X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie- drugie i koniec ;)
    Tak a propos... zastanawialyscie się nad metoda antykoncepcji? Ja myślę nad wkładka. Znacie jakieś opinie?

• .aś. Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na drugie i po głowie krąży trzecie, ale to na pewno maks xd

Chyba, że czwarte za jakieś 10 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 21:39

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chcialam trojke ale w tym roku koncze 37 lat i raczej tez juz zakonczymy na dwojce tymbardziej ze o druga ciaze staralismy sie jakies 2,5 roku.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to dla mnie drugie już jest wyzwaniem Bo w sumie chciałam tylko jedno. Może jak bym miała te 20 kilka lat inaczej bym na to patrzyła. Ja chce się zapytać o możliwość podwiazania jajników, ponoć w Niemczech jest to legalne ale nie znam szczegółów

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po drugim zamykam fabrykę - jeśli będzie trzecie, to wyłącznie jako wpadka :) Po prostu mi się nie chce, ciąża psuje mój organizm, np. zęby mi sie psują w ciążach, dzieci są wymagające pod każdym względem. Byle odchować je trochę i też pomyśleć o sobie - zdrowiu, karierze, hehe :) ale nigdy nie mówię nigdy, może się coś zmieni, człowiek dojrzewa całe życie :D

Krokodylica, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pyt bo sie nieco niepokoje W zasadzie ciagle czuje jakby dziecko na pecherzu,szczegolnie jak chodze,normalnie jakbym miala kamien,i co chwile musze siusiu Nie mam zadnych boli,tydzien temu szyjka byla ok,brzuch miekki Nie chce panikowac ale to takie glupie uczucie Ktoras tak moze ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 23:04

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Mam do Was pyt bo sie nieco niepokoje W zasadzie ciagle czuje jakby dziecko na pecherzu,szczegolnie jak chodze,normalnie jakbym miala kamien,i co chwile musze siusiu Nie mam zadnych boli,tydzien temu szyjka byla ok,brzuch miekki Nie chce panikowac ale to takie glupie uczucie Ktoras tak moze ma?

Miałam tak czasami, trwało 1-2 dni, a potem mijało. Zauważyłam, ze to często po tym, jak trzymałam mocz (np. będąc na długim spacerze nie miałam gdzie się wysikać), więc jak najczęściej chodziłam się wysiusiać i piłam dużo wody - mam wrażenie, że to zawsze pomagało.
    A może tak się dzidziuś ułożył, że teraz bardziej naciska na pęcherz?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    W ogóle powiem Wam że jak byłam w marcówkach 2015 to były trzy dziewczyny co miały już jedno dziecko a reszta "świeżynki" ;)
    A teraz to widzę ekipa już mocno obstawiona. :)

Jutro dużo wizyt, życzę powodzenia!

Na październikowych 2015 też duuuużo więcej świeżynek było niż teraz u nas na styczniowych :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh tak tez mysle ze to od ulozenia,aczkolwiek jest to mega irytujace jak ciagle czuje wlasny pecherz i taka w ogole napompowana na dole sie czuje

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie trzecie i tez raczej ostatnie.
    A z pęcherzem mam podobnie, sikam co chwile i po 15 minutach znowu wszystko sztywne, napięte, jakby ciasne - ulga jest wiec krótkoterminowa. Ale na usg w piatek wyszło wszystko Ok, szyjka długa, taka uroda widać. Przetrzymamy jakoś!

Polaj lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,u nas tez juz koniec produkcji bo to 3 dziecko:) Na polowkowych wszystko ok ,mozg,serce kregoslup pokazalo dziecko pieknie,krocze juz gorzej ale na 99% corka,czekam na potwierdzenie na wizycie 22.09:)

Szmaragdowa, inessa, Didi_85, kate88:), kasha86, Aenu, Patrycja27 lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co chodzi, obudziłam się 5:15 i koniec, no nie zasnę i już. :/

Anula czemu gorzej?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Moja mloda zrobila sobie trampoline z pecherza i jak niekiedy skoczy to...szukam szybko wc gorzej jak nie ma nic w poblizu.

Didi_85 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie drugie i trzecie od razu ;)

Szmaragdowa, inessa, ana167, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dużo doświadczonych mam! Ja jestem swieżynka. Planujemy 3 i mam nadzieję, ze przy pierwszym porodzie nie będę się darła, ze to koniec produkcji :D

annaki, Myszk@, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy 24 tydzień :) :)
    I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Dużo was dzisiaj :)

inessa, annaki, ana167, Didi_85, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Życze dobrego tygodnia i udanych wizyt ☺☺☺ ja tez co chwile siusiu chodze ale mloda kopie rowno w pecherz ☺ a my czekamy na drugie dziecko chcielibysmy wiecej ale moj wiek i choroby nie pozwola na wiecej a po drugie i tak cud ze mamy dzieci bo wg.lekarzy nie powinnismy wogole ich miec. Moj synus postanowil dzis wstac o 5.30 a ja zaczelam zasypiac wlasnie bo od kilku tygodni budze sie o 2-3 i nie moge spac wrwr potem jak zoombie chodze. U nas leci 22-23 tc. Jeszcze raz dobrego dnia ☺

Angela*, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Moja mloda zrobila sobie trampoline z pecherza i jak niekiedy skoczy to...szukam szybko wc gorzej jak nie ma nic w poblizu.

To Ci dopiero specjalistka :)
    Ja ostatnio czuje się przepełniona ( tez na pęcherzu).
    Kopania po pęcherzu nie mam, bo dziec spoczywa główka w dół i jak już kopie to bardziej z przodu brzucha pod pępkiem.
    Czasem mogę już wyodrębnić lekkie kopnięcia, wszystko bardzo delikatne i muszę leżeć żeby poczuć ruchy .

Mnie z koleji wczoraj masakrycznie bolal brzuch i miałam takie trzy jakby bóle 'porodowe' w moim odczuciu (zastanawiałam się czy to nie skurcze)... aczkolwiek już raz miałam taka atrakcje na wakacjach i słusznie podejrzewałam mój układ pokarmowy... Ehhh. Dziecko prócz pęcherza przytyka mi chyba układ pokarmowy. Mój nowy gin ostatnio powiedział ze brzuch ma prawo bolec w ciazy i nie mam co się przejmować.

To będzie pierwsze dziecko, ja chciałabym finalnie dwójkę rodzeństwa rok po roku. Czy się uda zobaczymy :) potem będę się zabezpieczać jak dotychczas kalendarzyk plus gumki w dni płodne :) u mnie to sprawdziło się 3,5 roku. Przed usunięciem tarczycy brałam anty wiele lat, ale wrócić do tego nie zamierzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 09:30

Polaj lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    my spodziewamy się drugiego, ale chcielibysmy trezcie. Co do czwartego na razie sie nie wypowiadam, ale chciałabym duża rodzinę. Wszytsko sie okaże.
    Ja wczesniej tez brałam antyki i na pewno nie wrócę. I ja od tamtej pory kalendarzyk + gumki w dni płodne - daja radę :-).
    Nie robiłam bym takich zabiegów jak podwiązznie jajowodów czy nasieniowodów u mężczyzn. Po co sie okaleczac - nigdy nic nie wiadomo. Są inne skuteczne metody - antyki, wkładki itp. :-)

wklejam linka do papierków lakmusowych
    http://allegro.pl/ax4-paski-papierki-lakmusowe-pomiar-ph-1-14-80szt-i6582215116.html

annaki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te bóle brzucha to może od pęcherza? tznb może zaczyna się infekcja?
    Pij duzo kwasnego i ogólnie duzo plynów.

mnie tez boli brzuch od wcvzoraj. MOże troche przegięłam ostatnio bo w sobote byliśmy na imprezie i wróciliśmy po 2 w nocy i póxniej w niedziele tez sporo robiłam. Mało odpoczywałam w ten weekend. I dzisiaj chyba spasuje. więcej leżenie i odpoczywania

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ