Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, to nieprawda. Większość laboratoriów nie prowadzi zapisów na pobranie krwi tym jest kolejka "na gębę". Wtedy ten przepis nie funkcjonuje i wszystko zależy od polityki laboratorium. Na fb jest stron "matka prawnik" i dużo informacji można tam znaleźć.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
Krokodylica wrote:Nigdy nie chciałam słuchać o czyichś porodach.
A najbardziej mnie wkurzało jak ja mówiłam że nie chcę słuchać a laska do mnie mówi słuchaj słuchaj, musisz wiedzieć co Cię czeka. Miałam ochotę walnąć łopatą w łeb!
I co? Poród nie był taki tragiczny jak mi wszystkie opisywały.
Teraz też nie chcę słuchać ani czytać o porodach bo że ktoś tak miał nie znaczy że u mnie będzie tak samo.
Te wszystkie Wasze opisy porodów moim zdaniem tylko straszą pierworódki.
Też staram się tego nie czytaćalbo inaczej... nie brać tego do siebie.. będzie co ma być , każdy organizm inaczej reaguje
Krokodylica, Maruder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Angela oby.
Dlatego tak odliczam te tygodnie bo ciąża to dla mnie ciężki czas i chcę by minął jak najprędzej.
Z drugiej strony jak sobie pomyślę jak poradzę sobie z dwójką ogarnia mnie lekka panika.
ja lubie stan ciązy pod warunkiem, że nic złego mi się nie dzieje.... no mam nadzieję że kolejne 20 tygodni bez wiekszych problemów.
Ale tez się zastanawiam jak ogarnę dwójkę.
Synek teraz zrobił się strasznie mamowy. Chyba czuje zagrożenie -
mojemu mezowi wczoraj pierwszy raz udalo sie dodtac kopa od mlodego i byl taki szczesliwy ze masakra ;p. Mialam ochote na tosty z patelni i takie tez zrobilam ale dwie ostatnie kromki mi sie troche spalily aczkolwiek zjadlam , mam nadzieje ze to nie moze zaszkodzic dziecku...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Hej, ja już po połówkowych...
Uczucia mam mieszane bo nie wszystko jest idealnieDzidziuś wszystkie wymiary/pomiary ma prawidłowe/ w normie ale w główce jakaś mała dziurka
Lekarz mówił, że to częste i żeby się nie martwić bo do 34 tyg powinna zarosnąć ale i tak jakoś mi niefajnie z tą informacją
Druga sprawa to jakaś torbiel pajęczynówki 49×40mm z tyłu za macicą .... Skąd się tam wzięła tak nagle? Niby nie zagraża dziecku ale obserwować czy nie rośnie, a jak pęknie to będzie źle i takie tam gadanie
Nie jestem zadowolona z tej wizyty bo musiałam ciągnąć doktora za język i jakoś tak słabo odpowiadał na pytania. Mam sie nie martwić bo jest dobrze. Płeć mało mnie już interesowała ale powiedział że dziewczynka ale nie na 100%, bo 100% to przy porodzie, nosz k... mać!
Łoźysko przesunęło się wyżej więc ok.
Wieczorem jadę do mojego gina po zwolnienie to może dowiem się czegoś więcej grrr
W internetach nic o dziurkach w główce nie piszą.
A z tą torbielą dziwna sprawa, 3 tyg. temu nie było a teraz nagle tadam! No nic. Czekam. Trzymam kciuki za pozostałe połówkowe! Dajcie znać koniecznie po.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:58
-
Krokodylica wrote:Angela oby.
Dlatego tak odliczam te tygodnie bo ciąża to dla mnie ciężki czas i chcę by minął jak najprędzej.
Z drugiej strony jak sobie pomyślę jak poradzę sobie z dwójką ogarnia mnie lekka panika.
Kochana , ja mam zbunotowana , zazdrosna 8 latke w domu i czekam na 2 maluszki
Ja dam rade , to Ty tym bardZiej: ) -
*Sylwia wrote:w kolejce na gebe tez to obowiązuje. Ciężarna ma pierwszeństwo i wchodzi poza kolejką. To tak jak w kolejce do apteki tez nikt zapisów nie robi
Proponuję zagłębić się w tematja się kłócić nie chce, a bardziej wierzę wypowiedzi prawnika.
A to co piszesz podchodzi pod "usługi farmaceutyczne" i jest w dalszej części ustawyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 15:17
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
BlackCatNorL wrote:Hej, ja już po połówkowych...
Uczucia mam mieszane bo nie wszystko jest idealnieDzidziuś wszystkue wymiary/pomiary ma prawidłowe/ w normie ale w główce jakaś mała dziurka
Lekarz mówił, że to częste i żeby się nie martwić bo do 34 tyg powinna zarosnąć ale i tak jakoś mi niefajnie z tą informacją
Druga sprawa to jakaś torbiel pajęczynówku 49×40mm z tyłu za macicą .... Skąd się tam wzięła tak nagle? Niby nie zagraża dziecku ale obserwować czy nie rośnie, a jak pęknie to będzie źle i takie tam gadanie
Nie jestem zadowolona z tej wizyty bo musiałam ciągnąć doktora za język i jakoś tak słabo odpowiadał na pytania. Mam sie nie martwić bo jest dobrze. Płeć mało mnie już interesowała ale powiedział że dziewczynka ale nie na 100%, bo 100% to przy potodzie, nosz k... mać!
Łoźysko przesunęło się wyżej więc ok.
Wieczorem jadę do mojego gina po zwolnienie to może dowiem się czegoś więcej grrr
W internetach nic o dziurkach w główce nie piszą.
A z tą torbielą dziwna sprawa, 3 tyg. temu nie było a tetaz nagle tadam! No nic. Czekam. Trzymam kciuki za pozostałe połówkowe! Dajcie znać koniecznie po.
Kochana jaka dziurka ? Co ten lekarz jakis gbur ... A torbiel tez mi sie nie wydaje , żeby w ciagu 3 tyg urosła taka duza , chyba że lekarz ja wcześniej przeoczyl ...
Kochana dopytaj swojego gina konkretnie co i jak , trzymam kciuki i czekam na dobre wieściBlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Kochana , ja mam zbunotowana , zazdrosna 8 latke w domu i czekam na 2 maluszki
Ja dam rade , to Ty tym bardZiej: )
Angela Ty jedziesz na hardkorze, jesteś poza konkurencją.
Tyle że Twoja 8-latka już samodzielna a moją jeszcze trzeba "obsłużyć".
No wiadomo że damy radę, ale jednak lekkie przerażenie jest. -
Krokodylica wrote:Angela Ty jedziesz na hardkorze, jesteś poza konkurencją.
Tyle że Twoja 8-latka już samodzielna a moją jeszcze trzeba "obsłużyć".
No wiadomo że damy radę, ale jednak lekkie przerażenie jest.
O tak , hardkor mnie czeka , ale dam radejestem nastawiona na to i naszykowana
aaa tak racja , cora juz sama wszystko zrobi
ale ile niekiedy nerwow spsuje to szok ... Ale dzieki Bogu juz najgorszy etap " zazdrości " za nią
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Nadin wrote:Kasiarzyna ja już pisałam, że będę rodzic na Ujastku, tak jak pierwsza corke, druga rodziłam w Rydygierze i sam poród ok, ale opieka neonatologiczna słaba w moim odczuciu. Jeśli miałabym rodzic naturalnie wzięłabym polozna jak przy pierwszym porodzie, teraz będę mieć cc więc mam lekarza że szpitala, który zrobi operacje.
Jeśli chodzi o spotkanie to też wolę we wrześniu jak dzieciaki na w placówkach, a czy Maruder i Kasiarzyna jesteście chętne na spotkanko?
PewnieNadin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.aś. wrote:Proponuję zagłębić się w temat
ja się kłócić nie chce, a bardziej wierzę wypowiedzi prawnika.
A to co piszesz podchodzi pod "usługi farmaceutyczne" i jest w dalszej części ustawy
geriatria z przychodni nie czyta opinii prawnikaKrokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość