X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald jestem troszke uspokojona:)) dzieki!

emerald_m lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Mikuśka... nie mam słów :(:(:( bardzo mi przykro.

Czy ten posiew jest obowiązkowy? Miałyście robiony? Mój lekarz nawet o nim nie wspominał i nie wiem czy sama mam się upominać... spanikowałam.

POSIEw standardowo robi sie pod koniec ciązy żeby wykryc lub wykluczyc paciorkowca.. Generalnie ginekolodzy nie robią. Czasami przy infekcjach.
    Ja w poprzedniej ciąży robiłam sama teraz też sama. lepiej sie upominać. Warto zrobic raz na jakis czas. nie jest to dramatyczny koszt.

ja teraz robiłam z kanału szyjki a jutro zrobię z pochwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymaz z kanału szyjki jest o tyle istotny że ma bezpośredni wpływ na zapalenie szyjki i ewentualne zakażenia wewnatrzmaciczne itp.
    Ale wymaz z pochwy tez jest ważny. Może wyjśc infekcja bakteryjna która nie ma objawów..... wiadomo co leczyć. Warto zrobic to i to

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    btw miewacie twardnienia brzucha? ja od kilku dni tylko wieczorem jak leze na plechach nagle na kilka sekund zaraz pod pępkiem mam takie dziwne twardnienie. Nie jest to bolesne i nie zdarza sie czesto, i nie wiem czy to na tym etapie normalne?

Na pewno normalne. Jeszcze nie raz będą różne twardnienia, kłucia, napięcia i stawianie się wraz ze wzrostem dzidziusia. Dopiero regularne skurcze mogą niepokoić.

Didi_85 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy luteinie można zrobić posiew z pochwy i cewki? Wybieram się w poniedziałek a nie dopytalam.Mozna rano się przemyć woda? Wiem,ze przy posiewie z cewki 2 h nie siusiac.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Witajcie ja chcialam tylko was poinformowac ze stracilam swojego synka 17.08 urodzilam niestety synus juz nie zyl . Odeszly mi wody w 19 tyg i 5 dniu. Bol fizyczny to nic w porownaniu z psychiką ale mam nadzieje ze dojde do siebie. Wam i waszym maluszką zycze zdrowka i szczescia !!
    Kochana bardzo mi przykro:'( :'(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam w ogóle pisać o tym jeśli dzisiaj takie złe wieści :(
    Byliśmy na połówkowych, synuś dalej został synusiem, ma 492 gramy i jest super zdrowym chłopakiem. Z małym ale :( na komorach serca ma dwie małe kropki, lekarz powiedział że to nie są żadne wady i żeby się nie martwić bo one powinny zginąć ale trzeba to kontrolować. Fachowo nazywa się to white spot. Dał mi skierowanie do szpitala który się na tym zna. Jeden z największych w naszej okolicy od dzieci, wcześniaków i noworodków. Więc pewnie jest tam jakiś specjalista który inaczej spojrzy na usg. Wiem że mam się nie martwić ale jak tu się nie martwić :(

Didi_85, annaki, helagazela, Polaj, Szmaragdowa, Morwa, Vilu, Myszk@, kate88:), inessa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, ale masz pięknego dużego chłopczyka! Gratulacje!
    A serduszko idź przebadaj i nie martw sie niepotrzebnie na zapas, bedzie dobrze!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Marzycielka, ale masz pięknego dużego chłopczyka! Gratulacje!
    A serduszko idź przebadaj i nie martw sie niepotrzebnie na zapas, bedzie dobrze!
    Dziękuję kochana :* lekarz mówił że jest wielkością tydzień starszy, spytałam czy to dobrze, czy nie jest za duży to mówi że nie nie, że jest idealny

helagazela lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka świetne wieści i prawie już pół kilo szczęścia

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam w ogóle pisać o tym jeśli dzisiaj takie złe wieści :(
    Byliśmy na połówkowych, synuś dalej został synusiem, ma 492 gramy i jest super zdrowym chłopakiem. Z małym ale :( na komorach serca ma dwie małe kropki, lekarz powiedział że to nie są żadne wady i żeby się nie martwić bo one powinny zginąć ale trzeba to kontrolować. Fachowo nazywa się to white spot. Dał mi skierowanie do szpitala który się na tym zna. Jeden z największych w naszej okolicy od dzieci, wcześniaków i noworodków. Więc pewnie jest tam jakiś specjalista który inaczej spojrzy na usg. Wiem że mam się nie martwić ale jak tu się nie martwić :(
    Marzycielka to chyba masz najwiekszego dzidziusia na forum,prawie 0,5 kg

bl9cj44ju5b5nnuu.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Marzycielka to chyba masz najwiekszego dzidziusia na forum,prawie 0,5 kg
    Wkoncu termin na 1.01 na styczniowkach zobowiązuje :D

Didi_85, Krokodylica, kate88:), Aenu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    dzisiaj wybieram się do kina na Anabelle: narodziny zła :)
    Koniecznie chcę relacje :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Wiem że mam się nie martwić ale jak tu się nie martwić :(
    Nie masz pojęcia jak bardzo Cię rozumiem... Małe kropki w sercu, mała torbielka w główce ... mamy się nie martwić... Ale jak o tym nie myśleć!? Nie da się! Skoro i tak nic nie mogę zrobić to tak szczerze... wolałabym nie wiedzieć :( Boże daj nam siły żebyśmy nie zwariowały! :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska bardzo mi przykro nawet nie wyobrazam sobie co wlasnie przezywasz.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ale masz giganta :) w brzuszku. Niech rosnie zdrowo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Nie masz pojęcia jak bardzo Cię rozumiem... Małe kropki w sercu, mała torbielka w główce ... mamy się nie martwić... Ale jak o tym nie myśleć!? Nie da się! Skoro i tak nic nie mogę zrobić to tak szczerze... wolałabym nie wiedzieć :( Boże daj nam siły żebyśmy nie zwariowały! :)
    Dokladnie... ja teraz muszę czekać do 7 września, dopiero wtedy mam wizytę w tym szpitalu i się okaże czy się wchlonelo czy nie... To

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Koniecznie chcę relacje :D
    ja bylam w zeszlym tyg i tak srednio mi sie podobalo

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska bardzo mi przykro:( wiem co przeżywasz i wiem też że nic nie pomoże, żadne słowa,ale z czasem będzie troszkę lepiej.najważniejsze że mamy w domu maluchy dla których trzeba trwać dalej. Przytulam. Oddzywaj się czasem jak będziesz miała ochotę choć pewnie będzie trudno

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka gratuluję dużego synka:) wiem dziewczyny że ciężko nie myśleć ja dalej ciągle mam obawy przez to cholerne usg z 13 tyg i czekam jak na szpilkach na połówkowe

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ