X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    natki89 i annaki mamy połówkowe jedna po drugiej :D

annaki 11.09 (21+2)
    ja mam 12.09 (21+1)
    a natki89 13.09 (22+2)

ale się będą sypały nowiny :D

ja mam 4.09 to będzie 19+2 :) mam nadzieje,ze nie za wcześnie :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali, dlatego napisałam ze ufam mojemu lekarzowi, bo to najlepszy specjalista u jakiego byłam :) A masz już imię dla synka? :)

czytam większość artykułów Mamy Ginekolog, ale nie traktuje tego jako wyroczni. Jednak uważam ze jako młody lekarz może odświeżyć niektóre mity nie tylko o ciąży :) lubię jej pozytywną osobowość A można ja poniekąd poznać np na Instastory na IG :)

Moja szwagierka napisała mi taką piękną wiadomość po wizycie, że jeszcze nie poznała małej Sary, ale już ją kocha z całej siły :) jakie to miłe <3 mam fajna rodzinkę i swoją i od Męża mego ukochanego :) <3

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Morwa :), myślałam o Tobie ostatnio- w kontekście płci dziecka, ale widzę że dziewuszka będzie- dziewczynki są super!

Ja od początku ciąży przytyłam niecałe 3kg, więc też nie najgorzej ;), dzidziek wyprzedza o kilka dni, wiec obstawiam że będę jednak grudniową mamuśką ;)

A z tymi skurczami to przekichane, a nie ma czegoś mocniejszego? Może na receptę?
    Nie jest to jeszcze powiedziane. Moj syn na poczatku listopada po pomiarach byl dwa tyg. do przodu a urodzil sie w 42 na poczatku grudnia.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 04.09 w Invikcie - to bardzo dobra klinika - specjalizuje się między innymi w leczeniu niepłodności, powiedzieli mi tam, że oni zaczynają połówkowe od 20tc+1 i robią nawet do 26tc, u mnie będzie to 21+4

natki89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Morwa :), myślałam o Tobie ostatnio- w kontekście płci dziecka, ale widzę że dziewuszka będzie- dziewczynki są super!

Ja od początku ciąży przytyłam niecałe 3kg, więc też nie najgorzej ;), dzidziek wyprzedza o kilka dni, wiec obstawiam że będę jednak grudniową mamuśką ;)

A z tymi skurczami to przekichane, a nie ma czegoś mocniejszego? Może na receptę?
    Lekarz powiedział ,że mam brać to co biorę i dużo wody pić , a jak do 1 września nie będzie żadnej poprawy to zobaczymy co dalej. Moja tez o 3 dni do przodu względem OM. Na każdym usg jest to samo , nic się nie zmienia. Obstawiam więc ,że też mogę urodzić w Grudniu po południu :) termin mam wpisany na 30 Grudnia w karcie ciąży, ale jak bedzie to czas pokaże. U mnie wszystkie dzieci w najbliższej rodzinie za szybko nie chciały z brzucha wychodzić. Każde wychodziło po terminie ,więc i ja mogę urodzić po terminie. Sama urodziłam się grubo po terminie z wagą 4 kg i wzrostem powyżej 60 cm ;) byłam sporym dzieckiem. Jak nasza córa pójdzie w moje ślady to już powoli zaczynam obawiać się o swoje żebra :p

• natki89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna niby nie za szybko, ale lekarz mojej koleżanki powiedział ze ja jak chcenmiec dokładniejsze badanie to zaprasza od 20+O. Dzisiaj dokładnie tak miała i była na badaniach polówkowych (dzidzia miala 19+4). Dziecko waży 250 g i wszytsko zobaczył, zmierzył :) myślę ze będzie ok, ale może warto zrobić trochę później jak ciałko będzie już większe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 22:01

kasiarzyna lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia dziś ważyła 310 g, dziś miałam połówkowe :)

Wszystko wyszło dobrze, pomiary prawidłowe, serducho bije jak dzwon <3 no i Hania bez dwóch zdań :)

Krokodylica, Gosiak, Didi_85, Morwa, Szmaragdowa, FreshMm, kasha86, Mama-Ali, Polaj, kate88:), Lovilovi, helagazela, kasiarzyna, Helka891, Myszk@, Patrycja27 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko super :)

moniczko. lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Moja dzidzia dziś ważyła 310 g, dziś miałam połówkowe :)

Wszystko wyszło dobrze, pomiary prawidłowe, serducho bije jak dzwon <3 no i Hania bez dwóch zdań :)
    Super wiadomość :) gratulacje córeczki <3 Hania

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalna bezsenność, druga noc z rzędu... niewygodnie na boku prawym i lewym, na plecach duszności.. myślałam, że wczoraj to jednorazowa akcja:(
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na sen w ciąży?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U mnie od rana twardy brzuch, kurcze po nocy nie powinien być. :/

Kasha oj obawiam się że w ciąży się nie wyśpisz. Pamiętam że w 1 ciąży wiecznie było mi gorąco i najlepiej mi się spało jak była niska temperatura a mój mąż się wściekał że w sypialni mamy jak w lodówce (w zimie). Teraz w upały to w ogóle ciężko, chociaż przynajmniej noce są już chłodniejsze.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Mama Ali, dlatego napisałam ze ufam mojemu lekarzowi, bo to najlepszy specjalista u jakiego byłam :) A masz już imię dla synka? :)

czytam większość artykułów Mamy Ginekolog, ale nie traktuje tego jako wyroczni. Jednak uważam ze jako młody lekarz może odświeżyć niektóre mity nie tylko o ciąży :) lubię jej pozytywną osobowość A można ja poniekąd poznać np na Instastory na IG :)

Moja szwagierka napisała mi taką piękną wiadomość po wizycie, że jeszcze nie poznała małej Sary, ale już ją kocha z całej siły :) jakie to miłe <3 mam fajna rodzinkę i swoją i od Męża mego ukochanego :) <3

Natki, wstępnie mamy imię- Julian :)
    Ale na razie nie mówię że to pewniak bo z córą bardzo późno znaleźliśmy odpowiednie a ja i tak nie byłam przekonana ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Nie jest to jeszcze powiedziane. Moj syn na poczatku listopada po pomiarach byl dwa tyg. do przodu a urodzil sie w 42 na poczatku grudnia.

Nie strasz ;), nie wyobrażam sobie tyle przenosić...
    Córę urodziłam 11 dni przed terminem i już było mi ciężko.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Nie strasz ;), nie wyobrażam sobie tyle przenosić...
    Córę urodziłam 11 dni przed terminem i już było mi ciężko.
    Kolezanka sie ze mnie smieje,ze ona nawet nie wie co to 9 miesiac bo urodzila dwa razy wczesniaki a ja na to ze ja wiem co to 10 :)
    Z drugiej strony jak pierwsze urodzilas przed terminem to drugie tez tak moze przyjsc na swiat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 07:35

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Lekarz powiedział ,że mam brać to co biorę i dużo wody pić , a jak do 1 września nie będzie żadnej poprawy to zobaczymy co dalej. Moja tez o 3 dni do przodu względem OM. Na każdym usg jest to samo , nic się nie zmienia. Obstawiam więc ,że też mogę urodzić w Grudniu po południu :) termin mam wpisany na 30 Grudnia w karcie ciąży, ale jak bedzie to czas pokaże. U mnie wszystkie dzieci w najbliższej rodzinie za szybko nie chciały z brzucha wychodzić. Każde wychodziło po terminie ,więc i ja mogę urodzić po terminie. Sama urodziłam się grubo po terminie z wagą 4 kg i wzrostem powyżej 60 cm ;) byłam sporym dzieckiem. Jak nasza córa pójdzie w moje ślady to już powoli zaczynam obawiać się o swoje żebra :p

Nie zawsze się taka teoria sprawdza:) u mnie w rodzinie też tak było.. A jednak ja jestem jakimś wyjątkiem od reguly z niewydolnością szyjki. :/

• Aenu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kolejna noc nieprzespana... córka się w nocy obudziła i coś zasnąć nie mogła.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nocka średnia :/ ale to może dlatego że wczoraj miałam jakiś totalny spadek sił życiowych i przespalam pół dnia ;)

Morwa współczuję :* mnie też ostatnio łapały skurcze w lydkach ale po magnezie przeszło na szczęście :)

Ja bylam wywolywana 3 tygodnie przed terminem ze względu na zatrucie ciążowe mamy a i tak ważyłam 4550 i 61 cm ;) wiec pod tym względem wole żeby dzidul się w tatusia wrodzil :D

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;)
    Bywam bardzo rzadko ale tylko dlatego że jeszcze pracuje,postaram się was nadrobić już jak pójdę na zwolnienie we wrześniu;)

Widzę że mowa o skurczach w łydce-mnie ostatnio tak złapał w nocy że płakałam z bólu,budziłam męża i mi rozmasował ale nigdy w życiu tak nie miałam.
    Teraz biore magne b6 2xdziennie może pomoże.

Głowa mnie od wczoraj boli;/...nerwa mam bo moja córeczka nie dostała się nigdzie do przedszkola a tak chciała iść;(u nas w mieście to nawet w prywatnych nie ma juz miejsc...i co tu zrobić?

Pozdrawiam was wszystkie i spokojnych ciąż życzę;*

PS:kto edytuje tabelke na pierwszej stronie?Poprawiłaby mi któraś datę na 11 styczeń i że synek będzie?z góry dziękuję

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja tez jakoś rewelacyjnie nie śpię. Po wyprowadzce z sypialni nie mamy super wygodnej kanapy. Licze po cichu na tą poduszke ciążową - o ile synek mi nie zabierze :-/. Przychodzi do nas w nocy i zawsze zabiera mi poduszkę. Tak z mężem spiąz rozwaleni na całym łózku że dla mnie zostaje krawędź łózka tylko ;-/
    Strach pomyślec co będzie jak będziemy w czwórke spać :-)
    Co do połówkowych to pewnie w połowie września będę miała. Mój gin też uważa , że później lepiej. Ale to pewnie zależy od wielkości dziecka.

biorę teraz 4ty dzioeń z rzędu końskie dawki nospy i powiem wam że lepiej z bólami brzucha. Co prawda wczoraj po zakupach znowu mnie rozbolał - a dźwignęłam siatki tylko w zasadzie od kas do wyjścia potem mąż przechwycił.... może podczas urlopu troche przegięłam i teraz wychodzi.

Skurcze lydek miałam bolesne ale nie w ciąży. W zasadzie oprócz magnezu nic nie brałam - chwila musiała upłynąć żeby uzupełnił się niedobór. Bierzcie ten łatwo przyswajalny magnez i porządnych firm - więcej się wchłania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ogólnie ciało ostatnio swędzi - brzuch najbardziej. Nie mam niestety nawyku balsamowania bo ie lubie ale chyba musze zacząć bo będą rozstępy :-/

Dzisiaj inaguracja spodni ciążowych (z tym pasem). Jeszcze za duże ale juz nie mam co nakładać :-)

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ