Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z butelkami, a raczej że smoczkami jest jak z pieluchami, że nie ma co kupować na duży zapas, bo nie wiadomo co dziecku będzie odpowiadać. Ja planuje KP i mieć awaryjnie butelkę medela calma, która teoretycznie nie zaburza odruchu ssania. Przy córkach miałam avent ale kompletnie nie radziły sobie z tym smokiem, konieczność podania pokarmu była meczaca dla obu stron, dopiero po 3 miesiącu załapały niekapek. Teraz chciałabym po unormowaniu laktacji raz na czas podać butelkę po to by nie było tragedii jak gdzieś będę musiała wyjsc. Jak będzie w praktyce to czas pokaże.
Andzia87, pleasure, kasha86 lubią tę wiadomość
-
WhyMe wrote:A kupilyscie juz cos dla swoich maluchow? ja mam 6spioszkow, 5 par skarpetek i male buciki na zime (rozowe emo)
No właśnie dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam pierwsze zakupybody, geterki, spodenki, 2 spódniczki, opaski i bluzeczke
na miesiąc robie przerwę
Krokodylica, WhyMe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno ja też nastawiam się na kp ale nie za wszelka cenę. Osttanio kosztowało mnie to za duzo nerwów i godziny spędzone nad dojarką. Byle 3 miesiące się udało bez problemów tak jak wtedy a później najwyżej włączę butelkę. Nie kupuje teraz żadnych butelek. Może kupię taką małą tommee tippee 250ml w razie W, no ale zobaczymy co będzie. Na pewno nie będe kupowała nowego laktatora.
jak sie nie uda z kp to trudno.
Poprzedniop walczyłam ponad 3 miesiące i jak przeszłam na mm (mały miał 6m) to odetchnęłam z ulgą. Stres sie skończyłAndzia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Wróciłam z urlopu w PL i jednak polskie upały dały się we znaki, już nie będę narzekać na norweską jesień
Gratuluję wszystkich wizyt
Mikuśka tak bardzo mi przykro
Tak czytam o tych wszystkich wynikach co robicie, posiewach, krzywych cukrowych itp. i jestem przerażona bo u mnie czegoś takiego nie ma. Teraz już do końca ciązy co miesiac spotkanie z położna która bada mocz, ciśnienie, wagę, mierzy brzuch i sprawdza detektorem bicie serca.
Co do wagi mam +6kg i wczoraj położna mówiła, że to w najlepszym porządku że na 21 tc waga powinna byc plus 5-7 kg.
Myślałam, że poszaleje z zakupami w PL, ale coś jeszcze mnie blokujekupiłam tylko kokon, poduszkę do karmienia, 1 body i jeden komplet spodenki koszulka i kamizelka. Jednak chyba poczekam do października
-
Krokodylica wrote:E tam ja skarpetek też używałam, chociaż najwygodniejsze jednak pajace.
Ja mam wszystko po córce ale jak pisałam wyżej dzisiaj kupiłyśmy becik, smoczek, poduszkę do wózka i butelkę dr brown w razie jak by trzeba było podać mm.
Także chyba mam wszystko co potrzebne.
Oczywiście nie mogłam kupić tylko dla dzidziusia bo córka była niezadowolona więc wydałam 2 razy tyle kasy heheheCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Ja po wizycie , dzieci rosną, wszystko dobrze
buziaki :-*
ana167, Aenu, inessa, Didi_85, Nadin, kasiarzyna, kate88:), Polaj, annaki, Marzycielka111192, Krokodylica, BlackCatNorL, kasha86, Andzia87, Inez87, Szmaragdowa, Helka891, Patrycja27, emerald_m, helagazela, Morwa, .aś., Eklerka13579 lubią tę wiadomość
-
annaki wrote:A położne nie dają nic w Pl? Teściowa jest położną środowiskową i ma takie butelki z lovi do rozdania, smoczki, witaminy itp. Mówiła że dają to na wizytach u pacjentek ale oczywiście i mi dała całą torbę butelek skoczków witamin
. Nie wiem Od.Kiedy i czy te wizyty są obowiązkowe ale dowiedzcie się
Do mnie przychodziła w pierwszej ciąży położna i nie dała mi nic prócz ulotek. -
Krokodylica wrote:Mąż już mnie wyśmiał że robię zakupy "rok przed czasem". Phi.
Ana współczuję, aby to już nam w końcu odpuściło.
Mój na szczęście mnie jeszcze namawia żebym coś kupiła synkowi. Wczoraj po wizycie jak do niego dzwoniłam to było "tylko obiecaj że pójdziesz mu coś kupić"kasha86, Krokodylica, Szmaragdowa, helagazela, Nadin lubią tę wiadomość
-
Jestem po połówkowych w Lux Medzie - wszystko ok, serduszko długo sprawdzała, ale ostatecznie wszystko dobrze.
Jejku jaki kamień z serca !! Oczywiście powiedziała, że jeszcze USG w 32 tc może coś pokazać, ale narazie córeczka się rozwija prawidłowo. Waży 338 gi to waga na 20tc+1dz i to by się zgadzało z OM.
Jeszcze uśmiech od Dzidziutka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/590dd56830a0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:20
Marzycielka111192, Krokodylica, Angela*, kate88:), annaki, Paula_29, Gosiak, kasiarzyna, inessa, Polaj, Lovilovi, pietruszkanatki, Szmaragdowa, Myszk@, Helka891, Patrycja27, emerald_m, helagazela, Morwa, Aenu, Nadin, .aś. lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Jestem po połówkowych w Lux Medzie - wszystko ok, serduszko długo sprawdzała, ale ostatecznie wszystko dobrze.
Jejku jaki kamień z serca !! Oczywiście powiedziała, że jeszcze USG w 32 tc może coś pokazać, ale narazie córeczka się rozwija prawidłowo. Waży 338 gi to waga na 20tc+1dz i to by się zgadzało z OM.
Super wieści dzisiaj dziewczynykasha86 lubi tę wiadomość