WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu u mnie oficjalny TP w karcie ciąży to 30.12.2017. Dziękuję za ewentualną poprawkę. Świetna robota :) super ,że zajęłaś się listą :)

Aenu, Andzia87 lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ciekawe ile styczniowek stanie sie grudniowkami.. Oby za szybko nie wychodziły nasze maluchy

Obstawiam 15-20 :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ciesze sie ze tyle jest pozytywnych wiadomosci u Was ☺☺☺ a ja wczoraj bylam u ginki i na 100% bedziemy miec corke ☺ na ten czas wszystko jest dobrze ale obserwujemy Malutka czy dobrze przyrasta no i mam wiecej odpoczywac bo mam bole podbrzusza ale wazne ze szyjka sie nie skraca. Termin narazie zostaje ten ktory podalam choc ze wzgledu na CC moge urodzic w grudniu. Aenu super lista ☺ zycze Wam dobrego wieczoru ☺
    Ps. Imie corki - Janka ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 21:10

FreshMm, Aenu, Nadin, Andzia87, kate88:), Mama-Ali, kasiarzyna, Krokodylica, Szmaragdowa, Myszk@, Morwa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, ale super że jest aktualizacja listy! Jeśli można cos uzupełnić u mnie to oprócz niezmienionego tp na 11.01,spodziewamy się dziewczynki-Lidii. Dziękuje z góry!

Aenu, FreshMm, inessa, Morwa lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin to 24 styczen :) Hania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 20:46

inessa, Aenu lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa gratuluję wizyty :)

Jeśli wpisujecie na listę imiona to u nas będzie Łucja :)

inessa, kasha86, Aenu, kate88:) lubią tę wiadomość

• michalina92 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:) dawno mnie tu nie bylo jakos:P a u nas hmm bedzie chlopczyk-Pawełek:)termin dalej ten sam. ma 300g i tak jest wszystko dobrze tylko ja musze zazywac tabletki dopochwowe zeby sie nie zrobil calkiem stan zapalny pochwy bo mam takie geste, "serek" tak to nazwal lekarz uplawy. Lato niby tez temu sprzyja. Zobaczymy co bedzie po braniu tego bo mam tylko mocz zrobic i nastepna wizyta 7wrzesnia

inessa, Myszk@, Krokodylica, Patrycja27, Aenu, kate88:), kasiarzyna lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Aenu, dobra robota, u mnie termin bez zmian więc nie będę Cię męczyć :D a płeć nadal nieznana, dzieć nie współpracujący, może na połówkowych się dowiemy

Moniczko, byłaś u dr Winiarskiej na połówkowych? Pamiętam że miałaś obawy

Dziewczyny gratuluję zdrowych maluchów :) mniej mnie teraz, bo mąż zaczął urlop no i cieszę się jego obecnością w domu, zaczniemy remont małego pokoju, jupiii :D a ja chyba dziś poczułam maluszka, tak jakby rybka mnie smyrnęła od środka <3 co prawda w niedzielę czułam 4-5 rytmicznych puknięć pod pępkiem, czkawka? czy za wcześnie?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina gratuluję Pawełka. :)

Myszka sądzę że nie czkawka tylko dzidziuś pukał. :)
    Ja od jakiegoś czasu czuję ruchy tylko Zuzkę czułam normalnie jak by w połowie drogi pomiędzy pepkiem a linią włosów, po prawej stronie. A ten dzidziol to mnie ciągle butuje tak bardzo nisko. No nie sądziłam nawet że tam może sięgnąć mała agenciara.

inessa, Myszk@, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, tak jak piszesz :) w połowie drogi, dzisiejsze smyrnięcie było lekko z lewej a te wcześniejsze puknięcia z prawej strony.
    Łucja już ma przetarte tory po starszej siostrze :D a że chce mamę zaskoczyć to musi kombinować.

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Hej :)
    Aenu, dobra robota, u mnie termin bez zmian więc nie będę Cię męczyć :D a płeć nadal nieznana, dzieć nie współpracujący, może na połówkowych się dowiemy

U nas to samo, 20 tydzień, ale dziecko już na 2 usg się zasłoniło - raz pępowiną, drugi raz ścisnęło nóżki i może na prenatalnych 1 września poznamy płeć

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w sklepie zrobilam obiad i chwilke sie pobawilam z synkiem i znowu brzuch mnie rozbolał

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuje sie tym wymazem z szyjki boje sie ze wyjda jakies dziadostwa

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też właśnie czuje malucha nisko, ostatnio praktycznie codziennie

Aenu dobra robota. U mnie na tą chwilę chłopczyk:)

Krokodylica, Aenu lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od siedzenia u znajomych zrobił mi się twardy brzuch :( do tego dziś pierwszy raz wzial mnie mega ostry ból brzucha ( trzymał z 40s przez które zastanawiałam się czy nie pojechać na IP ). Potem przeszedl, podejrzewam ze za szybko się zerwalam z łóżka... teraz znowu jakieś dziwne rwące kłucie jak się wykręciłam leżąc do kontaktu żeby zgasić światło... ehhh..

Mam nadzieje ze uda mi się przespać z 5h bez budzenia się w nocy.

relgi09kotjuarzp.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam straszną noc :( śniły mi się jakieś węże, później się obudziłam, myślałam że jak usnę to już będzie spokój a tu znowu dalszy ciąg, masakra jak taki sen potrafi wymeczyć :(

Maruder ja też tak kiedyś mialam. U mnie to chyba był skręt jelit, stojąc w łazience przy umywalce potrafilam położyć się na podłogę z bólu. Kilkanascie sekund i przechodziło

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wyspałam bo córka mnie skopała i to bynajmniej nie ta w brzuchu hehe

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedlugo nam się zaczną pobudki przez dzieci w brzuszku :) już się nie mogę doczekać :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja zaczelam sie wysypiac dopiero po urodzeniu synka :D
    W brzuchu tsk szalal a do tego spanie na siedzaco przez kilka miesiecy daje popalic.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista poprawiona ;)
    Ja też w nocy nie mogłam spać:/ mnie bolą plecy

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ