X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    18 września - dzień urodzin mojego synka, więc to musi być szczęśliwy dzień :)
    Na pewno :) innej opcji nie ma :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszalsm o zwilzaniu..
    Może jakoś przeżyje jeszcze ten miesiąc,skoro kazała odstawiac to odstawiam powoli,narazie ok,więc mam nadzieje że od września już nie będę musiała tam nic pchać ;)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś do laboratorium i powiedzieli że posiew jałowy. Uff. Ale dziwne, bo wyszły bakterie w moczu a podmyłam okolice intymne przed pobraniem i zachowalam wszelką higienę, więc skąd te bakterie.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj wkurzylam. .. na początku kuzynka nagadala mi że DA mi wózek łóżeczko i wyprawkę a teraz okazuje się że chce za samą gondole 600 zl ona dała 1400 też za samą gondole jest w starym stylu , fakt stan idealny ale wg mnie od rodziny kasy się nie bierze tym bardziej ze na brak kasy nie cierpią bo mają jej dużo .... i za fotelik chce 100 zl bo coś tam ma nowego w nim . Łóżeczko też się okazuje że nie wie czy da bo jej 4 latek jeszcze w nim śpi ... wkurzylam się i wzięłam łóżeczko od kolegi za 120 zl bo była okazja a przynajmniej mam takie jak mi się marzyło a nie zwykle tylko materac będę musiała dokupić ale trudno. A wózek z fajnymi pompowanymi kołami znalazłam za 350 zl razem z gondola i spacerowka a w zastawie mam nerka, dwie moskitiery, folia przeciwdeszczowa, pąpka, adaptery do gondoli, wkładka nieprzemakalna i ochraniacze na spacerówkę i gondolę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

girl to faktycznie nieporozumienie - bo jak coś ma być za darmo to nie wyobrażam sobie by ktoś później kazał mi za to płacić,ja w pierwszej ciąży prawie całą wyprawkę dostałam za darmo :) bardzo mi to pomogło bo nie byłoby nas na to stać (miałam tylko umowę na zastępstwo, nie miałam macierzyńskiego)

u mnie dziś ponuro i deszczowo od samego rana, ale przynajmniej temperatura trochę spadła i jest czym oddychać

mój M dziś pojechał do naszego dziecia na wakacje więc mam czas dla siebie :)

muszę ogarnąć mieszkanie i zagłębić się w budżet domowy, co by kasa nam przez palce nie przeciekała, bo jak na razie jest kiepsko :( a teraz jeszcze jedna pensja mi odpada :( pytałam w ZUS i nie należy mi się kasa za zwolnienie z umowy zlecenia :( tak więc ciężko będzie

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gdyby od początku mówiła ze wózek mi odsprzeda to co innego ale mówiła że da mi

dxomanli5dlutv4a.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Odebrałam wczoraj wyniki i mocz tradycyjnie bez zarzutu Ale morfologia mogłaby być lepsza. Mam obniżona hemoglobine bo 11 a jeszcze niedawno 12.5. No ale taki mój urok :)

Ja tam uważam ze niezależnie czy to rodzina czy nie to wypada jakąś kasę dac. Tak jak pisze Ana kasa z nieba nie spada. Ja będę miała wózek od mojej siostry, za który dała 2 lata temu ponad 2 tyś i nie wyobrażam sobie żeby wziąć to za darmo bo sama za to zapłaciła A stan jest idealny :) ale to tylko moje zdanie. Mam od niej mnóstwo ubranek i innych rzeczy za które noe muszę płacić.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kasy nie dawałam, u mnie w rodzinie nikt jej nie przyjmie :) ale odwdzięczyłam się kupując zabawki dla dzieciaków cioci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostane łóżeczko od młodszego brata mojej mamy ale nawet jakbym wciskala pieniadze to by nie wziął nic :) U nas sobie w rodzinie mega pomagamy my jak coś dajemy to nawet nie myślę o tym zeby ktoś miał mi za to dać pieniądze.

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wczoraj miałam wizytę, dzieciątko zdrowe, idealne - 12,5cm i 185g. Na 99% dziewczynka, Lena :)

6e4d4a10caa6271cmed.jpg

kasiarzyna, moniiikaaa, Szmaragdowa, inessa, emi2016, Agness12, Krokodylica, kate88:), BlackCatNorL, Didi_85, elize, Paula_29, Myszk@, FreshMm, Nadin, kasha86 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dzwoniłam dziś do laboratorium i powiedzieli że posiew jałowy. Uff. Ale dziwne, bo wyszły bakterie w moczu a podmyłam okolice intymne przed pobraniem i zachowalam wszelką higienę, więc skąd te bakterie.

Bakterie mogły się namnożyć gdy czas pomiędzy oddaniem moczu a zbadaniem go był długi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 11:23

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    ja kasy nie dawałam, u mnie w rodzinie nikt jej nie przyjmie :) ale odwdzięczyłam się kupując zabawki dla dzieciaków cioci :)
    Otóż to . To też prawie jak siostra bo najblizsza kuzynka na dodatek jestem chrzesnica jej matki . Inna kuzynka mimo że samotnie wychowuje dziecko gdyby miała to by mi dała mimo że kasy nie ma jak lodu tylko musi ostro zapierniczac żeby małemu nic nie brakowało.

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam to gdzieś już . Znalazłam xlandera za 350 gondola i spacerowka , w komplecie jest to co napialam wyżej . Byłam obejrzeć stan super i kolor zachowany także okazja naprawdę trafiła się super a przynajmniej nie będę musiała myśleć w przyszłym roku o spacerowce

dxomanli5dlutv4a.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine od 5tc, od miesiaca biore jedna tabletke, bo wczesniej bralam 2. Na ostatniej wizycie lekarz mi kazal powoli odstawiać, poniewaz u nas jest chlopiec, a luteina to hormon żeński i moze miec wplyw na zle uksztaltowanie cewki moczowej.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważam żeby osoby które wezmą kasę były gorsze od tych które nie wezmą :) każdy robi jak uważa. Ja jestem bardzo blisko z siostrą i w żadnym wypadku nie jest gorsza od tych co oddają za darmo. Mam wystarczająco dużo rzeczy od niej i sama czulabym się źle gdybym jeszcze wózek wzięła gratis) a takiego wózka nie kupilabym nigdzie za tak śmiesZne pieniądze.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ;)

Mi tez byloby źle, gdybym wszystko wziela od kogos za darmo... Ale sprawa infywidualna ;)
    Ja kupuję wszystko sama i nowe , mam dostać troszke ciuszkow dla chlopczyka od kuzynki , ale bede jej na bierzaco oddawac , a jak cos zniszcze to poprostu odkupie i oddam nowe ;) nie widze z tym problemu ;)

U nas dzis chlodniej , wczoraj caly dzien burze i w nocy tak samo , ale chociaz powietrze się zmienilo :)

Milego dnia dziewczyny :-*

natki89, ana167 lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Nie uważam żeby osoby które wezmą kasę były gorsze od tych które nie wezmą :) każdy robi jak uważa. Ja jestem bardzo blisko z siostrą i w żadnym wypadku nie jest gorsza od tych co oddają za darmo. Mam wystarczająco dużo rzeczy od niej i sama czulabym się źle gdybym jeszcze wózek wzięła gratis) a takiego wózka nie kupilabym nigdzie za tak śmiesZne pieniądze.
    Ale co innego jak mówisz komuś od razu ze to i to możesz odsprzedac a resztę dac a co innego jak mówisz od początku ze to i tamto dasz a później mówisz że jednak za to i to zapłacić

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej :) wczoraj miałam wizytę, dzieciątko zdrowe, idealne - 12,5cm i 185g. Na 99% dziewczynka, Lena :)

6e4d4a10caa6271cmed.jpg

Gratuluję :-) super zdjęcie :)

Ja tam rozumiem że się dziewczyna wkurzyła, bo to nie chodzi o pieniądze tylko o to że ktoś mówi że da a potem chce kasy. To po co obiecuje.

Ja mam wózek od brata i jego żony, oczywiście nie wzięli ode mnie złotówki, co jakiś czas dostaje ubranka po ich corkach, całe wory ;) oczywiście za darmo. Ja staram się te ubranka podpisywać i oddawać, mimo że im już niepotrzebne, ale bratowa ma w rodzinie kilka małych dziewczynek to przekazuje te ubranka dalej. ;)

Ja o swoich bratanicach też oczywiście pamiętam kiedy robię zakupy ;)

Girl25, Didi_85, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszz od rana mialam zamula a teraz czuje ze zbliza sie wielogodzinny bol glowy. Doskwieraja Wam bole glowy? Jak sobie z nimi radzicie?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie naciąga :/ aż mnie brzuch rozbolał od tego :/

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ