X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie córce podpasowaly tylko z nuka i smoczki i te z butelek. Ale u nas dają też nuka w szpitalu dla wszystkich więc może dlatego jej przypasowal od początku

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak przestawiałam małego na mm to kupiłam 8 butelek różnych firm i wybrał tommee tippee , póxniej pił z każdej butelki ale na poczatku musiała byc tylko ta :-)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelkami, a raczej że smoczkami jest jak z pieluchami, że nie ma co kupować na duży zapas, bo nie wiadomo co dziecku będzie odpowiadać. Ja planuje KP i mieć awaryjnie butelkę medela calma, która teoretycznie nie zaburza odruchu ssania. Przy córkach miałam avent ale kompletnie nie radziły sobie z tym smokiem, konieczność podania pokarmu była meczaca dla obu stron, dopiero po 3 miesiącu załapały niekapek. Teraz chciałabym po unormowaniu laktacji raz na czas podać butelkę po to by nie było tragedii jak gdzieś będę musiała wyjsc. Jak będzie w praktyce to czas pokaże.

Andzia87, pleasure, kasha86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A kupilyscie juz cos dla swoich maluchow? ja mam 6spioszkow, 5 par skarpetek i male buciki na zime (rozowe emo) <3

No właśnie dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam pierwsze zakupy ;) body, geterki, spodenki, 2 spódniczki, opaski i bluzeczke :D na miesiąc robie przerwę :D

Krokodylica, WhyMe lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też nastawiam się na kp ale nie za wszelka cenę. Osttanio kosztowało mnie to za duzo nerwów i godziny spędzone nad dojarką. Byle 3 miesiące się udało bez problemów tak jak wtedy a później najwyżej włączę butelkę. Nie kupuje teraz żadnych butelek. Może kupię taką małą tommee tippee 250ml w razie W, no ale zobaczymy co będzie. Na pewno nie będe kupowała nowego laktatora.
    jak sie nie uda z kp to trudno.
    Poprzedniop walczyłam ponad 3 miesiące i jak przeszłam na mm (mały miał 6m) to odetchnęłam z ulgą. Stres sie skończył :-)

Andzia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    No właśnie dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam pierwsze zakupy ;) body, geterki, spodenki, 2 spódniczki, opaski i bluzeczke :D na miesiąc robie przerwę :D

a co jak będzie jednak chłopak :-P

• Nadin Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia też jestem zdania że nic na siłę.
    Kasiarzyna i Maruder[\b] wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek żebyśmy mogły pisać prywatne wiadomości w sprawie krakowskiego spotkania, żeby tu nie zaśmiecać forum.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wróciłam z urlopu w PL i jednak polskie upały dały się we znaki, już nie będę narzekać na norweską jesień ;)

Gratuluję wszystkich wizyt :)
    Mikuśka tak bardzo mi przykro :(

Tak czytam o tych wszystkich wynikach co robicie, posiewach, krzywych cukrowych itp. i jestem przerażona bo u mnie czegoś takiego nie ma. Teraz już do końca ciązy co miesiac spotkanie z położna która bada mocz, ciśnienie, wagę, mierzy brzuch i sprawdza detektorem bicie serca.

Co do wagi mam +6kg i wczoraj położna mówiła, że to w najlepszym porządku że na 21 tc waga powinna byc plus 5-7 kg.

Myślałam, że poszaleje z zakupami w PL, ale coś jeszcze mnie blokuje ;) kupiłam tylko kokon, poduszkę do karmienia, 1 body i jeden komplet spodenki koszulka i kamizelka. Jednak chyba poczekam do października ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    E tam ja skarpetek też używałam, chociaż najwygodniejsze jednak pajace. :)

Ja mam wszystko po córce ale jak pisałam wyżej dzisiaj kupiłyśmy becik, smoczek, poduszkę do wózka i butelkę dr brown w razie jak by trzeba było podać mm.

Także chyba mam wszystko co potrzebne.

Oczywiście nie mogłam kupić tylko dla dzidziusia bo córka była niezadowolona więc wydałam 2 razy tyle kasy hehehe
    Ja tez te butelki mialam teraz dokupie nowe smoczki i odpowietrzacze. Ja proponuje szeroka szyjke a Ty?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a co jak będzie jednak chłopak :-P

Hehe będę robić zakupy od nowa :D

Polaj lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam piersia 18 moze miesiecy daje chyba mi bardziej brakowalo karminia niz synkowi.
    Ale od pierwszego tygodnia po kapieli zawsze domagal sie butelki i wtedy maz mogl karmic.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smoczki to tez nuk silikonowy :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , dzieci rosną, wszystko dobrze ;) buziaki :-*

ana167, Aenu, inessa, Didi_85, Nadin, kasiarzyna, kate88:), Polaj, annaki, Marzycielka111192, Krokodylica, BlackCatNorL, kasha86, Andzia87, Inez87, Szmaragdowa, Helka891, Patrycja27, emerald_m, helagazela, Morwa, .aś., Eklerka13579 lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już zaczynamy powoli kupować. Wydaje nam się że na to nie jest już za wcześnie, pewnie najlepszy czas na zakupy jest jak juz kobieta urodzi ale ja sobie tego nie wyobrażam :) trzeba być dobrej myśli

kate88:), helagazela lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A położne nie dają nic w Pl? Teściowa jest położną środowiskową i ma takie butelki z lovi do rozdania, smoczki, witaminy itp. Mówiła że dają to na wizytach u pacjentek ale oczywiście i mi dała całą torbę butelek skoczków witamin ;). Nie wiem Od.Kiedy i czy te wizyty są obowiązkowe ale dowiedzcie się

Do mnie przychodziła w pierwszej ciąży położna i nie dała mi nic prócz ulotek.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja tez te butelki mialam teraz dokupie nowe smoczki i odpowietrzacze. Ja proponuje szeroka szyjke a Ty?

To obojętne, dla córki miałam szeroką i wąską, teraz kupiłam wąską.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już mnie wyśmiał że robię zakupy "rok przed czasem". Phi.

Ana współczuję, aby to już nam w końcu odpuściło.

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mąż już mnie wyśmiał że robię zakupy "rok przed czasem". Phi.

Ana współczuję, aby to już nam w końcu odpuściło.
    To się mąż zdziwi jak "ten rok" szybko zleci :)
    Mój na szczęście mnie jeszcze namawia żebym coś kupiła synkowi. Wczoraj po wizycie jak do niego dzwoniłam to było "tylko obiecaj że pójdziesz mu coś kupić" :D

kasha86, Krokodylica, Szmaragdowa, helagazela, Nadin lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowych w Lux Medzie - wszystko ok, serduszko długo sprawdzała, ale ostatecznie wszystko dobrze.
    Jejku jaki kamień z serca !! Oczywiście powiedziała, że jeszcze USG w 32 tc może coś pokazać, ale narazie córeczka się rozwija prawidłowo. Waży 338 g :) i to waga na 20tc+1dz i to by się zgadzało z OM.

Jeszcze uśmiech od Dzidziutka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/590dd56830a0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:20

Marzycielka111192, Krokodylica, Angela*, kate88:), annaki, Paula_29, Gosiak, kasiarzyna, inessa, Polaj, Lovilovi, pietruszkanatki, Szmaragdowa, Myszk@, Helka891, Patrycja27, emerald_m, helagazela, Morwa, Aenu, Nadin, .aś. lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Jestem po połówkowych w Lux Medzie - wszystko ok, serduszko długo sprawdzała, ale ostatecznie wszystko dobrze.
    Jejku jaki kamień z serca !! Oczywiście powiedziała, że jeszcze USG w 32 tc może coś pokazać, ale narazie córeczka się rozwija prawidłowo. Waży 338 g :) i to waga na 20tc+1dz i to by się zgadzało z OM.
    Gratuluję!!
    Super wieści dzisiaj dziewczyny :)

kasha86 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ