Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też miałam kiepska noc, znowu po pobudce przed 3 do 5 spać nie mogłam, a później ok 18 już mi się chce spać.
Moje usg połówkowe trwalo ok 20 minut, maluch był dobrze ułożony, ale Pani dr bardzo bardzo dokładną, sprawdzała po kolei każdy narząd. Łącznie z dziurkami w nosie, soczewkami w oczach i zawiązkami zębów w szczęce- tak dokładnego usg nigdy w żadnej ciazy nie miałam. Mówiła, że wiele rzeczy o których mówi nie wchodzi w zakres wytycznych ptg o połówkowym, ale skoro widzi to czemu ma nie ocenić. Jestem bardzo zadowolona i spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 07:42
kate88:), Didi_85, Paula_29, Szmaragdowa, Żabulka30, Krokodylica, Patrycja27, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie... od razu mowie ze to przez meza a nie ja panikuje znowu
. Czy tez uwazacie ze trzymanie blisko telefonu nawet jak sie z niego nie korzysta szkodzi naszym dzieciom ktore sa w brzuchu? chodzi o promieniowanie jakie te urzadzenia daja (komputery tez) i czy to sie siedzi na np. fb , czy czyta sie jakies artykuly przez telefon to to wszystko szkodzi... powiem szczerze ze ja slyszalam ze jak rozmawia sie przez telefon to wtedy sa fale ktore szkodza ale nie jak jest blisko. Czytalam raz jakies artykuly na ten temat to w nich pisalo ze tylko wlasnie rozmowa telefoniczna szkodzi i nalezy w tym czasie uzywac smsow, ale jak czytalam 3 i 4 artykuly dalej w google to tam juz pisalo ze najlepiej miec w trybie samolotowym, praktycznie go nie uzywac bo nawet jak nie rozmawiamy to i tak promieniuje i szkodzi dziecku ktore w przyszlosci moze miec problemy neurologiczne.
Maruder lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl, Kochana zapisz sie na jakieś może ćwiczenia dla ciężarnych, albo do szkoły rodzenia, bo naprawde za dużo myślisz i analizujesz. Jak tak dalej pójdzie to zwariujesz:)))Wiadomo ze telefony wysyłają fale, ale bez przesady. Tak samo w powietrzu mamy smog - a wciąż oddychamy, a owoce sa pryskane a mimo to je jesz. Gdyby t promieniowanie było tak szkodliwe to zapewniam Cie, ze wszystkie dzieci rodziłyby się chore, bo teraz każda matka ma telefon komórkowy, a co trzecia spędza sporo czasu przy komputerze. Ja spędzam przy komputerze średno 10 godzin dziennie - taka praca, ale nie rozmyślam o żadnym promieniowaniu;) Wyluzuj:))Albo wyjedź w Bieszczady, wybuduj dom z gliny z dala od cywilizacji, uprawiaj swój ogródek i nie korzystaj z żadnych udogodnień, bo w inny sposób od wynalazków cywilizacyjnych nie uciekniesz:)Więcej luzu i spokoju, dzidziuś bedzie zdrowy i piekny:)
emi2016, BlackCatNorL, Żabulka30, Agness12, Polaj, Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Mam pytanie... od razu mowie ze to przez meza a nie ja panikuje znowu
. Czy tez uwazacie ze trzymanie blisko telefonu nawet jak sie z niego nie korzysta szkodzi naszym dzieciom ktore sa w brzuchu? chodzi o promieniowanie jakie te urzadzenia daja (komputery tez) i czy to sie siedzi na np. fb , czy czyta sie jakies artykuly przez telefon to to wszystko szkodzi... powiem szczerze ze ja slyszalam ze jak rozmawia sie przez telefon to wtedy sa fale ktore szkodza ale nie jak jest blisko. Czytalam raz jakies artykuly na ten temat to w nich pisalo ze tylko wlasnie rozmowa telefoniczna szkodzi i nalezy w tym czasie uzywac smsow, ale jak czytalam 3 i 4 artykuly dalej w google to tam juz pisalo ze najlepiej miec w trybie samolotowym, praktycznie go nie uzywac bo nawet jak nie rozmawiamy to i tak promieniuje i szkodzi dziecku ktore w przyszlosci moze miec problemy neurologiczne.
Widzę, że Twojemu mężowi nudzi się jak mojemu i wymyśla kosmiczne rzeczy
Podejdź na luzie do wszystiego, bo ten stres co szkodzi, a co nie szkodzi bardziej zagraża dziecku niż te fale. Po za tym kiedyś usłyszałam, że jeśli ma być dobrze, to choćby nie wiem co - będzie dobrze. Jeśli coś ma pójść źle, to choćbyś stanęła na głowie i zaklaskała uszami - nic nei zmienisz.
Może jestem dziwna, ale wierzę, że tam na górze na nas wszystkich jest zapisany plan, na który nie bardzo mamy wpływ, lepiej się poddać i żyć na luzie - będziesz szczęśliwszaGirl25, Didi_85, Agness12, Eklerka13579, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Girl, Kochana zapisz sie na jakieś może ćwiczenia dla ciężarnych, albo do szkoły rodzenia, bo naprawde za dużo myślisz i analizujesz. Jak tak dalej pójdzie to zwariujesz:)))Wiadomo ze telefony wysyłają fale, ale bez przesady. Tak samo w powietrzu mamy smog - a wciąż oddychamy, a owoce sa pryskane a mimo to je jesz. Gdyby t promieniowanie było tak szkodliwe to zapewniam Cie, ze wszystkie dzieci rodziłyby się chore, bo teraz każda matka ma telefon komórkowy, a co trzecia spędza sporo czasu przy komputerze. Ja spędzam przy komputerze średno 10 godzin dziennie - taka praca, ale nie rozmyślam o żadnym promieniowaniu;) Wyluzuj:))Albo wyjedź w Bieszczady, wybuduj dom z gliny z dala od cywilizacji, uprawiaj swój ogródek i nie korzystaj z żadnych udogodnień, bo w inny sposób od wynalazków cywilizacyjnych nie uciekniesz:)Więcej luzu i spokoju, dzidziuś bedzie zdrowy i piekny:)[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Girl moja mama mówi to samo co Twój mąż ale dziewczyny mają rację, nie jesteś w stanie z tego zrezygnować. Moja rada to tylko nie noś telefonu w kieszeni, nie śpij z nim i nie trzymaj komputera na kolanach a resztą się nie przejmuj:)
emi2016 lubi tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Mnie chcą widzieć na połówkowych po skończonym 20 tyg. grrr Umówiłam się w 20 + 1
Jeszcze tydzień i 3 dni
Dzisiaj maluszek się wreszcie powiercił trochę, matka już spokojniejsza
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzień dobry dziewczyny, może pomożecie... mam jakieś białe kropeczki wokół 6 (o zęba chodzi
wczoraj byłam u mojej dentystki ale jej nie było, tylko higienistka i niewiele mi potrafiła powiedzieć. Boli to ale nie krwawi. Dała mi na kartce z nazwa jakaś pastę adhezyjna solcoseryl ale nie wiedziała, czy ja w ciąży można.
Może są jakieś domowe sposoby na to? Albo któraś z Was miała problemy z dziaslami q poprzednich ciazach i mi doradzi, co możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:21
-
pietruszkanatki wrote:Dzień dobry dziewczyny, może pomożecie... mam jakieś białe kropeczki wokół 6 (o zęba chodzi
wczoraj byłam u mojej dentystki ale jej nie było, tylko higienistka i niewiele mi potrafiła powiedzieć. Boli to ale nie krwawi. Dała mi na kartce z nazwa jakaś pastę adhezyjna solcoseryl ale nie wiedziała, czy ja w ciąży można.
Może są jakieś domowe sposoby na to? Albo któraś z Was miała problemy z dziaslami q poprzednich ciazach i mi doradzi, co możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:52
-
No właśnie w aptece nie bardzo wiedzą co mi dać
anty myślałam, że są w dość regularnych kształtach, dość duże i dookoła czerwone, a to moje to po prostu białe małe kropeczki zupełnie nieregularne. Może do innej apteki pora się udać.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a28f39063f51.jpg
tak się budzę co rano, nie tylko ja pokochałam poduszkę ciażową
ostatnio widzę, że kot lubi być blisko brzucha, chyba czuje co się święci
annaki, Maruder, Polaj, Myszk@, Krokodylica, BlackCatNorL, Didi_85, kasiarzyna, ktosiowa, Paula_29 lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Tak zrobię. Dzwoniłam do jednej dentystki która mnie jutro między pacjentami przyjmie i poradziła też dentosept a i że ten solcoseryl też można, tak na przyszłość jakby któraś z Was miała problemy
to też matka-dentystka więc chyba można jej ufać.
annaki lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Mam pytanie... od razu mowie ze to przez meza a nie ja panikuje znowu
Sa też specjalne koce na brzuch, które zatrzymują wszelkie promieniowanie.
-
Szmaragdowa ale super
moja kota też lubi się przytulać, a ja się tylko obawiam żeby mi dziecka nie przyzwyczaiła do mruczenia, bo jak potem będę uspakajać marudne dziecko, nie umiem mruczeć
emi2016, Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Girl moja mama mówi to samo co Twój mąż ale dziewczyny mają rację, nie jesteś w stanie z tego zrezygnować. Moja rada to tylko nie noś telefonu w kieszeni, nie śpij z nim i nie trzymaj komputera na kolanach a resztą się nie przejmuj:)
Laptopa jak używam to i tak stoi na stoliku z resztą i tak tylko oglądam coś na nim więc i tak ląduje na pulce podłączony do hdmi i do tv, telefon noszę w torebce albo leży na stoliku a na noc albo trzymam go za zaglowkiem łóżka albo w miarę jak najdalej na stoliku ale tak żebym rano mogła dostać i sprawdzić godzinę ale chyba też zacznę wlanczac tryb samolotowy
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]