X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald jestem troszke uspokojona:)) dzieki!

emerald_m lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Mikuśka... nie mam słów :(:(:( bardzo mi przykro.

Czy ten posiew jest obowiązkowy? Miałyście robiony? Mój lekarz nawet o nim nie wspominał i nie wiem czy sama mam się upominać... spanikowałam.

POSIEw standardowo robi sie pod koniec ciązy żeby wykryc lub wykluczyc paciorkowca.. Generalnie ginekolodzy nie robią. Czasami przy infekcjach.
    Ja w poprzedniej ciąży robiłam sama teraz też sama. lepiej sie upominać. Warto zrobic raz na jakis czas. nie jest to dramatyczny koszt.

ja teraz robiłam z kanału szyjki a jutro zrobię z pochwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymaz z kanału szyjki jest o tyle istotny że ma bezpośredni wpływ na zapalenie szyjki i ewentualne zakażenia wewnatrzmaciczne itp.
    Ale wymaz z pochwy tez jest ważny. Może wyjśc infekcja bakteryjna która nie ma objawów..... wiadomo co leczyć. Warto zrobic to i to

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    btw miewacie twardnienia brzucha? ja od kilku dni tylko wieczorem jak leze na plechach nagle na kilka sekund zaraz pod pępkiem mam takie dziwne twardnienie. Nie jest to bolesne i nie zdarza sie czesto, i nie wiem czy to na tym etapie normalne?

Na pewno normalne. Jeszcze nie raz będą różne twardnienia, kłucia, napięcia i stawianie się wraz ze wzrostem dzidziusia. Dopiero regularne skurcze mogą niepokoić.

Didi_85 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy luteinie można zrobić posiew z pochwy i cewki? Wybieram się w poniedziałek a nie dopytalam.Mozna rano się przemyć woda? Wiem,ze przy posiewie z cewki 2 h nie siusiac.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Witajcie ja chcialam tylko was poinformowac ze stracilam swojego synka 17.08 urodzilam niestety synus juz nie zyl . Odeszly mi wody w 19 tyg i 5 dniu. Bol fizyczny to nic w porownaniu z psychiką ale mam nadzieje ze dojde do siebie. Wam i waszym maluszką zycze zdrowka i szczescia !!
    Kochana bardzo mi przykro:'( :'(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam w ogóle pisać o tym jeśli dzisiaj takie złe wieści :(
    Byliśmy na połówkowych, synuś dalej został synusiem, ma 492 gramy i jest super zdrowym chłopakiem. Z małym ale :( na komorach serca ma dwie małe kropki, lekarz powiedział że to nie są żadne wady i żeby się nie martwić bo one powinny zginąć ale trzeba to kontrolować. Fachowo nazywa się to white spot. Dał mi skierowanie do szpitala który się na tym zna. Jeden z największych w naszej okolicy od dzieci, wcześniaków i noworodków. Więc pewnie jest tam jakiś specjalista który inaczej spojrzy na usg. Wiem że mam się nie martwić ale jak tu się nie martwić :(

Didi_85, annaki, helagazela, Polaj, Szmaragdowa, Morwa, Vilu, Myszk@, kate88:), inessa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, ale masz pięknego dużego chłopczyka! Gratulacje!
    A serduszko idź przebadaj i nie martw sie niepotrzebnie na zapas, bedzie dobrze!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Marzycielka, ale masz pięknego dużego chłopczyka! Gratulacje!
    A serduszko idź przebadaj i nie martw sie niepotrzebnie na zapas, bedzie dobrze!
    Dziękuję kochana :* lekarz mówił że jest wielkością tydzień starszy, spytałam czy to dobrze, czy nie jest za duży to mówi że nie nie, że jest idealny

helagazela lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka świetne wieści i prawie już pół kilo szczęścia

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam w ogóle pisać o tym jeśli dzisiaj takie złe wieści :(
    Byliśmy na połówkowych, synuś dalej został synusiem, ma 492 gramy i jest super zdrowym chłopakiem. Z małym ale :( na komorach serca ma dwie małe kropki, lekarz powiedział że to nie są żadne wady i żeby się nie martwić bo one powinny zginąć ale trzeba to kontrolować. Fachowo nazywa się to white spot. Dał mi skierowanie do szpitala który się na tym zna. Jeden z największych w naszej okolicy od dzieci, wcześniaków i noworodków. Więc pewnie jest tam jakiś specjalista który inaczej spojrzy na usg. Wiem że mam się nie martwić ale jak tu się nie martwić :(
    Marzycielka to chyba masz najwiekszego dzidziusia na forum,prawie 0,5 kg

bl9cj44ju5b5nnuu.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Marzycielka to chyba masz najwiekszego dzidziusia na forum,prawie 0,5 kg
    Wkoncu termin na 1.01 na styczniowkach zobowiązuje :D

Didi_85, Krokodylica, kate88:), Aenu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    dzisiaj wybieram się do kina na Anabelle: narodziny zła :)
    Koniecznie chcę relacje :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Wiem że mam się nie martwić ale jak tu się nie martwić :(
    Nie masz pojęcia jak bardzo Cię rozumiem... Małe kropki w sercu, mała torbielka w główce ... mamy się nie martwić... Ale jak o tym nie myśleć!? Nie da się! Skoro i tak nic nie mogę zrobić to tak szczerze... wolałabym nie wiedzieć :( Boże daj nam siły żebyśmy nie zwariowały! :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska bardzo mi przykro nawet nie wyobrazam sobie co wlasnie przezywasz.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ale masz giganta :) w brzuszku. Niech rosnie zdrowo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Nie masz pojęcia jak bardzo Cię rozumiem... Małe kropki w sercu, mała torbielka w główce ... mamy się nie martwić... Ale jak o tym nie myśleć!? Nie da się! Skoro i tak nic nie mogę zrobić to tak szczerze... wolałabym nie wiedzieć :( Boże daj nam siły żebyśmy nie zwariowały! :)
    Dokladnie... ja teraz muszę czekać do 7 września, dopiero wtedy mam wizytę w tym szpitalu i się okaże czy się wchlonelo czy nie... To

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Koniecznie chcę relacje :D
    ja bylam w zeszlym tyg i tak srednio mi sie podobalo

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska bardzo mi przykro:( wiem co przeżywasz i wiem też że nic nie pomoże, żadne słowa,ale z czasem będzie troszkę lepiej.najważniejsze że mamy w domu maluchy dla których trzeba trwać dalej. Przytulam. Oddzywaj się czasem jak będziesz miała ochotę choć pewnie będzie trudno

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka gratuluję dużego synka:) wiem dziewczyny że ciężko nie myśleć ja dalej ciągle mam obawy przez to cholerne usg z 13 tyg i czekam jak na szpilkach na połówkowe

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ