X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z córką pojechali do teściów na obiad a ja zostałam i zaległam.
    Rodzina męża do mnie żebym przyjechała i położyła się u nich.... uhm taaa
    Ale powiem Wam że taka jestem z córką zżyta że aż mi dziwnie że pojechała sama z tatą na cały dzień. Jak oni sobie tam dadzą radę beze mnie hehehehe

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z weekendu u mamy :) troche mnie droga wymeczyla ale już leżę i nie zamierzam nic dzisiaj robić :D

Morwa super ze wszystko u Was dobrze :) bardzo się cieszę i gratuluję slicznej córeczki :*

Ja miałam cytologie w 9 tygodniu. Żadnych wymazow póki co nie.

Sylwia i kroko odpoczywajcie ile wlezie, napewno będzie wszystko ok :*

Ja jutro rano na badania a w piątek wizyta!! Wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania :D

kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzylam o prawku na motor jednak przez chorobe lokomocyjna i swirowanie blednika nie jestem w stanie zrobic osemek :(

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Aenu znam to dobrze, ja już po tujach, kostkowaniu itd ;)
    To zazdroszczę:)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, jak mojego brata gonił czas, to ostatecznie zamiast siać trawę, zamówił rozwijaną, gotową :)

Aenu lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś w ogóle miałam atrakcje :D dopiero dziś udalo nam się zebrać tyłki i pojechaliśmy na... sesje ślubna :D rychło w czas i to już w ciąży, ale zmieściłam się w suknie :D ślub był w maju

Krokodylica, ana167, FreshMm, Didi_85, helagazela, Aenu, BlackCatNorL, Nadin lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa dobre :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa xDDD

Dziewczyny, czy macie teraz pobolewania brzucha na dole, takie jakby rozciąganie mięśni, więzadeł? Mnie dopada dość często w ostatnich dniach, chociaż nie jest jakieś bardzo dokuczliwe, pojawia się i znika. A jak u Was?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Aenu, jak mojego brata gonił czas, to ostatecznie zamiast siać trawę, zamówił rozwijaną, gotową :)
    Hehe też dobrze ;)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Szmaragdowa xDDD

Dziewczyny, czy macie teraz pobolewania brzucha na dole, takie jakby rozciąganie mięśni, więzadeł? Mnie dopada dość często w ostatnich dniach, chociaż nie jest jakieś bardzo dokuczliwe, pojawia się i znika. A jak u Was?
    Aktualnie to teraz mam takie pobolewanie i nie mogę coś zasnąć:(

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ostatnie dni mam ciągle bol brzucha, najczęściej tak po bokach i w pachwinach, nawet rozważałam wzięcie nospy ale ten ból przechodzi sam. Uznałam, ze to normalne choć nie powiem - nieco uciążliwe

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa rozwaliłaś mnie z tą sesją! Hahaha :D :D :D
    Mnie też ostatnio pobolewa chwilami ale znośnie. Od 2 dni nie bardzo moge na boczkach spać, jakby mnie coś tam uwierało i mam wrażenie, że przygniatam szkraba jak leże na lewym boku grrr :/
    A jak leże na plecach to mam duszności :) Kur... chyba na stojąco zacznę spać! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 07:16

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 20 tygodniu :)

Marzycielka111192, Didi_85, FreshMm, kasha86, Polaj, emi2016, kate88:), Krokodylica, Nadin, helagazela lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, pod koniec ostatniej ciąży spałam w pozycji półsiedzącej dodatkowo z nogami w górze :D
    Czyli moje pobolewania są w normie, skoro też tak macie.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Witamy się w 20 tygodniu :)
    I ja i ja :))

Dobrze, że to już półmetek, ale jest coraz ciężej mam wrażenie. Dziś w nocy nie mogłam spać w ogóle - mam podobnie jak BlackCatNorL - na bokach nie bardzo mogę długo leżeć, bo jest mi nie wygodnie, a na plecach jest ok, ale mam wrażenie, że gorzej mi się oddycha - tak już będzie do końca, czy przejdzie ?

Podbrzusze mnie boli różnie - raz tak jakby na okres (to trwa jakas minutkę i puszcza). Innym razem pobolewa troszkę wyżej, mam też uczucie ciągnięcia skory jak i wewnątrz brzucha - zakładam, że to wszystko jest normalne.

Jedyne co mnie niepokoi to czasem jak wstaję to taki mnie skurcz/bol brzucha złapie, ze muszę znów sie położyć i poleżeć tak z 5-10 minut. To naprawdę bardzo boli. Najpierw myślałam, że za szybko wstałam i to dlatego tak, ale zdarza mi sie wstawać wolno i też mnie łapie - nie ma reguły. Podobny ból czułam jakis czas temu przy kichaniu (jak nie zdążyłam zgiąć się w pół). Czy któraś z Was też ma takie doświadczenia ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja też mam czasami bóle brzucha. Wczoraj i przedwczoraj pobolewał mnie jak na okres i to kilka godzin. Tabletek nie brałam bo to było delikatne. Dzisiaj na 12.30 wizyta u lekarza więc się dowiem co jest normalne A co nie :)

Czy Wy też jesteście ciągle głodne? Ja 2 H po śniadaniu muszę jeść kolejne :) właśnie idę robić :)

Miłego dnia :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch tak dziwnie pobolewa rano jak się obudzę i leżę.. nic na to nie biorę, bo. przechodzi jak wstaje i chwilkę pochodzę. Może to macica rośnie? Zapytam o to na następnej wizycie. Po długim weekendzie przybrałam dodatkowy 1 kg w 5 dni...

Ostatnio mam tez ciagle zgagę, pewnie przez słodycze i ciężka czecho-słowacka kuchnie. Obiecałam sobie umiar od dziś i rozsądne żywienie z unikaniem sztucznych słodkości, bo bąbel tego na pewno nie potrzebuje.

relgi09kotjuarzp.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jem mało ale często
    BlackCatNorL- no co zrobisz jak nic nie zrobisz :D dobrze, ze nie kazali mam dopłacić bo wyszlo ze sesja ślubna i ciążowa w jednym :D

Myślicie, ze przewijak jako osobny mebel jest pożyteczny? Czy lepiej kupić tylko taki usztywniany, który widziałam ze ludzie na łóżeczko kładą?

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Jedyne co mnie niepokoi to czasem jak wstaję to taki mnie skurcz/bol brzucha złapie, ze muszę znów sie położyć i poleżeć tak z 5-10 minut. To naprawdę bardzo boli. Najpierw myślałam, że za szybko wstałam i to dlatego tak, ale zdarza mi sie wstawać wolno i też mnie łapie - nie ma reguły. Podobny ból czułam jakis czas temu przy kichaniu (jak nie zdążyłam zgiąć się w pół). Czy któraś z Was też ma takie doświadczenia ?
    O to to! Też mnie czasami takie ostre kłucie chwyci jak się pionizuję, czasami naprawdę mocno zaboli. Nie wiem co to, ale nieprzyjemne bardzo.

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ