Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jestesmy w trakcie remontów, a to pochłania czas na maksa. Ostatnimi czasy tym żyję, do tego pilnowanie Pedra to nie wcale taka łatwa sprawa. Kradnie narzędzia, biega z pędzlem i maluje przy okazji świeżo połozone podłogi, ogólnie to we wszystkim chce pomagać. Poza tym wszystko i wszystkich gryzie ,a oduczenie go tego nie należy do najłatwiejszych rzeczy :p

A tu nasz brudas Pedro :D

t2891803_tmp-23066-2017-08-12-1716-418451893.jpg
    Jak to szczenior! ;) Cudny! Życzę anielskiej cierpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 19:00

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jestesmy w trakcie remontów, a to pochłania czas na maksa. Ostatnimi czasy tym żyję, do tego pilnowanie Pedra to nie wcale taka łatwa sprawa. Kradnie narzędzia, biega z pędzlem i maluje przy okazji świeżo połozone podłogi, ogólnie to we wszystkim chce pomagać. Poza tym wszystko i wszystkich gryzie ,a oduczenie go tego nie należy do najłatwiejszych rzeczy :p

A tu nasz brudas Pedro :D

t2891803_tmp-23066-2017-08-12-1716-418451893.jpg
    Śliczny . Też mi się podobają owczarki dlugowlose

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluje Corci!a co wyprawki to ja na razie mam tylko czapeczki i skarpetki,czekam do polowkowych zeby miec pewnosc co do plci

Morwa lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello babeczki :)

Girl a nie szybciej i taniej będzie oddać wózek do czyszczenia? :) Czyszczenie wózka kosztuje coś około 50 zł i masz profesjonalnie zrobione. Jak będziesz prała w grudniu to może za szybko nie wyschnąć i potem brzydki zapach będzie dokuczał dzidziusiowi :)

Moja siostra mówiła, że w Lidlu są jakieś fajne ciuszki. Weszłam na stronę i faktyczne super słodkie ubranka :) Chyba jeszcze dzisiaj podjadę żeby coś kupić :D Któraś z Was skorzystała z okazji? :)

A moja wizyta już w środę! :) Jeszce nie połówkowe, ale tearz ustalimy termin. :)
    Cytologię robiłam w marcu, bo chciałam sprawdzić czy wszystko ok przed ciążą :) A wymaz miałam robiony na poprzedniej wizycie. Profilaktycznie. Mój lekarz mówi, że powinno się robić przynajmniej jeden posiew w okolicy 15-20 tygodnia :)

Co do magnezu na biorę 400 mg a nospy w ogóle.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam dziwną sytuację jak szłam po wózek. Byłam na światłach i jedna babka zmierzyła mnie wzrokiem.... patrzyła najpierw na mnie później na brzuch i zaś na mnie i brzuch.... już miałam jej coś przygadac ale się powstrzymalam .... dobrze że miałam okulary to nie widziala ze się na nie patrzyłam

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Hello babeczki :)

Girl a nie szybciej i taniej będzie oddać wózek do czyszczenia? :) Czyszczenie wózka kosztuje coś około 50 zł i masz profesjonalnie zrobione. Jak będziesz prała w grudniu to może za szybko nie wyschnąć i potem brzydki zapach będzie dokuczał dzidziusiowi :)

Co do magnezu na biorę 400 mg a nospy w ogóle.

Jak u nas w okolicy jest coś takiego to faktycznie tak zrobię . To radzisz w listpadzie wyprać jeszcze ?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wyprala tak dwa miesiące przed porodem żeby spokojnie wyschnal i też wydaje mi się że w pralce lepiej nie. Albo oddać do czyszczenia albo kup taka szczotke ryżową, zamocz w wodzie i szoruj. Ja tak piore kanapę w salonie, Nie wpija tak dużo wody więc długo nie schnie a jest czyste ;)

Girl25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki bardzo polecam ubranka z lidla. :)
    Ja nic nie kupuję bo wszystko mam po córce :)

Karcherem bym wózka nie prała, bo może poniszczyć. W naszej gondoli wszystko się ściąga i normalnie w pralce prałam.

natki89 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gondole juz wypralam i drugi raz jej nie bede prac. Jeszcze pokrowiec z fotelika czeka na swoja kolej do prania juz nawet mowilam mezowi zeby go wyciagnal ze schowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 20:20

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dzidzia duuuuza ale ile dokładnie to w emocjach nie zapytałam. W każdym razie lekarka mówiła że zdrowa duża uwaga dziewczyna :D tak więc mąż będzie miał babiniec;). Wyszło bardzo ekonomicznie bo wszystkie ciuchy mam po córce

Krokodylica, Polaj, Didi_85, kasiarzyna, Patrycja27, nick nieaktualny, kasha86, Nadin, Lovilovi, Myszk@, kate88:), Paula_29 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki,
    popieram tu w pełni Kroko, ciuszki Lupilu z Lidla są niezawodne, w ogóle się nie niszczą, są mięciutkie, ale mocne. Super materiał.

natki89, Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto się orientuje gdzie mozna kupić albo wymienić łożysko w wózku ? Mąż mówi że w jednym kole jest rozwalone. .. :/

dxomanli5dlutv4a.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jechać jeszcze dzisiaj ale poczekam do wizyty w środę żeby się upewnić ze to na pewno Panienka :)

Skoro tyle osób poleca ubranka z Lidla to coś w tym musi być :)

ilość imion się ograniczała do Sary i Hani :) Mąż woli Sarę i ja chyba też :)

Coraz bardziej do mnie dochodzi ze już w styczniu będę mamą :) przez ten mały brzuch to nie jest dla mnie aż tak rzeczywiste. termin mam na 15 a swoje urodziny 27 stycznia :) czekam też na solidne kopniaczki bo póki co te są delikatne puknięcia i jakieś obroty :) :)

Ja ubranka i wszytskoninne będę prala pewnie na początku grudnia :)

Krokodylica, helagazela, annaki, kasha86 lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U producenta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w grudniu dopiero.vteraz nie mam nawet miejsca na to wszystko.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja też zamierzam gdzieś teraz wyprać wózek bo przy tej pogodzie ładnie wyschnie.
    Tylko ten nakaz leżenia mi plany pokrzyżował. :/

Annaki gratuluję córy :)

annaki lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Polaj ja też zamierzam gdzieś teraz wyprać wózek bo przy tej pogodzie ładnie wyschnie.
    Tylko ten nakaz leżenia mi plany pokrzyżował. :/

Annaki gratuluję córy :)
    To fakt lezec musisz ale czego sie nie robi dla malej.
    A co do tego prania to przeciez nigdy nie wiadomo ile czasu wozek stoi w sklepie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego muszę wykorzystać to że do końca miesiąca jest u córki niania, a ta dziewczyna jest bardzo chętna do pomocy i na pewno pomoże mi to wszystko powyciągać i wyprać bo nie wiadomo ile to leżenie moje jeszcze potrwa. :/

W sumie jak kupowałam dla córki nowy wózek spacerowy to nie przyszło mi do głowy go prać. Prałam ten pierwszy bo u bratowej na strychu długo stał. :)

Polaj lubi tę wiadomość

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktokodylica witaj w klubie, tez mam przykaz grzecznego leżenia plackiem, co przy malym dziecku jest nie lada wyczynem. trafiłam na awaryjną wizytę do gina i okazuje się ze łożysko przodujące, oczywiście uspokajał ze może się jeszcze podnieść, ale mam przykaz leżenia i wstawania wylacznie na siku. Kontrola za 2tyg. Trafiłam do lekarza po bolach podbrzusza i twardniejącym brzuchu do których dołączyło w piątek krwawienie. Wiec nie jest za różowo. Mam nadzieje ze łożysko wkrótce się podniesie. Przepisano mi znowu luteine i zamiast nospy buscopan, który ponoć jest lepszy bo tak nie skraca szyjki. Mam brać go 3x dziennie. No i oprócz tego 3x2magnez.

Gratuluje wszystkim mamom wizyt i połówkowych. Czy mi się wydaje czy będzie na styczniowkach więcej dziewczynek, ktoś sprawdzal? ;)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Miałam jechać jeszcze dzisiaj ale poczekam do wizyty w środę żeby się upewnić ze to na pewno Panienka :)

Skoro tyle osób poleca ubranka z Lidla to coś w tym musi być :)

ilość imion się ograniczała do Sary i Hani :) Mąż woli Sarę i ja chyba też :)

Coraz bardziej do mnie dochodzi ze już w styczniu będę mamą :) przez ten mały brzuch to nie jest dla mnie aż tak rzeczywiste. termin mam na 15 a swoje urodziny 27 stycznia :) czekam też na solidne kopniaczki bo póki co te są delikatne puknięcia i jakieś obroty :) :)

Ja ubranka i wszytskoninne będę prala pewnie na początku grudnia :)
    Ja mam na 12 termin a urodziny 26 :). Dziś częściej czułam takie laskotanie i raz udało się ze obracal się akurat jak miałam rękę na brzuchu :). To takie fajne uczucie i śmieszne :)

Właśnie napiszę do producenta bo podobno bardzo szybko odpisuja i wysyłają to co się chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 21:30

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ