Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej. Ciesze sie z dobrych wiadomosci z wizyt ☺ zycze aby same takie byly u wszystkich Was-Nas ☺❤ u nas po nocnej burzy znow upal w nocy ciezko spac a synek wczesnie wstaje a ja po 17-18 najchetniej poszlabym spac. piszecie o anemii ja od lat lecze sie u hematologa bo mam miedzyinnymi problem z wchlanianiem zelaza i co jakis czas musialam dostawac zelazo dozylnie bo tylko tak w miare sie wchlanialo a tu szok bo w czasie ciazy tak do konca 2 trymestru mialam idealne wyniki az lekarz smial sie ze ciaza mi sluzy ☺ no ale pierwsze co musze pilnowac to gdy juz biore zelazo w tabletkach czy syropie to mam brac razem z wit.C a takze pilnowax dawek wit.B 12 aby nie byly zbyt duze bo wit.b12 w wiekszych ilosciach lubi obnizac wlasnie poziom zelaza. Podkreslam to ze wit B 12 brana w wiekszych ilosciach i dluzszym czasie przyjmowania bo ja ja musze brac bo mam b.duze niedobory zatem biore witb12 dawke 1000 raz na tydzien. A co do tabletek z żelazem wiele kobiet w ciazy poleca branie Szelaza tak nazywa sie preparat zelaza ponoc dobrze sie wchlania ☺ a co do fal komorkowych to i tak ich nie ominiemy bo nawet gdy my wylaczymy telefon to w powietrzu jest pelno innych fal i tak jak dziewczyny pisza ze spokojem trzeba podejsc i oczywiscie z umiarem a mysle ze bardziej szkodliwe jest cieplo od laptopa gdy go zbyt dlugo trzymamy blisko brzucha - no ale to moja opinia. Zycze dobrego dnia ☺
-
Cześć dziewczyny
Można jeszcze do Was dołączyć?
Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń
Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września
Pozdrawiam z upalnego KrakowaSiedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać....
I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciążySzmaragdowa, moniiikaaa, FreshMm, Krokodylica, kate88:), Eklerka13579 lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Hejka dziewczyny
U mnie pi nocnej burzy , znow przyszedł gigantyczny skawr .. Ale aby do jesieni
Obiadek zjedzony , czekam na meza , cora pojechala na dlugi weekend z tesciami do Zakopca , smutno mi bez niej , ale z nami w tym roku nigdzie nie pojechalaby , więc ja wyslalamniech dziecko korzysta
Szmaragdowa - nie lubie kotów, ale Twój jest slodki
Girl25 jestescie z mezem szaleni
Kasiarzyna - witaj
Dziewczyny miłego dniainessa, Szmaragdowa, emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kurde tylko ja mam połówkowe tak późno chyba :< mi lekarz powiedział, że w moim przypadku (czyt. tłusta osobowość) im większe będzie dziecko tym lepiej wszystko będzie widać więc mam na skończony 21tydzień dopiero ustalone (12.09)Jagna
24.01.2018
-
Szmaragdowa wrote:Kurde tylko ja mam połówkowe tak późno chyba :< mi lekarz powiedział, że w moim przypadku (czyt. tłusta osobowość) im większe będzie dziecko tym lepiej wszystko będzie widać więc mam na skończony 21tydzień dopiero ustalone (12.09)
JA też mam późnoJeszcze się nie umawaiałam, bo lekarz kazał mi dzwonić we wrześniu, na jakiś 25 września - mam ciąże 4 dni młodszą a on twierdzi, że więcej zobaczy gdy dziecko będzie większe. To będzie 22t0d. A nie jestem wcale bardzo "duża" przed ciążą mieściłam się w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 16:43
Szmaragdowa lubi tę wiadomość
-
kasiarzyna wrote:Cześć dziewczyny
Można jeszcze do Was dołączyć?
Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń
Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września
Pozdrawiam z upalnego KrakowaSiedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać....
I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciąży
Ja tez wczoraj na wizycie dowiedziałam sie, ze mam nisko położone łożysko, ale podobno z czasem sie podnosi i mam za 2 tyg mieć sprawdzane na połówkowych. Natomiast słyszałam ze przed 20tc na to sie nie patrzy, ponieważ to za wcześnie, a na początku zawsze jest nisko. Czy któraś z Was ma z tym jakieś doświadczenia?kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Czytałam na mamaginekolog,że w 90% się później podnosi,więc staram się o tym nie myśleć i wypytam dodatkowo lekarza na polowkowych
Ale ciekawi mnie kiedy to następuje.I kiedy trzeba zacząć się niepokoić i co w takim wypadku,gdy sie nie podniesie,cesarka?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:Czytałam na mamaginekolog,że w 90% się później podnosi,więc staram się o tym nie myśleć i wypytam dodatkowo lekarza na polowkowych
Ale ciekawi mnie kiedy to następuje.I kiedy trzeba zacząć się niepokoić i co w takim wypadku,gdy sie nie podniesie,cesarka?