X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    I teraz sie stresuje tym posiewem bo od poczatku ciąży mam infekcje grzybicze pochwy
    Ponoć grzybice zmieniają ph pochwy na takie, którego inne bakterie nie lubią ... Mój gin twierdzi, że infekcje grzybiczne nie zagrażają dzidziolkom :/ Nie wiem co o tym myśleć ...

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć :) my po połówkowych :) będziemy mieć córeczkę :) przedstawiam wam zatem naszą Anastazję :)

t2891692_20170814-155150-1.jpg
    Gratulacje! Co Ty się tak słabo udzielasz? Jak tam psiurek?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Martwie sie tym posiewem. Dopiero w sobote moge zrobić... w poprzedniej ciąży wyszedł mi paciorkowiec oby nie było żadnego zakażenia
    Sylwia, a czemu dopiero w sobotę?
    Kciuki z całych sił, żeby wszystko było ok!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek kupiony i stoi w pokoju mlodego :). Jak myślicie. Jak wózek był teraz prany w proszku dla dzieci to trzeba go będzie wyprać w grudniu albo styczniu ? ( na spacery pewnie dopiero w połowie lutego zacznę wychodzić ) czy wystarczy ze teraz go babka prala?

Krokodylica lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Wozek kupiony i stoi w pokoju mlodego :). Jak myślicie. Jak wózek był teraz prany w proszku dla dzieci to trzeba go będzie wyprać w grudniu albo styczniu ? ( na spacery pewnie dopiero w połowie lutego zacznę wychodzić ) czy wystarczy ze teraz go babka prala?

O matko Ty już wszystko masz :) ja z rzeczami jestem w ciemnej D. Odkładam to na potem... może w październiku coś będę działać. Na razie to by mi się jakaś odzież ciazowa przydała ;) bo z tym tez krucho a brzuch rośnie ;)
    Ja bym wyprała to raz jeszcze w grudniu, na pewno nie zaszkodzi.

relgi09kotjuarzp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

Jak prał go ktoś inny w swoim domu, to może jednak ja bym sobie sama wyprała na Twoim miejscu

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bo okazja była a takiego wózka za taką cenę mlgabym już nie dostać tym bardziej w moim mieście . Gdybym miała kupować nowy to pewnie bym poczekala jeszcze

Krokodylica lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Jak prał go ktoś inny w swoim domu, to może jednak ja bym sobie sama wyprała na Twoim miejscu
    Ok to wypiore jak kupię proszek dla dzieci i pewnie koło grudnia .

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew w sobote dopiero bo do środy biore tabl na grzybice pochwy i trzeba odczekac 2-3dni. Sama grzybica wiem że nie jest groźna dla dziecka ale sie boje ze tak to tak dlugo u mnie trwa to jeszcze vakterie sie jakies namnożyły. Ni mam gbsa wiec też niefajnie

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego nie masz? :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Gratulacje! Co Ty się tak słabo udzielasz? Jak tam psiurek?
    Jestesmy w trakcie remontów, a to pochłania czas na maksa. Ostatnimi czasy tym żyję, do tego pilnowanie Pedra to nie wcale taka łatwa sprawa. Kradnie narzędzia, biega z pędzlem i maluje przy okazji świeżo połozone podłogi, ogólnie to we wszystkim chce pomagać. Poza tym wszystko i wszystkich gryzie ,a oduczenie go tego nie należy do najłatwiejszych rzeczy :p

A tu nasz brudas Pedro :D

t2891803_tmp-23066-2017-08-12-1716-418451893.jpg

BlackCatNorL, Myszk@, kate88:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi. Jestem nosicielka paciorkowca. W pierwszej ciąży straznie się tym stresowałam a teraz też zaczełam. Oj żeby te bóle były tylko z przemeczenia a nie zapalenie szyjki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wszystko uprała przed porodem niezależnie czy ktoś prał już. I to najlepiej w 90st.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja bym wszystko uprała przed porodem niezależnie czy ktoś prał już. I to najlepiej w 90st.
    W 90 st podobno lepiej nie bo rzepy mogą stracić przyczepnośc .... najwyżej to w 30.... jeszcze spytam cioci bo ona też miała wózek z tej firmy

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam proszek clovin septon II. Świetnie odkaża antybakteryjny zwalcza wirusy itp. Można stosować przy noworodkach. Ja czasami piore pościel i reczniki. I nie trzeba prac w 90st

Girl25 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl ja bym wyprała bo czy poprzednia właścicielka wyprała czy tylko tak mówi?

Morwa gratuluję Anastazji.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Girl ja bym wyprała bo czy poprzednia właścicielka wyprała czy tylko tak mówi?

Morwa gratuluję Anastazji.
    Wyprala bo nawet widać że jest czysty. Radziła żebym w pralce nie prala . Tak teraz się zastanawiam czy karcherem mogę go wyprać? To myjka parowa i odkarza na pewno.
    Sylwia a gdzie można go kupić ?

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie. Wpisz w google. 5kg kosztuje około 45zł. Kupiłam ba allwgro. Polecane przy zwierzętach

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolalabym wuprac sama mimo wszystko

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprać wypiore na pewno ale nie w 90 st chyba ze użyje karchera .

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ