X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana wszystko boli wokół miednicy - plecy, brzuch - to taki stały ból .. no i nie czuję za bardzo ruchów, a to juz 20 tc.
    Byle do środy, bo mam wizytę u gin.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Mnie od rana wszystko boli wokół miednicy - plecy, brzuch - to taki stały ból .. no i nie czuję za bardzo ruchów, a to juz 20 tc.
    Byle do środy, bo mam wizytę u gin.
    Nie przejmuj się. Ja mam 21 tydzień a przez ostatnie dwa dni bardzo mało się rusza. Najwięcej o 23-24 jak ja próbuje usnąć to wtedy daje o sobie znać. W dzień to naprawdę muszę się prosić :)

kasha86 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spałam jak zabita, tylko z 2 wstawaniami na siku więc sukces:)) Dzis ostatni dzień w pracy:DDDnie umiem sobie wyobrazić, ze można nie chodzić do pracy, pewnie jeszcze zatesknie:DDD

Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Ja dzisiaj nawet się wyspałam :) no i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta! :D trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*

Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie ;)

Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaj :) a zdążysz się jeszcze napracować :P ;)

Didi_85, Marzycielka111192, Szmaragdowa, Polaj, Aenu, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Dzień doberek :)
    Ja dzisiaj nawet się wyspałam :) no i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta! :D trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*

Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie ;)

Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaj :) a zdążysz się jeszcze napracować :P ;)

Kate88 ja tez się wkiurzałam, ze nić nie czuje, a właśnie w połowie 17 tygodnia z dnia na dzien moje dziecię się rozszalało, nagle jakby odkryło do czego służą nogi i że można nimi kopać;)

kate88:), emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    uzupełnione ;)
    I jeszcze ja poproszę termin na 29.01.2018:)

Aenu lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Aenu - świetna robota :)
    Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
    Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:40

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie po badankach w labo, czekam do wieczora na wyniki :D i teraz byleby do poniedziałku <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Aenu kochana, mi zmień termin na 31.12- taki mam oficjalnie podany od drugiego usg :)
    Ale będzie szampańsko:D

Mama-Ali lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Ja codziennie mam pobudkę o 6 rano, mam budowę bloku obok :( cale szczęście ze jutro sobota....
    U mnie w przeciągu 2 tyg od wizyty pojawiła się mała piłeczka i smiejemy się z mężem,bo jak leże na plecach to mam wybrzuszenie czasem z lewej strony czasem z prawej albo centralnie na środku i tak migruje pewnie w ciągu dnia,tez tak macie? ciekawe co będzie dalej,nie mogę się doczekać na ruchy...
    Miłego dnia :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. W.koncu przeprosiłam się po 2 latach z poduszką ciążową ;P. Do tej pory służyła córce między łóżkiem a ścianą żeby nie uderzała głową ale było mi już trochę nie wygodnie bo ja śpię ze zgietą nogą i.lecialam na brzuch. Za to mam patent na obroty w nocy tak żeby tej nieszczęsnej poduszki nie przenosić z prawego boku na lewy i tak w kółko to biorę ją między nogi i tak się obracam :D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, przy okazji to i mi zmień termin na 2.02.2018 :)

Aenu lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Ja czekam na swoją poduszkę! Myślałam, że dzisiaj już będzie!
    Ja sie nie wyspałam również - jakieś horrory mi się śniły, gin i to, że trzym,ałam cały czas siku. sniło mi się, że jestem na wizycie i nie moge isc do kibelka. W końcu jednak zdecydowałam sie pójść i tak sikałam i siklama. Jak sie obudziłam to byłam w szoku że łózka nie zasikałam :-) ale od razu do kibelka bo aż brzuch bolał :-)

jutro jade zrobic wymaz z szyjki i posiew moczu. Tak na wszelki wypadek. MOże jeszcze morfologie sobie zrobię

• Polaj Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny !
    Aenu - świetna robota :)
    Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
    Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..
    Ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 20 tygodniu.

emi2016 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej w 18tc, a teraz jakoś 16tc (ale nie jestem pewna czy nie jelita).

Z ruchami tez jest tak, że dopóki one są delikatne to aktywny tryb życia nie sprzyja odczuwaniu ruchów. Trzeba się naprawdę wyciszyć, poleżec pół dnia i wtedy mozna poczuć

• Aenu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista poprawiona ;P

U mnie różnie z ruchami...czasami czuję często w ciągu dnia, a są dni, że nie czuję wcale.

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie tez różnie aczkoleiwem raczej juz codziennie czuję. Czasami tylko raz a czasami więcej. Ja leżałam pn i wt to czułam dużo. Od środy od kiedy pracuje czuję mniej

• Vilu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w 19-tym.

18-ty był burzliwy, brzuch bolał, przyplątały się dwie infekcje, na IP postraszyli mnie sączącymi się wodami (jednak się nie sączą) i skracającą się szyjką (gin na IP jakoś krzywo zmierzył). Do tego brzuch się zaczął napinać, więc mam na razie ograniczyć pracę do 4 godzin dziennie i więcej leżeć. Do tego magnez, nospa i luteina. I zmiana ginekologa prowadzącego, bo zaczęło mnie wkurzać, że dosłownie nigdy nie jest dostępny.

Za to od kilku dni już wyraźne pukanie od środka. Takie ciepłe uspakajające uczucie :)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu współczuję stresów. Odpoczywaj.

Ja też czuję ruchy kiedy leżę, jak chodzę to nie.
    A jak zjem np. kawałek czekolady to się Łucja zaraz uaktywnia. :)

Vilu lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu no rzeczywiście burzliwy współczuję :/ ważne ze juz ok :) odpoczywaj :*

Vilu lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ