X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już się nie mogę doczekać... :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś miałam wizytę i wszystko w jak najlepszym porządku. Aa i polowkowe mamy na 18 września czyli będzie 21tydz 2 dzień

Marzycielka111192, Nadin, Krokodylica, inessa, emi2016, Didi_85, Szmaragdowa, Patrycja27, Polaj, FreshMm, Paula_29, Żabulka30 lubią tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Można jeszcze do Was dołączyć?
    Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń :)
    Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września :)
    Pozdrawiam z upalnego Krakowa :) Siedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać.... :)
    I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciąży :)

Witamy witamy ;)
    A ja gratuluję synka. :)

kasiarzyna lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały to masakra.
    Ponoć u nas na jutro zapowiadają burze, a ja się boję burzy yhh

annaki, Aenu lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Te upały to masakra.
    Ponoć u nas na jutro zapowiadają burze, a ja się boję burzy yhh
    Ach znowu polubiłam zamiast cytować...
    U mnie 12 st...zimno szaro buro deszczowo ja w skarpetach pod kocem i z herbatą z miodem:D jak zimą;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja jutro mam zrobić posiew bo wyszły mi bakterie w moczu.
    A patrząc na moją morfologie dr powiedział że anemia i mam brać witaminy + żelazek.
    To mu mówię że przecież żelazo mam dużo powyżej normy a on że nie szkodzi.
    Nic nie czaję. Na razie się jednak wstrzymam z tym zelazem... a witaminy wezmę na próbę i zobaczę czy zostaną w żołądku....

Ile masz żelaza? Ja mam też ciągle ponad normę, przed ciążą też. Biorę tak samo mama dha. Hematolog podejrzewala hemochromatozę ale po niskim wyniku ferryryny zwatpiła w swoją teorię. Podsumowując mam wysokie żelazo a niskie jego zapasy w organizmie. Bądź tu mądrą. Posiew też dziś robiłam na własną rękę bo bakterie wyszły w moczu i ciągle latam siku. Jak coś wyjdzie muszę zadzwonić do gina bo pewnie wtedy trzeba wziąć antybiotyk???. Zawsze coś...

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo 210 przy normie do 165
    Na razie biorę mama dha, trochę mnie po nich mdli ale daję radę. Żelazek na razie odpuściłam. Zrobię ponowne badania przed kolejną wizytą i zobaczymy.
    Mocz na posiew zaniosłam dzisiaj, wyniki w środę. Dokładnie, jak coś wyjdzie to antybiotyk. Tak jak piszesz, zawsze coś. :/
    I jeszcze mam nystatynę bo jakaś infekcja. Ych.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Tak, jeśli łożysko jest nisko i przodujace to cesarska. Tak mi parę dni temu powiedziała szwagierka która niestety tak musiała rodzić
    Cesarka nie jest zla wiem bo ja mialam.

kasha86 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze któraś z Was jeszcze Duphaston/Luteine?
    Mnie lekarka kazała powoli odstawiac,z Duphastonu juz całkiem zeszlam,pozostała Luteina 3x1 i za tydzień zmniejszam dawkę(wszystko ze wzgledu na plamienia w 1 trymestrze),narazie ok ale się trochę obawiam,czulam się bezpieczniej na prochach ;)
    Ja dziś skonczylam nystatyne,chyba z 10 lat nie miałam grzybicy,boje się ze ta luteina mi zmienia środowisko w środku albo nie wiem...
    Mnie tez wyszły bakterie i leukocyty w moczu,ale tylko dlatego ze się nie umylam....posiew mi juz wyszedł jałowy wiec chociaż tyle :-)
    Miłego weekendu dziewczyny, ja licze w końcu na deszcz i ochłodzenie.... :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Bierze któraś z Was jeszcze Duphaston/Luteine?
    Mnie lekarka kazała powoli odstawiac,z Duphastonu juz całkiem zeszlam,pozostała Luteina 3x1 i za tydzień zmniejszam dawkę(wszystko ze wzgledu na plamienia w 1 trymestrze),narazie ok ale się trochę obawiam,czulam się bezpieczniej na prochach ;)
    Ja dziś skonczylam nystatyne,chyba z 10 lat nie miałam grzybicy,boje się ze ta luteina mi zmienia środowisko w środku albo nie wiem...
    Mnie tez wyszły bakterie i leukocyty w moczu,ale tylko dlatego ze się nie umylam....posiew mi juz wyszedł jałowy wiec chociaż tyle :-)
    Miłego weekendu dziewczyny, ja licze w końcu na deszcz i ochłodzenie.... :-)

Ja bralam luteine i duphaston , luteine juz odstawilam ostatnio, ale przy duphastonie zostaję ;)
    Biore 3x1 tabl ;)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś miałam wizytę i wszystko w jak najlepszym porządku. Aa i polowkowe mamy na 18 września czyli będzie 21tydz 2 dzień

18 września - dzień urodzin mojego synka, więc to musi być szczęśliwy dzień :)

Agness12 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja aplikuję od niedawna dowcipnie liteinę setkę 2 x dziennie i nie wiem czy to nie od tego to swędzenie.
    Jednak mam pimafucin, coś mi się pomyliło z tą nystatyną, ale to w sumie nieważne.
    Idę spać, znaczy próbować zasnąć, przy otwartym oknie i wiatraku. Córkę wzięłam do siebie, biedna już cała mokra.

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin krem też mam,swędzenie mam tylko gdy ta luteina wypływa,więc ja najbardziej podejrzewam...
    W zasadzie jaki jest sens brania ptogesteronu jak już mamy łożyska?

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyliczko, mnie też czasami swędziało z powodu aplikacji luteiny, pewnie jest to przyczyna.

Wiecie Dziewczyny, jak ja bym chciała czasami częściej się tu udzielać, ale z moim synkiem jestem teraz ciągle w domu i nie mam czasu, tylko zerkam. Gratuluję wszystkich wizyt i poznanych płci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę lutke ;) do 13 tygodnia bralam dopochwowo 2×100 ale też ciągle miałam infekcje i ginek zmienił na 2×50 podjezykowa. Wizyta w piątek wiec zobaczę co dalej.
    Kasiarzyna witaj :)
    A ja znów na wyjeździe tym razem długi weekend u mamy więc nadrobie was we wtorek :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy burza masakra... akurat byłam odwiedzić rodziców i zostałam u nich na noc. Nie było sensu wracać w taką pogodę.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to bez sensu pchać tą luteinę i potem się leczyć. :/
    Na następnej wizycie zapytam czy mogę brać podjęzykową.

U nas zapowiadali na dzisiaj burze ale póki co słoneczko świeci.

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10st brrrr. Ściany tak się ochłodziły że musiałam na chwilę ogrzewanie włączyć

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna - ja brałam duphaston do 13tc bo właśnie lekarz mi powiedział, ze jak łożysko jest wykształcone to duphaston nie ma znaczenia i biorę go tylko dla psychicznego komfortu. Ale ja nie miałam żadnych plamień, na pierwszą wizytę sama z siebie zbadałam progesteron i wyszedł niski wiec dostałam dupka

Jagna <3 24.01.2018
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna - ja biorę luteinę, od owulacji brałam 3x50 i jak się okazało, że jestem w ciąży do teraz biorę 3x100, ale miałam niski poziom... Póki co nic ni mówiła o odstawieniu. Teraz biorę podejęzykową, więc jest nieźle, ale przy dopochwowej, mam nadzieję zwilżacie tabletki wodą delikatnie prze hmmm aplikacją ? Wtedy mniej podrażniacie śluzówkę i dzięki temu powinnyście uniknąć swędzenia/pieczenia.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ