X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAli to powodzenia z przedszkolem. :)
    Na długo zostaje w pierwszy dzień?
    Moja Zuzia po weekendzie nie chciała iść zbutnio do dzieci, przytuliła się do mnie i koniec. Ale potem zaczęła się bawić i zrobiła ładnie papa.
    Miałam zamiar ją dziś odebrać wcześniej alebtak się źle czuję że zostanie do zupki (po 14).
    Prosiłam panią żeby zadzwoniła jeśli będzie płacz to odbiorę ją szybciej.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janeczka też dziś poszła do przedszkola po przerwie kilkudniowej - szła chętnie, szczególnie, że dziś wróciła z podróży poślubnej jej ukochana pani, ale ona żłobkowa, więc zaprawiona w bojach ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej widzę że dużo tu mam przedszkolaków :)
    Ja tak się bałam że moja Marysia sobie nie poradzi bo na place zabaw jak z nią chodziłam to średnio do dzieci była nastawiona a tu proszę:pięknie sobie radzi,chętnie chodzi do przedszkola.Oby dobra passa nie minęła; )

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj po 7 już stała przy drzwiach i mówi mama pospiesz się bo się spóźnimy :D ale ona też zaprawiona po żłobku
    Ja też dzisiaj wizytuję na 18.00. Matko a jeszcze tyle rzeczy mam dziś do zrobienia.
    Wogole ucieka mi czas strasznie ledwo się nie obejrzę i tak od wizyty do wizyty i już wrzesień echhh

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    MamaAli to powodzenia z przedszkolem. :)
    Na długo zostaje w pierwszy dzień?
    Moja Zuzia po weekendzie nie chciała iść zbutnio do dzieci, przytuliła się do mnie i koniec. Ale potem zaczęła się bawić i zrobiła ładnie papa.
    Miałam zamiar ją dziś odebrać wcześniej alebtak się źle czuję że zostanie do zupki (po 14).
    Prosiłam panią żeby zadzwoniła jeśli będzie płacz to odbiorę ją szybciej.

My to od razu "z grubej rury", czyli poszła na 7 i zostaje do 15.
    W żłobku też zostawała od razu na cały dzień, stwierdziłam że nic mi to nie da ze potrafi wytrzymać beze mnie np 4h, bo musiałam wracać do pracy na cąły etat. Teraz jest inna sytuacja bo siedzę w domu, ale chcę ją przyzwyczaić że chodzi na cały dzień. Oczywiście w razie czego będą dzwonić, ale nie sądzę żeby był problem. Pobiegła od razu do dzieci i Pani i nawet nie obejrzała się za mężem ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! I czekam na same dobre wieści :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że Wasze dzieci tak chętnie chodzą do przedszkola. :)
    Mam nadzieję że i Zuzia się rozkręci. :)
    Dzisiaj mają iść na pierwszy wspólny spacerek. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i oczywiście witam się w 24tc :)

Didi_85, emi2016 lubią tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę iść do lekarza rodzinnego. Od tygodnia walczę z przeziębieniem, ale czuję się coraz gorzej. Boli mnie głowa, chyba od zatok. Kaszel mam okrpny, odksztuszam flegme. Masakra. I przez to wszystko straciłam apetyt :( Biedna moja kruszynka musi słuchać tego kaszlu i jeszcze sobie nie poje za bardzo ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki! :)

Moja cora dzis ze mna , bo wstala rano z bolem gardla i katarem :)
    Ale jutro już wraca do szkoly :)

Krokodylica czy bierzesz nospe i magnez na te Twoje bole brzucha ? Szyjke Ci gin mierzył? :)

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! I witam się w 21 tygodniu ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)
    I powodzenia dla dzieciaczków żłobkowych/przedszkolnych i szkolnych, oby choróbska trzymały się od nich jak najdalej :D

Szmaragdowa, jakie wrażenia po wycieczce?

Dziewczyny, jak ma być badana krzywa cukrowa, to chyba muszą być 3 pomiary żeby była krzywa, jak są 2 pomiary to przecież wychodzi prosta. Orłem z matematyki nigdy nie byłam, ale to tak na chłopski rozum. Chyba że lekarz chce oznaczenie na czczo i po 2 godzinach od obciążenia, ale to nie powinno się nazywać krzywa ;)

Mój Dzieć w weekend zrobił się bardziej aktywny :) teraz już nie mam wątpliwości że go czuję i to o różnych porach dnia, w sobotę nad ranem tak mnie kopnął że się zdziwiona obudziłam i nie wiedziałam o co chodzi, a wczoraj nawet mąż poczuł delikatnego kopniaczka :D

Edit: a ja zaczynam dziś 23 tc, kiedy to zlecialo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 10:49

Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela już pytałaś. :)
    Szyjka trzyma, magnez biorę 3 razy dziennie a nospę doraźnie.

Elize maszeruj do dr, nie ma na co czekać.

U mnie ten ból brzucha i dzisiejsze złe samopoczucie chyba po wczorajszym "kupnym" serniku. Zjadłam kawałek i resztę wyrzuciłam bo dziwnie smakował. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któas wie...
    jakt o jest z kontaktem z osobą która będzie miała chemie? Mój dziadek ma nowotwór. W tym tyg zacznie brac chemię (środa lub czwartek). Sprawa jest o tyle skomplikowana, że to może byc jego ostatni tydzień. Rozumiem, że na oddział oknologii wejść nie powinnam, ale co z kontaktem z dziadkiem? Jak będzie juz po chemii. Jest jakis okres karencji? W necie są sprzeczne informacje. Raz że trezba odczekac 48h, innym razem, że mozna.

ehhh

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:

Szmaragdowa, jakie wrażenia po wycieczce?

noooo powiem Wam, że boję się, że jak teraz odwiedzę jakiś Wrocławski szpital to się srogo przestraszę :D tak mi nawet położna powiedziała, bo pracuje i w Oleśnicy i na Klinikach we Wro, że we Wro tak ładnie i cicho nie mają.
    Położna przekochana, na koniec miałam aż ochote ją wycałować :D odział piękny wyremontowany, pokój narodzin cudo - jak w hotelu, korzystanie z niego jest bezpłatne, płatna jest opieka dedykowanej położnej (800zł). Sale poporodowe 2 osobowe, czasem pacjentki nawet same leżą bo nie ma tam takiego obłożenia. Jak ja była to było 10 babeczek po porodzie i to podobno już jest u nich fest obłożenie :D no kurde bajka. Dziś może uda mi się obejrzeć odział na Klinikach z tą samą położną, mam nadzieje, że to nie będzie jak film grozy bo musze mieć coś bliżej w zapasie. Minusem jest to że we Wrocławiu na klinikach nie ma opcji wykupienia położnej, nawet nieoficjalnie :( dałabym wszystko żeby była przy mnie ta pani, która mnie teraz oprowadzała, isny anioł serio <3
    Moja koleżanka, która ma termin tydzień po mnie dziś się na połówkowych dowiedziała, że będzie miała synka. Jak ja dziś o 19 dowiem się, że będzie córka to już możemy rezerwować sale na wesele HAHAHAHA żarcioszki

Myszk@, Nadin, kasha86 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie mam pojęcia, może po prostu zapytaj w szpitalu? Współczuję choroby dziadka.

Szmaragdowa heh moja Zuzia ma pierwszego amanta w przedszkolu. ;)

Szmaragdowa, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, też nie wiem, ale skoro w niektórych źródłach masz info, że trzeba odczekać, to nie ryzykowałabym...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybym wiedziała, że jest czas to bym na 100% odczekała. A tutaj sytuacja jest taka, że byc może wczoraj ostatni raz widziałam dziadka. Masakra. Ryczałam jak wyjeżdżałam rodziców.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję przeżyć :( niestety nie wiem, więc nie będę się wypowiadać

Kroko, szybko zaczyna i dobrze niech wybierze najlepszego kawalera dla siebie :D

Szmaragdowa, to daj znać jak wypadły też kliniki. Leżałam tam na ginekologii pod koniec 2015 i jakoś nie wiem czy bym chciała tam rodzić, no ale na położnictwie nie byłam, może tam mają ładniej, trochę czasu też minęło :) też zastanawiam się nad mniejszym powiatowym szpitalem, właśnie Oleśnica albo Trzebnica ale jak coś się będzie działo to raczej wojewódzki niż kliniki

Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ