Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Mnie od rana wszystko boli wokół miednicy - plecy, brzuch - to taki stały ból .. no i nie czuję za bardzo ruchów, a to juz 20 tc.
Byle do środy, bo mam wizytę u gin.
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek
Ja dzisiaj nawet się wyspałamno i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta!
trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*
Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie
Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaja zdążysz się jeszcze napracować
Didi_85, Marzycielka111192, Szmaragdowa, Polaj, Aenu, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość
-
kate88:) wrote:Dzień doberek
Ja dzisiaj nawet się wyspałamno i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta!
trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*
Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie
Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaja zdążysz się jeszcze napracować
Kate88 ja tez się wkiurzałam, ze nić nie czuje, a właśnie w połowie 17 tygodnia z dnia na dzien moje dziecię się rozszalało, nagle jakby odkryło do czego służą nogi i że można nimi kopaćkate88:), emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny !
Aenu - świetna robota
Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:40
-
Cześć dziewczynki
Ja codziennie mam pobudkę o 6 rano, mam budowę bloku obokcale szczęście ze jutro sobota....
U mnie w przeciągu 2 tyg od wizyty pojawiła się mała piłeczka i smiejemy się z mężem,bo jak leże na plecach to mam wybrzuszenie czasem z lewej strony czasem z prawej albo centralnie na środku i tak migruje pewnie w ciągu dnia,tez tak macie? ciekawe co będzie dalej,nie mogę się doczekać na ruchy...
Miłego dnia
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Witam się i ja. W.koncu przeprosiłam się po 2 latach z poduszką ciążową ;P. Do tej pory służyła córce między łóżkiem a ścianą żeby nie uderzała głową ale było mi już trochę nie wygodnie bo ja śpię ze zgietą nogą i.lecialam na brzuch. Za to mam patent na obroty w nocy tak żeby tej nieszczęsnej poduszki nie przenosić z prawego boku na lewy i tak w kółko to biorę ją między nogi i tak się obracam
-
nick nieaktualnyczesc!
Ja czekam na swoją poduszkę! Myślałam, że dzisiaj już będzie!
Ja sie nie wyspałam również - jakieś horrory mi się śniły, gin i to, że trzym,ałam cały czas siku. sniło mi się, że jestem na wizycie i nie moge isc do kibelka. W końcu jednak zdecydowałam sie pójść i tak sikałam i siklama. Jak sie obudziłam to byłam w szoku że łózka nie zasikałamale od razu do kibelka bo aż brzuch bolał
jutro jade zrobic wymaz z szyjki i posiew moczu. Tak na wszelki wypadek. MOże jeszcze morfologie sobie zrobię -
emi2016 wrote:Dzień dobry dziewczyny !
Aenu - świetna robota
Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..emi2016 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualnyja w pierwszej w 18tc, a teraz jakoś 16tc (ale nie jestem pewna czy nie jelita).
Z ruchami tez jest tak, że dopóki one są delikatne to aktywny tryb życia nie sprzyja odczuwaniu ruchów. Trzeba się naprawdę wyciszyć, poleżec pół dnia i wtedy mozna poczuć -
nick nieaktualny
-
Melduję się w 19-tym.
18-ty był burzliwy, brzuch bolał, przyplątały się dwie infekcje, na IP postraszyli mnie sączącymi się wodami (jednak się nie sączą) i skracającą się szyjką (gin na IP jakoś krzywo zmierzył). Do tego brzuch się zaczął napinać, więc mam na razie ograniczyć pracę do 4 godzin dziennie i więcej leżeć. Do tego magnez, nospa i luteina. I zmiana ginekologa prowadzącego, bo zaczęło mnie wkurzać, że dosłownie nigdy nie jest dostępny.
Za to od kilku dni już wyraźne pukanie od środka. Takie ciepłe uspakajające uczucie