Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A w ten weekend promocja w Empiku 3 książki za dwie - jako, że moja córa uwielbia czytać uzupełniamy naszą sporą biblioteczkę o kolejne książeczki o Basi i Franklinie (polecam Franklin czeka na siostrzyczkę i Basia i nowy braciszek)
Krokodylica, FreshMm, Andzia87 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A w ten weekend promocja w Empiku 3 książki za dwie - jako, że moja córa uwielbia czytać uzupełniamy naszą sporą biblioteczkę o kolejne książeczki o Basi i Franklinie (polecam Franklin czeka na siostrzyczkę i Basia i nowy braciszek)
Zamówilam wczoraj "Kicia Kocia ma braciszka"Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMekduje ze dzidzia ok. 420g wiek dokladnie jak z om czyli 21+2. Serce przeplywy ok.
Marzycielka111192, Myszk@, Krokodylica, Aenu, Morwa, annaki, emi2016, kate88:), Mama-Ali, inessa, Szmaragdowa, ana167, elize, BlackCatNorL, Maruder, Paula_29, Karmelova, kasha86, Didi_85, Patrycja27, Nadin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mam pytanie odnośnie cukrzycy.
Zrobilam test obciążenia glukozą 75 mg i takie wyszły mi wyniki:
na czczo 90,8
po godzinie :188,1
po dwóch godzinach : 60,8
i moje pytanie czy to już cukrzyca bo ten wynik po godzinie dość duży.
A tak w ogóle to synek ma się dobrze po połówkowych ,waży 514 g i wszystkie narządy prawidłowe.Mama-Ali, Szmaragdowa, Krokodylica, inessa, kate88:), Aenu, Didi_85, Patrycja27, BlackCatNorL, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Wronka nie znam się na cukrach, nie ma tam jakiś norm?
U nas miała być ładna pogoda i mąż miał jechać z córką na rowerze do swoich rodziców a tu pogoda byle jaka, raczej ich nie puszczę, zwłaszcza że Zuzia zasmarkana.inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Zycze dobrej niedzieli ☺☺☺ u nas padalo i pochmurno jest buu
Krokodylica zdrowka zycze dla Was ❤
Wronka a Ty mialas juz zalecone badanie glukozy? Pytam bo zwykle gdy w 1 trym.jest ok glukoza zaleca badac sie cukier po skonczonym 24 tc wtedy jest dopiero adekwatne badanie. Wg norm niestety masz juz problem z cukrem i pewnie ginekolog wysle Cie do diabetologa ale narazie dieta powinna starczyc. Bo po godzinie nie powinien cukier przekroczyc 180. Ja w ciazy z synkiem po godz.mialam 187 a po 2 godz. 47 - wiec za duxy spadek znowu i wtedy stwierdzona cukrzyce - bylam pod kontrola diabetolog.
Ciesze sie z udanych wizyt i duzych dzieci ☺
Ps.przepraszam za bledy pisze na szybko z komorki brrrWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 08:29
-
nick nieaktualnyWronka bo kobietom w ciazy zwykle robi sie potrojny test obciazenia i ciexko znalezc normy tym bardziej ze normy rok czy poltora roku temu zmienily sie. Jak ja rok temu mialam badanie to po na czczo norma byla do 92 po 1- 180 a po 2 - chyba bo tego wyniku dokladnie nie pamietam 60.
-
wronka wrote:No właśnie z tymi normami nic nie rozumie bo wszedzie podają że są wyniki na czczo i po 2 godzinach nic nie znalazłam o cukrze po godzinie
Wronka po 1h cukier powinien wynosić nie więcej niż 140 mg%, a po 2h do 120 mg%. Na czczo między 70 a 90Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 10:10
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi a to sa nowe wytyczne dla kobiet w ciazy? Pytam bo takie normy co Ty podalas to znam dla wszystkich ludzi oprocz ciezarnych a moze cos sie pozmienialo. Przynajmniej mi tak i ginekolog podawala i diabetolog z kliniki patologii ciazy. A jak sama badalam glukometrem to po 2 godz.po posilku nie moglam przekroczyc 120 mg a na czczo 90.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 10:36