X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam czasami bóle głowy . Póki wytrzymuje to nie biorę apapu ale jak nie mogę to biorę jedną a jak nie przechodzi to po 5 h biorę drugą i póki co więcej nie muszę

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Boszz od rana mialam zamula a teraz czuje ze zbliza sie wielogodzinny bol glowy. Doskwieraja Wam bole glowy? Jak sobie z nimi radzicie?

Mi zdarzają się bóle głowy. Ja staram się o tym nie myśleć, dużo świeżego powietrza, a jak już nie mogę wytrzymać to idę spać. Jeszcze nie brałam nic na ból głowy i mam nadzieję, że nie będę musiała.

Dziewczyny czytam na bieżąco, ale jestem na urlopie na końcu świata ;) kiepsko z Internetem i trudno mi się udzielać.

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Ja biore luteine od 5tc, od miesiaca biore jedna tabletke, bo wczesniej bralam 2. Na ostatniej wizycie lekarz mi kazal powoli odstawiać, poniewaz u nas jest chlopiec, a luteina to hormon żeński i moze miec wplyw na zle uksztaltowanie cewki moczowej.
    Dobrze mówisz ja tego nie wiedziałam w 1 ciąży z synkiem lekarz kazał brać luteine a potem synek miał problemy właśnie z jednym moczowodem teraz też mam brać luteine bo trochę mam problemy ale nie znam płci i się boję o dziecko do tej pory nie musiałam ale na ostatnim badaniu lekarz zalecił..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    A ja się wczoraj wkurzylam. .. na początku kuzynka nagadala mi że DA mi wózek łóżeczko i wyprawkę a teraz okazuje się że chce za samą gondole 600 zl ona dała 1400 też za samą gondole jest w starym stylu , fakt stan idealny ale wg mnie od rodziny kasy się nie bierze tym bardziej ze na brak kasy nie cierpią bo mają jej dużo .... i za fotelik chce 100 zl bo coś tam ma nowego w nim . Łóżeczko też się okazuje że nie wie czy da bo jej 4 latek jeszcze w nim śpi ... wkurzylam się i wzięłam łóżeczko od kolegi za 120 zl bo była okazja a przynajmniej mam takie jak mi się marzyło a nie zwykle tylko materac będę musiała dokupić ale trudno. A wózek z fajnymi pompowanymi kołami znalazłam za 350 zl razem z gondola i spacerowka a w zastawie mam nerka, dwie moskitiery, folia przeciwdeszczowa, pąpka, adaptery do gondoli, wkładka nieprzemakalna i ochraniacze na spacerówkę i gondolę.
    Rozumiem Cię bo skoro mówi się komuś ze cos daje to niebuore kasy a inaczej jak mowie odsprzedam.. ja ubranka od synka tez rozdalam potem do mnie wrucily u mnie i u meza rzeczy kraza zadarmo kazdy da co moze a jak chcesz to kupujesz nowe.. np moj brat niechce nic uzywanego jego zona rodzi w październiku ale chca wszystko kupic choc moge im dac zadarmo czesc ubranek czy rzeczy

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Boszz od rana mialam zamula a teraz czuje ze zbliza sie wielogodzinny bol glowy. Doskwieraja Wam bole glowy? Jak sobie z nimi radzicie?
    Ja mam bóle głowy bo mam migreny choć oszukać ostatnio chwila spokoju a jak boli to da się wytrzymać na apapie a tak to apap nie zadziala

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj widzę, że mam dużo do nadrobienia.
    Aktualnie stawiamy płot na ogrodzie i zaglądam tu tylko w wolnej chwili...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej :) wczoraj miałam wizytę, dzieciątko zdrowe, idealne - 12,5cm i 185g. Na 99% dziewczynka, Lena :)

6e4d4a10caa6271cmed.jpg
    ślicznotka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 17:38

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się popłakałam, zakładałam córce kask rowerowy i uszczypnęłam ją pod brodą zapięciem, i to tak jakoś beznadziejnie że aż ślad był, ale biedna płakała :(

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Dobrze mówisz ja tego nie wiedziałam w 1 ciąży z synkiem lekarz kazał brać luteine a potem synek miał problemy właśnie z jednym moczowodem teraz też mam brać luteine bo trochę mam problemy ale nie znam płci i się boję o dziecko do tej pory nie musiałam ale na ostatnim badaniu lekarz zalecił..
    Ja bralam luteine do 12 tc z czego do 10 bralam po dwie tabletki a dwa ostatnie tygodnie co drugi dzień po jednej to chyba młodemu nie powinno zaszkodzic skoro dość wcześnie odstawiłam?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie,trochę się martwie bo o tym nie wiedziałam a u nas prawdopodobnie chłopak....
    Do września juz całkiem odstawie.
    KacperekiOliwka ale synek zdrowy? To były jakieś przejściowe problemy?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny moja siostra miala zagrozona ciążę cala ciążę brala luteine i duphaston i miala pessar i jakos chlopczyk urodzil się zdrowy , nie jest odrazu powiedziane , ze branie lutki czy dupka szkodzi zdrowiu , także spokojnie :)

kasiarzyna, Girl25, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Oj to bolesne,w kurtkach trzeba też uważać na suwaki.. Biedne dziecko..

Weź nawet nie mów, mam wyrzuty sumienia jak nie wiem co.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża miałam straszne migreny, w I trymestrze jak ręką odjął, ale teraz znowu raz na jakiś czas ból się pojawia i czasem trwa 2 dni. Próbuję zimne okłady, zasnąć, Amolem na skronie, kilka razy wzięłam Panadol czyli paracetamol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 20:47

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin może teraz upały powodują nawrót migreny? Pij dużo wody, mi to pomaga na ból głowy.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało że w pierwszej ciąży przy migrenach ratowały mnie te takie chłodzące żelowe okłady, można kupić w aptece.

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja bralam luteine do 12 tc z czego do 10 bralam po dwie tabletki a dwa ostatnie tygodnie co drugi dzień po jednej to chyba młodemu nie powinno zaszkodzic skoro dość wcześnie odstawiłam?
    Będzie dobrze ja brałam długo i dużo bo musiałam a koleżanka też brała i jest u synka ok ja szukałam przyczyn jak dowiedziałam się o tym problemie z moczowodem synka i wiadomo ze szuka się wytłumaczenia teraz już niema co myśleć bo u mnie mogły też zadziałać inne rzeczy a synek jest już zdrowy i duży tyle ze bardziej podatny przez to na zakażenia dróg moczowych.. U Ciebie będzie ok ja teraz też biorę i nie mam wyjścia płci nie znam a chce donosic i urodzić trzecie dzieciątko w drugiej ciazy też brałam a że córka bedzie późno się dowiedziałam.

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    No to ładnie,trochę się martwie bo o tym nie wiedziałam a u nas prawdopodobnie chłopak....
    Do września juz całkiem odstawie.
    KacperekiOliwka ale synek zdrowy? To były jakieś przejściowe problemy?
    Synek ogólnie zdrowy mądry chłopczyk tylko problem z moczowodem jednym biegnący do nerki drugi prawidłowy i przez ten móc dowód bo ułożony prosto mocz cofnął się do lewej nerki uszkadzajac ja.. ale niełatwy się kochana bo u Was będzie ok ja szukałam przyczyn i przez przypadek się o tym dowiedziałam bo lekarz pisząc luteine nie powiedział słowem o skutkach ubocznych ale jak pisałam koleżanka też brała w ciazy z synkiem bo mogła stracić i synek niema problemów widocznie mój kochany skarb był słabszy albo tak miało być.. ogólnie świetny chłop i życia bez niego sobie niewyobrazam i jakbym musiała to bralabym dalej żeby donosic.. niepotrzebnie o tym pisałam bo niechce żeby dziewczyny teraz się balu to są sporadyczne przypadki..

kasiarzyna lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie co do luteiny i duphka, ja w ciąży z synem brałam z nakazu lekarza 6dhupastonów i 3luteiny na dobę, a synek nie ma żadnych problemów zdrowotnych.

kasiarzyna lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    DziewcZyny moja siostra miala zagrozona ciążę cala ciążę brala luteine i duphaston i miala pessar i jakos chlopczyk urodzil się zdrowy , nie jest odrazu powiedziane , ze branie lutki czy dupka szkodzi zdrowiu , także spokojnie :)
    Tak bo to jest rzadkość tak jak każdy inny lek

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwało mi pod tą my jutro mamy 6 urodziny synka tort jest prezent też.. to trzymajcie kciuki za pogode

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ