urodziłam się grubo po terminie z wagą 4 kg i wzrostem powyżej 60 cm ;) byłam sporym dzieckiem. Jak nasza córa pójdzie w moje ślady to już powoli zaczynam obawiać się o swoje żebra :p

Nie zawsze się taka teoria sprawdza:) u mnie w rodzinie też tak było.. A jednak ja jestem jakimś wyjątkiem od reguly z niewydolnością szyjki. :/

• Aenu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kolejna noc nieprzespana... córka się w nocy obudziła i coś zasnąć nie mogła.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nocka średnia :/ ale to może dlatego że wczoraj miałam jakiś totalny spadek sił życiowych i przespalam pół dnia ;)

Morwa współczuję :* mnie też ostatnio łapały skurcze w lydkach ale po magnezie przeszło na szczęście :)

Ja bylam wywolywana 3 tygodnie przed terminem ze względu na zatrucie ciążowe mamy a i tak ważyłam 4550 i 61 cm ;) wiec pod tym względem wole żeby dzidul się w tatusia wrodzil :D

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;)
    Bywam bardzo rzadko ale tylko dlatego że jeszcze pracuje,postaram się was nadrobić już jak pójdę na zwolnienie we wrześniu;)

Widzę że mowa o skurczach w łydce-mnie ostatnio tak złapał w nocy że płakałam z bólu,budziłam męża i mi rozmasował ale nigdy w życiu tak nie miałam.
    Teraz biore magne b6 2xdziennie może pomoże.

Głowa mnie od wczoraj boli;/...nerwa mam bo moja córeczka nie dostała się nigdzie do przedszkola a tak chciała iść;(u nas w mieście to nawet w prywatnych nie ma juz miejsc...i co tu zrobić?

Pozdrawiam was wszystkie i spokojnych ciąż życzę;*

PS:kto edytuje tabelke na pierwszej stronie?Poprawiłaby mi któraś datę na 11 styczeń i że synek będzie?z góry dziękuję

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja tez jakoś rewelacyjnie nie śpię. Po wyprowadzce z sypialni nie mamy super wygodnej kanapy. Licze po cichu na tą poduszke ciążową - o ile synek mi nie zabierze :-/. Przychodzi do nas w nocy i zawsze zabiera mi poduszkę. Tak z mężem spiąz rozwaleni na całym łózku że dla mnie zostaje krawędź łózka tylko ;-/
    Strach pomyślec co będzie jak będziemy w czwórke spać :-)
    Co do połówkowych to pewnie w połowie września będę miała. Mój gin też uważa , że później lepiej. Ale to pewnie zależy od wielkości dziecka.

biorę teraz 4ty dzioeń z rzędu końskie dawki nospy i powiem wam że lepiej z bólami brzucha. Co prawda wczoraj po zakupach znowu mnie rozbolał - a dźwignęłam siatki tylko w zasadzie od kas do wyjścia potem mąż przechwycił.... może podczas urlopu troche przegięłam i teraz wychodzi.

Skurcze lydek miałam bolesne ale nie w ciąży. W zasadzie oprócz magnezu nic nie brałam - chwila musiała upłynąć żeby uzupełnił się niedobór. Bierzcie ten łatwo przyswajalny magnez i porządnych firm - więcej się wchłania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ogólnie ciało ostatnio swędzi - brzuch najbardziej. Nie mam niestety nawyku balsamowania bo ie lubie ale chyba musze zacząć bo będą rozstępy :-/

Dzisiaj inaguracja spodni ciążowych (z tym pasem). Jeszcze za duże ale juz nie mam co nakładać :-)

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ