X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    18 września - dzień urodzin mojego synka, więc to musi być szczęśliwy dzień :)
    Na pewno :) innej opcji nie ma :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszalsm o zwilzaniu..
    Może jakoś przeżyje jeszcze ten miesiąc,skoro kazała odstawiac to odstawiam powoli,narazie ok,więc mam nadzieje że od września już nie będę musiała tam nic pchać ;)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś do laboratorium i powiedzieli że posiew jałowy. Uff. Ale dziwne, bo wyszły bakterie w moczu a podmyłam okolice intymne przed pobraniem i zachowalam wszelką higienę, więc skąd te bakterie.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj wkurzylam. .. na początku kuzynka nagadala mi że DA mi wózek łóżeczko i wyprawkę a teraz okazuje się że chce za samą gondole 600 zl ona dała 1400 też za samą gondole jest w starym stylu , fakt stan idealny ale wg mnie od rodziny kasy się nie bierze tym bardziej ze na brak kasy nie cierpią bo mają jej dużo .... i za fotelik chce 100 zl bo coś tam ma nowego w nim . Łóżeczko też się okazuje że nie wie czy da bo jej 4 latek jeszcze w nim śpi ... wkurzylam się i wzięłam łóżeczko od kolegi za 120 zl bo była okazja a przynajmniej mam takie jak mi się marzyło a nie zwykle tylko materac będę musiała dokupić ale trudno. A wózek z fajnymi pompowanymi kołami znalazłam za 350 zl razem z gondola i spacerowka a w zastawie mam nerka, dwie moskitiery, folia przeciwdeszczowa, pąpka, adaptery do gondoli, wkładka nieprzemakalna i ochraniacze na spacerówkę i gondolę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

girl to faktycznie nieporozumienie - bo jak coś ma być za darmo to nie wyobrażam sobie by ktoś później kazał mi za to płacić,ja w pierwszej ciąży prawie całą wyprawkę dostałam za darmo :) bardzo mi to pomogło bo nie byłoby nas na to stać (miałam tylko umowę na zastępstwo, nie miałam macierzyńskiego)

u mnie dziś ponuro i deszczowo od samego rana, ale przynajmniej temperatura trochę spadła i jest czym oddychać

mój M dziś pojechał do naszego dziecia na wakacje więc mam czas dla siebie :)

muszę ogarnąć mieszkanie i zagłębić się w budżet domowy, co by kasa nam przez palce nie przeciekała, bo jak na razie jest kiepsko :( a teraz jeszcze jedna pensja mi odpada :( pytałam w ZUS i nie należy mi się kasa za zwolnienie z umowy zlecenia :( tak więc ciężko będzie

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gdyby od początku mówiła ze wózek mi odsprzeda to co innego ale mówiła że da mi

dxomanli5dlutv4a.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Odebrałam wczoraj wyniki i mocz tradycyjnie bez zarzutu Ale morfologia mogłaby być lepsza. Mam obniżona hemoglobine bo 11 a jeszcze niedawno 12.5. No ale taki mój urok :)

Ja tam uważam ze niezależnie czy to rodzina czy nie to wypada jakąś kasę dac. Tak jak pisze Ana kasa z nieba nie spada. Ja będę miała wózek od mojej siostry, za który dała 2 lata temu ponad 2 tyś i nie wyobrażam sobie żeby wziąć to za darmo bo sama za to zapłaciła A stan jest idealny :) ale to tylko moje zdanie. Mam od niej mnóstwo ubranek i innych rzeczy za które noe muszę płacić.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kasy nie dawałam, u mnie w rodzinie nikt jej nie przyjmie :) ale odwdzięczyłam się kupując zabawki dla dzieciaków cioci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostane łóżeczko od młodszego brata mojej mamy ale nawet jakbym wciskala pieniadze to by nie wziął nic :) U nas sobie w rodzinie mega pomagamy my jak coś dajemy to nawet nie myślę o tym zeby ktoś miał mi za to dać pieniądze.

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wczoraj miałam wizytę, dzieciątko zdrowe, idealne - 12,5cm i 185g. Na 99% dziewczynka, Lena :)

6e4d4a10caa6271cmed.jpg

kasiarzyna, moniiikaaa, Szmaragdowa, inessa, emi2016, Agness12, Krokodylica, kate88:), BlackCatNorL, Didi_85, elize, Paula_29, Myszk@, FreshMm, Nadin, kasha86 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dzwoniłam dziś do laboratorium i powiedzieli że posiew jałowy. Uff. Ale dziwne, bo wyszły bakterie w moczu a podmyłam okolice intymne przed pobraniem i zachowalam wszelką higienę, więc skąd te bakterie.

Bakterie mogły się namnożyć gdy czas pomiędzy oddaniem moczu a zbadaniem go był długi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 11:23

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    ja kasy nie dawałam, u mnie w rodzinie nikt jej nie przyjmie :) ale odwdzięczyłam się kupując zabawki dla dzieciaków cioci :)
    Otóż to . To też prawie jak siostra bo najblizsza kuzynka na dodatek jestem chrzesnica jej matki . Inna kuzynka mimo że samotnie wychowuje dziecko gdyby miała to by mi dała mimo że kasy nie ma jak lodu tylko musi ostro zapierniczac żeby małemu nic nie brakowało.

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam to gdzieś już . Znalazłam xlandera za 350 gondola i spacerowka , w komplecie jest to co napialam wyżej . Byłam obejrzeć stan super i kolor zachowany także okazja naprawdę trafiła się super a przynajmniej nie będę musiała myśleć w przyszłym roku o spacerowce

dxomanli5dlutv4a.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine od 5tc, od miesiaca biore jedna tabletke, bo wczesniej bralam 2. Na ostatniej wizycie lekarz mi kazal powoli odstawiać, poniewaz u nas jest chlopiec, a luteina to hormon żeński i moze miec wplyw na zle uksztaltowanie cewki moczowej.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważam żeby osoby które wezmą kasę były gorsze od tych które nie wezmą :) każdy robi jak uważa. Ja jestem bardzo blisko z siostrą i w żadnym wypadku nie jest gorsza od tych co oddają za darmo. Mam wystarczająco dużo rzeczy od niej i sama czulabym się źle gdybym jeszcze wózek wzięła gratis) a takiego wózka nie kupilabym nigdzie za tak śmiesZne pieniądze.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ;)

Mi tez byloby źle, gdybym wszystko wziela od kogos za darmo... Ale sprawa infywidualna ;)
    Ja kupuję wszystko sama i nowe , mam dostać troszke ciuszkow dla chlopczyka od kuzynki , ale bede jej na bierzaco oddawac , a jak cos zniszcze to poprostu odkupie i oddam nowe ;) nie widze z tym problemu ;)

U nas dzis chlodniej , wczoraj caly dzien burze i w nocy tak samo , ale chociaz powietrze się zmienilo :)

Milego dnia dziewczyny :-*

natki89, ana167 lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Nie uważam żeby osoby które wezmą kasę były gorsze od tych które nie wezmą :) każdy robi jak uważa. Ja jestem bardzo blisko z siostrą i w żadnym wypadku nie jest gorsza od tych co oddają za darmo. Mam wystarczająco dużo rzeczy od niej i sama czulabym się źle gdybym jeszcze wózek wzięła gratis) a takiego wózka nie kupilabym nigdzie za tak śmiesZne pieniądze.
    Ale co innego jak mówisz komuś od razu ze to i to możesz odsprzedac a resztę dac a co innego jak mówisz od początku ze to i tamto dasz a później mówisz że jednak za to i to zapłacić

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej :) wczoraj miałam wizytę, dzieciątko zdrowe, idealne - 12,5cm i 185g. Na 99% dziewczynka, Lena :)

6e4d4a10caa6271cmed.jpg

Gratuluję :-) super zdjęcie :)

Ja tam rozumiem że się dziewczyna wkurzyła, bo to nie chodzi o pieniądze tylko o to że ktoś mówi że da a potem chce kasy. To po co obiecuje.

Ja mam wózek od brata i jego żony, oczywiście nie wzięli ode mnie złotówki, co jakiś czas dostaje ubranka po ich corkach, całe wory ;) oczywiście za darmo. Ja staram się te ubranka podpisywać i oddawać, mimo że im już niepotrzebne, ale bratowa ma w rodzinie kilka małych dziewczynek to przekazuje te ubranka dalej. ;)

Ja o swoich bratanicach też oczywiście pamiętam kiedy robię zakupy ;)

Girl25, Didi_85, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszz od rana mialam zamula a teraz czuje ze zbliza sie wielogodzinny bol glowy. Doskwieraja Wam bole glowy? Jak sobie z nimi radzicie?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie naciąga :/ aż mnie brzuch rozbolał od tego :/

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ