Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja dziś miałam wizytę i wszystko w jak najlepszym porządku. Aa i polowkowe mamy na 18 września czyli będzie 21tydz 2 dzień
Marzycielka111192, Nadin, Krokodylica, inessa, emi2016, Didi_85, Szmaragdowa, Patrycja27, Polaj, FreshMm, Paula_29, Żabulka30 lubią tę wiadomość
-
kasiarzyna wrote:Cześć dziewczyny
Można jeszcze do Was dołączyć?
Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń
Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września
Pozdrawiam z upalnego KrakowaSiedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać....
I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciąży
Witamy witamy
A ja gratuluję synka.kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ja jutro mam zrobić posiew bo wyszły mi bakterie w moczu.
A patrząc na moją morfologie dr powiedział że anemia i mam brać witaminy + żelazek.
To mu mówię że przecież żelazo mam dużo powyżej normy a on że nie szkodzi.
Nic nie czaję. Na razie się jednak wstrzymam z tym zelazem... a witaminy wezmę na próbę i zobaczę czy zostaną w żołądku....
Ile masz żelaza? Ja mam też ciągle ponad normę, przed ciążą też. Biorę tak samo mama dha. Hematolog podejrzewala hemochromatozę ale po niskim wyniku ferryryny zwatpiła w swoją teorię. Podsumowując mam wysokie żelazo a niskie jego zapasy w organizmie. Bądź tu mądrą. Posiew też dziś robiłam na własną rękę bo bakterie wyszły w moczu i ciągle latam siku. Jak coś wyjdzie muszę zadzwonić do gina bo pewnie wtedy trzeba wziąć antybiotyk???. Zawsze coś...
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Żelazo 210 przy normie do 165
Na razie biorę mama dha, trochę mnie po nich mdli ale daję radę. Żelazek na razie odpuściłam. Zrobię ponowne badania przed kolejną wizytą i zobaczymy.
Mocz na posiew zaniosłam dzisiaj, wyniki w środę. Dokładnie, jak coś wyjdzie to antybiotyk. Tak jak piszesz, zawsze coś.
I jeszcze mam nystatynę bo jakaś infekcja. Ych. -
Marzycielka111192 wrote:Tak, jeśli łożysko jest nisko i przodujace to cesarska. Tak mi parę dni temu powiedziała szwagierka która niestety tak musiała rodzić
kasha86 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Bierze któraś z Was jeszcze Duphaston/Luteine?
Mnie lekarka kazała powoli odstawiac,z Duphastonu juz całkiem zeszlam,pozostała Luteina 3x1 i za tydzień zmniejszam dawkę(wszystko ze wzgledu na plamienia w 1 trymestrze),narazie ok ale się trochę obawiam,czulam się bezpieczniej na prochach
Ja dziś skonczylam nystatyne,chyba z 10 lat nie miałam grzybicy,boje się ze ta luteina mi zmienia środowisko w środku albo nie wiem...
Mnie tez wyszły bakterie i leukocyty w moczu,ale tylko dlatego ze się nie umylam....posiew mi juz wyszedł jałowy wiec chociaż tyle
Miłego weekendu dziewczyny, ja licze w końcu na deszcz i ochłodzenie....
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:Bierze któraś z Was jeszcze Duphaston/Luteine?
Mnie lekarka kazała powoli odstawiac,z Duphastonu juz całkiem zeszlam,pozostała Luteina 3x1 i za tydzień zmniejszam dawkę(wszystko ze wzgledu na plamienia w 1 trymestrze),narazie ok ale się trochę obawiam,czulam się bezpieczniej na prochach
Ja dziś skonczylam nystatyne,chyba z 10 lat nie miałam grzybicy,boje się ze ta luteina mi zmienia środowisko w środku albo nie wiem...
Mnie tez wyszły bakterie i leukocyty w moczu,ale tylko dlatego ze się nie umylam....posiew mi juz wyszedł jałowy wiec chociaż tyle
Miłego weekendu dziewczyny, ja licze w końcu na deszcz i ochłodzenie....
Ja bralam luteine i duphaston , luteine juz odstawilam ostatnio, ale przy duphastonie zostaję
Biore 3x1 tabl
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Agness12 wrote:Cześć dziewczyny ja dziś miałam wizytę i wszystko w jak najlepszym porządku. Aa i polowkowe mamy na 18 września czyli będzie 21tydz 2 dzień
18 września - dzień urodzin mojego synka, więc to musi być szczęśliwy dzieńAgness12 lubi tę wiadomość
-
No ja aplikuję od niedawna dowcipnie liteinę setkę 2 x dziennie i nie wiem czy to nie od tego to swędzenie.
Jednak mam pimafucin, coś mi się pomyliło z tą nystatyną, ale to w sumie nieważne.
Idę spać, znaczy próbować zasnąć, przy otwartym oknie i wiatraku. Córkę wzięłam do siebie, biedna już cała mokra. -
Krokodyliczko, mnie też czasami swędziało z powodu aplikacji luteiny, pewnie jest to przyczyna.
Wiecie Dziewczyny, jak ja bym chciała czasami częściej się tu udzielać, ale z moim synkiem jestem teraz ciągle w domu i nie mam czasu, tylko zerkam. Gratuluję wszystkich wizyt i poznanych płciKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja biorę lutke
do 13 tygodnia bralam dopochwowo 2×100 ale też ciągle miałam infekcje i ginek zmienił na 2×50 podjezykowa. Wizyta w piątek wiec zobaczę co dalej.
Kasiarzyna witaj
A ja znów na wyjeździe tym razem długi weekend u mamy więc nadrobie was we wtorekkasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Kasiarzyna - ja brałam duphaston do 13tc bo właśnie lekarz mi powiedział, ze jak łożysko jest wykształcone to duphaston nie ma znaczenia i biorę go tylko dla psychicznego komfortu. Ale ja nie miałam żadnych plamień, na pierwszą wizytę sama z siebie zbadałam progesteron i wyszedł niski wiec dostałam dupka
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Kasiarzyna - ja biorę luteinę, od owulacji brałam 3x50 i jak się okazało, że jestem w ciąży do teraz biorę 3x100, ale miałam niski poziom... Póki co nic ni mówiła o odstawieniu. Teraz biorę podejęzykową, więc jest nieźle, ale przy dopochwowej, mam nadzieję zwilżacie tabletki wodą delikatnie prze hmmm aplikacją ? Wtedy mniej podrażniacie śluzówkę i dzięki temu powinnyście uniknąć swędzenia/pieczenia.
Krokodylica lubi tę wiadomość