WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytilogie mialam jakies 1.5 miediaca temy ale wymazu nie mialam. W pierwszej ciazy robili tylko na gbs ale to pod koniec

• Maruder Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zapobiegawczo nie brała no psy. Lek to lek. Szkoda się faszerować na zapas jak nic się nie dzieje. Brałabym gdybym faktycznie miała jakieś długotrwałe i mocne skurczowe bóle macicy czy coś... Podobnie z paracetamolem - staram się nie brać nawet jak boli mnie głowa, ale np . W przypadku gorączki wzięłabym bez wahania.

Btw, ostatnio zbłądziłem na fejsie na jakaś grupę z pytaniami i odpowiedziami odnośnie ciazy na fejsie... i nadal jestem w szoku... była tam dyskusja dziewczyn w tym sporej grupy palących w ciazy lub ograniczających się i naprawdę nie potrafię uwierzyć ze tak można truć swoje dzieci wmawiając sobie i innym ze stres związany z odstawieniem będzie groźniejszy niż miliardy wdychanych toksyn :O

Sylwia może dla spokoju podjedz na IP, rozumiem ze to ostry ból? Pewnie to nic, ale zawsze lepiej sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 12:59

relgi09kotjuarzp.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Jaką dawkę dzienną magnezu bierzecie?
    A nospy? Nie wiem czy nie zaczne brac profilaktycznie...

Nospa 2x1tabl , magnez 2x1 tabl ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę pojąć, jak można palić czy pić alko w ciąży. Te małpy wzajemnie się adorują i usprawiedliwiają swoje karygodne postępowanie! I to piszę ja, wyborowa palaczka, której jak fajek zabrakło potrafiła zimą w nocy, przy -15 zapierniczać 4km na stację, żeby je zdobyć! Nie pojmuję jak można świadomie narażać zdrowie bezbronnego maluszka w brzuchu!
    Znam 3 kobiety, które paliły w ciąży, ich pozornie zdrowe dzieci są jakby trochę mniejsze od rówieśników, często chorują na choroby układu oddechowego i gorzej się uczą... to nie jest przypadek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 13:10

• Maruder Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Też nie mogę pojąć, jak można palić czy pić alko w ciąży. Te małpy wzajemnie się adorują i usprawiedliwiają swoje karygodne postępowanie! I to piszę ja, wyborowa palaczka, której jak fajek zabrakło potrafiła zimą w nocy, przy -15 zapierniczać 4km na stację, żeby je zdobyć! Nie pojmuję jak można świadomie narażać zdrowie bezbronnego maluszka w brzuchu!
    Znam 3 kobiety, które paliły w ciąży, ich pozornie zdrowe dzieci są jakby trochę mniejsze od rówieśników, często chorują na choroby układu oddechowego i gorzej się uczą... to nie jest przypadek!

To zawsze ma wpływ. Moja mama ponoć nie paliła w ciazy, bo ja odrzucało, ale za to potem mój ojciec często palił w domu przy mnie i pierwsze 4 lata w podstawówce w każdym sezonie zimowym przechorowałam chorując co 2 tygodnie na zapalenia płuc czy oskrzeli... zawsze choroby górnych dróg oddechowych. Nikt mnie nieprzekona ze to niema wpływu. Inna kolezank, której rodzice są palaczami ma od dziecka astmę...

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na ip bo bóle mocne. I najgorsze ze jakies skurczowe. Boli i przestaje, boli i przestaje...już się zaczynam denerwować.

• annaki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Czekam na ip bo bóle mocne. I najgorsze ze jakies skurczowe. Boli i przestaje, boli i przestaje...już się zaczynam denerwować.
    Sylwia trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!!
    Daj znać

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciuki...!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj znać jak coś będziesz wiedzieć:)

Dziś byłam na zakupach i kupiłam bodziaka jednego, pajaca, bodziaka+spodnie i 3 pary skarpetek :D
    I łapki niedrapki :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam cytologię na pierwszej wizycie.

*Sylwia trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Ja nie miałam żadnych wymazów i odpukać na razie żadnej infekcji nie złapałam niby a przed ciążą zdarzały się infekcje grzybicze i bałam się że w ciąży będą się pojawiać ze zdwojoną siłą.

A co najlepsze, ten pierwszy gin do którego chodziłam nie zrobił mi nawet cytologii ;/ nawet nie zapytał kiedy ostatnio była robiona, z kolei obecny doktorek nie bardzo chce mi teraz ją zrobić i kazał znaleźć wynik z ostatniej (czyli miałam w maju 2016- ponad rok temu). Nie mam tego wyniku, został u lekarza i teraz muszę tam dzwonić i pytać czy gdzieś to mają i czy mogę to odebrać.
    Jestem mega wkurzona o to, bo płaciłam sporą kasę u tego pierwszego a on miał wszytsko w dupie na to wychodzi.
    A jak u Was z cytologią?
    U mnie w 5 TC, jak tylko gin potwierdziła ciążę na USG, pobrała cytologię i zleciła pozostałe badania. Wymazów nie miałam, za to sprawdzała pH pochwy specjalnym paskiem testowym. Chodzę na NFZ

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam mocno kciuki!!!!!!!!

eiktskjos217pbgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie wszystko ok. Szyjka zamknieta wiec lekarka nie wiedziała dlaczego boli. Mam zrobić kontrolnie posiew z kanału bo to najczestsza przyczyna poronień w tym okresie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz sie stresuje tym posiewem bo od poczatku ciąży mam infekcje grzybicze pochwy

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u swojego dr, szyjka nie skrócona ale macica obkurczona, mam brać przez 5 dni nospę plus magnez, nadal luteina i leżeć, jak to dr powiedział wstawać tylko do toalety. Ciężko się będzie zastosować.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) my po połówkowych :) będziemy mieć córeczkę :) przedstawiam wam zatem naszą Anastazję :)

t2891692_20170814-155150-1.jpg

ana167, Lovilovi, Aenu, Maruder, Krokodylica, inessa, ktosiowa, Karmelova, Polaj, helagazela, kasiarzyna, Patrycja27, kasha86, Nadin, Agness12, Myszk@, kate88:), _analiza, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć :) my po połówkowych :) będziemy mieć córeczkę :) przedstawiam wam zatem naszą Anastazję :)

O wreszcie jesteś :) już się bałam że coś się stało :( jeszcze Raven da znać i już będę spokojna :)
    Gratuluję!! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie tym posiewem. Dopiero w sobote moge zrobić... w poprzedniej ciąży wyszedł mi paciorkowiec oby nie było żadnego zakażenia

• Aenu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Super :) gratulacje :)

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ