WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po połówkowych wszystko ok. Mała waży 350 g i nadal pozostaje dziewczynką :)

Angela*, kate88:), Andzia87, Krokodylica, Patrycja27, Nadin, Marzycielka111192, inessa, Szmaragdowa, Myszk@, helagazela, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    U mnie niania zaraz odchodzi.
    Od 1 września córka idzie do przedszkola. :)

Kochana to dopiero bedziesz miala luz ;) córeczka w przedszkolu sie bedzie bawic a mamusia bedzie bawic malutka :)
    Dacie rade ;)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Hej, ja już po połówkowych...
    Uczucia mam mieszane bo nie wszystko jest idealnie :( Dzidziuś wszystkie wymiary/pomiary ma prawidłowe/ w normie ale w główce jakaś mała dziurka :( Lekarz mówił, że to częste i żeby się nie martwić bo do 34 tyg powinna zarosnąć ale i tak jakoś mi niefajnie z tą informacją :(
    Druga sprawa to jakaś torbiel pajęczynówki 49×40mm z tyłu za macicą .... Skąd się tam wzięła tak nagle? Niby nie zagraża dziecku ale obserwować czy nie rośnie, a jak pęknie to będzie źle i takie tam gadanie :/
    Nie jestem zadowolona z tej wizyty bo musiałam ciągnąć doktora za język i jakoś tak słabo odpowiadał na pytania. Mam sie nie martwić bo jest dobrze. Płeć mało mnie już interesowała ale powiedział że dziewczynka ale nie na 100%, bo 100% to przy porodzie, nosz k... mać!
    Łoźysko przesunęło się wyżej więc ok.
    Wieczorem jadę do mojego gina po zwolnienie to może dowiem się czegoś więcej grrr
    W internetach nic o dziurkach w główce nie piszą.
    A z tą torbielą dziwna sprawa, 3 tyg. temu nie było a teraz nagle tadam! No nic. Czekam. Trzymam kciuki za pozostałe połówkowe! Dajcie znać koniecznie po.

Wiesz co, wydaje mi się że jakby coś naprawdę było nie tak, to byłaby dalsza diagnostyka, skierowanie do innego lekarza itd. Może Twój lekarz powie więcej.

BlackCatNorL, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po synek szczesliwy bo widzial dzidziusia.
    Z mala wszystko ok i wazy ok 325g :)

Lovilovi, BlackCatNorL, kate88:), Andzia87, Krokodylica, Maruder, Angela*, Nadin, Patrycja27, natki89, inessa, Szmaragdowa, Myszk@, Mama-Ali, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali też tak myślę.czytałam troszkę i skoro wszystkie parametry mózgowia są super to to chodziło raczej o skórę na główce a nie o dziurkę "na wylot". Oglądałam przykładowr zdjęcia główki u "mamyginekolog" i tamto dziecko ma 3 takie "dziurki". Gdyby to było coś poważnego to by tego tak nie bagatelizował przeca.
    A torbiel, no còż będziemy się jej bacznie przyglądać i reagować w porę. Uspokoiłam się trochę. Zobaczymy co mój ginuś na to powie po 20.00. Mama-Ali i Angela dzięki za wsparcie ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:38

Mama-Ali, Angela*, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja tez juz po synek szczesliwy bo widzial dzidziusia.
    Z mala wszystko ok i wazy ok 325g :)
    Super! Bardzo się cieszę :)

Polaj lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black napewno będzie ok :) tak jak piszą dziewczyny gdyby to było coś poważnego dałby skierowanie na dalszą konsultacje czy coś. A torbiel po prostu będziesz kontrolować i tyle :) ważne ze dzidul zdrowy i wszystkie parametry dobre :) :*

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black to Cię gin nastraszył.
    "Dziurka w głowie" brzmi przerażająco. Ech Ci lekarze.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black może coś źle zrozumiałaś, może chodzi o torbiel splotów naczyniowkowych w głowie dziecka, bo te faktycznie są fizjologia do 26 t.c. U mojego Ludzika też były takie torbiele w 17 tygodniu a w 20 na połówkowych już ich nie było. Same się wchłaniają. Trzymam kciuki żeby się wyjasnilo.
    Krakowianki proponuję spotkanie 6.09. o 11, co Wy na to? Miejsce do ustalenia? Może gdzieś na Kazimierzu, żeby dało się i komunikacja i autem dojechać?

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin nie nie, to nie torbielka. Całe badanie mòzgowia wyszło super, tu chodzo o taką czarną małą plamkę na główce (bardziej z boku), widoczną na zdjęciu USG.
    Pokazał mi to i powiedział, że gdyby mój gin to zauważył i zastanawiał się co to to mam mu powiedzieć, że nic takiego i że zarośnie. Ja oczywiście zaczęłam drążyć "co to i dlaczego" a on nazwał to dziurką i że to częste i że nic poważnego i że zniknie zanim urodzę... W raporcie: komory, sploty naczyniówkowe, tylny dół czaszki, móżdżek i ciało modzelowate - prawidłowy obraz. Nie ma ubytków. Czaszka : ciągłość, kształt i fałd karkowy - wszystko prawidłowe, w normie.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black no to nie wiem co tam gin wynalazł, tak czy inaczej trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po połówkowych :) Dziewczynka pozostała dziewczynką <3 w badaniu USG wszystko w porządku i waży 350g :) A termin porodu przesunął się teoretycznie na 7 stycznia :P

ana167, Szmaragdowa, kate88:), Marzycielka111192, BlackCatNorL, emi2016, Polaj, Myszk@, Nadin, Didi_85, Krokodylica, Mama-Ali, natki89, inessa, ktosiowa, Morwa, helagazela, Patrycja27, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dużo Was na 7 stycznia, ale będzie impreza :D

przed chwilą na fejsie pokazał mi się jakiś zlepek filmików, jak faceci reagowali na wieść o ciąży... i masz ci babo placek, ninja krojący cebule i ja w płacz :D
    przypomniało mi się jak ja mężowi powiedziałam :D

od jakiegoś czasu czułam, że jestem w ciąży, miałam mega śpiączkę, o 16 mogłam iść już spać :D w dniu spodziewanego okrezu zrobiłam test prawie pewna wyniku i się popłakałam. No bo bardzo chciałam ale z drugiej strony to ja pier*ole co teraz haha :D
    Tego dnia byliśmy z mężem w mega rozjazdach, nie było dogodnej chwili żeby mu jakoś godziwie powiedzieć o pierwszym potomku. Wieczorem oglądaliśmy film, ja wybrałam na chybił trafił... akurat film o miłości ojca do córki haha co za los:D film skończył się nieco smutno, oboje tacy troche przybici tym byliśmy bo miał być relaksujący wieczór a tu taki klops :D usiadłam męzowi na kolanach i powiedziałam, żeby się nie smucił bo chce mu coś powiedzieć HEHEHEEHE
    jak mu oznajmiłam zaciążenie to oboje się popłakaliśmy, Bożeeee do dziś jak to wspominam to mam łzy w oczach. Ja nigdy nie widziałam żeby on płakał, nawet jak mu uchochana babcia umarła to ani łzy nie uronił mój twardy motocyklista, a dwie kreski na teście tak go rozwaliły <3
    DAWAJCIE SWOJE HISTORIE :D chętnie poczytam jeśli chcecie się podzielić jak powiedziałyście przyszłym tatusiom :) równie ciekawe jest dla mnie jak to wygląda jak mówi się już o drugiej czy kolejnej ciąży

Krokodylica, ana167, natki89, Polaj, Patrycja27 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja już też po połówkowych :) Dziewczynka pozostała dziewczynką <3 w badaniu USG wszystko w porządku i waży 350g :) A termin porodu przesunął się teoretycznie na 7 stycznia :P

Super Helka! :D Dzisiaj same dieffffcyny się ujawniają/potwierdzają ;)

Helka891 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black wszysto bedzie dobrze zapewne twoj lekarz powie o co chodzi z ta dziura. Trzymaj sie.

Dziewczyny powodzenia na waszych polowkowych.

Ja dzis rozpoczynam L4

BlackCatNorL, Maruder lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Wam udanych wizyt!Black wiem ze latwo mowic ale nie martw sie,bo na pewno bedzie dobrze!

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka gratuluję. :)

Szmaragdowa u mnie przy pierwszym dziecku mąż się bardzo ucieszył że "ktoś tam w brzuchu zamieszkał", posadził mnie na kolanach i pocałował w brzuch. :)
    Przy drugim powiedział że masakra i że przewalone hehehe :P

ana167, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po polowkowych :) też termin na 7.01 ;) wszystko ok,waga ok 330g, płeć nie na 100% ale bardziej dziewczynka,bo nozki scisniete... w piątek mam jescze wizytę u swojej lekarki to moze wtedy potwierdzi

ana167, Nadin, Didi_85, inessa, Polaj, Krokodylica, Andzia87, Szmaragdowa, Patrycja27, Helka891, Paula_29, kate88:), kasha86, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz,mimo ze w sumie sie staralismy zapytal: ale jak to sie stalo? tak jakby nie wiedzial skad sie dzieci biora

Polaj, Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje obie ciąże z zaskoczenia że tak powiem i też przy pierwszej mąż najpierw ale jak to się stało:D a przy drugiej jak @ mi się spóźniła już tydzień to mówi pewnie od tarczycy a po dwóch jak już test nie dawał żadnych watpliwosci mówi o nie biorę drugi etat hahahaha

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ