X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie dzidzia 280g wxystkie wymiary ok. Infekcji juz nie ma także dobre wieści

FreshMm, helagazela, Szmaragdowa, Paula_29, Morwa, emerald_m, kasha86, BlackCatNorL, Aenu, kate88:), kasiarzyna, Nadin, emi2016, inessa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie dot parmezanu. Można czy nie można? Zjadlam dzisiaj pyszne świeże pesto (z biedronki) i doczytalam dodany ser to parmezan. Do tej pory wydaalo mi sie że te tarde są ok ale parmezan jest z niepasteryzowanego mleka.... i cała radość z wizyty poszla w pizdu...

emerald_m lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, pół kilo Bobaska, ale super :D 2 małe plamki to napewno nic groźnego, różne rzeczy mają płody, które po prostu znikają - ale wiadomo, każdy by się martwił, bo my mamusie się martwimy. Trzymam kciuki :*

*Sylwia, to tylko 1 raz... no co Ty, nic się nie stanie od takiego czegoś :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam łożysko 2 gr dojrzałości wg grannuma. Nie za wcześnie na 2 gr?

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj spokój, tego parmezanu tam jak kot napłakał :D nic Ci nie będzie. Ja będąc w górach jakos wcześnie w ciąży nie wiedziałam, ze nie wolno niepasteryzowanego mleka i piłam świeże mleko od krowy i zezarlam chyba z pół kilo oscypka. Prawie się w nocy porzygalam i wtedy doczytałam, ze nie wolno :D

kasha86 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no może....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe 8%

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka tak strasznie mi przykro...Pomodlę się dzisiaj za Twojego Aniołka.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia, sorki, polubiłam post o parmezanie, a miał być o wizycie ;)

Wróciliśmy znad morza. 6 godzin jazdy, ale leżę już w swoim łóżku i jest bosko :D
    Home sweet home <3

kasha86, kate88:), emi2016, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Lux Medu to ja też do położnej z dnia na dzień się umówiłam na ten posiew.
    Nie byłam na nim w pierwszym trym., bo mój ginekolog nie zlecił. Teraz się go podpytałam, czy iść, bo mam w pakiecie to powiedział, że można i nie zaszkodzi. Położna nie wspomniała słowem, że powinnam zrobić ten posiew wcześniej. Wynik miałam na stronie chyba po 4 dniach, tylko nie umiem sama go zinterpretować. Zrobię potem zdjęcie tej rozpiski i Wam wrzucę.

Co do parmezanu, krewetek, lodów, a nawet fast foodów to zdarza mi się jeść jak mam ogromną ochotę i chyba nic złego z tego powodu się nie dzieje.

No i dziś mam usg połówkowe na 15:00 - stres ogromny-nie śpię od 03:30, no bo w pon. to całodniowe zasłabnięcie i mam ciągły ból i ciągnięcie brzucha. Już sobie wytłumaczyłam , że chyba taka moja ciążowa uroda :)
    Trzymajcie kciuki zeby z Dzidziutkiem wszystko było ok!

kate88:), Szmaragdowa, BlackCatNorL, helagazela lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Koniecznie chcę relacje :D
    Fajny film polecam :) jak ktoś lubi horrory to jak najbardziej zachęcam, żeby iść do kina :) i już planuje wrześniowy wypad na To.

Morwa lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    No właśnie z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to synek raczej też ciągnął do dotyku i zwykle odpowiadał na "zaczepki" a tym razem mam wrażenie, że specjalnie Misiu ucieka hihi. Ale zobaczymy jak będzie dalej, póki co to mega słodkie :) <3

A tak z innej beczki, widziałam dziewczyny, że teraz kto inny aktualizuje listę, Aenu jak będziesz mogła w wolnej chwili dopisz mi proszę chłopca, bo będzie drugi synek. Dziękuję <3 ;)
    Oki ;) poprawiłam

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy się w 21 tc :)

Marzycielka111192, kate88:), emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 19 tygodniu :)

Kasha kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści :)

Co do ilości potrzebnych bodziakow to nie mam pojęcia ale czekają już na mnie 3 pudła ciuszków do rozmiaru 68 plus mój szał zakupowy czyli będzie więcej niż 5 szt. :D

Sylwia taka ilością nie ma się co przejmować ;)

Marzycielka111192, kasha86, emi2016, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam sen, ze w ogole nie umiałam zajmować sie córeczką, ona ciagle płakała a ja ani nie moglam jej nakarmic ani przebrać... Koszmar.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Co do Lux Medu to ja też do położnej z dnia na dzień się umówiłam na ten posiew.
    Nie byłam na nim w pierwszym trym., bo mój ginekolog nie zlecił. Teraz się go podpytałam, czy iść, bo mam w pakiecie to powiedział, że można i nie zaszkodzi. Położna nie wspomniała słowem, że powinnam zrobić ten posiew wcześniej. Wynik miałam na stronie chyba po 4 dniach, tylko nie umiem sama go zinterpretować. Zrobię potem zdjęcie tej rozpiski i Wam wrzucę.

Co do parmezanu, krewetek, lodów, a nawet fast foodów to zdarza mi się jeść jak mam ogromną ochotę i chyba nic złego z tego powodu się nie dzieje.

No i dziś mam usg połówkowe na 15:00 - stres ogromny-nie śpię od 03:30, no bo w pon. to całodniowe zasłabnięcie i mam ciągły ból i ciągnięcie brzucha. Już sobie wytłumaczyłam , że chyba taka moja ciążowa uroda :)
    Trzymajcie kciuki zeby z Dzidziutkiem wszystko było ok!

Na pewno w dzidziulem wszystko ok. Ale Wam zazdroszczę że to już...żałuję że mam tak późno i cały czas się boję że usłyszę że z serduszkiem coś nie tak, nie wiem dlaczego...:/

Trzymam kciuki za Ciebie !

kasha86 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Fajny film polecam :) jak ktoś lubi horrory to jak najbardziej zachęcam, żeby iść do kina :) i już planuje wrześniowy wypad na To.

Oj, ja uwielbiam horrory ale w tej ciąży odpuszczam sobie bo jakieś lęki mnie potem dopadają ;)
    Za to nie odpuszczę sobie w październiku "Pierwszego śniegu" na podstawie Jo Nesbo- tej akurat nie czytałam, wiec bede miała zaliczoną w kinie :D.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcZyny ;)

Co do horrorow , to uwielbiam oglądać, choc w ciąży sie troszke ograniczam :D

U mnie słonecznie i jesiennie 9 stopni bylo w nocy , ale w dzien pewnie bedzie cieplo :)

Ktos dzis wizytuje ze mna ?
    Ja ide na 15:30 :)
    Trzymajcie za nas kciuki :-*

Milego dnia dziewczyny :) <3

kate88:), Eklerka13579, BlackCatNorL, kasha86, helagazela, Marzycielka111192, Helka891, Szmaragdowa, Krokodylica, inessa, Morwa lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zaciskam kciuki :)

Angela* lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie odpuszczam tylko te filmy dokumentalne o duchach, co na ID lecą. Po nich to człowiek cała noc nie śpi ;)

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ