X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, chętnie Cię pocieszę Cię :) Będąc na przełomie 5/6 m-ca pierwszej ciąży potknęłam się o kołdrę wstając z łóżka i upadłam na brzuch. Dzidziuś jest na tym etapie dobrze zabezpieczony wodami, tak przynajmniej tłumaczył mi lekarz, dodając, że konsekwencje mogłyby być gorsze w bardziej zaawansowanej ciąży. Oczywiście obserwuj się i jeśli coś Ciebie zaniepokoi to leć do lekarza. Trzymaj się ciepło :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Helka my znamy płeć bo robiliśmy nifty. Byle do 14:00 :)
    Ja na 15:20 :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Witam, witam i o kciuki zaciśnięte proszę! Dzisiaj połówkowe...
    Może wreszcie się dowiem kto tam we mnie mieszka :)
    S1985 - cudownie!

Trzymam kciuki za siebie i za Was :D bo też wreszcie dziś moje wyczekane połówkowe :D chyba ten remont pozwolił mi jakoś wytrwać te 8 tygodni i dość wczesne czucie ruchów dzieciątka, bo inaczej, to bym pewnie zwariowała :)

Krokodylica, Szmaragdowa, helagazela lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Tylko u mnie w przychodni tylko kobiety na glukoze maja pierwszeństwo.. Eh.

Ana - w każdej przychodni, w każdej aptece i generalnie wszędzie. Twoja przychodnia nie może ustalać sobie swoich praw. Glukoza tak bo troche to trwa ale kobiety w ciązy też. Tylko nie wiem czy masz pierwszeństwo przez tymi co na glukoze ida :-D

http://www.echodnia.eu/radomskie/wiadomosci/radom/a/kobiety-w-ciazy-bez-kolejki-do-specjalisty-sprawdzamy-jak-to-dziala-w-radomiu,11719083/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ranyyy wy juz połówkowe - ja pewnie dopioero za 3 tygodnie

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja nieodpowiedzialna matka ;) bo jak córka miała jakos 4 mies to rano jak mąż wstawal to brałam ją do siebie do łóżka oczywiście byłam niby na czuwaniu ale raz zasnęłam a ona leżała na brzuchu i bach poleciała na podłogę. Na szczęście nic się nie stało ale powiem Wam że im starsza tym więcej jakiś takich różnych wypadków przez moją nieuwagę...no różnie w życiu bywa dlatego ja akurat nie oceniam że ktoś zróbił tak a nie inaczej bo sama czasem przez głupotę jej nie upilnuję np przy plycie kuchenki dotknęła ręką goracego palnika mimo że zawsze mówiłam mężowi zeby gotowal na tylnich a sama gotowałam z przodu albo zostawiłam gorącą prostownice...no można by wyliczać

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu :)
    50% za mną

Niestety mdłości są nadal i wczoraj wieczorem silny ból brzucha. Ech

Miłego dnia.

kasha86, Nadin, emi2016, Didi_85, Aenu, Eklerka13579, kate88:), helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ja też miała kilka wpadek - ostatnio przycięłam małemu palce drzwiami :-/ oj jak płakał....

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    kasha, zasłabniecia, albo uczucie jakby miało sie zemdlec są podobno dość powszechne w ciąży. Chodzi o ucisk narządów, słabszy przepływ krwi i co a tym idzie uczucie osłabienia. Ja miałam tak przez ostatnie dni. Nie aż tak zebym nie dała rady wstać, ale ewidentne zawroty głowy itp.
    Może zadzwoń do swojego lekarza? spróbuj się przespać, to czasem pomaga. No i stres poteguje wszelkie dolegliwości, więc weź to też pod uwagę.

Wiem, że się zdarza, ale żeby po nocy takie omdlenia, kiedy organizm jest wypoczęty ..

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Może zbyt szybko wstałaś z łóżka, podobno od tego można zemdleć, a mi czasami zakręciło się w glowie. Następnym razem wstając na siusiu, najpierw posiedź chwilę, a potem wstań. Jak się czujesz teraz?

Jestem osłabiona. Leżę.
    Przyjechała moja mama, zrobiłam sobie śniadanie i czekam, czy nabiorę sił. Ale dziwnie sie czuje ..:(

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamawiaj cisnieniomierz - moze masz niskie cisnienie po prostu albo za mało wody pijesz

kasha86 lubi tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    zamawiaj cisnieniomierz - moze masz niskie cisnienie po prostu albo za mało wody pijesz

No wody to nie pije za duzo niestety. Dziś wymusiłam w siebie dopiero szklankę.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99bd1b00c7.jpg
    Dziewczyny przyszłam się pochwalić:-D

Bardzo się cieszę :-) gratulacje!

s1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    No wody to nie pije za duzo niestety. Dziś wymusiłam w siebie dopiero szklankę.

no ja też mam z tym poblem. A moze woda z cytryną?
    najlepiej stawiaj koło siebie butelkie 1,5l i nakaz sobie wypić do końca dnia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie ...
    ok 7:20 byłam w toalecie i nagle zrobiło mi się słabo , oblał mnie zimny pot, poleciałam do łóżka i miałam nadzieje, ze przejdzie
    Po godzinie pot minął ale uczucie, ze zaraz zemdleje juz nie :( zjadłam banana, bo myślałam , ze z głodu, skorzystałam z toalety, wiec myśle, ze to nie jelita
    Brzuch mnie bolał wczoraj i dzis, ale postarałam sie z tym wyluzować wiec wczoraj wzięłam Nospe i jakos przetrwałam
    Mój facet dzis jest na wyjeździe służbowym, wiec jestem sama. Zadzwoniłam rano w panice do mamy i ona do mnie teraz jedzie z innego miasta, bo boje sie byc sama. Czuje, ze nie dam rady wstać, zeby np pojechać na IP ... co robic ? Miała z Was tak kiedyś / w poprzednich ciążach ?

Nigdy nie miałam takiej sytuacji.
    Zawsze możesz zadzwonić po karetkę.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Melduję się po 2tygodniowym urlopie :)

Po powrocie weszłam na wagę i zaliczyłam zonka, skok wagi :( Masakra. Wróciłam ze sporym brzuszkiem. Ech.
    Dzisiaj też oddałam siku do badania i było stosunkowo ciemne, tzn. że za mało piję ostatnio. Ech.
    Pod przychodnią spotkałam dziewczynę, która urodziła 5 dni temu. Wymieniłyśmy może 5 zdań, ale zdążyłam usłyszeć o pęknięciu krocza i nacinaniu i muszę Wam powiedzieć, że ciarki mnie przeszły. Zdecydowanie nie jestem gotowa na te tematy...

Nigdy nie chciałam słuchać o czyichś porodach.
    A najbardziej mnie wkurzało jak ja mówiłam że nie chcę słuchać a laska do mnie mówi słuchaj słuchaj, musisz wiedzieć co Cię czeka. Miałam ochotę walnąć łopatą w łeb!

I co? Poród nie był taki tragiczny jak mi wszystkie opisywały.

Teraz też nie chcę słuchać ani czytać o porodach bo że ktoś tak miał nie znaczy że u mnie będzie tak samo.

Te wszystkie Wasze opisy porodów moim zdaniem tylko straszą pierworódki. ;)

Lovilovi, Maruder, Szmaragdowa, Agness12 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Zaglądam rzadko bo córeczka znowu chora:( oby synek się też nie zaraził bo to aangina ropna mąż ręka w gipsie więc padam na twarz... do tego nici z upragnionych wczasów :(

O losie! Współczuję! Niestety angina zaraźliwa przynajmniej my z córką zawsze przechodzimy razem mimo że staram się uważać.

MamaAli współczuję stresu, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

• Aenu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Jestem osłabiona. Leżę.
    Przyjechała moja mama, zrobiłam sobie śniadanie i czekam, czy nabiorę sił. Ale dziwnie sie czuje ..:(
    współczuję, ale mam nadzieję, że szybko ci przejdzie.

• Aenu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witam się w 21 tygodniu :)
    50% za mną

Niestety mdłości są nadal i wczoraj wieczorem silny ból brzucha. Ech

Miłego dnia.
    współczuję Ci tych mdłości.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    współczuję Ci tych mdłości.

Dzięki.

Kasha dobrze że mama jest.

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ