Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam na drugie i po głowie krąży trzecie, ale to na pewno maks xd
Chyba, że czwarte za jakieś 10 latWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 21:39
Krokodylica lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Szczerze to dla mnie drugie już jest wyzwaniem Bo w sumie chciałam tylko jedno. Może jak bym miała te 20 kilka lat inaczej bym na to patrzyła. Ja chce się zapytać o możliwość podwiazania jajników, ponoć w Niemczech jest to legalne ale nie znam szczegółów
-
I ja po drugim zamykam fabrykę - jeśli będzie trzecie, to wyłącznie jako wpadka
Po prostu mi się nie chce, ciąża psuje mój organizm, np. zęby mi sie psują w ciążach, dzieci są wymagające pod każdym względem. Byle odchować je trochę i też pomyśleć o sobie - zdrowiu, karierze, hehe
ale nigdy nie mówię nigdy, może się coś zmieni, człowiek dojrzewa całe życie
Krokodylica, Eklerka13579 lubią tę wiadomość
-
Mam do Was pyt bo sie nieco niepokoje W zasadzie ciagle czuje jakby dziecko na pecherzu,szczegolnie jak chodze,normalnie jakbym miala kamien,i co chwile musze siusiu Nie mam zadnych boli,tydzien temu szyjka byla ok,brzuch miekki Nie chce panikowac ale to takie glupie uczucie Ktoras tak moze ma?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 23:04
-
Didi_85 wrote:Mam do Was pyt bo sie nieco niepokoje W zasadzie ciagle czuje jakby dziecko na pecherzu,szczegolnie jak chodze,normalnie jakbym miala kamien,i co chwile musze siusiu Nie mam zadnych boli,tydzien temu szyjka byla ok,brzuch miekki Nie chce panikowac ale to takie glupie uczucie Ktoras tak moze ma?
Miałam tak czasami, trwało 1-2 dni, a potem mijało. Zauważyłam, ze to często po tym, jak trzymałam mocz (np. będąc na długim spacerze nie miałam gdzie się wysikać), więc jak najczęściej chodziłam się wysiusiać i piłam dużo wody - mam wrażenie, że to zawsze pomagało.
A może tak się dzidziuś ułożył, że teraz bardziej naciska na pęcherz?
-
Krokodylica wrote:W ogóle powiem Wam że jak byłam w marcówkach 2015 to były trzy dziewczyny co miały już jedno dziecko a reszta "świeżynki"
A teraz to widzę ekipa już mocno obstawiona.
Jutro dużo wizyt, życzę powodzenia!
Na październikowych 2015 też duuuużo więcej świeżynek było niż teraz u nas na styczniowychKrokodylica lubi tę wiadomość
-
U mnie bedzie trzecie i tez raczej ostatnie.
A z pęcherzem mam podobnie, sikam co chwile i po 15 minutach znowu wszystko sztywne, napięte, jakby ciasne - ulga jest wiec krótkoterminowa. Ale na usg w piatek wyszło wszystko Ok, szyjka długa, taka uroda widać. Przetrzymamy jakoś!Polaj lubi tę wiadomość
-
Hejka,u nas tez juz koniec produkcji bo to 3 dziecko:) Na polowkowych wszystko ok ,mozg,serce kregoslup pokazalo dziecko pieknie,krocze juz gorzej ale na 99% corka,czekam na potwierdzenie na wizycie 22.09:)
Szmaragdowa, inessa, Didi_85, kate88:), kasha86, Aenu, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Mam do Was pyt bo sie nieco niepokoje W zasadzie ciagle czuje jakby dziecko na pecherzu,szczegolnie jak chodze,normalnie jakbym miala kamien,i co chwile musze siusiu Nie mam zadnych boli,tydzien temu szyjka byla ok,brzuch miekki Nie chce panikowac ale to takie glupie uczucie Ktoras tak moze ma?
Didi_85 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
U nas będzie drugie i trzecie od razu
Szmaragdowa, inessa, ana167, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyHej. Życze dobrego tygodnia i udanych wizyt ☺☺☺ ja tez co chwile siusiu chodze ale mloda kopie rowno w pecherz ☺ a my czekamy na drugie dziecko chcielibysmy wiecej ale moj wiek i choroby nie pozwola na wiecej a po drugie i tak cud ze mamy dzieci bo wg.lekarzy nie powinnismy wogole ich miec. Moj synus postanowil dzis wstac o 5.30 a ja zaczelam zasypiac wlasnie bo od kilku tygodni budze sie o 2-3 i nie moge spac wrwr potem jak zoombie chodze. U nas leci 22-23 tc. Jeszcze raz dobrego dnia ☺
Angela*, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Polaj wrote:Moja mloda zrobila sobie trampoline z pecherza i jak niekiedy skoczy to...szukam szybko wc gorzej jak nie ma nic w poblizu.
To Ci dopiero specjalistka
Ja ostatnio czuje się przepełniona ( tez na pęcherzu).
Kopania po pęcherzu nie mam, bo dziec spoczywa główka w dół i jak już kopie to bardziej z przodu brzucha pod pępkiem.
Czasem mogę już wyodrębnić lekkie kopnięcia, wszystko bardzo delikatne i muszę leżeć żeby poczuć ruchy .
Mnie z koleji wczoraj masakrycznie bolal brzuch i miałam takie trzy jakby bóle 'porodowe' w moim odczuciu (zastanawiałam się czy to nie skurcze)... aczkolwiek już raz miałam taka atrakcje na wakacjach i słusznie podejrzewałam mój układ pokarmowy... Ehhh. Dziecko prócz pęcherza przytyka mi chyba układ pokarmowy. Mój nowy gin ostatnio powiedział ze brzuch ma prawo bolec w ciazy i nie mam co się przejmować.
To będzie pierwsze dziecko, ja chciałabym finalnie dwójkę rodzeństwa rok po roku. Czy się uda zobaczymypotem będę się zabezpieczać jak dotychczas kalendarzyk plus gumki w dni płodne
u mnie to sprawdziło się 3,5 roku. Przed usunięciem tarczycy brałam anty wiele lat, ale wrócić do tego nie zamierzam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 09:30
Polaj lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej!
my spodziewamy się drugiego, ale chcielibysmy trezcie. Co do czwartego na razie sie nie wypowiadam, ale chciałabym duża rodzinę. Wszytsko sie okaże.
Ja wczesniej tez brałam antyki i na pewno nie wrócę. I ja od tamtej pory kalendarzyk + gumki w dni płodne - daja radę.
Nie robiłam bym takich zabiegów jak podwiązznie jajowodów czy nasieniowodów u mężczyzn. Po co sie okaleczac - nigdy nic nie wiadomo. Są inne skuteczne metody - antyki, wkładki itp.
wklejam linka do papierków lakmusowych
http://allegro.pl/ax4-paski-papierki-lakmusowe-pomiar-ph-1-14-80szt-i6582215116.htmlannaki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya te bóle brzucha to może od pęcherza? tznb może zaczyna się infekcja?
Pij duzo kwasnego i ogólnie duzo plynów.
mnie tez boli brzuch od wcvzoraj. MOże troche przegięłam ostatnio bo w sobote byliśmy na imprezie i wróciliśmy po 2 w nocy i póxniej w niedziele tez sporo robiłam. Mało odpoczywałam w ten weekend. I dzisiaj chyba spasuje. więcej leżenie i odpoczywania