Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że nie tylko ja mam problemy ze snem. A najlepsze jest to, że jak się obudzę i nie mogę zasnąć to łapie mnie taki głód, że jak nie wstanę i nie zjem to nie uda mi się zasnąć. I nie da się zapanować nad tum głodem
Krokodylica, odpoczywaj ile możesz. Ja też ostatnio miałam bóle brzucha, ale na szczęście przeszło. Szyjka się nie skraca. Chyba to było od pęcherza, chociaż nie wiem czy na pewno bo jak sprawdzałam wyniki w piątek i zrobiłam posiew to nic mi nie wyszło z posiewu.Krokodylica lubi tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Dzień dobry wszystkim
W piątek mieliśmy polowkowedzidzia zdrowa , szyjka ponad 3 cm
Będzie dziewczynkana 100%
Doktor wszystko sprawdzał bardzo dokładnie, jestem zadowolona
A za miesiąc mam dostać skierowanie do szpitala na obserwację.Czy wszystko trzyma tak jak należy..
Miłej niedzieli:*Didi_85, Agness12, Krokodylica, Patrycja27, Karmelova, helagazela, BlackCatNorL, Szmaragdowa, Nadin, annaki, inessa, ana167, FreshMm, kate88:), Mama-Ali, Aenu, kasha86, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, robią wam wymaz z szyjki macicy i jak często ?
Ja przyznaje się bez bicia, że moja doktorka jeszcze ani razu mi nie robiła
W zaleceniach teraz dostałam żeby robić taki wymaz co miesiąc (moze moja Doktorka wezmie sobie to do serca)- Doktor podejrzewa,że przez infekcje mogła mi się szyjka skrócić w poprzedniej ciąży i należy teraz tego pilnowac
I faktycznie jak tak sobie posklejam to wszystko do kupy.. to mogło tak być -
BlackCatNorL wrote:Lovi gratuluję córeczki! A napisz mi o jakie infekcje chodzi? Grzybki?
Właśnie nie mam zielonego pojęcia, a nie dopytywalam. Wyczytalam w Internecie, że jednej dziewczynie skrocila się szyjka jak wyszła jej bakteria paciorkowca -
Mi tylko raz ostatnio wymaz pobrał na badanie czystości, ale nie z szyjki tylko tak "o"
I oczywiscie wynik dodatni grrr
Grzybobranie
6 globulek Pimafucinu + krem Pimaf. i doustnie " dobre bakterie" i dupa! Po 3 dniach od zakończenia leczenia wróciły biało-żółtawe upławy. Mniej ale są. I co tu zrobić? Powtórze badanie i posiew zrobię ale czy to coś zmieni skoro leki nie działają? Dobrze, że nie mam swędów, pieczenia i takich tam bo bym chyba oszalała!
Pocieszające jest to, że moje maleństwo szaleje coraz bardziej w brzuchuDzisiaj nie mam najmniejszych wątpliwości, że to co się tak "kotłuje"pod pępkiem to mój dzidziolek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 21:36
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Dzień dobry
zaczynamy 21 tydzień
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
No tak więc dzisiaj ja jadę. Na 18.15Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam migreny i niestety w każdej ciąży się męczyłam. Najgorszy pod tym względem u mnie drugi trymestr. W pierwszej ciąży do 26 tyg praktycznie co drugi dzień, nieraz codziennie. Bez paracetamolu często nie dawałam rady bo nic nie widziałam, musiałam leżeć gdzieś gdzie było ciemno i głowy nie dało się podnieść. Ale i tak starałam się wziąć jak już nie mogłam wytrzymać. Nie raz jest tak że całe dnie trwa.zasypiam z bólem i budzę się z bólem także współczuję dziewczyny.
Mi też gin ostatnio mówiła że po 20 tyg chciałaby zrobić te wymazy właśnie z kanału mimo że z kanału nie chcą robić w ciąży -
Ja nie miałam żadnych wymazów i odpukać na razie żadnej infekcji nie złapałam niby a przed ciążą zdarzały się infekcje grzybicze i bałam się że w ciąży będą się pojawiać ze zdwojoną siłą.
A co najlepsze, ten pierwszy gin do którego chodziłam nie zrobił mi nawet cytologii ;/ nawet nie zapytał kiedy ostatnio była robiona, z kolei obecny doktorek nie bardzo chce mi teraz ją zrobić i kazał znaleźć wynik z ostatniej (czyli miałam w maju 2016- ponad rok temu). Nie mam tego wyniku, został u lekarza i teraz muszę tam dzwonić i pytać czy gdzieś to mają i czy mogę to odebrać.
Jestem mega wkurzona o to, bo płaciłam sporą kasę u tego pierwszego a on miał wszytsko w dupie na to wychodzi.
A jak u Was z cytologią?
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
annaki wrote:Ale jestem zakręt...czytam sobie Twój wpis i myślę ja mam w poniedziałek wizytę za tydzień...po czym heloł to dzisiaj nie za tydzień!!!
.
No tak więc dzisiaj ja jadę. Na 18.15to tym bardziej trzymam kciuki
Ja polowkowe mam za tydzień we wtorek, też mam nadzieję że szybko zleci -
Ja cytologie mialam na ostatniej wizycie do tego wymaz na czystosc i najlepsze jest to ze mimo wizyte chodze prywatnie to te badania lekarz zrobil mi z NFZ a to przez to ze w innej przychodni tak przyjmuje.
Wczoraj wyjechalismy na urlop w gory i mlody jest zachwycony.
Milego dniaCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012