WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już się nie mogę doczekać... :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś miałam wizytę i wszystko w jak najlepszym porządku. Aa i polowkowe mamy na 18 września czyli będzie 21tydz 2 dzień

Marzycielka111192, Nadin, Krokodylica, inessa, emi2016, Didi_85, Szmaragdowa, Patrycja27, Polaj, FreshMm, Paula_29, Żabulka30 lubią tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Można jeszcze do Was dołączyć?
    Wg OM termin mam na 3 lutego, ale wg USG ciąża starsza o tydzień i bardziej tego terminu się trzymam - 26 styczeń :)
    Jestem już 3 tygodnie po prenatalnych, wszystko ok wg usg i pappa, ryzyko niziutkie. Lekarze obstawiają chłopaka, ale ja czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 września :)
    Pozdrawiam z upalnego Krakowa :) Siedzę już na L4, lekarz kazał się oszczędzać ze wzgl na przebytą operację a obecnie nisko położone łożysko, które ponoć zwykle się wraz z wiekiem ciąży podnosi i tego staram się trzymać.... :)
    I widzę tu znajomą twarzyczkę Krokodylicę, kiedyś bywałam na wątku o 30stkach ;)Gratuluję już drugiej ciąży :)

Witamy witamy ;)
    A ja gratuluję synka. :)

kasiarzyna lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały to masakra.
    Ponoć u nas na jutro zapowiadają burze, a ja się boję burzy yhh

annaki, Aenu lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Te upały to masakra.
    Ponoć u nas na jutro zapowiadają burze, a ja się boję burzy yhh
    Ach znowu polubiłam zamiast cytować...
    U mnie 12 st...zimno szaro buro deszczowo ja w skarpetach pod kocem i z herbatą z miodem:D jak zimą;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja jutro mam zrobić posiew bo wyszły mi bakterie w moczu.
    A patrząc na moją morfologie dr powiedział że anemia i mam brać witaminy + żelazek.
    To mu mówię że przecież żelazo mam dużo powyżej normy a on że nie szkodzi.
    Nic nie czaję. Na razie się jednak wstrzymam z tym zelazem... a witaminy wezmę na próbę i zobaczę czy zostaną w żołądku....

Ile masz żelaza? Ja mam też ciągle ponad normę, przed ciążą też. Biorę tak samo mama dha. Hematolog podejrzewala hemochromatozę ale po niskim wyniku ferryryny zwatpiła w swoją teorię. Podsumowując mam wysokie żelazo a niskie jego zapasy w organizmie. Bądź tu mądrą. Posiew też dziś robiłam na własną rękę bo bakterie wyszły w moczu i ciągle latam siku. Jak coś wyjdzie muszę zadzwonić do gina bo pewnie wtedy trzeba wziąć antybiotyk???. Zawsze coś...

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo 210 przy normie do 165
    Na razie biorę mama dha, trochę mnie po nich mdli ale daję radę. Żelazek na razie odpuściłam. Zrobię ponowne badania przed kolejną wizytą i zobaczymy.
    Mocz na posiew zaniosłam dzisiaj, wyniki w środę. Dokładnie, jak coś wyjdzie to antybiotyk. Tak jak piszesz, zawsze coś. :/
    I jeszcze mam nystatynę bo jakaś infekcja. Ych.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Tak, jeśli łożysko jest nisko i przodujace to cesarska. Tak mi parę dni temu powiedziała szwagierka która niestety tak musiała rodzić
    Cesarka nie jest zla wiem bo ja mialam.

kasha86 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze któraś z Was jeszcze Duphaston/Luteine?
    Mnie lekarka kazała powoli odstawiac,z Duphastonu juz całkiem zeszlam,pozostała Luteina 3x1 i za tydzień zmniejszam dawkę(wszystko ze wzgledu na plamienia w 1 trymestrze),narazie ok ale się trochę obawiam,czulam się bezpieczniej na prochach ;)
    Ja dziś skonczylam nystatyne,chyba z 10 lat nie miałam grzybicy,boje się ze ta luteina mi zmienia środowisko w środku albo nie wiem...
    Mnie tez wyszły bakterie i leukocyty w moczu,ale tylko dlatego ze się nie umylam....posiew mi juz wyszedł jałowy wiec chociaż tyle :-)
    Miłego weekendu dziewczyny, ja licze w końcu na deszcz i ochłodzenie.... :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Bierze któraś z Was jeszcze Duphaston/Luteine?
    Mnie lekarka kazała powoli odstawiac,z Duphastonu juz całkiem zeszlam,pozostała Luteina 3x1 i za tydzień zmniejszam dawkę(wszystko ze wzgledu na plamienia w 1 trymestrze),narazie ok ale się trochę obawiam,czulam się bezpieczniej na prochach ;)
    Ja dziś skonczylam nystatyne,chyba z 10 lat nie miałam grzybicy,boje się ze ta luteina mi zmienia środowisko w środku albo nie wiem...
    Mnie tez wyszły bakterie i leukocyty w moczu,ale tylko dlatego ze się nie umylam....posiew mi juz wyszedł jałowy wiec chociaż tyle :-)
    Miłego weekendu dziewczyny, ja licze w końcu na deszcz i ochłodzenie.... :-)

Ja bralam luteine i duphaston , luteine juz odstawilam ostatnio, ale przy duphastonie zostaję ;)
    Biore 3x1 tabl ;)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś miałam wizytę i wszystko w jak najlepszym porządku. Aa i polowkowe mamy na 18 września czyli będzie 21tydz 2 dzień

18 września - dzień urodzin mojego synka, więc to musi być szczęśliwy dzień :)

Agness12 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja aplikuję od niedawna dowcipnie liteinę setkę 2 x dziennie i nie wiem czy to nie od tego to swędzenie.
    Jednak mam pimafucin, coś mi się pomyliło z tą nystatyną, ale to w sumie nieważne.
    Idę spać, znaczy próbować zasnąć, przy otwartym oknie i wiatraku. Córkę wzięłam do siebie, biedna już cała mokra.

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin krem też mam,swędzenie mam tylko gdy ta luteina wypływa,więc ja najbardziej podejrzewam...
    W zasadzie jaki jest sens brania ptogesteronu jak już mamy łożyska?

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyliczko, mnie też czasami swędziało z powodu aplikacji luteiny, pewnie jest to przyczyna.

Wiecie Dziewczyny, jak ja bym chciała czasami częściej się tu udzielać, ale z moim synkiem jestem teraz ciągle w domu i nie mam czasu, tylko zerkam. Gratuluję wszystkich wizyt i poznanych płci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę lutke ;) do 13 tygodnia bralam dopochwowo 2×100 ale też ciągle miałam infekcje i ginek zmienił na 2×50 podjezykowa. Wizyta w piątek wiec zobaczę co dalej.
    Kasiarzyna witaj :)
    A ja znów na wyjeździe tym razem długi weekend u mamy więc nadrobie was we wtorek :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy burza masakra... akurat byłam odwiedzić rodziców i zostałam u nich na noc. Nie było sensu wracać w taką pogodę.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to bez sensu pchać tą luteinę i potem się leczyć. :/
    Na następnej wizycie zapytam czy mogę brać podjęzykową.

U nas zapowiadali na dzisiaj burze ale póki co słoneczko świeci.

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10st brrrr. Ściany tak się ochłodziły że musiałam na chwilę ogrzewanie włączyć

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna - ja brałam duphaston do 13tc bo właśnie lekarz mi powiedział, ze jak łożysko jest wykształcone to duphaston nie ma znaczenia i biorę go tylko dla psychicznego komfortu. Ale ja nie miałam żadnych plamień, na pierwszą wizytę sama z siebie zbadałam progesteron i wyszedł niski wiec dostałam dupka

Jagna <3 24.01.2018
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna - ja biorę luteinę, od owulacji brałam 3x50 i jak się okazało, że jestem w ciąży do teraz biorę 3x100, ale miałam niski poziom... Póki co nic ni mówiła o odstawieniu. Teraz biorę podejęzykową, więc jest nieźle, ale przy dopochwowej, mam nadzieję zwilżacie tabletki wodą delikatnie prze hmmm aplikacją ? Wtedy mniej podrażniacie śluzówkę i dzięki temu powinnyście uniknąć swędzenia/pieczenia.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ