WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana wszystko boli wokół miednicy - plecy, brzuch - to taki stały ból .. no i nie czuję za bardzo ruchów, a to juz 20 tc.
    Byle do środy, bo mam wizytę u gin.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Mnie od rana wszystko boli wokół miednicy - plecy, brzuch - to taki stały ból .. no i nie czuję za bardzo ruchów, a to juz 20 tc.
    Byle do środy, bo mam wizytę u gin.
    Nie przejmuj się. Ja mam 21 tydzień a przez ostatnie dwa dni bardzo mało się rusza. Najwięcej o 23-24 jak ja próbuje usnąć to wtedy daje o sobie znać. W dzień to naprawdę muszę się prosić :)

kasha86 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spałam jak zabita, tylko z 2 wstawaniami na siku więc sukces:)) Dzis ostatni dzień w pracy:DDDnie umiem sobie wyobrazić, ze można nie chodzić do pracy, pewnie jeszcze zatesknie:DDD

Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Ja dzisiaj nawet się wyspałam :) no i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta! :D trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*

Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie ;)

Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaj :) a zdążysz się jeszcze napracować :P ;)

Didi_85, Marzycielka111192, Szmaragdowa, Polaj, Aenu, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Dzień doberek :)
    Ja dzisiaj nawet się wyspałam :) no i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta! :D trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*

Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie ;)

Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaj :) a zdążysz się jeszcze napracować :P ;)

Kate88 ja tez się wkiurzałam, ze nić nie czuje, a właśnie w połowie 17 tygodnia z dnia na dzien moje dziecię się rozszalało, nagle jakby odkryło do czego służą nogi i że można nimi kopać;)

kate88:), emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    uzupełnione ;)
    I jeszcze ja poproszę termin na 29.01.2018:)

Aenu lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Aenu - świetna robota :)
    Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
    Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:40

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie po badankach w labo, czekam do wieczora na wyniki :D i teraz byleby do poniedziałku <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Aenu kochana, mi zmień termin na 31.12- taki mam oficjalnie podany od drugiego usg :)
    Ale będzie szampańsko:D

Mama-Ali lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Ja codziennie mam pobudkę o 6 rano, mam budowę bloku obok :( cale szczęście ze jutro sobota....
    U mnie w przeciągu 2 tyg od wizyty pojawiła się mała piłeczka i smiejemy się z mężem,bo jak leże na plecach to mam wybrzuszenie czasem z lewej strony czasem z prawej albo centralnie na środku i tak migruje pewnie w ciągu dnia,tez tak macie? ciekawe co będzie dalej,nie mogę się doczekać na ruchy...
    Miłego dnia :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. W.koncu przeprosiłam się po 2 latach z poduszką ciążową ;P. Do tej pory służyła córce między łóżkiem a ścianą żeby nie uderzała głową ale było mi już trochę nie wygodnie bo ja śpię ze zgietą nogą i.lecialam na brzuch. Za to mam patent na obroty w nocy tak żeby tej nieszczęsnej poduszki nie przenosić z prawego boku na lewy i tak w kółko to biorę ją między nogi i tak się obracam :D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, przy okazji to i mi zmień termin na 2.02.2018 :)

Aenu lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Ja czekam na swoją poduszkę! Myślałam, że dzisiaj już będzie!
    Ja sie nie wyspałam również - jakieś horrory mi się śniły, gin i to, że trzym,ałam cały czas siku. sniło mi się, że jestem na wizycie i nie moge isc do kibelka. W końcu jednak zdecydowałam sie pójść i tak sikałam i siklama. Jak sie obudziłam to byłam w szoku że łózka nie zasikałam :-) ale od razu do kibelka bo aż brzuch bolał :-)

jutro jade zrobic wymaz z szyjki i posiew moczu. Tak na wszelki wypadek. MOże jeszcze morfologie sobie zrobię

• Polaj Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny !
    Aenu - świetna robota :)
    Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
    Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..
    Ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 20 tygodniu.

emi2016 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej w 18tc, a teraz jakoś 16tc (ale nie jestem pewna czy nie jelita).

Z ruchami tez jest tak, że dopóki one są delikatne to aktywny tryb życia nie sprzyja odczuwaniu ruchów. Trzeba się naprawdę wyciszyć, poleżec pół dnia i wtedy mozna poczuć

• Aenu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista poprawiona ;P

U mnie różnie z ruchami...czasami czuję często w ciągu dnia, a są dni, że nie czuję wcale.

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie tez różnie aczkoleiwem raczej juz codziennie czuję. Czasami tylko raz a czasami więcej. Ja leżałam pn i wt to czułam dużo. Od środy od kiedy pracuje czuję mniej

• Vilu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w 19-tym.

18-ty był burzliwy, brzuch bolał, przyplątały się dwie infekcje, na IP postraszyli mnie sączącymi się wodami (jednak się nie sączą) i skracającą się szyjką (gin na IP jakoś krzywo zmierzył). Do tego brzuch się zaczął napinać, więc mam na razie ograniczyć pracę do 4 godzin dziennie i więcej leżeć. Do tego magnez, nospa i luteina. I zmiana ginekologa prowadzącego, bo zaczęło mnie wkurzać, że dosłownie nigdy nie jest dostępny.

Za to od kilku dni już wyraźne pukanie od środka. Takie ciepłe uspakajające uczucie :)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu współczuję stresów. Odpoczywaj.

Ja też czuję ruchy kiedy leżę, jak chodzę to nie.
    A jak zjem np. kawałek czekolady to się Łucja zaraz uaktywnia. :)

Vilu lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu no rzeczywiście burzliwy współczuję :/ ważne ze juz ok :) odpoczywaj :*

Vilu lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ