Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi nawet posiewu nie zaproponowali.
Cale UK... ;/
Ja nie wiem ile mam na plusie ,ale wydaje mi sie ze 4kg na pewno.
Taka napompowana jestem.
A kupilyscie juz cos dla swoich maluchow? ja mam 6spioszkow, 5 par skarpetek i male buciki na zime (rozowe emo) -
Osobiście nie robię dodatkowego wymazu z kanału szyjki, bo na początku ciązy robiłam cytologii i miałam 1 grupe czyli żadnych objawów stanu zapalnego nie było, poza tym niedawno miałam biocenoze pochwy, była ok, a to nie jest też obojętne, żeby w czop śluzowy coś wkładac w szyjce, dlatego nie jest to standardowe badanie ciężarnych. Oczywiście jezeli coś nas/ lekarza niepokoi to warto zrobić.
Jeśli chodzi o probiotyk to ja polecam z firmy Solgar, porównajcie sobie składy i ilości bakterii w kapsułce. Niektóre suplementy mają tak mało, że nado jelit już nic nie dociera, że o pochwie nie wspomnękasiarzyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
E tam ja skarpetek też używałam, chociaż najwygodniejsze jednak pajace.
Ja mam wszystko po córce ale jak pisałam wyżej dzisiaj kupiłyśmy becik, smoczek, poduszkę do wózka i butelkę dr brown w razie jak by trzeba było podać mm.
Także chyba mam wszystko co potrzebne.
Oczywiście nie mogłam kupić tylko dla dzidziusia bo córka była niezadowolona więc wydałam 2 razy tyle kasy hehehe -
A położne nie dają nic w Pl? Teściowa jest położną środowiskową i ma takie butelki z lovi do rozdania, smoczki, witaminy itp. Mówiła że dają to na wizytach u pacjentek ale oczywiście i mi dała całą torbę butelek skoczków witamin
. Nie wiem Od.Kiedy i czy te wizyty są obowiązkowe ale dowiedzcie się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 15:31
-
My wczoraj mieliśmy wizytę
21 tydzień - szyjka bez zmian , twarda i zamknięta:) bardzo mnie to ucieszylo. Wczoraj jeszcze pobrała mi wymaz z szyjki... W piątek wyniki
W poprzedniej ciąży już na tym etapie szyjka zaczęła się skracać... dlatego trochę się martwiłam... Ale wszystko okNadin, kate88:), Polaj, Krokodylica, kasha86, Paula_29, Patrycja27, Morwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi sie szyjka zaczęła skracać tak od 25tc więc juz wtedy byłam na L4 i spokojny tryb zycia. Ale skróciła mi sie chyba tylko do max 25mm do końca ciąży więc przetrwałam. teraz nie mam za długiej bo 30-35mm około.
Co do smoczków to ja kupowałam te najtańsze z końcówka najpierw okrągła póxniej anatomiczna canpol babies - smoczki w cenie ok. 5-7złi miałam ich duzo
-
nick nieaktualny