Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikuśka bardzo mi przykro
Marzycielka, gratuluję dużego synusia, będzie dobrze
Dziewczyny chodzące do luxmedu, a nie dostałyście rozpiski od lekarza co w jakich tygodniach robić? Ja już 2 razy miałam robioną czystość pochwy, bo tak jest w rozpisce od lekarza i kolejna mnie czeka do 37 tc. Właśnie wczoraj byłam zrobić drugi wymaz z pochwy u położnej, bo lekarz tego nie robi, tylko położna i dostałam od niej reklamówkę z ulotkami o ciąży i kilka próbek.
Jestem chętna na wrocławskie spotkanie ale we wrześniuSzmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Zadzwoń na infolinię albo umów się w rejestracji, na wynik czeka się 3 dni.
Za pierwszym razem poszłam później niż wskazywała rozpiska, bo pierwsza czystość powinna niby być wykonana do 10 tc i mnie położna zbeształa że nie dopilnowałam, bo lekarz daje rozpiskę i może nic więcej nie mówić, trzeba samemu pilnować terminów -
Zależy na jaką trafisz
za pierwszym razem trafiłam na niezbyt miłą, nawet mnie zbeształa że za wcześnie przyszłam O_o a ja grzecznie siedziałam pod gabinetem i czekałam na swoją kolej, a byłam wcześniej bo akurat wyszłam z pracy, komunikacja miejska mi sprzyjała, to co się miałam w upale włóczyć po rynku, wolałam usiąść u nich.
Wczoraj była inna babeczka, bardzo miła, pogadała, pobrała co miała pobrać, dała ulotki i tylezapamiętałam sobie jej nazwisko, żeby w razie czego następnym razem znów do niej trafić - Kalita
-
Dziewczyny, a przypomnijcie prosze, bo juz nie pamietam, ile par czego dla noworodka.
Za tydzien bede w Londynie i myslalam tam troche poszalec zakupowo. Sprawdze w domu co mi zostalo po starszakach, ale ogolnie to wydalam wszystkie ubranka miedzy 0 a 9 m-cy. Takze na start musze dokupic calkiem sporo.
Przy moich chlopcach nie uzywalam polspioszkow ani kaftanikow, tylko bodziaki + pizamki (lub jak to sie czesto nazywa pajace - pelny stroj z nozkami i dlugimi rekawkami).
Czy jesli bede miec 5 bodziakow i 5 pajacow w kazdym rozmiarze (56-62-68) to mi wystarczy?
Oczywiscie jakies spiworki, kurteczki, czapeczki, niedrapki, spodnie i sweterki tez przyjda, ale teraz skupiam sie tylko na tych podstawowych zakupach. -
Marzycielka, mojej córce na polowkowych wyszła jedna jasna plamka na serduszku. Tzw. zwapnienie. Na kolejnym usg nie było już po niej śladu. Córka zdrowa, serduszko ok. Gin który robił usg mówił że jest to.nieprawidlowosca, Ale że po prostu musiał p tym poinformować. Kazał się nie martwic i tak też zrobiłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:01
kasha86 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Dziewczyny mam pytanie do tych, które czują już wyraźnie ruchy. Macie tak, że jak dziecko kopie (kilka razy w tym samym miejscu) i przyłożycie rękę do tego miejsca to kopie znowu czy wtedy właśnie przestaje? Bo mnie śmiać się chce, że to moje dziecię to robi specjalnie. Jak chcę poczuć kopniaka to przestaje, a jak nie dotykam brzucha to boksuje uparcie dokładnie w tym samym miejscu
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
A ja tak z innej beczki mojemu synkowi wypadł dziś pierwszy ząbek. I jak nigdy chciał się kąpać już po 18 jak tylko mąż wrócił z pracy - zazwyczaj kąpie się po 20.
Teraz śpi a ząbek czeka na wróżkę zębuszkęinessa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Myszka a mogłabyś zrobić zdjęcie lub skan tej rozpiski i pokazać jak to wygląda, to się upomnę u swojego lekarza w enel medzie:)
Zapachmalin to bardzo częste zachowanie. Dziecko podobno wyczuwa inną temperaturę ciała i może się bać, dlatego w tym czasie nie kopie, ale to na początku. Inaczej z mężem, bo też podobno potrafi właśnie po temperaturze dłoni poznać (trochę później) czy to ręka mamy czy nie. U mnie Zuzia bardzo często chowała się przed ręką mojego męża. Potem jak już się przyzwyczaiła to nawet się bawiłyśmy, ja pukałam delikatnie w brzuch a ona w tym samym miejscu wystawiała rączkę bądź nóżkę
-
Paula_29 wrote:Myszka a mogłabyś zrobić zdjęcie lub skan tej rozpiski i pokazać jak to wygląda, to się upomnę u swojego lekarza w enel medzie:)
Zapachmalin to bardzo częste zachowanie. Dziecko podobno wyczuwa inną temperaturę ciała i może się bać, dlatego w tym czasie nie kopie, ale to na początku. Inaczej z mężem, bo też podobno potrafi właśnie po temperaturze dłoni poznać (trochę później) czy to ręka mamy czy nie. U mnie Zuzia bardzo często chowała się przed ręką mojego męża. Potem jak już się przyzwyczaiła to nawet się bawiłyśmy, ja pukałam delikatnie w brzuch a ona w tym samym miejscu wystawiała rączkę bądź nóżkę
No właśnie z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to synek raczej też ciągnął do dotyku i zwykle odpowiadał na "zaczepki" a tym razem mam wrażenie, że specjalnie Misiu ucieka hihi. Ale zobaczymy jak będzie dalej, póki co to mega słodkie
A tak z innej beczki, widziałam dziewczyny, że teraz kto inny aktualizuje listę, Aenu jak będziesz mogła w wolnej chwili dopisz mi proszę chłopca, bo będzie drugi synek. DziękujęAenu lubi tę wiadomość