Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie przejmuj się. Ja mam 21 tydzień a przez ostatnie dwa dni bardzo mało się rusza. Najwięcej o 23-24 jak ja próbuje usnąć to wtedy daje o sobie znać. W dzień to naprawdę muszę się prosićkasha86 wrote:Mnie od rana wszystko boli wokół miednicy - plecy, brzuch - to taki stały ból .. no i nie czuję za bardzo ruchów, a to juz 20 tc.
Byle do środy, bo mam wizytę u gin.
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek

Ja dzisiaj nawet się wyspałam
no i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta!
trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*
Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie
Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaj
a zdążysz się jeszcze napracować

Didi_85, Marzycielka111192, Szmaragdowa, Polaj, Aenu, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość
-
kate88:) wrote:Dzień doberek

Ja dzisiaj nawet się wyspałam
no i wreszcie po prawie pięciu tygodniach czekania dzisiaj o 14.40 wizyta!
trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :*
Ruchów jeszcze nie czuje (parę razy czułam lekkie bulgotanie, smyranie ale czy to dzidul? ) ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i jeszcze łożysko na przedniej ścianie wiec czekam cierpliwie
Didi ciesz się wolnym, szykuj wyprawkę, odpoczywaj
a zdążysz się jeszcze napracować

Kate88 ja tez się wkiurzałam, ze nić nie czuje, a właśnie w połowie 17 tygodnia z dnia na dzien moje dziecię się rozszalało, nagle jakby odkryło do czego służą nogi i że można nimi kopać
kate88:), emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

-
Dzień dobry dziewczyny !
Aenu - świetna robota
Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:40
-
Cześć dziewczynki

Ja codziennie mam pobudkę o 6 rano, mam budowę bloku obok
cale szczęście ze jutro sobota....
U mnie w przeciągu 2 tyg od wizyty pojawiła się mała piłeczka i smiejemy się z mężem,bo jak leże na plecach to mam wybrzuszenie czasem z lewej strony czasem z prawej albo centralnie na środku i tak migruje pewnie w ciągu dnia,tez tak macie? ciekawe co będzie dalej,nie mogę się doczekać na ruchy...
Miłego dnia

09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Witam się i ja. W.koncu przeprosiłam się po 2 latach z poduszką ciążową ;P. Do tej pory służyła córce między łóżkiem a ścianą żeby nie uderzała głową ale było mi już trochę nie wygodnie bo ja śpię ze zgietą nogą i.lecialam na brzuch. Za to mam patent na obroty w nocy tak żeby tej nieszczęsnej poduszki nie przenosić z prawego boku na lewy i tak w kółko to biorę ją między nogi i tak się obracam
-
nick nieaktualnyczesc!
Ja czekam na swoją poduszkę! Myślałam, że dzisiaj już będzie!
Ja sie nie wyspałam również - jakieś horrory mi się śniły, gin i to, że trzym,ałam cały czas siku. sniło mi się, że jestem na wizycie i nie moge isc do kibelka. W końcu jednak zdecydowałam sie pójść i tak sikałam i siklama. Jak sie obudziłam to byłam w szoku że łózka nie zasikałam
ale od razu do kibelka bo aż brzuch bolał 
jutro jade zrobic wymaz z szyjki i posiew moczu. Tak na wszelki wypadek. MOże jeszcze morfologie sobie zrobię -
Ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 20 tygodniu.emi2016 wrote:Dzień dobry dziewczyny !
Aenu - świetna robota
Ja też nie mogę spać w nocy, zawsze jakieś koszmary, o przerwa na siku i tak w kółko.
Zazdroszczę Wam tych kopniaczków i smyrania - u mnie jak u Kate88 jeszcze nic... No ale pierwsza ciąża więc mam jeszcze czas..
emi2016 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualnyja w pierwszej w 18tc, a teraz jakoś 16tc (ale nie jestem pewna czy nie jelita).
Z ruchami tez jest tak, że dopóki one są delikatne to aktywny tryb życia nie sprzyja odczuwaniu ruchów. Trzeba się naprawdę wyciszyć, poleżec pół dnia i wtedy mozna poczuć -
nick nieaktualny
-
Melduję się w 19-tym.
18-ty był burzliwy, brzuch bolał, przyplątały się dwie infekcje, na IP postraszyli mnie sączącymi się wodami (jednak się nie sączą) i skracającą się szyjką (gin na IP jakoś krzywo zmierzył). Do tego brzuch się zaczął napinać, więc mam na razie ograniczyć pracę do 4 godzin dziennie i więcej leżeć. Do tego magnez, nospa i luteina. I zmiana ginekologa prowadzącego, bo zaczęło mnie wkurzać, że dosłownie nigdy nie jest dostępny.
Za to od kilku dni już wyraźne pukanie od środka. Takie ciepłe uspakajające uczucie

ważne ze juz ok