Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
FreshMm wrote:Nadin może teraz upały powodują nawrót migreny? Pij dużo wody, mi to pomaga na ból głowy.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Czy wy tez macie problemy ze snem?
U mnie to norma ze budzę się 2 do 5 razy w nocy na siku... niby przyczyne znam za dużo plynow na noc, ale co zrobić jak pić się chce. Do tego z zasypianiem potem jest różnie. Do tego najchętniej urzadzalabym sobie 2-3 h drzemkę w ciągu dnia...
Tez dość często boli mnie głowa, ale u mnie to z niewyspania.
Ostatnio tez usłyszałam ze mam sie w ciazy wyspaćNie wiem tylko jakim cudem
Ruchów nadal nie czuje, moje przednie łożysko je pewnie amortyzuje. Już widać ze przytyłam, choć u mnie to ten etap gdzie ciaza nie wyglada jednoznacznie... ludzie mogą myśleć ze jestem po prostu grubszaŚmiać mi się chce z moich planów schudnięcia przed ciaza żeby nie ważyć potem tony,
-
Maruder wrote:Czy wy tez macie problemy ze snem?
U mnie to norma ze budzę się 2 do 5 razy w nocy na siku... niby przyczyne znam za dużo plynow na noc, ale co zrobić jak pić się chce. Do tego z zasypianiem potem jest różnie. Do tego najchętniej urzadzalabym sobie 2-3 h drzemkę w ciągu dnia...
Tez dość często boli mnie głowa, ale u mnie to z niewyspania.
Ostatnio tez usłyszałam ze mam sie w ciazy wyspaćNie wiem tylko jakim cudem
Ruchów nadal nie czuje, moje przednie łożysko je pewnie amortyzuje. Już widać ze przytyłam, choć u mnie to ten etap gdzie ciaza nie wyglada jednoznacznie... ludzie mogą myśleć ze jestem po prostu grubszaŚmiać mi się chce z moich planów schudnięcia przed ciaza żeby nie ważyć potem tony,
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
pietruszkanatki wrote:Dzień dobry dziewczyny, może pomożecie... mam jakieś białe kropeczki wokół 6 (o zęba chodzi
wczoraj byłam u mojej dentystki ale jej nie było, tylko higienistka i niewiele mi potrafiła powiedzieć. Boli to ale nie krwawi. Dała mi na kartce z nazwa jakaś pastę adhezyjna solcoseryl ale nie wiedziała, czy ja w ciąży można.
Może są jakieś domowe sposoby na to? Albo któraś z Was miała problemy z dziaslami q poprzednich ciazach i mi doradzi, co można
Ja miałam 2 tyg temu zapalenie dziąsła od 8ki. Dentystka poradziła w pierwszej kolejności psikać hasco sept i płukac płynem oral b, no i szczotkować często. Przeszło
New Baby
Julia -
Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj nocka spokojna bo wczoraj bardzo mało piłam, kurczę mam z tym problem i muszę dzisiaj nadrobić bo wiem że to nie jest zdrowe. Pozycji w nocy też szukam dobrej, raz tak, raz tak. Masakra, co dopiero będzie jak brzuszki będą już dosyć duże.
Ja dzisiaj kończę 20 tydzień a od jutra wchodzimy w 21!!od jakiegoś czasu za to lubię poniedziałki
Synuś rozszalał się na dobre, od 2-3 dni czuje go prawie cały czas. A wieczorem to już są akrobacje, wystarczy spojrzeć na brzuch i potrafi w ciągu 20 sekund w paru miejscach kopnąćdługo na to czekałam
Wczoraj też zrobiliśmy malutkie zakupy dla niego, mąż mówi żeby czuł że na niego czekamymiędzy innymi kupiliśmy ten słynny i tak wychwalany TULIK, dużo o nim czytałam i nie znalazłam żadnej negatywnej opini. Nie takie duże pieniądze a jak może pomóc dzidziusiowi to warto go mieć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f776715b7690.jpgSzmaragdowa lubi tę wiadomość
-
Ja dzwoniłam przed chwilą do mojego gina i powiedział że jeśli powtórzy mi się wczorajszy ból brzucha to mam się spakować i jechać do szpitala bo potem może być za późno (jak się szyjka skróci). Także właśnie zaległam i modlę się żeby już nie bolało. Ech wciąż stresy.
-
Też jestem migrenikiem. W ciąży migreny zelżały na tyle że nie nasilają się do momentu W wymiotuje tylko ustępują
Ból i tak trwa do kilkunastu godzin i jest na tyle upierdliwy że nie zasne:/ w dzień jakoś z nim mogę funkcjonować ( leżę i się nie ruszam hehe) ale w nocy chce spać i biorę 1 gram paracetamolu,tylko taka dawka zmniejsza ból na tyle że zasne. On niestety pomaga na 4 godzin i ból wraca. Wtedy już jest zazwyczaj nad ranem więc dalej leżę i czekam aż ustąpi... Przed ciążą bralam tryptany ale teraz nie mogę. I tak mam wyrzuty z paracetamolem, bo to już drugi ból w tym tygodniu:(
Mój gin mi powiedział max 1,5 grama na dobę, a mój lekarz z poradni leczenia bólu max 2 gramy na dobę w ciąży. Wiadomo dla dziecka lepiej mniej... Boże jak ja bym chciała żeby te bóle zniknęły z mojego życia. Wczoraj oczywiście do północy ( na szczęście do północy tylko) napierdzielala głową...
Odnośnie nieprzespanych nocek w ciazy z powodow innych niż w ból głowy, a pije bardzo dużo bo ciągle czuję pragnienie, to wlasnie a to siku, a to za gorąco a to coś mnie swędzi:D a to o 4 rano mnie ssie u trzeba zjeśćdobrze że do roboty nie chodzę
-
Krokodylica wrote:Ja dzwoniłam przed chwilą do mojego gina i powiedział że jeśli powtórzy mi się wczorajszy ból brzucha to mam się spakować i jechać do szpitala bo potem może być za późno (jak się szyjka skróci). Także właśnie zaległam i modlę się żeby już nie bolało. Ech wciąż stresy.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzięki. Sam szpital w sobie mnie tak nie przeraża tylko córki nie mam z kim zostawić, moi rodzice wyjechali na tydzień urlopu, w razie czego trzeba będzie dzwonić po teściową, niby powiedziała żeby dzwonić jak coś, ale ona z tych wiecznie nie mających czasu. Ech no nic, nie ma się co martwić na zapas.
-
Krokodylica wrote:Ja dzwoniłam przed chwilą do mojego gina i powiedział że jeśli powtórzy mi się wczorajszy ból brzucha to mam się spakować i jechać do szpitala bo potem może być za późno (jak się szyjka skróci). Także właśnie zaległam i modlę się żeby już nie bolało. Ech wciąż stresy.
Ojej, a jakie to bóle brzucha? Ja też miewam, ale za każdym razem gin. to tak jakby bagatelizuje. Ja mam czesto też takie kłucia z prawej strony, brzuch też mi twardnieje ale to dostałam na to magneB6 i tyle ..
Trzymam za Ciebie kciuki, odpoczywaj!
New Baby
Julia -
Kasha, ja patrzę na hemoglobinę.
Ja śpię jak dziecko, bo też wcześnie wstaje do synka o chodzę spać zmęczona, ale na siusiu i picie muszę wstać, dzidzia musi wody płodowe wymieniać całą dobęjakbym nie piła w nocy, to rano budzę się z bólem głowy z odwodnienia, więc piję dużo nawet w nocy.
-
Kochana odpoczywaj ile wlezie , bierzesz magnez ? Kiedy masz wizyte u gina ? Masz problem z krotka szyjka ? -
Kasha to jest taki ból brzucha po prostu - napierdziela Cię cały brzuch cały czas.
Żelazo musisz sobie zbadać osobno jeśli chcesz znać poziom.
Angela łykam magnez, na ostatniej wizycie 1 sierpnia szyjka była długa ale macica obkurczona. Jeśli nie będzie mnie już bolec to jutro mogę podjechać do gina do szpitala żeby zobaczył czy wszystko ok.Maruder, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Kasha to jest taki ból brzucha po prostu - napierdziela Cię cały brzuch cały czas.
Żelazo musisz sobie zbadać osobno jeśli chcesz znać poziom.
Angela łykam magnez, na ostatniej wizycie 1 sierpnia szyjka była długa ale macica obkurczona. Jeśli nie będzie mnie już bolec to jutro mogę podjechać do gina do szpitala żeby zobaczył czy wszystko ok.
Trzymam kciuki , aby juz nir bolało i żeby jutro na wizycie bylo wszystko oki