X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie dzidzia 280g wxystkie wymiary ok. Infekcji juz nie ma także dobre wieści

FreshMm, helagazela, Szmaragdowa, Paula_29, Morwa, emerald_m, kasha86, BlackCatNorL, Aenu, kate88:), kasiarzyna, Nadin, emi2016, inessa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie dot parmezanu. Można czy nie można? Zjadlam dzisiaj pyszne świeże pesto (z biedronki) i doczytalam dodany ser to parmezan. Do tej pory wydaalo mi sie że te tarde są ok ale parmezan jest z niepasteryzowanego mleka.... i cała radość z wizyty poszla w pizdu...

emerald_m lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, pół kilo Bobaska, ale super :D 2 małe plamki to napewno nic groźnego, różne rzeczy mają płody, które po prostu znikają - ale wiadomo, każdy by się martwił, bo my mamusie się martwimy. Trzymam kciuki :*

*Sylwia, to tylko 1 raz... no co Ty, nic się nie stanie od takiego czegoś :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam łożysko 2 gr dojrzałości wg grannuma. Nie za wcześnie na 2 gr?

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj spokój, tego parmezanu tam jak kot napłakał :D nic Ci nie będzie. Ja będąc w górach jakos wcześnie w ciąży nie wiedziałam, ze nie wolno niepasteryzowanego mleka i piłam świeże mleko od krowy i zezarlam chyba z pół kilo oscypka. Prawie się w nocy porzygalam i wtedy doczytałam, ze nie wolno :D

kasha86 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no może....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe 8%

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka tak strasznie mi przykro...Pomodlę się dzisiaj za Twojego Aniołka.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia, sorki, polubiłam post o parmezanie, a miał być o wizycie ;)

Wróciliśmy znad morza. 6 godzin jazdy, ale leżę już w swoim łóżku i jest bosko :D
    Home sweet home <3

kasha86, kate88:), emi2016, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Lux Medu to ja też do położnej z dnia na dzień się umówiłam na ten posiew.
    Nie byłam na nim w pierwszym trym., bo mój ginekolog nie zlecił. Teraz się go podpytałam, czy iść, bo mam w pakiecie to powiedział, że można i nie zaszkodzi. Położna nie wspomniała słowem, że powinnam zrobić ten posiew wcześniej. Wynik miałam na stronie chyba po 4 dniach, tylko nie umiem sama go zinterpretować. Zrobię potem zdjęcie tej rozpiski i Wam wrzucę.

Co do parmezanu, krewetek, lodów, a nawet fast foodów to zdarza mi się jeść jak mam ogromną ochotę i chyba nic złego z tego powodu się nie dzieje.

No i dziś mam usg połówkowe na 15:00 - stres ogromny-nie śpię od 03:30, no bo w pon. to całodniowe zasłabnięcie i mam ciągły ból i ciągnięcie brzucha. Już sobie wytłumaczyłam , że chyba taka moja ciążowa uroda :)
    Trzymajcie kciuki zeby z Dzidziutkiem wszystko było ok!

kate88:), Szmaragdowa, BlackCatNorL, helagazela lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Koniecznie chcę relacje :D
    Fajny film polecam :) jak ktoś lubi horrory to jak najbardziej zachęcam, żeby iść do kina :) i już planuje wrześniowy wypad na To.

Morwa lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    No właśnie z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to synek raczej też ciągnął do dotyku i zwykle odpowiadał na "zaczepki" a tym razem mam wrażenie, że specjalnie Misiu ucieka hihi. Ale zobaczymy jak będzie dalej, póki co to mega słodkie :) <3

A tak z innej beczki, widziałam dziewczyny, że teraz kto inny aktualizuje listę, Aenu jak będziesz mogła w wolnej chwili dopisz mi proszę chłopca, bo będzie drugi synek. Dziękuję <3 ;)
    Oki ;) poprawiłam

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy się w 21 tc :)

Marzycielka111192, kate88:), emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 19 tygodniu :)

Kasha kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści :)

Co do ilości potrzebnych bodziakow to nie mam pojęcia ale czekają już na mnie 3 pudła ciuszków do rozmiaru 68 plus mój szał zakupowy czyli będzie więcej niż 5 szt. :D

Sylwia taka ilością nie ma się co przejmować ;)

Marzycielka111192, kasha86, emi2016, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam sen, ze w ogole nie umiałam zajmować sie córeczką, ona ciagle płakała a ja ani nie moglam jej nakarmic ani przebrać... Koszmar.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Co do Lux Medu to ja też do położnej z dnia na dzień się umówiłam na ten posiew.
    Nie byłam na nim w pierwszym trym., bo mój ginekolog nie zlecił. Teraz się go podpytałam, czy iść, bo mam w pakiecie to powiedział, że można i nie zaszkodzi. Położna nie wspomniała słowem, że powinnam zrobić ten posiew wcześniej. Wynik miałam na stronie chyba po 4 dniach, tylko nie umiem sama go zinterpretować. Zrobię potem zdjęcie tej rozpiski i Wam wrzucę.

Co do parmezanu, krewetek, lodów, a nawet fast foodów to zdarza mi się jeść jak mam ogromną ochotę i chyba nic złego z tego powodu się nie dzieje.

No i dziś mam usg połówkowe na 15:00 - stres ogromny-nie śpię od 03:30, no bo w pon. to całodniowe zasłabnięcie i mam ciągły ból i ciągnięcie brzucha. Już sobie wytłumaczyłam , że chyba taka moja ciążowa uroda :)
    Trzymajcie kciuki zeby z Dzidziutkiem wszystko było ok!

Na pewno w dzidziulem wszystko ok. Ale Wam zazdroszczę że to już...żałuję że mam tak późno i cały czas się boję że usłyszę że z serduszkiem coś nie tak, nie wiem dlaczego...:/

Trzymam kciuki za Ciebie !

kasha86 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Fajny film polecam :) jak ktoś lubi horrory to jak najbardziej zachęcam, żeby iść do kina :) i już planuje wrześniowy wypad na To.

Oj, ja uwielbiam horrory ale w tej ciąży odpuszczam sobie bo jakieś lęki mnie potem dopadają ;)
    Za to nie odpuszczę sobie w październiku "Pierwszego śniegu" na podstawie Jo Nesbo- tej akurat nie czytałam, wiec bede miała zaliczoną w kinie :D.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcZyny ;)

Co do horrorow , to uwielbiam oglądać, choc w ciąży sie troszke ograniczam :D

U mnie słonecznie i jesiennie 9 stopni bylo w nocy , ale w dzien pewnie bedzie cieplo :)

Ktos dzis wizytuje ze mna ?
    Ja ide na 15:30 :)
    Trzymajcie za nas kciuki :-*

Milego dnia dziewczyny :) <3

kate88:), Eklerka13579, BlackCatNorL, kasha86, helagazela, Marzycielka111192, Helka891, Szmaragdowa, Krokodylica, inessa, Morwa lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zaciskam kciuki :)

Angela* lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie odpuszczam tylko te filmy dokumentalne o duchach, co na ID lecą. Po nich to człowiek cała noc nie śpi ;)

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ