WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ciesze sie z dobrych wiadomosci z wizyt ☺ zycze aby same takie byly u wszystkich Was-Nas ☺❤ u nas po nocnej burzy znow upal w nocy ciezko spac a synek wczesnie wstaje a ja po 17-18 najchetniej poszlabym spac. piszecie o anemii ja od lat lecze sie u hematologa bo mam miedzyinnymi problem z wchlanianiem zelaza i co jakis czas musialam dostawac zelazo dozylnie bo tylko tak w miare sie wchlanialo a tu szok bo w czasie ciazy tak do konca 2 trymestru mialam idealne wyniki az lekarz smial sie ze ciaza mi sluzy ☺ no ale pierwsze co musze pilnowac to gdy juz biore zelazo w tabletkach czy syropie to mam brac razem z wit.C a takze pilnowax dawek wit.B 12 aby nie byly zbyt duze bo wit.b12 w wiekszych ilosciach lubi obnizac wlasnie poziom zelaza. Podkreslam to ze wit B 12 brana w wiekszych ilosciach i dluzszym czasie przyjmowania bo ja ja musze brac bo mam b.duze niedobory zatem biore witb12 dawke 1000 raz na tydzien. A co do tabletek z żelazem wiele kobiet w ciazy poleca branie Szelaza tak nazywa sie preparat zelaza ponoc dobrze sie wchlania ☺ a co do fal komorkowych to i tak ich nie ominiemy bo nawet gdy my wylaczymy telefon to w powietrzu jest pelno innych fal i tak jak dziewczyny pisza ze spokojem trzeba podejsc i oczywiscie z umiarem a mysle ze bardziej szkodliwe jest cieplo od laptopa gdy go zbyt dlugo trzymamy blisko brzucha - no ale to moja opinia. Zycze dobrego dnia ☺

• Nadin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula napisałam Ci priv

Paula_29 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    To chyba będziemy miały tego samego dnia. Ja mam 21 sierpnia.
    Tak tak, 21 sierpnia :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Szmaragdowa ale super :D moja kota też lubi się przytulać, a ja się tylko obawiam żeby mi dziecka nie przyzwyczaiła do mruczenia, bo jak potem będę uspakajać marudne dziecko, nie umiem mruczeć :D
    Wkładasz kota do łóżeczka i ... mruczy! :D

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Można jeszcze do Was dołączyć?
    Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń :)
    Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września :)
    Pozdrawiam z upalnego Krakowa :) Siedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać.... :)
    I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciąży :)

Szmaragdowa, moniiikaaa, FreshMm, Krokodylica, kate88:), Eklerka13579 lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ;)
    U mnie pi nocnej burzy , znow przyszedł gigantyczny skawr .. Ale aby do jesieni ;)
    Obiadek zjedzony , czekam na meza , cora pojechala na dlugi weekend z tesciami do Zakopca , smutno mi bez niej , ale z nami w tym roku nigdzie nie pojechalaby , więc ja wyslalam :) niech dziecko korzysta :)

Szmaragdowa - nie lubie kotów, ale Twój jest slodki ;)

Girl25 jestescie z mezem szaleni ;) :D

Kasiarzyna - witaj ;)

Dziewczyny miłego dnia :)

inessa, Szmaragdowa, emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Tak tak, 21 sierpnia :D
    i ja i ja! :D

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tylko ja mam połówkowe tak późno chyba :< mi lekarz powiedział, że w moim przypadku (czyt. tłusta osobowość) im większe będzie dziecko tym lepiej wszystko będzie widać więc mam na skończony 21tydzień dopiero ustalone (12.09)

Jagna <3 24.01.2018
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Ja polowkowe mam na 31 sierpnia.

Girl szalony ten twoj maz :) Ty zachowaj spokoj :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zauwazylam nowy objaw..
    Boli mnie kosc miednicza tak jakby bol lewej kosci na brzuchu przychodzi i po 2 sekundach odchodzi miala moze tak ktoras z Was? wczoraj brzuch dzis to ;/ masakra.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Kurde tylko ja mam połówkowe tak późno chyba :< mi lekarz powiedział, że w moim przypadku (czyt. tłusta osobowość) im większe będzie dziecko tym lepiej wszystko będzie widać więc mam na skończony 21tydzień dopiero ustalone (12.09)

JA też mam późno :) Jeszcze się nie umawaiałam, bo lekarz kazał mi dzwonić we wrześniu, na jakiś 25 września - mam ciąże 4 dni młodszą a on twierdzi, że więcej zobaczy gdy dziecko będzie większe. To będzie 22t0d. A nie jestem wcale bardzo "duża" przed ciążą mieściłam się w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 16:43

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    i ja i ja! :D
    To jestesmy trzy :D

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Można jeszcze do Was dołączyć?
    Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń :)
    Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września :)
    Pozdrawiam z upalnego Krakowa :) Siedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać.... :)
    I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciąży :)

Ja tez wczoraj na wizycie dowiedziałam sie, ze mam nisko położone łożysko, ale podobno z czasem sie podnosi i mam za 2 tyg mieć sprawdzane na połówkowych. Natomiast słyszałam ze przed 20tc na to sie nie patrzy, ponieważ to za wcześnie, a na początku zawsze jest nisko. Czy któraś z Was ma z tym jakieś doświadczenia?

kasiarzyna lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na fakty na TVN i mówią o upalach a u mnie 3 dzień max 15st, zimno, deszczowo brrr, okna zamknięte a my na spacer w kurtkach;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na mamaginekolog,że w 90% się później podnosi,więc staram się o tym nie myśleć i wypytam dodatkowo lekarza na polowkowych :)
    Ale ciekawi mnie kiedy to następuje.I kiedy trzeba zacząć się niepokoić i co w takim wypadku,gdy sie nie podniesie,cesarka?

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Czytałam na mamaginekolog,że w 90% się później podnosi,więc staram się o tym nie myśleć i wypytam dodatkowo lekarza na polowkowych :)
    Ale ciekawi mnie kiedy to następuje.I kiedy trzeba zacząć się niepokoić i co w takim wypadku,gdy sie nie podniesie,cesarka?
    Tak, jeśli łożysko jest nisko i przodujace to cesarska. Tak mi parę dni temu powiedziała szwagierka która niestety tak musiała rodzić

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki chętnie się zamienie,37 stopni na polu,rolety zasuniete,wiarak na pelnych obrotach... :)
    Głowa mnie już zaczyna boleć :/

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...ja mam na tylnej ścianie,nie wiem czy to lepiej czy gorzej czy bez znaczenia :) pozyjemy zobaczymy staram sie myslec pozytywnie.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, jeszcze masz dużo czasu :)
    Na połówkowych się pewnie okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 19:22

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko na tylnej ścianie nie ma większego znaczenia, może tylko tyle że ruchy dziecka szybciej i mocniej są odczuwalne.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ