WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam czasami bóle głowy . Póki wytrzymuje to nie biorę apapu ale jak nie mogę to biorę jedną a jak nie przechodzi to po 5 h biorę drugą i póki co więcej nie muszę

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Boszz od rana mialam zamula a teraz czuje ze zbliza sie wielogodzinny bol glowy. Doskwieraja Wam bole glowy? Jak sobie z nimi radzicie?

Mi zdarzają się bóle głowy. Ja staram się o tym nie myśleć, dużo świeżego powietrza, a jak już nie mogę wytrzymać to idę spać. Jeszcze nie brałam nic na ból głowy i mam nadzieję, że nie będę musiała.

Dziewczyny czytam na bieżąco, ale jestem na urlopie na końcu świata ;) kiepsko z Internetem i trudno mi się udzielać.

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Ja biore luteine od 5tc, od miesiaca biore jedna tabletke, bo wczesniej bralam 2. Na ostatniej wizycie lekarz mi kazal powoli odstawiać, poniewaz u nas jest chlopiec, a luteina to hormon żeński i moze miec wplyw na zle uksztaltowanie cewki moczowej.
    Dobrze mówisz ja tego nie wiedziałam w 1 ciąży z synkiem lekarz kazał brać luteine a potem synek miał problemy właśnie z jednym moczowodem teraz też mam brać luteine bo trochę mam problemy ale nie znam płci i się boję o dziecko do tej pory nie musiałam ale na ostatnim badaniu lekarz zalecił..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    A ja się wczoraj wkurzylam. .. na początku kuzynka nagadala mi że DA mi wózek łóżeczko i wyprawkę a teraz okazuje się że chce za samą gondole 600 zl ona dała 1400 też za samą gondole jest w starym stylu , fakt stan idealny ale wg mnie od rodziny kasy się nie bierze tym bardziej ze na brak kasy nie cierpią bo mają jej dużo .... i za fotelik chce 100 zl bo coś tam ma nowego w nim . Łóżeczko też się okazuje że nie wie czy da bo jej 4 latek jeszcze w nim śpi ... wkurzylam się i wzięłam łóżeczko od kolegi za 120 zl bo była okazja a przynajmniej mam takie jak mi się marzyło a nie zwykle tylko materac będę musiała dokupić ale trudno. A wózek z fajnymi pompowanymi kołami znalazłam za 350 zl razem z gondola i spacerowka a w zastawie mam nerka, dwie moskitiery, folia przeciwdeszczowa, pąpka, adaptery do gondoli, wkładka nieprzemakalna i ochraniacze na spacerówkę i gondolę.
    Rozumiem Cię bo skoro mówi się komuś ze cos daje to niebuore kasy a inaczej jak mowie odsprzedam.. ja ubranka od synka tez rozdalam potem do mnie wrucily u mnie i u meza rzeczy kraza zadarmo kazdy da co moze a jak chcesz to kupujesz nowe.. np moj brat niechce nic uzywanego jego zona rodzi w październiku ale chca wszystko kupic choc moge im dac zadarmo czesc ubranek czy rzeczy

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Boszz od rana mialam zamula a teraz czuje ze zbliza sie wielogodzinny bol glowy. Doskwieraja Wam bole glowy? Jak sobie z nimi radzicie?
    Ja mam bóle głowy bo mam migreny choć oszukać ostatnio chwila spokoju a jak boli to da się wytrzymać na apapie a tak to apap nie zadziala

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj widzę, że mam dużo do nadrobienia.
    Aktualnie stawiamy płot na ogrodzie i zaglądam tu tylko w wolnej chwili...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej :) wczoraj miałam wizytę, dzieciątko zdrowe, idealne - 12,5cm i 185g. Na 99% dziewczynka, Lena :)

6e4d4a10caa6271cmed.jpg
    ślicznotka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 17:38

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się popłakałam, zakładałam córce kask rowerowy i uszczypnęłam ją pod brodą zapięciem, i to tak jakoś beznadziejnie że aż ślad był, ale biedna płakała :(

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Dobrze mówisz ja tego nie wiedziałam w 1 ciąży z synkiem lekarz kazał brać luteine a potem synek miał problemy właśnie z jednym moczowodem teraz też mam brać luteine bo trochę mam problemy ale nie znam płci i się boję o dziecko do tej pory nie musiałam ale na ostatnim badaniu lekarz zalecił..
    Ja bralam luteine do 12 tc z czego do 10 bralam po dwie tabletki a dwa ostatnie tygodnie co drugi dzień po jednej to chyba młodemu nie powinno zaszkodzic skoro dość wcześnie odstawiłam?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie,trochę się martwie bo o tym nie wiedziałam a u nas prawdopodobnie chłopak....
    Do września juz całkiem odstawie.
    KacperekiOliwka ale synek zdrowy? To były jakieś przejściowe problemy?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny moja siostra miala zagrozona ciążę cala ciążę brala luteine i duphaston i miala pessar i jakos chlopczyk urodzil się zdrowy , nie jest odrazu powiedziane , ze branie lutki czy dupka szkodzi zdrowiu , także spokojnie :)

kasiarzyna, Girl25, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Oj to bolesne,w kurtkach trzeba też uważać na suwaki.. Biedne dziecko..

Weź nawet nie mów, mam wyrzuty sumienia jak nie wiem co.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża miałam straszne migreny, w I trymestrze jak ręką odjął, ale teraz znowu raz na jakiś czas ból się pojawia i czasem trwa 2 dni. Próbuję zimne okłady, zasnąć, Amolem na skronie, kilka razy wzięłam Panadol czyli paracetamol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 20:47

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin może teraz upały powodują nawrót migreny? Pij dużo wody, mi to pomaga na ból głowy.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało że w pierwszej ciąży przy migrenach ratowały mnie te takie chłodzące żelowe okłady, można kupić w aptece.

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja bralam luteine do 12 tc z czego do 10 bralam po dwie tabletki a dwa ostatnie tygodnie co drugi dzień po jednej to chyba młodemu nie powinno zaszkodzic skoro dość wcześnie odstawiłam?
    Będzie dobrze ja brałam długo i dużo bo musiałam a koleżanka też brała i jest u synka ok ja szukałam przyczyn jak dowiedziałam się o tym problemie z moczowodem synka i wiadomo ze szuka się wytłumaczenia teraz już niema co myśleć bo u mnie mogły też zadziałać inne rzeczy a synek jest już zdrowy i duży tyle ze bardziej podatny przez to na zakażenia dróg moczowych.. U Ciebie będzie ok ja teraz też biorę i nie mam wyjścia płci nie znam a chce donosic i urodzić trzecie dzieciątko w drugiej ciazy też brałam a że córka bedzie późno się dowiedziałam.

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    No to ładnie,trochę się martwie bo o tym nie wiedziałam a u nas prawdopodobnie chłopak....
    Do września juz całkiem odstawie.
    KacperekiOliwka ale synek zdrowy? To były jakieś przejściowe problemy?
    Synek ogólnie zdrowy mądry chłopczyk tylko problem z moczowodem jednym biegnący do nerki drugi prawidłowy i przez ten móc dowód bo ułożony prosto mocz cofnął się do lewej nerki uszkadzajac ja.. ale niełatwy się kochana bo u Was będzie ok ja szukałam przyczyn i przez przypadek się o tym dowiedziałam bo lekarz pisząc luteine nie powiedział słowem o skutkach ubocznych ale jak pisałam koleżanka też brała w ciazy z synkiem bo mogła stracić i synek niema problemów widocznie mój kochany skarb był słabszy albo tak miało być.. ogólnie świetny chłop i życia bez niego sobie niewyobrazam i jakbym musiała to bralabym dalej żeby donosic.. niepotrzebnie o tym pisałam bo niechce żeby dziewczyny teraz się balu to są sporadyczne przypadki..

kasiarzyna lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie co do luteiny i duphka, ja w ciąży z synem brałam z nakazu lekarza 6dhupastonów i 3luteiny na dobę, a synek nie ma żadnych problemów zdrowotnych.

kasiarzyna lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    DziewcZyny moja siostra miala zagrozona ciążę cala ciążę brala luteine i duphaston i miala pessar i jakos chlopczyk urodzil się zdrowy , nie jest odrazu powiedziane , ze branie lutki czy dupka szkodzi zdrowiu , także spokojnie :)
    Tak bo to jest rzadkość tak jak każdy inny lek

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwało mi pod tą my jutro mamy 6 urodziny synka tort jest prezent też.. to trzymajcie kciuki za pogode

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ