WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Nadin może teraz upały powodują nawrót migreny? Pij dużo wody, mi to pomaga na ból głowy.
    Ja też jak mało piję częściej boli glowa podobno w ciazy trzeba duzo pic

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez macie problemy ze snem?
    U mnie to norma ze budzę się 2 do 5 razy w nocy na siku... niby przyczyne znam za dużo plynow na noc, ale co zrobić jak pić się chce. Do tego z zasypianiem potem jest różnie. Do tego najchętniej urzadzalabym sobie 2-3 h drzemkę w ciągu dnia...
    Tez dość często boli mnie głowa, ale u mnie to z niewyspania.
    Ostatnio tez usłyszałam ze mam sie w ciazy wyspać :D Nie wiem tylko jakim cudem ;)

Ruchów nadal nie czuje, moje przednie łożysko je pewnie amortyzuje. Już widać ze przytyłam, choć u mnie to ten etap gdzie ciaza nie wyglada jednoznacznie... ludzie mogą myśleć ze jestem po prostu grubsza :D Śmiać mi się chce z moich planów schudnięcia przed ciaza żeby nie ważyć potem tony,

relgi09kotjuarzp.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa u mnie też "problemy ze snem" bo moje dziecko znowu miało genialną noc. A to pić, ale nie to tylko co innego, a to do taty, a u taty nie, ona jednak z mamą, a to siku, i tak się całą noc rzucała.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Czy wy tez macie problemy ze snem?
    U mnie to norma ze budzę się 2 do 5 razy w nocy na siku... niby przyczyne znam za dużo plynow na noc, ale co zrobić jak pić się chce. Do tego z zasypianiem potem jest różnie. Do tego najchętniej urzadzalabym sobie 2-3 h drzemkę w ciągu dnia...
    Tez dość często boli mnie głowa, ale u mnie to z niewyspania.
    Ostatnio tez usłyszałam ze mam sie w ciazy wyspać :D Nie wiem tylko jakim cudem ;)

Ruchów nadal nie czuje, moje przednie łożysko je pewnie amortyzuje. Już widać ze przytyłam, choć u mnie to ten etap gdzie ciaza nie wyglada jednoznacznie... ludzie mogą myśleć ze jestem po prostu grubsza :D Śmiać mi się chce z moich planów schudnięcia przed ciaza żeby nie ważyć potem tony,
    To chyba każda. Ja budzę się 2-3 razy na siku, raz byłam w szoku bo tylko raz się obudziłam. Ale potem zasypiam w miarę szybko chociaż nieraz nad ranem jest ciężej tym bardziej ze mąż ma budzik na 5:30 i czasami już do 7 tylko tak drzymam a czasami zasne

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakiś wyjątek bo śpię jak niedźwiedź;). Na sikanie wstawalam jakos do 12 tyg a teraz nawet to mnie nie zbudzi za to rano to pędem do toalety ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 08:29

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj ja też mam problemy ze snem grrr :/ A to siku, a to pić albo gorąco, pozycja nie ta ... To chyba trening przed nieprzespanymi nockami przy dzidziolu :D Już zapomniałam jak to jest! :):) A tak w ogóle to dzień dobry w 20 tygodniu (od jutra) :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problemy w nocy ze spaniem. Jak się obudze na siku, to potem nie mogę zasnąć.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, może pomożecie... mam jakieś białe kropeczki wokół 6 (o zęba chodzi :) wczoraj byłam u mojej dentystki ale jej nie było, tylko higienistka i niewiele mi potrafiła powiedzieć. Boli to ale nie krwawi. Dała mi na kartce z nazwa jakaś pastę adhezyjna solcoseryl ale nie wiedziała, czy ja w ciąży można.
    Może są jakieś domowe sposoby na to? Albo któraś z Was miała problemy z dziaslami q poprzednich ciazach i mi doradzi, co można :)

Ja miałam 2 tyg temu zapalenie dziąsła od 8ki. Dentystka poradziła w pierwszej kolejności psikać hasco sept i płukac płynem oral b, no i szczotkować często. Przeszło :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj nocka spokojna bo wczoraj bardzo mało piłam, kurczę mam z tym problem i muszę dzisiaj nadrobić bo wiem że to nie jest zdrowe. Pozycji w nocy też szukam dobrej, raz tak, raz tak. Masakra, co dopiero będzie jak brzuszki będą już dosyć duże.
    Ja dzisiaj kończę 20 tydzień a od jutra wchodzimy w 21!! :) od jakiegoś czasu za to lubię poniedziałki :D
    Synuś rozszalał się na dobre, od 2-3 dni czuje go prawie cały czas. A wieczorem to już są akrobacje, wystarczy spojrzeć na brzuch i potrafi w ciągu 20 sekund w paru miejscach kopnąć :) długo na to czekałam :)
    Wczoraj też zrobiliśmy malutkie zakupy dla niego, mąż mówi żeby czuł że na niego czekamy :) między innymi kupiliśmy ten słynny i tak wychwalany TULIK, dużo o nim czytałam i nie znalazłam żadnej negatywnej opini. Nie takie duże pieniądze a jak może pomóc dzidziusiowi to warto go mieć
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f776715b7690.jpg

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam przed chwilą do mojego gina i powiedział że jeśli powtórzy mi się wczorajszy ból brzucha to mam się spakować i jechać do szpitala bo potem może być za późno (jak się szyjka skróci). Także właśnie zaległam i modlę się żeby już nie bolało. Ech wciąż stresy.

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem migrenikiem. W ciąży migreny zelżały na tyle że nie nasilają się do momentu W wymiotuje tylko ustępują
    Ból i tak trwa do kilkunastu godzin i jest na tyle upierdliwy że nie zasne:/ w dzień jakoś z nim mogę funkcjonować ( leżę i się nie ruszam hehe) ale w nocy chce spać i biorę 1 gram paracetamolu,tylko taka dawka zmniejsza ból na tyle że zasne. On niestety pomaga na 4 godzin i ból wraca. Wtedy już jest zazwyczaj nad ranem więc dalej leżę i czekam aż ustąpi... Przed ciążą bralam tryptany ale teraz nie mogę. I tak mam wyrzuty z paracetamolem, bo to już drugi ból w tym tygodniu:(
    Mój gin mi powiedział max 1,5 grama na dobę, a mój lekarz z poradni leczenia bólu max 2 gramy na dobę w ciąży. Wiadomo dla dziecka lepiej mniej... Boże jak ja bym chciała żeby te bóle zniknęły z mojego życia. Wczoraj oczywiście do północy ( na szczęście do północy tylko) napierdzielala głową...

Odnośnie nieprzespanych nocek w ciazy z powodow innych niż w ból głowy, a pije bardzo dużo bo ciągle czuję pragnienie, to wlasnie a to siku, a to za gorąco a to coś mnie swędzi:D a to o 4 rano mnie ssie u trzeba zjeść:D dobrze że do roboty nie chodzę:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja dzwoniłam przed chwilą do mojego gina i powiedział że jeśli powtórzy mi się wczorajszy ból brzucha to mam się spakować i jechać do szpitala bo potem może być za późno (jak się szyjka skróci). Także właśnie zaległam i modlę się żeby już nie bolało. Ech wciąż stresy.
    Będzie dobrze! Odpoczywaj ile możesz

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Sam szpital w sobie mnie tak nie przeraża tylko córki nie mam z kim zostawić, moi rodzice wyjechali na tydzień urlopu, w razie czego trzeba będzie dzwonić po teściową, niby powiedziała żeby dzwonić jak coś, ale ona z tych wiecznie nie mających czasu. Ech no nic, nie ma się co martwić na zapas.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Ojej, a jakie to bóle brzucha? Ja też miewam, ale za każdym razem gin. to tak jakby bagatelizuje. Ja mam czesto też takie kłucia z prawej strony, brzuch też mi twardnieje ale to dostałam na to magneB6 i tyle ..
    Trzymam za Ciebie kciuki, odpoczywaj!

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie - gdzie szukać poziomu żelaza na wynikach z krwi ??

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, ja patrzę na hemoglobinę.

Ja śpię jak dziecko, bo też wcześnie wstaje do synka o chodzę spać zmęczona, ale na siusiu i picie muszę wstać, dzidzia musi wody płodowe wymieniać całą dobę :D jakbym nie piła w nocy, to rano budzę się z bólem głowy z odwodnienia, więc piję dużo nawet w nocy.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica bedzie dobrze!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Kochana odpoczywaj ile wlezie , bierzesz magnez ? Kiedy masz wizyte u gina ? Masz problem z krotka szyjka ?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha to jest taki ból brzucha po prostu - napierdziela Cię cały brzuch cały czas.
    Żelazo musisz sobie zbadać osobno jeśli chcesz znać poziom.

Angela łykam magnez, na ostatniej wizycie 1 sierpnia szyjka była długa ale macica obkurczona. Jeśli nie będzie mnie już bolec to jutro mogę podjechać do gina do szpitala żeby zobaczył czy wszystko ok.

Maruder, kasha86 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kasha to jest taki ból brzucha po prostu - napierdziela Cię cały brzuch cały czas.
    Żelazo musisz sobie zbadać osobno jeśli chcesz znać poziom.

Angela łykam magnez, na ostatniej wizycie 1 sierpnia szyjka była długa ale macica obkurczona. Jeśli nie będzie mnie już bolec to jutro mogę podjechać do gina do szpitala żeby zobaczył czy wszystko ok.

Trzymam kciuki , aby juz nir bolało i żeby jutro na wizycie bylo wszystko oki <3

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ