WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kiepska noc, znowu po pobudce przed 3 do 5 spać nie mogłam, a później ok 18 już mi się chce spać.
    Moje usg połówkowe trwalo ok 20 minut, maluch był dobrze ułożony, ale Pani dr bardzo bardzo dokładną, sprawdzała po kolei każdy narząd. Łącznie z dziurkami w nosie, soczewkami w oczach i zawiązkami zębów w szczęce- tak dokładnego usg nigdy w żadnej ciazy nie miałam. Mówiła, że wiele rzeczy o których mówi nie wchodzi w zakres wytycznych ptg o połówkowym, ale skoro widzi to czemu ma nie ocenić. Jestem bardzo zadowolona i spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 07:42

kate88:), Didi_85, Paula_29, Szmaragdowa, Żabulka30, Krokodylica, Patrycja27, kasha86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie... od razu mowie ze to przez meza a nie ja panikuje znowu :P. Czy tez uwazacie ze trzymanie blisko telefonu nawet jak sie z niego nie korzysta szkodzi naszym dzieciom ktore sa w brzuchu? chodzi o promieniowanie jakie te urzadzenia daja (komputery tez) i czy to sie siedzi na np. fb , czy czyta sie jakies artykuly przez telefon to to wszystko szkodzi... powiem szczerze ze ja slyszalam ze jak rozmawia sie przez telefon to wtedy sa fale ktore szkodza ale nie jak jest blisko. Czytalam raz jakies artykuly na ten temat to w nich pisalo ze tylko wlasnie rozmowa telefoniczna szkodzi i nalezy w tym czasie uzywac smsow, ale jak czytalam 3 i 4 artykuly dalej w google to tam juz pisalo ze najlepiej miec w trybie samolotowym, praktycznie go nie uzywac bo nawet jak nie rozmawiamy to i tak promieniuje i szkodzi dziecku ktore w przyszlosci moze miec problemy neurologiczne.

Maruder lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl, Kochana zapisz sie na jakieś może ćwiczenia dla ciężarnych, albo do szkoły rodzenia, bo naprawde za dużo myślisz i analizujesz. Jak tak dalej pójdzie to zwariujesz:)))Wiadomo ze telefony wysyłają fale, ale bez przesady. Tak samo w powietrzu mamy smog - a wciąż oddychamy, a owoce sa pryskane a mimo to je jesz. Gdyby t promieniowanie było tak szkodliwe to zapewniam Cie, ze wszystkie dzieci rodziłyby się chore, bo teraz każda matka ma telefon komórkowy, a co trzecia spędza sporo czasu przy komputerze. Ja spędzam przy komputerze średno 10 godzin dziennie - taka praca, ale nie rozmyślam o żadnym promieniowaniu;) Wyluzuj:))Albo wyjedź w Bieszczady, wybuduj dom z gliny z dala od cywilizacji, uprawiaj swój ogródek i nie korzystaj z żadnych udogodnień, bo w inny sposób od wynalazków cywilizacyjnych nie uciekniesz:)Więcej luzu i spokoju, dzidziuś bedzie zdrowy i piekny:)

emi2016, BlackCatNorL, Żabulka30, Agness12, Polaj, Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mam pytanie... od razu mowie ze to przez meza a nie ja panikuje znowu :P. Czy tez uwazacie ze trzymanie blisko telefonu nawet jak sie z niego nie korzysta szkodzi naszym dzieciom ktore sa w brzuchu? chodzi o promieniowanie jakie te urzadzenia daja (komputery tez) i czy to sie siedzi na np. fb , czy czyta sie jakies artykuly przez telefon to to wszystko szkodzi... powiem szczerze ze ja slyszalam ze jak rozmawia sie przez telefon to wtedy sa fale ktore szkodza ale nie jak jest blisko. Czytalam raz jakies artykuly na ten temat to w nich pisalo ze tylko wlasnie rozmowa telefoniczna szkodzi i nalezy w tym czasie uzywac smsow, ale jak czytalam 3 i 4 artykuly dalej w google to tam juz pisalo ze najlepiej miec w trybie samolotowym, praktycznie go nie uzywac bo nawet jak nie rozmawiamy to i tak promieniuje i szkodzi dziecku ktore w przyszlosci moze miec problemy neurologiczne.

Widzę, że Twojemu mężowi nudzi się jak mojemu i wymyśla kosmiczne rzeczy ;)
    Podejdź na luzie do wszystiego, bo ten stres co szkodzi, a co nie szkodzi bardziej zagraża dziecku niż te fale. Po za tym kiedyś usłyszałam, że jeśli ma być dobrze, to choćby nie wiem co - będzie dobrze. Jeśli coś ma pójść źle, to choćbyś stanęła na głowie i zaklaskała uszami - nic nei zmienisz.

Może jestem dziwna, ale wierzę, że tam na górze na nas wszystkich jest zapisany plan, na który nie bardzo mamy wpływ, lepiej się poddać i żyć na luzie - będziesz szczęśliwsza :)

Girl25, Didi_85, Agness12, Eklerka13579, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kurczę, nie mogę spać. :/

Współczuję, ja dziś też miałam ciężką noc... A jak już udało się zasnąć, to śniły mi się koszmary...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Girl, Kochana zapisz sie na jakieś może ćwiczenia dla ciężarnych, albo do szkoły rodzenia, bo naprawde za dużo myślisz i analizujesz. Jak tak dalej pójdzie to zwariujesz:)))Wiadomo ze telefony wysyłają fale, ale bez przesady. Tak samo w powietrzu mamy smog - a wciąż oddychamy, a owoce sa pryskane a mimo to je jesz. Gdyby t promieniowanie było tak szkodliwe to zapewniam Cie, ze wszystkie dzieci rodziłyby się chore, bo teraz każda matka ma telefon komórkowy, a co trzecia spędza sporo czasu przy komputerze. Ja spędzam przy komputerze średno 10 godzin dziennie - taka praca, ale nie rozmyślam o żadnym promieniowaniu;) Wyluzuj:))Albo wyjedź w Bieszczady, wybuduj dom z gliny z dala od cywilizacji, uprawiaj swój ogródek i nie korzystaj z żadnych udogodnień, bo w inny sposób od wynalazków cywilizacyjnych nie uciekniesz:)Więcej luzu i spokoju, dzidziuś bedzie zdrowy i piekny:)
    ale pisalam ze to MAZ panikujeja tylko sie zastanawiam czy moze miec racje bo nie chce malemu zaszkodzic... jesli mam na to jakis wplyw

dxomanli5dlutv4a.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie słuchaj męża:)))

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl moja mama mówi to samo co Twój mąż ale dziewczyny mają rację, nie jesteś w stanie z tego zrezygnować. Moja rada to tylko nie noś telefonu w kieszeni, nie śpij z nim i nie trzymaj komputera na kolanach a resztą się nie przejmuj:)

emi2016 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin a u kogo miałaś USG? Rzeczywiście bardzo dokładnie zrobione, może też bym skorzystała. Ja teraz to bym na 3 połówkowe ze strachu poszła

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj mężowi jakieś zajęcie niech nie analizuje;). Albo podrzuć mu np gazetki mamo to ja, mam dziecko, jakieś książki o porodzie, rozwoju dzieci, opiece nad noworodkiem itp. Na pewno będzie to bardziej pożyteczne;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Mnie chcą widzieć na połówkowych po skończonym 20 tyg. grrr Umówiłam się w 20 + 1 :) Jeszcze tydzień i 3 dni :) Dzisiaj maluszek się wreszcie powiercił trochę, matka już spokojniejsza :D :D
    To chyba będziemy miały tego samego dnia. Ja mam 21 sierpnia.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, może pomożecie... mam jakieś białe kropeczki wokół 6 (o zęba chodzi :) wczoraj byłam u mojej dentystki ale jej nie było, tylko higienistka i niewiele mi potrafiła powiedzieć. Boli to ale nie krwawi. Dała mi na kartce z nazwa jakaś pastę adhezyjna solcoseryl ale nie wiedziała, czy ja w ciąży można.
    Może są jakieś domowe sposoby na to? Albo któraś z Was miała problemy z dziaslami q poprzednich ciazach i mi doradzi, co można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:21

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, może pomożecie... mam jakieś białe kropeczki wokół 6 (o zęba chodzi :) wczoraj byłam u mojej dentystki ale jej nie było, tylko higienistka i niewiele mi potrafiła powiedzieć. Boli to ale nie krwawi. Dała mi na kartce z nazwa jakaś pastę adhezyjna solcoseryl ale nie wiedziała, czy ja w ciąży można.
    Może są jakieś domowe sposoby na to? Albo któraś z Was miała problemy z dziaslami q poprzednich ciazach i mi doradzi, co można :)
    Może to afty? Jeśli tak to możesz przemywać wodą utlenioną albo coś z apteki ale musiałabyś zapytać co mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:52

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w aptece nie bardzo wiedzą co mi dać :/ anty myślałam, że są w dość regularnych kształtach, dość duże i dookoła czerwone, a to moje to po prostu białe małe kropeczki zupełnie nieregularne. Może do innej apteki pora się udać.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w sumie wodą utlenioną możesz przemyć a nawet przepłukać taką rozcieńczoną. Ona działa antybakteryjnie więc na pewno nie zaszkodzi

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a28f39063f51.jpg

tak się budzę co rano :D, nie tylko ja pokochałam poduszkę ciażową ;) ostatnio widzę, że kot lubi być blisko brzucha, chyba czuje co się święci ;)

annaki, Maruder, Polaj, Myszk@, Krokodylica, BlackCatNorL, Didi_85, kasiarzyna, ktosiowa, Paula_29 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię. Dzwoniłam do jednej dentystki która mnie jutro między pacjentami przyjmie i poradziła też dentosept a i że ten solcoseryl też można, tak na przyszłość jakby któraś z Was miała problemy :) to też matka-dentystka więc chyba można jej ufać.

annaki lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mi mąż w pierwszej ciąży kupił tablet - bez gsm, żeby nie było promieniowania - na noc zawsze włączam tryb samolotowy w telefonie, żeby nie promieniował - bo ja jak się budzę to sprawdzam często godzinę i trzymam go blisko siebie.
    Sa też specjalne koce na brzuch, które zatrzymują wszelkie promieniowanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa ale super :D moja kota też lubi się przytulać, a ja się tylko obawiam żeby mi dziecka nie przyzwyczaiła do mruczenia, bo jak potem będę uspakajać marudne dziecko, nie umiem mruczeć :D

emi2016, Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Girl moja mama mówi to samo co Twój mąż ale dziewczyny mają rację, nie jesteś w stanie z tego zrezygnować. Moja rada to tylko nie noś telefonu w kieszeni, nie śpij z nim i nie trzymaj komputera na kolanach a resztą się nie przejmuj:)

Laptopa jak używam to i tak stoi na stoliku z resztą i tak tylko oglądam coś na nim więc i tak ląduje na pulce podłączony do hdmi i do tv :) , telefon noszę w torebce albo leży na stoliku a na noc albo trzymam go za zaglowkiem łóżka albo w miarę jak najdalej na stoliku ale tak żebym rano mogła dostać i sprawdzić godzinę ale chyba też zacznę wlanczac tryb samolotowy

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ