X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zrobić cytologie jak tylko wylecze grzybka,ciekawi mnie czemu niektórzy lekarze są przeciwni pierwsze słyszę?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Ja nie miałam żadnych wymazów i odpukać na razie żadnej infekcji nie złapałam niby a przed ciążą zdarzały się infekcje grzybicze i bałam się że w ciąży będą się pojawiać ze zdwojoną siłą.

A co najlepsze, ten pierwszy gin do którego chodziłam nie zrobił mi nawet cytologii ;/ nawet nie zapytał kiedy ostatnio była robiona, z kolei obecny doktorek nie bardzo chce mi teraz ją zrobić i kazał znaleźć wynik z ostatniej (czyli miałam w maju 2016- ponad rok temu). Nie mam tego wyniku, został u lekarza i teraz muszę tam dzwonić i pytać czy gdzieś to mają i czy mogę to odebrać.
    Jestem mega wkurzona o to, bo płaciłam sporą kasę u tego pierwszego a on miał wszytsko w dupie na to wychodzi.
    A jak u Was z cytologią?

Ja robiłam ja z 2 miesiące temu. Wyszła mi 2ka, przed ciaza miałam o dziwo 1dynke. Trochę po byłam zestrachana po, bo zgodnie z zapowiedzią pielęgniarki przez dzień lekko plamiłam krwia. Niemniej jednak to ponoć w ciazy normalne ze względu na zwiększone ukrwienie.

Wymaz miałam zalecony, ale nie zrobiłam koniec końców. Jak mi każą to zrobię, to jest ponoć istotne... ale mi się nie spieszy .

Dziś nadal na wyjeździe, zdycham z przejedzenia po śniadaniu :(

Wczoraj strasznie bolał mnie brzuch (taki nagły ostry kłujący ból), ale na szczęście to tylko moje jelita strajkowały na zmianę diety i otoczenia. Tak niestety mam w nowych miejscach.

relgi09kotjuarzp.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. lekarz nie tyle co jest przeciwny bo powiedział że ewentualnie mógłby zrobić, ale jakoś tak niechętnie. Co mu powie cytologia sprzed roku?
    Może poczeka do III trymestru i wtedy zrobi, bo czytałam że robi się ją w I i III. Nie wiem czemu w II nie?

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A ja wczoraj byłam z mężem po tuje :) i będziemy po południu sądzić 140 tui.
    o ja też chciałam posadzić tuie koło domu tylko miałam właśnie doczytać kiedy się je sadzi tzn w jakim okresie a masz jakąś specjalną odmianę/ duże czy malutkie? 140 tui to dużo pracy ...powodzenia:)

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na pierwszej wizycie powiedzial ze zrobi ja w 2 trymestrze bo moge krwawic i nie potrzebnie bede w stresie.
    A poprzednio mialam robiona w listopadzie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Tzn. lekarz nie tyle co jest przeciwny bo powiedział że ewentualnie mógłby zrobić, ale jakoś tak niechętnie. Co mu powie cytologia sprzed roku?
    Może poczeka do III trymestru i wtedy zrobi, bo czytałam że robi się ją w I i III. Nie wiem czemu w II nie?
    A mi wlasnie piewszym odradzal.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj po urodzinach synka.. fajnie było dzieci wybawiły się mo tak przejęty był że nie miał czasu nawet jeść:)a syn od siostry tak się rozbawił że niechciał wracać i się popłakał aż mi go szkoda było... mnie dziś coś głowa boli ale pewnie temu że córce zeby idą i budziła się w nocy co pół godziny i popłakiwała więc dziś wyglądam jak upiór:) nadodatek mąż złamał ręke w sobote upadł tak pechowo że pękła kość więc czekam na mamę ąż pomoże mi trochę ogarnąć dom.. miłego dnia

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    o ja też chciałam posadzić tuie koło domu tylko miałam właśnie doczytać kiedy się je sadzi tzn w jakim okresie a masz jakąś specjalną odmianę/ duże czy malutkie? 140 tui to dużo pracy ...powodzenia:)
    Takie średniej wielkości, ani nie jakieś malutkie, ani nie jakieś wielkie. Zwykle tuje, nawet nie wiem jaka to odmiana . Tuje można sadzic do 6 tygodni przed przymrozkami. I wiem, że mam ich już nie nawozic, dopiero mogę w czerwcu.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A ja wczoraj byłam z mężem po tuje :) i będziemy po południu sądzić 140 tui.

Wow współczuje , przerabialam to 2 lata temu okolo 200sztuk szparagdow ...
    Ty sie przy tym nie mecz bo sie na svhylasz na klocasz a nie za bardzo jest Ci to wskazane ...

U mnie znowu upal ...
    Noc przrspana super, czekam do jutra , bo jutro juz cora wraca z Zakopca , juz tak sie za nia stesknilam ...

Kciuki za wszystkie wizyty <3
    Milego dnia :)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 16 tc na twardnienia macicy ti chyba za wcześnie co? :-o
    Dziś już 2 razy się spięła, jak kamień. Po jakiejś minucie przeszło..
    Na wizycie dopiero co byłam w zeszłym tyg. Jakbym chciała teraz pójść to dopiero w czwartek gin przyjmuje..
    Trochę schizuję bo kilka dni temu bolało mnie podbrzusze, ale byłam sama w domu z dziećmi i nie bardzo miałam co z tym zrobić, a żeby później gdzieś jechać to też nie bardzo bo u nas nie ma IP i żeby zbadać itp. to kładą od razu na oddział..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką dawkę dzienną magnezu bierzecie?
    A nospy? Nie wiem czy nie zaczne brac profilaktycznie...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Jaką dawkę dzienną magnezu bierzecie?
    A nospy? Nie wiem czy nie zaczne brac profilaktycznie...
    Magnezu biorę 400mg
    Nospy nie bo moja lekarka odradza

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spę bierze się raczej doraźnie. Nie ma co przesadzać. Mój gin też mówi żeby bez potrzeby nie brać, tylko wtedy jak boli. Za to magnez mam brać do końca ciąży

Maruder lubi tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja cytologię miałam pobrana na pierwszej wizycie "ciążowej", wymazu nie miałam ale tylko dlatego, że fartownie miałam pobrany komplet posiewów zaraz przed zajściem w ciążę więc nie było potrzeby. Od tamtej pory nie miałam nic pobieranego.

Co do magnezu to podobno można brać do 600 mg na dobę. A ja co najlepsze magnezu brać nie mogę bo mam po nim biegunki :) Wypróbowałam dwie różne formy i po każdej to samo. Podobno po Asparginie nie ma ale na razie nic się nie dzieje więc nie biorę.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova właśnie mi przypomniałaś, że też miałam pobierany wymaz z pochwy w kierunku bakterii, miałam badania na ureaplasmę, chlamydię i coś tam jeszcze bo miałam mieć robione HSG w kolejnym cyklu (okazało się że jednak że jestem w ciąży :D)
    Ale niestety cytologii nie miałam, dlatego jestem wściekła na tamtego gina bo powinien mi zrobić zaraz na początku a on nawet nie zapytał kiedy miałam ostatnio.
    Dlatego też zmieniłam lekarza bo strasznie wszystko olewał, a dojeżdżałam do niego 60km i płaciłam ciężkie pieniądze.
    Do czego to doszło, że teraz pacjent musi pilnować lekarza...

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka ja miałam pobierane na posiew tlenowy, beztlenowy i grzyby bo też miałam mieć HSG :D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałyście może dżinsy ciążowe na allegro?
    Szukam właśnie bo jak zrobi się chłodno to nie mam w czym chodzić :D
    Szukam rurek, typu slim z tym pasem ciążowym- macie jakieś fajne, dopasowane modele?

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova... to się nazywa mieć szczęście :)
    To był nasz 12 cykl starań po ciąży pozamacicznej, więc ja już zwątpiłam i byłam pewna że mam niedrożne jajowody.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Przeżyłam wczorajszy dzień bez bólu brzucha, dzisiaj na razie też w porządku.

Witam się w 20 tygodniu. :)

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach.
    Ja też podjadę po 15 do szpitala do mojego dr żeby zobaczył czy wszystko ok.

netka ja cytologię miałam kilka miesięcy przed zajściem w ciążę więc teraz mi nie robił. Gdybym nie miała aktualnej zrobił by.

natki89, kasha86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzIewczyny co robic. Boli mnie brzuch pulsAcyjnie od nocy w zasadzie. Wzielam 2 nospy i nic. Boli i przechodzi i tak caly czas. Brzuch nie napuna sie tylko boli. Pisalam do gina ale nie odpisal

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ