X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Tak jem mało ale często
    BlackCatNorL- no co zrobisz jak nic nie zrobisz :D dobrze, ze nie kazali mam dopłacić bo wyszlo ze sesja ślubna i ciążowa w jednym :D

Myślicie, ze przewijak jako osobny mebel jest pożyteczny? Czy lepiej kupić tylko taki usztywniany, który widziałam ze ludzie na łóżeczko kładą?
    Ja mialam taki przewijak na lozeczko i mi sie on sprawdzil. Miejsce w domu mam i mimo tego decyduje sie na ta wersje.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie nagłe ciągnięcia jak np wstaje, albo w nocy sie przekręcam, boli przez kilka sekund za to bardzo intensywnie i puszcza. Co do wagi tez w ciągu jednego tygodnia mi skoczyła - do 16 tyg przytyłam 1,5 kg, teraz mam już prawie 3 kg na plusie. Poza tym mam okropne sny, że dziecku coś sie przytrafia, dziś np śniło mi się, że dowiedziałam się, że umarło i że szykowałam mu pogrzeb. Jakaś masakra. Jeszcze jak tylko wstałam złapałam za detektor i nie mogłam tetna od razy znależć, myślałam ze osiwieje, dopiero po chwili znalazłam serducho i aż mi łzy z ulgi polecały....

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja mialam taki przewijak na lozeczko i mi sie on sprawdzil. Miejsce w domu mam i mimo tego decyduje sie na ta wersje.
    Ja też miałam przewijak na łóżeczko;) super sprawa, również polecam.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch boli jak caly dzien jestem na nogach. Niekiedy zakuje w pachwinie i bol mija.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Black, pod koniec ostatniej ciąży spałam w pozycji półsiedzącej dodatkowo z nogami w górze :D
    Czyli moje pobolewania są w normie, skoro też tak macie.
    Ja tez tak spalam od 8 miesiaca tetaz chyba wczesniej sie zacznie bo brzuch mam wiekszy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    mi też źle sie spi na plecach. Spię głównie na boku a;e ostatnio tez mi niewygodnie. ROzważam kupno poduszki dla kobniet w ciąży - takiego wałka. I tak spię w poduszką między nogami... :-)

Co do bóli brzucha to tez czasami czuej pachwiny ale to normalne akurat. Moje bóle skurczowe przeszły ale jeszcze pare dni będę brała nospe no i w pracy teroche krócej będę.

Wczoraj zobaczyłam juz ruchy - takie bardzo dlikatne wybrzuszenie na brzuchu :-). Maz tez poczuł także fajnie że się rozkręca :-)

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Szmaragdowa xDDD

Dziewczyny, czy macie teraz pobolewania brzucha na dole, takie jakby rozciąganie mięśni, więzadeł? Mnie dopada dość często w ostatnich dniach, chociaż nie jest jakieś bardzo dokuczliwe, pojawia się i znika. A jak u Was?

Też tak mam.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    I ja i ja :))

Dobrze, że to już półmetek, ale jest coraz ciężej mam wrażenie. Dziś w nocy nie mogłam spać w ogóle - mam podobnie jak BlackCatNorL - na bokach nie bardzo mogę długo leżeć, bo jest mi nie wygodnie, a na plecach jest ok, ale mam wrażenie, że gorzej mi się oddycha - tak już będzie do końca, czy przejdzie ?

Podbrzusze mnie boli różnie - raz tak jakby na okres (to trwa jakas minutkę i puszcza). Innym razem pobolewa troszkę wyżej, mam też uczucie ciągnięcia skory jak i wewnątrz brzucha - zakładam, że to wszystko jest normalne.

Jedyne co mnie niepokoi to czasem jak wstaję to taki mnie skurcz/bol brzucha złapie, ze muszę znów sie położyć i poleżeć tak z 5-10 minut. To naprawdę bardzo boli. Najpierw myślałam, że za szybko wstałam i to dlatego tak, ale zdarza mi sie wstawać wolno i też mnie łapie - nie ma reguły. Podobny ból czułam jakis czas temu przy kichaniu (jak nie zdążyłam zgiąć się w pół). Czy któraś z Was też ma takie doświadczenia ?

Mam identycznie i też mnie to niepokoiło, ale widzę, że nie jestem sama więc się uspokajam :)

Dziś mam połówkowe, trzymajcie za nas kciuki Kochane! :)

FreshMm, BlackCatNorL, kasha86, kate88:), Szmaragdowa, emi2016, annaki, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu ciazuni :D
    Krew oddana, paznokcie zrobione, zakupy zaliczone teraz zamierzamam robić...nic :D

Tez mam czasami uczucie rozciągania czy klucia, lekkie pobolewanie podbrzusza jak na okres i ból kości ogonowej (to raczej od długiego siedzenia ).

Co do spania to na plecach tez mam wrażenie że się duszę. Najlepiej na lewym boku :) no i poducha ciążowa to teraz mój najlepszy przyjaciel :) jest rewelacyjna ;)

Moniczko kciuki za wizytę :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zamówiłam poduszkę ciążową typ C i zobaczymy. Na allegro za 117zł + kocyk i + motylek :-)
    Może na piątek już będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że cięzko w pracy po prawie 3tygodniowym urlopie :-)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie skończyłam myć łazienkę i za chwilę będziemy z córką jeść obiad (ziemniaczki, mielone, fasolka) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dobrze....... ja z jednej str tez juz bym chciała na zwolnienie, ale z drugiej to bym chyba umarła z nudów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno w pracy bede krócej 6,5-7,5h max

• Nadin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mi też się zdarzają pobolewania i ciągnięcia, ale na szczęście same przechodzą, zwłaszcza jak się położę.
    Przyszedł mi zamówiony spiworek dla Ludzika i jest super

Krokodylica lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana to gdzie ty pracujesz?
    moja praca umiarkowanie stresująca - o ile nie mam do czynienia z urzedami :-)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewa, ostatnio jak wstałam to tak strasznie zakuło że aż się przestraszylam. Szybko się położyłam i tylko czekałam czy mały się ruszy i da znać że wszystko ok. Największy mam problem z tym że trzymam ręce do góry jak śpię i rano jak się budzę to nieświadomie zaczynam się przeciągac. Ale na szczęście szybko ogarniam że nie mogę. Najgorzej jest w weekend jak nie muszę zaraz wstawać z łóżka tylko budzę się parę razy
    Ja też bym jeszcze popracowala bo boję się że jesienią wpadnę w jakąś depresję czekając cały dzień na męża. Ale pracuje jako sprzątaczka i już jest mi ciężko, boję się o dzidziulka że coś mu się stanie. Bo to że ja czuje się dobrze to nie znaczy że nic się nie dzieje złego

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam pracować od razu jak dowiedziałam się o ciąży, czyli gdzies w 5 tygodniu. Pracowałam z silnymi chemikaliami, nie bylo opcji przeniesienia na mniej szkodliwe stanowisko wiec zostałam bezrobotną.

Jagna <3 24.01.2018
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje 2 ostatnie dni, od poniedziałkyuu idę najpierw na 4 dni urlopu,a potem zwolnienie. Do połowy ciązy pracy starczy, tym bardziej że mój mózg jakoś wolniej pracuje, a moja praca tez nie należy do tych najbardziej relaksujących;)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Tak jem mało ale często
    BlackCatNorL- no co zrobisz jak nic nie zrobisz :D dobrze, ze nie kazali mam dopłacić bo wyszlo ze sesja ślubna i ciążowa w jednym :D

Myślicie, ze przewijak jako osobny mebel jest pożyteczny? Czy lepiej kupić tylko taki usztywniany, który widziałam ze ludzie na łóżeczko kładą?

Ja mam taki przwijak i bardzo polecam i jeszcze co dużo koleżanek ode mnie zmałpowało ;) a podpowiedziała mi położna - jakaś półka, regał koło łóżeczka, tam mam pod ręką wszystkie pieluszki, kremy, kosmetyki, miseczkę z wodą itd.

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ