X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Tak jem mało ale często
    BlackCatNorL- no co zrobisz jak nic nie zrobisz :D dobrze, ze nie kazali mam dopłacić bo wyszlo ze sesja ślubna i ciążowa w jednym :D

Myślicie, ze przewijak jako osobny mebel jest pożyteczny? Czy lepiej kupić tylko taki usztywniany, który widziałam ze ludzie na łóżeczko kładą?
    Ja mialam taki przewijak na lozeczko i mi sie on sprawdzil. Miejsce w domu mam i mimo tego decyduje sie na ta wersje.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie nagłe ciągnięcia jak np wstaje, albo w nocy sie przekręcam, boli przez kilka sekund za to bardzo intensywnie i puszcza. Co do wagi tez w ciągu jednego tygodnia mi skoczyła - do 16 tyg przytyłam 1,5 kg, teraz mam już prawie 3 kg na plusie. Poza tym mam okropne sny, że dziecku coś sie przytrafia, dziś np śniło mi się, że dowiedziałam się, że umarło i że szykowałam mu pogrzeb. Jakaś masakra. Jeszcze jak tylko wstałam złapałam za detektor i nie mogłam tetna od razy znależć, myślałam ze osiwieje, dopiero po chwili znalazłam serducho i aż mi łzy z ulgi polecały....

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja mialam taki przewijak na lozeczko i mi sie on sprawdzil. Miejsce w domu mam i mimo tego decyduje sie na ta wersje.
    Ja też miałam przewijak na łóżeczko;) super sprawa, również polecam.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch boli jak caly dzien jestem na nogach. Niekiedy zakuje w pachwinie i bol mija.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Black, pod koniec ostatniej ciąży spałam w pozycji półsiedzącej dodatkowo z nogami w górze :D
    Czyli moje pobolewania są w normie, skoro też tak macie.
    Ja tez tak spalam od 8 miesiaca tetaz chyba wczesniej sie zacznie bo brzuch mam wiekszy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    mi też źle sie spi na plecach. Spię głównie na boku a;e ostatnio tez mi niewygodnie. ROzważam kupno poduszki dla kobniet w ciąży - takiego wałka. I tak spię w poduszką między nogami... :-)

Co do bóli brzucha to tez czasami czuej pachwiny ale to normalne akurat. Moje bóle skurczowe przeszły ale jeszcze pare dni będę brała nospe no i w pracy teroche krócej będę.

Wczoraj zobaczyłam juz ruchy - takie bardzo dlikatne wybrzuszenie na brzuchu :-). Maz tez poczuł także fajnie że się rozkręca :-)

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Szmaragdowa xDDD

Dziewczyny, czy macie teraz pobolewania brzucha na dole, takie jakby rozciąganie mięśni, więzadeł? Mnie dopada dość często w ostatnich dniach, chociaż nie jest jakieś bardzo dokuczliwe, pojawia się i znika. A jak u Was?

Też tak mam.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    I ja i ja :))

Dobrze, że to już półmetek, ale jest coraz ciężej mam wrażenie. Dziś w nocy nie mogłam spać w ogóle - mam podobnie jak BlackCatNorL - na bokach nie bardzo mogę długo leżeć, bo jest mi nie wygodnie, a na plecach jest ok, ale mam wrażenie, że gorzej mi się oddycha - tak już będzie do końca, czy przejdzie ?

Podbrzusze mnie boli różnie - raz tak jakby na okres (to trwa jakas minutkę i puszcza). Innym razem pobolewa troszkę wyżej, mam też uczucie ciągnięcia skory jak i wewnątrz brzucha - zakładam, że to wszystko jest normalne.

Jedyne co mnie niepokoi to czasem jak wstaję to taki mnie skurcz/bol brzucha złapie, ze muszę znów sie położyć i poleżeć tak z 5-10 minut. To naprawdę bardzo boli. Najpierw myślałam, że za szybko wstałam i to dlatego tak, ale zdarza mi sie wstawać wolno i też mnie łapie - nie ma reguły. Podobny ból czułam jakis czas temu przy kichaniu (jak nie zdążyłam zgiąć się w pół). Czy któraś z Was też ma takie doświadczenia ?

Mam identycznie i też mnie to niepokoiło, ale widzę, że nie jestem sama więc się uspokajam :)

Dziś mam połówkowe, trzymajcie za nas kciuki Kochane! :)

FreshMm, BlackCatNorL, kasha86, kate88:), Szmaragdowa, emi2016, annaki, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu ciazuni :D
    Krew oddana, paznokcie zrobione, zakupy zaliczone teraz zamierzamam robić...nic :D

Tez mam czasami uczucie rozciągania czy klucia, lekkie pobolewanie podbrzusza jak na okres i ból kości ogonowej (to raczej od długiego siedzenia ).

Co do spania to na plecach tez mam wrażenie że się duszę. Najlepiej na lewym boku :) no i poducha ciążowa to teraz mój najlepszy przyjaciel :) jest rewelacyjna ;)

Moniczko kciuki za wizytę :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zamówiłam poduszkę ciążową typ C i zobaczymy. Na allegro za 117zł + kocyk i + motylek :-)
    Może na piątek już będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że cięzko w pracy po prawie 3tygodniowym urlopie :-)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie skończyłam myć łazienkę i za chwilę będziemy z córką jeść obiad (ziemniaczki, mielone, fasolka) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dobrze....... ja z jednej str tez juz bym chciała na zwolnienie, ale z drugiej to bym chyba umarła z nudów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno w pracy bede krócej 6,5-7,5h max

• Nadin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mi też się zdarzają pobolewania i ciągnięcia, ale na szczęście same przechodzą, zwłaszcza jak się położę.
    Przyszedł mi zamówiony spiworek dla Ludzika i jest super

Krokodylica lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana to gdzie ty pracujesz?
    moja praca umiarkowanie stresująca - o ile nie mam do czynienia z urzedami :-)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewa, ostatnio jak wstałam to tak strasznie zakuło że aż się przestraszylam. Szybko się położyłam i tylko czekałam czy mały się ruszy i da znać że wszystko ok. Największy mam problem z tym że trzymam ręce do góry jak śpię i rano jak się budzę to nieświadomie zaczynam się przeciągac. Ale na szczęście szybko ogarniam że nie mogę. Najgorzej jest w weekend jak nie muszę zaraz wstawać z łóżka tylko budzę się parę razy
    Ja też bym jeszcze popracowala bo boję się że jesienią wpadnę w jakąś depresję czekając cały dzień na męża. Ale pracuje jako sprzątaczka i już jest mi ciężko, boję się o dzidziulka że coś mu się stanie. Bo to że ja czuje się dobrze to nie znaczy że nic się nie dzieje złego

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam pracować od razu jak dowiedziałam się o ciąży, czyli gdzies w 5 tygodniu. Pracowałam z silnymi chemikaliami, nie bylo opcji przeniesienia na mniej szkodliwe stanowisko wiec zostałam bezrobotną.

Jagna <3 24.01.2018
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje 2 ostatnie dni, od poniedziałkyuu idę najpierw na 4 dni urlopu,a potem zwolnienie. Do połowy ciązy pracy starczy, tym bardziej że mój mózg jakoś wolniej pracuje, a moja praca tez nie należy do tych najbardziej relaksujących;)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Tak jem mało ale często
    BlackCatNorL- no co zrobisz jak nic nie zrobisz :D dobrze, ze nie kazali mam dopłacić bo wyszlo ze sesja ślubna i ciążowa w jednym :D

Myślicie, ze przewijak jako osobny mebel jest pożyteczny? Czy lepiej kupić tylko taki usztywniany, który widziałam ze ludzie na łóżeczko kładą?

Ja mam taki przwijak i bardzo polecam i jeszcze co dużo koleżanek ode mnie zmałpowało ;) a podpowiedziała mi położna - jakaś półka, regał koło łóżeczka, tam mam pod ręką wszystkie pieluszki, kremy, kosmetyki, miseczkę z wodą itd.

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ