Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackCatNorL wrote:Hej, ja już po połówkowych...
Uczucia mam mieszane bo nie wszystko jest idealnieDzidziuś wszystkie wymiary/pomiary ma prawidłowe/ w normie ale w główce jakaś mała dziurka
Lekarz mówił, że to częste i żeby się nie martwić bo do 34 tyg powinna zarosnąć ale i tak jakoś mi niefajnie z tą informacją
Druga sprawa to jakaś torbiel pajęczynówki 49×40mm z tyłu za macicą .... Skąd się tam wzięła tak nagle? Niby nie zagraża dziecku ale obserwować czy nie rośnie, a jak pęknie to będzie źle i takie tam gadanie
Nie jestem zadowolona z tej wizyty bo musiałam ciągnąć doktora za język i jakoś tak słabo odpowiadał na pytania. Mam sie nie martwić bo jest dobrze. Płeć mało mnie już interesowała ale powiedział że dziewczynka ale nie na 100%, bo 100% to przy porodzie, nosz k... mać!
Łoźysko przesunęło się wyżej więc ok.
Wieczorem jadę do mojego gina po zwolnienie to może dowiem się czegoś więcej grrr
W internetach nic o dziurkach w główce nie piszą.
A z tą torbielą dziwna sprawa, 3 tyg. temu nie było a teraz nagle tadam! No nic. Czekam. Trzymam kciuki za pozostałe połówkowe! Dajcie znać koniecznie po.
Wiesz co, wydaje mi się że jakby coś naprawdę było nie tak, to byłaby dalsza diagnostyka, skierowanie do innego lekarza itd. Może Twój lekarz powie więcej.BlackCatNorL, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz po synek szczesliwy bo widzial dzidziusia.
Z mala wszystko ok i wazy ok 325gLovilovi, BlackCatNorL, kate88:), Andzia87, Krokodylica, Maruder, Angela*, Nadin, Patrycja27, natki89, inessa, Szmaragdowa, Myszk@, Mama-Ali, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Mama-Ali też tak myślę.czytałam troszkę i skoro wszystkie parametry mózgowia są super to to chodziło raczej o skórę na główce a nie o dziurkę "na wylot". Oglądałam przykładowr zdjęcia główki u "mamyginekolog" i tamto dziecko ma 3 takie "dziurki". Gdyby to było coś poważnego to by tego tak nie bagatelizował przeca.
A torbiel, no còż będziemy się jej bacznie przyglądać i reagować w porę. Uspokoiłam się trochę. Zobaczymy co mój ginuś na to powie po 20.00. Mama-Ali i Angela dzięki za wsparcie ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:38
Mama-Ali, Angela*, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Black napewno będzie ok
tak jak piszą dziewczyny gdyby to było coś poważnego dałby skierowanie na dalszą konsultacje czy coś. A torbiel po prostu będziesz kontrolować i tyle
ważne ze dzidul zdrowy i wszystkie parametry dobre
:*
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Black może coś źle zrozumiałaś, może chodzi o torbiel splotów naczyniowkowych w głowie dziecka, bo te faktycznie są fizjologia do 26 t.c. U mojego Ludzika też były takie torbiele w 17 tygodniu a w 20 na połówkowych już ich nie było. Same się wchłaniają. Trzymam kciuki żeby się wyjasnilo.
Krakowianki proponuję spotkanie 6.09. o 11, co Wy na to? Miejsce do ustalenia? Może gdzieś na Kazimierzu, żeby dało się i komunikacja i autem dojechać? -
Nadin nie nie, to nie torbielka. Całe badanie mòzgowia wyszło super, tu chodzo o taką czarną małą plamkę na główce (bardziej z boku), widoczną na zdjęciu USG.
Pokazał mi to i powiedział, że gdyby mój gin to zauważył i zastanawiał się co to to mam mu powiedzieć, że nic takiego i że zarośnie. Ja oczywiście zaczęłam drążyć "co to i dlaczego" a on nazwał to dziurką i że to częste i że nic poważnego i że zniknie zanim urodzę... W raporcie: komory, sploty naczyniówkowe, tylny dół czaszki, móżdżek i ciało modzelowate - prawidłowy obraz. Nie ma ubytków. Czaszka : ciągłość, kształt i fałd karkowy - wszystko prawidłowe, w normie.
-
Ja już też po połówkowych
Dziewczynka pozostała dziewczynką
w badaniu USG wszystko w porządku i waży 350g
A termin porodu przesunął się teoretycznie na 7 stycznia
ana167, Szmaragdowa, kate88:), Marzycielka111192, BlackCatNorL, emi2016, Polaj, Myszk@, Nadin, Didi_85, Krokodylica, Mama-Ali, natki89, inessa, ktosiowa, Morwa, helagazela, Patrycja27, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
kurde dużo Was na 7 stycznia, ale będzie impreza
przed chwilą na fejsie pokazał mi się jakiś zlepek filmików, jak faceci reagowali na wieść o ciąży... i masz ci babo placek, ninja krojący cebule i ja w płacz
przypomniało mi się jak ja mężowi powiedziałam
od jakiegoś czasu czułam, że jestem w ciąży, miałam mega śpiączkę, o 16 mogłam iść już spaćw dniu spodziewanego okrezu zrobiłam test prawie pewna wyniku i się popłakałam. No bo bardzo chciałam ale z drugiej strony to ja pier*ole co teraz haha
Tego dnia byliśmy z mężem w mega rozjazdach, nie było dogodnej chwili żeby mu jakoś godziwie powiedzieć o pierwszym potomku. Wieczorem oglądaliśmy film, ja wybrałam na chybił trafił... akurat film o miłości ojca do córki haha co za los:D film skończył się nieco smutno, oboje tacy troche przybici tym byliśmy bo miał być relaksujący wieczór a tu taki klopsusiadłam męzowi na kolanach i powiedziałam, żeby się nie smucił bo chce mu coś powiedzieć HEHEHEEHE
jak mu oznajmiłam zaciążenie to oboje się popłakaliśmy, Bożeeee do dziś jak to wspominam to mam łzy w oczach. Ja nigdy nie widziałam żeby on płakał, nawet jak mu uchochana babcia umarła to ani łzy nie uronił mój twardy motocyklista, a dwie kreski na teście tak go rozwaliły
DAWAJCIE SWOJE HISTORIEchętnie poczytam jeśli chcecie się podzielić jak powiedziałyście przyszłym tatusiom
równie ciekawe jest dla mnie jak to wygląda jak mówi się już o drugiej czy kolejnej ciąży
Krokodylica, ana167, natki89, Polaj, Patrycja27 lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Helka891 wrote:Ja już też po połówkowych
Dziewczynka pozostała dziewczynką
w badaniu USG wszystko w porządku i waży 350g
A termin porodu przesunął się teoretycznie na 7 stycznia
Super Helka!Dzisiaj same dieffffcyny się ujawniają/potwierdzają
Helka891 lubi tę wiadomość
-
Black wszysto bedzie dobrze zapewne twoj lekarz powie o co chodzi z ta dziura. Trzymaj sie.
Dziewczyny powodzenia na waszych polowkowych.
Ja dzis rozpoczynam L4BlackCatNorL, Maruder lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Helka gratuluję.
Szmaragdowa u mnie przy pierwszym dziecku mąż się bardzo ucieszył że "ktoś tam w brzuchu zamieszkał", posadził mnie na kolanach i pocałował w brzuch.
Przy drugim powiedział że masakra i że przewalone heheheana167, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Ja tez po polowkowych
też termin na 7.01
wszystko ok,waga ok 330g, płeć nie na 100% ale bardziej dziewczynka,bo nozki scisniete... w piątek mam jescze wizytę u swojej lekarki to moze wtedy potwierdzi
ana167, Nadin, Didi_85, inessa, Polaj, Krokodylica, Andzia87, Szmaragdowa, Patrycja27, Helka891, Paula_29, kate88:), kasha86, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Moje obie ciąże z zaskoczenia że tak powiem i też przy pierwszej mąż najpierw ale jak to się stało:D a przy drugiej jak @ mi się spóźniła już tydzień to mówi pewnie od tarczycy a po dwóch jak już test nie dawał żadnych watpliwosci mówi o nie biorę drugi etat hahahaha
Krokodylica lubi tę wiadomość