X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jestesmy w trakcie remontów, a to pochłania czas na maksa. Ostatnimi czasy tym żyję, do tego pilnowanie Pedra to nie wcale taka łatwa sprawa. Kradnie narzędzia, biega z pędzlem i maluje przy okazji świeżo połozone podłogi, ogólnie to we wszystkim chce pomagać. Poza tym wszystko i wszystkich gryzie ,a oduczenie go tego nie należy do najłatwiejszych rzeczy :p

A tu nasz brudas Pedro :D

t2891803_tmp-23066-2017-08-12-1716-418451893.jpg
    Jak to szczenior! ;) Cudny! Życzę anielskiej cierpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 19:00

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jestesmy w trakcie remontów, a to pochłania czas na maksa. Ostatnimi czasy tym żyję, do tego pilnowanie Pedra to nie wcale taka łatwa sprawa. Kradnie narzędzia, biega z pędzlem i maluje przy okazji świeżo połozone podłogi, ogólnie to we wszystkim chce pomagać. Poza tym wszystko i wszystkich gryzie ,a oduczenie go tego nie należy do najłatwiejszych rzeczy :p

A tu nasz brudas Pedro :D

t2891803_tmp-23066-2017-08-12-1716-418451893.jpg
    Śliczny . Też mi się podobają owczarki dlugowlose

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluje Corci!a co wyprawki to ja na razie mam tylko czapeczki i skarpetki,czekam do polowkowych zeby miec pewnosc co do plci

Morwa lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello babeczki :)

Girl a nie szybciej i taniej będzie oddać wózek do czyszczenia? :) Czyszczenie wózka kosztuje coś około 50 zł i masz profesjonalnie zrobione. Jak będziesz prała w grudniu to może za szybko nie wyschnąć i potem brzydki zapach będzie dokuczał dzidziusiowi :)

Moja siostra mówiła, że w Lidlu są jakieś fajne ciuszki. Weszłam na stronę i faktyczne super słodkie ubranka :) Chyba jeszcze dzisiaj podjadę żeby coś kupić :D Któraś z Was skorzystała z okazji? :)

A moja wizyta już w środę! :) Jeszce nie połówkowe, ale tearz ustalimy termin. :)
    Cytologię robiłam w marcu, bo chciałam sprawdzić czy wszystko ok przed ciążą :) A wymaz miałam robiony na poprzedniej wizycie. Profilaktycznie. Mój lekarz mówi, że powinno się robić przynajmniej jeden posiew w okolicy 15-20 tygodnia :)

Co do magnezu na biorę 400 mg a nospy w ogóle.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam dziwną sytuację jak szłam po wózek. Byłam na światłach i jedna babka zmierzyła mnie wzrokiem.... patrzyła najpierw na mnie później na brzuch i zaś na mnie i brzuch.... już miałam jej coś przygadac ale się powstrzymalam .... dobrze że miałam okulary to nie widziala ze się na nie patrzyłam

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Hello babeczki :)

Girl a nie szybciej i taniej będzie oddać wózek do czyszczenia? :) Czyszczenie wózka kosztuje coś około 50 zł i masz profesjonalnie zrobione. Jak będziesz prała w grudniu to może za szybko nie wyschnąć i potem brzydki zapach będzie dokuczał dzidziusiowi :)

Co do magnezu na biorę 400 mg a nospy w ogóle.

Jak u nas w okolicy jest coś takiego to faktycznie tak zrobię . To radzisz w listpadzie wyprać jeszcze ?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wyprala tak dwa miesiące przed porodem żeby spokojnie wyschnal i też wydaje mi się że w pralce lepiej nie. Albo oddać do czyszczenia albo kup taka szczotke ryżową, zamocz w wodzie i szoruj. Ja tak piore kanapę w salonie, Nie wpija tak dużo wody więc długo nie schnie a jest czyste ;)

Girl25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki bardzo polecam ubranka z lidla. :)
    Ja nic nie kupuję bo wszystko mam po córce :)

Karcherem bym wózka nie prała, bo może poniszczyć. W naszej gondoli wszystko się ściąga i normalnie w pralce prałam.

natki89 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gondole juz wypralam i drugi raz jej nie bede prac. Jeszcze pokrowiec z fotelika czeka na swoja kolej do prania juz nawet mowilam mezowi zeby go wyciagnal ze schowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 20:20

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dzidzia duuuuza ale ile dokładnie to w emocjach nie zapytałam. W każdym razie lekarka mówiła że zdrowa duża uwaga dziewczyna :D tak więc mąż będzie miał babiniec;). Wyszło bardzo ekonomicznie bo wszystkie ciuchy mam po córce

Krokodylica, Polaj, Didi_85, kasiarzyna, Patrycja27, inessa, kasha86, Nadin, Lovilovi, Myszk@, kate88:), Paula_29 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki,
    popieram tu w pełni Kroko, ciuszki Lupilu z Lidla są niezawodne, w ogóle się nie niszczą, są mięciutkie, ale mocne. Super materiał.

natki89, Krokodylica, inessa lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto się orientuje gdzie mozna kupić albo wymienić łożysko w wózku ? Mąż mówi że w jednym kole jest rozwalone. .. :/

dxomanli5dlutv4a.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jechać jeszcze dzisiaj ale poczekam do wizyty w środę żeby się upewnić ze to na pewno Panienka :)

Skoro tyle osób poleca ubranka z Lidla to coś w tym musi być :)

ilość imion się ograniczała do Sary i Hani :) Mąż woli Sarę i ja chyba też :)

Coraz bardziej do mnie dochodzi ze już w styczniu będę mamą :) przez ten mały brzuch to nie jest dla mnie aż tak rzeczywiste. termin mam na 15 a swoje urodziny 27 stycznia :) czekam też na solidne kopniaczki bo póki co te są delikatne puknięcia i jakieś obroty :) :)

Ja ubranka i wszytskoninne będę prala pewnie na początku grudnia :)

Krokodylica, helagazela, annaki, kasha86 lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U producenta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w grudniu dopiero.vteraz nie mam nawet miejsca na to wszystko.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja też zamierzam gdzieś teraz wyprać wózek bo przy tej pogodzie ładnie wyschnie.
    Tylko ten nakaz leżenia mi plany pokrzyżował. :/

Annaki gratuluję córy :)

annaki lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Polaj ja też zamierzam gdzieś teraz wyprać wózek bo przy tej pogodzie ładnie wyschnie.
    Tylko ten nakaz leżenia mi plany pokrzyżował. :/

Annaki gratuluję córy :)
    To fakt lezec musisz ale czego sie nie robi dla malej.
    A co do tego prania to przeciez nigdy nie wiadomo ile czasu wozek stoi w sklepie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego muszę wykorzystać to że do końca miesiąca jest u córki niania, a ta dziewczyna jest bardzo chętna do pomocy i na pewno pomoże mi to wszystko powyciągać i wyprać bo nie wiadomo ile to leżenie moje jeszcze potrwa. :/

W sumie jak kupowałam dla córki nowy wózek spacerowy to nie przyszło mi do głowy go prać. Prałam ten pierwszy bo u bratowej na strychu długo stał. :)

Polaj lubi tę wiadomość

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktokodylica witaj w klubie, tez mam przykaz grzecznego leżenia plackiem, co przy malym dziecku jest nie lada wyczynem. trafiłam na awaryjną wizytę do gina i okazuje się ze łożysko przodujące, oczywiście uspokajał ze może się jeszcze podnieść, ale mam przykaz leżenia i wstawania wylacznie na siku. Kontrola za 2tyg. Trafiłam do lekarza po bolach podbrzusza i twardniejącym brzuchu do których dołączyło w piątek krwawienie. Wiec nie jest za różowo. Mam nadzieje ze łożysko wkrótce się podniesie. Przepisano mi znowu luteine i zamiast nospy buscopan, który ponoć jest lepszy bo tak nie skraca szyjki. Mam brać go 3x dziennie. No i oprócz tego 3x2magnez.

Gratuluje wszystkim mamom wizyt i połówkowych. Czy mi się wydaje czy będzie na styczniowkach więcej dziewczynek, ktoś sprawdzal? ;)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Miałam jechać jeszcze dzisiaj ale poczekam do wizyty w środę żeby się upewnić ze to na pewno Panienka :)

Skoro tyle osób poleca ubranka z Lidla to coś w tym musi być :)

ilość imion się ograniczała do Sary i Hani :) Mąż woli Sarę i ja chyba też :)

Coraz bardziej do mnie dochodzi ze już w styczniu będę mamą :) przez ten mały brzuch to nie jest dla mnie aż tak rzeczywiste. termin mam na 15 a swoje urodziny 27 stycznia :) czekam też na solidne kopniaczki bo póki co te są delikatne puknięcia i jakieś obroty :) :)

Ja ubranka i wszytskoninne będę prala pewnie na początku grudnia :)
    Ja mam na 12 termin a urodziny 26 :). Dziś częściej czułam takie laskotanie i raz udało się ze obracal się akurat jak miałam rękę na brzuchu :). To takie fajne uczucie i śmieszne :)

Właśnie napiszę do producenta bo podobno bardzo szybko odpisuja i wysyłają to co się chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 21:30

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ