X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin Ty to masz wyczucie chwili. 15 przyjeżdża do nas rodzinka, która nie mogła być na urodzinach Zuzi, ale np 14 jestem chętna( lub wcześniej)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka trzymam kciuki aby synek był zdrowy.
    To zrozumiałe że się martwisz.

Ja już wypiłam meliskę bo jakoś mnie nerwy złapały, zaczęłam się obawiać o swoją drugą córcię.

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, ale już masz kawał chłopa w brzuszku :) Przykro mi, że się martwisz, ale wierzę, że wszystko z Twoim synkiem będzie dobrze.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska tak strasznie mi przykro..:( :(

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka bardzo mi przykro :(

Marzycielka, gratuluję dużego synusia, będzie dobrze :)

Dziewczyny chodzące do luxmedu, a nie dostałyście rozpiski od lekarza co w jakich tygodniach robić? Ja już 2 razy miałam robioną czystość pochwy, bo tak jest w rozpisce od lekarza i kolejna mnie czeka do 37 tc. Właśnie wczoraj byłam zrobić drugi wymaz z pochwy u położnej, bo lekarz tego nie robi, tylko położna i dostałam od niej reklamówkę z ulotkami o ciąży i kilka próbek.

Jestem chętna na wrocławskie spotkanie ale we wrześniu :)

Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@, a jak zapisać się do położnej? I ile czeka się na wynik?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń na infolinię albo umów się w rejestracji, na wynik czeka się 3 dni.

Za pierwszym razem poszłam później niż wskazywała rozpiska, bo pierwsza czystość powinna niby być wykonana do 10 tc i mnie położna zbeształa że nie dopilnowałam, bo lekarz daje rozpiskę i może nic więcej nie mówić, trzeba samemu pilnować terminów

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja pierwszej nie miałam, a teraz teraz zaraz bedę miała 21 tydzień, a do 20 się powinno. Długo się czeka na wizytę u położnej?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tego Ci nie powiem, bo nie pamiętam ile czekałam za pierwszym razem a za drugim dużo wcześniej się umówiłam i podałam datę że chcę między tym dniem a tym. Tłumów pod drzwiami nie ma, więc próbuj

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się zapisać na jutro :) będzie 20t6d więc nie powinna krzyczeć :D

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy na jaką trafisz :D za pierwszym razem trafiłam na niezbyt miłą, nawet mnie zbeształa że za wcześnie przyszłam O_o a ja grzecznie siedziałam pod gabinetem i czekałam na swoją kolej, a byłam wcześniej bo akurat wyszłam z pracy, komunikacja miejska mi sprzyjała, to co się miałam w upale włóczyć po rynku, wolałam usiąść u nich.
    Wczoraj była inna babeczka, bardzo miła, pogadała, pobrała co miała pobrać, dała ulotki i tyle :) zapamiętałam sobie jej nazwisko, żeby w razie czego następnym razem znów do niej trafić - Kalita

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a przypomnijcie prosze, bo juz nie pamietam, ile par czego dla noworodka.
    Za tydzien bede w Londynie i myslalam tam troche poszalec zakupowo. Sprawdze w domu co mi zostalo po starszakach, ale ogolnie to wydalam wszystkie ubranka miedzy 0 a 9 m-cy. Takze na start musze dokupic calkiem sporo.
    Przy moich chlopcach nie uzywalam polspioszkow ani kaftanikow, tylko bodziaki + pizamki (lub jak to sie czesto nazywa pajace - pelny stroj z nozkami i dlugimi rekawkami).
    Czy jesli bede miec 5 bodziakow i 5 pajacow w kazdym rozmiarze (56-62-68) to mi wystarczy?
    Oczywiscie jakies spiworki, kurteczki, czapeczki, niedrapki, spodnie i sweterki tez przyjda, ale teraz skupiam sie tylko na tych podstawowych zakupach.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, mojej córce na polowkowych wyszła jedna jasna plamka na serduszku. Tzw. zwapnienie. Na kolejnym usg nie było już po niej śladu. Córka zdrowa, serduszko ok. Gin który robił usg mówił że jest to.nieprawidlowosca, Ale że po prostu musiał p tym poinformować. Kazał się nie martwic i tak też zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:01

kasha86 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jest utworzon6 tematu tutaj na bella 8 to nawet przeze mnie.

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/jasna-plamka-czyli-ognisko-hiperechogeniczne-serca-plodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:01

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka strasznie mi przykro. Bardzo Ci współczuję i życzę dużo siły. :(

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które czują już wyraźnie ruchy. Macie tak, że jak dziecko kopie (kilka razy w tym samym miejscu) i przyłożycie rękę do tego miejsca to kopie znowu czy wtedy właśnie przestaje? Bo mnie śmiać się chce, że to moje dziecię to robi specjalnie. Jak chcę poczuć kopniaka to przestaje, a jak nie dotykam brzucha to boksuje uparcie dokładnie w tym samym miejscu :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki mojemu synkowi wypadł dziś pierwszy ząbek. I jak nigdy chciał się kąpać już po 18 jak tylko mąż wrócił z pracy - zazwyczaj kąpie się po 20.
    Teraz śpi a ząbek czeka na wróżkę zębuszkę :)

inessa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, dziękuję Katiś. Już trochę o tym czytałam i wiem że dzieciom się to wchłania ale lepiej jakby tego w ogóle nie było. Musimy wytrzymać te ponad dwa tygodnie...

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a mogłabyś zrobić zdjęcie lub skan tej rozpiski i pokazać jak to wygląda, to się upomnę u swojego lekarza w enel medzie:)

Zapachmalin to bardzo częste zachowanie. Dziecko podobno wyczuwa inną temperaturę ciała i może się bać, dlatego w tym czasie nie kopie, ale to na początku. Inaczej z mężem, bo też podobno potrafi właśnie po temperaturze dłoni poznać (trochę później) czy to ręka mamy czy nie. U mnie Zuzia bardzo często chowała się przed ręką mojego męża. Potem jak już się przyzwyczaiła to nawet się bawiłyśmy, ja pukałam delikatnie w brzuch a ona w tym samym miejscu wystawiała rączkę bądź nóżkę:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Myszka a mogłabyś zrobić zdjęcie lub skan tej rozpiski i pokazać jak to wygląda, to się upomnę u swojego lekarza w enel medzie:)

Zapachmalin to bardzo częste zachowanie. Dziecko podobno wyczuwa inną temperaturę ciała i może się bać, dlatego w tym czasie nie kopie, ale to na początku. Inaczej z mężem, bo też podobno potrafi właśnie po temperaturze dłoni poznać (trochę później) czy to ręka mamy czy nie. U mnie Zuzia bardzo często chowała się przed ręką mojego męża. Potem jak już się przyzwyczaiła to nawet się bawiłyśmy, ja pukałam delikatnie w brzuch a ona w tym samym miejscu wystawiała rączkę bądź nóżkę:)

No właśnie z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to synek raczej też ciągnął do dotyku i zwykle odpowiadał na "zaczepki" a tym razem mam wrażenie, że specjalnie Misiu ucieka hihi. Ale zobaczymy jak będzie dalej, póki co to mega słodkie :) <3

A tak z innej beczki, widziałam dziewczyny, że teraz kto inny aktualizuje listę, Aenu jak będziesz mogła w wolnej chwili dopisz mi proszę chłopca, bo będzie drugi synek. Dziękuję <3 ;)

Aenu lubi tę wiadomość

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ