Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A z zakupów to kupiłam jakiś czas temu szumisia, bo mieli zniżkę 20%. I jak dowiedziałam się jaka płeć to kupiłam kilka bodziaków, kaftaników i śpioszków (ze sklepu, który bardzo mi się podoba i zrobili przecenę%) i wczoraj zamówiłam gniazdko ze sleepee, bo też mieli promocję. Generalnie zrobiłam listę rzeczy, które chcę kupić i obserwuje profile tych marek i jak mają promocje to kupuje
To moje pierwsze dziecko, więc nie mam żadnych siatek ubrań. Po znajomych też próżno szukać, więc wszystko muszę kupić.
Pytałam ginekologa dziś na tych połówkowych o ten wymaz z kanału szyjki i powiedziała mi, że to nie jest standardowe badanie i nie zleca się go każdej pacjentce - tylko jak są wskazania. A infekcje na które jesteśmy teraz bardziej narażone trzeba po prostu na bieżąco leczyć. I to, że osłabłam tak ostatnio to powiedziała, że to normalne w ciąży i może się zdarzać jeśli nie powtarza się często.
I teraz pytanie do Was o te probiotyki, bo może też zacznę brać - wszystkie są dopochwowo ?! Mam z tym duży problem, więc dajcie znać, czy któraś bierze doustnieI skąd wiecie jak długo je stosować, kiedy zrobić przerwę itp. ?
New Baby
Julia -
Nadin wrote:Z butelkami, a raczej że smoczkami jest jak z pieluchami, że nie ma co kupować na duży zapas, bo nie wiadomo co dziecku będzie odpowiadać. Ja planuje KP i mieć awaryjnie butelkę medela calma, która teoretycznie nie zaburza odruchu ssania. Przy córkach miałam avent ale kompletnie nie radziły sobie z tym smokiem, konieczność podania pokarmu była meczaca dla obu stron, dopiero po 3 miesiącu załapały niekapek. Teraz chciałabym po unormowaniu laktacji raz na czas podać butelkę po to by nie było tragedii jak gdzieś będę musiała wyjsc. Jak będzie w praktyce to czas pokaże.
mam identyczny plan - ta butla i włączenie jej po to, żebym nie była na smyczy jak będę musiała albo chciała gdzies wyjsc. Poza tym mój chłopak bardzo chce aktywnie uczestniczyć i garnie się do karmienia butlą także super
New Baby
Julia -
Marzycielka111192 wrote:To się mąż zdziwi jak "ten rok" szybko zleci
Mój na szczęście mnie jeszcze namawia żebym coś kupiła synkowi. Wczoraj po wizycie jak do niego dzwoniłam to było "tylko obiecaj że pójdziesz mu coś kupić"
Zazdroszczę postawy męża. -
Gratuluję dziewczyny dzisiejszych wizyt, same dobre wieści.
Kasha z tego co się orientuję to te probiotyki są doustne. Ja zapytam na wizycie u gina we wtorek.
W sobotę mamy to oficjalne otwarcie przedszkola do którego pójdzie córka, ma być impreza dla dzieci no i w końcu poznam jej panie.
We wtorek wizyta u gina po południu a wieczorem spotkanie dla rodziców w przedszkolu.
No a od piątku ruszamy z przedszkolem.
Emocjonujący tydzień hehekasha86 lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Gratuluję dziewczyny dzisiejszych wizyt, same dobre wieści.
Kasha z tego co się orientuję to te probiotyki są doustne. Ja zapytam na wizycie u gina we wtorek.
Serio ? byłoby super - to najlepiej ten : vivomixx, czy sanprobi , czy solgar ?
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:I teraz pytanie do Was o te probiotyki, bo może też zacznę brać - wszystkie są dopochwowo ?! Mam z tym duży problem, więc dajcie znać, czy któraś bierze doustnie
I skąd wiecie jak długo je stosować, kiedy zrobić przerwę itp. ?
A pozostałe łykam, można brać całą ciążę i zmieniać co 2 miesiące na jakiś inny.kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja jeszcze nic nie kupowałam, dla mnie to jeszcze za wcześnie. Ciągle w głowie mam, że jeszcze nie jest bezpiecznie.
Co do ruchów to śmieje się z mężem, że nasz dzidziuś chyba lubi jeść bo fika po każdym posiłku.
Butelki i smoczki miałam lovi. One też imitują niby pierś no i miałam z tej firmy laktator, z którego byłam zadowolona więc do siebie pasowały. Aventu też mała nie chciała. Ja miałam kilka butelek by nie być uwiązana w domu z związku z karmieniem. Ściągalam mleko laktatorem i mąż zostawał z małą jak chciałam gdzieś wyskoczyć.kasha86 lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Serio ? byłoby super - to najlepiej ten : vivomixx, czy sanprobi , czy solgar ?
Ja butelek i smoczków nie kupuję żadnych, córa była totalnie bezsmoczkowa i bezbutelkowa, tolerowała tylko pierś, ale dla mnie kp to prawdziwa przyjemność, rzeka mleka, ani razu nie miałam zastoju, zapalenia, nic z tych rzeczy. Więc i teraz się nastawiam, że będzie dobrze, a pozytywne myślenie to połowa sukcesukasha86, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Probiotyki biorę doustnie, dopochwowo jedynie lactovaginal można sobie raz na miesiąc-dwa zrobić 10 dniową kurację.
A pozostałe łykam, można brać całą ciążę i zmieniać co 2 miesiące na jakiś inny.
i to niezależnie od magnezu (biorę MAGNE B6) i od suplementu (Biorę DHA MAMA PREMIUM)?
wszystko wchłania się ok?
New Baby
Julia -
Krokodylica wrote:Ja nie znam tych probiotyków, to niech dziewczyny napiszą jak to się stosuje.
Dziewczyny a który magnez polecacie? Magne b6 jest ok?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Dziewczyny a który magnez polecacie? Magne b6 jest ok?
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ja nie znam tych probiotyków, to niech dziewczyny napiszą jak to się stosuje.
Dziewczyny a który magnez polecacie? Magne b6 jest ok?
Mi to Magne B6 zalecił ginekolog jak byłam u niego 2 tyg. temu i skarżyłam się na bóle podbrzusza, więc chyba ok.Krokodylica lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 super ze zapytalas o ten wymaz,w takim razie zrobię tylko z pochwy tak jak gin zlecił.
Co do probiotyku to ja wcinam Trivagin,ma takie szczepy które wspomagają konkretnie układ moczowo-plciowy.Borykam się z grzybica od tej luteiny,bralam nystatyne i wlaczylam Trivagin i biorę nadal,w poniedzialek ide robić wymaz to zobacze czy to wyleczylam,bo nadal czuje lekkie pieczenie i nie wiem czy to grzybek czy to od luteinyKrokodylica lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Część kochane
widzę, że rozmawiacie o probiotykach, też polecam vivomixx, dawałam go mężowi gdy nic nie pomagało mu na rzekomy helicobacter. Wyleczylismy go także potężnymi dawkami kiszonej kapusty domowej roboty.
Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
kasiarzyna wrote:kasha86 super ze zapytalas o ten wymaz,w takim razie zrobię tylko z pochwy tak jak gin zlecił.
Co do probiotyku to ja wcinam Trivagin,ma takie szczepy które wspomagają konkretnie układ moczowo-plciowy.Borykam się z grzybica od tej luteiny,bralam nystatyne i wlaczylam Trivagin i biorę nadal,w poniedzialek ide robić wymaz to zobacze czy to wyleczylam,bo nadal czuje lekkie pieczenie i nie wiem czy to grzybek czy to od luteiny
To daj Znać jak już będziesz miała wynik.
New Baby
Julia -
nick nieaktualny