Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko, trzymam kciuki żeby to był tylko chwilowy kryzys. Chciałam Ci coś mądrego napisać ale chyba mam za mało doświadczenia z dziećmi
Ale dziś spałam, jak zabita, nawet nie wstałam się wysikać, za to jak małża budzik zadzwonił to myślałam że się nie do kulam do wc.
A jak Wasze brzuszki? Bardziej widoczne? Wczoraj założyłam sukienkę (sprzed ciąży ale rozciągliwa i chyba da radę do końca, bo długi rękaw) i mój mąż oczu nie mógł ode mnie oderwać, Jeszcze w poniedziałek mówił że nie widać brzuszka a wczoraj że już ładnie widać
Sylwia, kciuki za wizytę!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty!!
Co do przedszkola to też nie doradzę za bardzo bo moja córka chodzi od roku najpierw rok do grupy zlobkowej i płacz był ale jak trzeba było wracać do domu bo jeszcze troszkę chciała zostać, teraz chodzi do 3 latkow i pierwszy dzień był mały kryzys ale pani chciała żebym została z nią godzinkę i było już ok. Teraz już po 7 mówi do mnie mama pospiesz się bo się spóźnimy, w weekend ciągle pyta czy idziemy do dzieci więc jest super. Ale w de też inaczej wyglądała adaptacja bp rodzic ż dzieckiem co najmniej 2 tyg musiał przychodzić codziennie na ok 2 godz potem się wychodziło na 10 min, pół godz, godzinę i jak było ok to już dziecko zostawało tyle ile tam ma opłacone więc myślę że to też było ok.
Mój brzuch....hmmm mam taki bebzol jak bym była w 7 mięs;) ale.co się dziwić jak jem jem jem jem. Dzisiaj od 8 zdążyłam zjeść 4 kromki chleba leczo i zupę kalafiorową....z tym że mnie aż tak do słodkiego nie ciągnie, może to dzięki dużym dawkom magnezu? Nie wiem ale za to słone i ostre mogłabym jeść ciągle. Właśnie mąż po pracy ma.mi kupić chipsy bo zwariuje jak nie zjem...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
A mnie od rana męczy zgaga. Zjadłam garść migdałów, popiłam kubkiem mleka i zobaczymy jak będzie.
Co do seksu to u mnie jest problem z suchością. Chyba będę musiała zainwestować w jakiś nawilżacz czy coś bo ostatnio to masakra z tym jest. Używacie może? Macie jakiś do polecenia?
Co do nawilżaczy to wczoraj kupiłam taki: https://www.morele.net/eldom-nawilzacz-powietrza-nu-5-547443/
Jest cichy, oprócz nawilżania może również jonizować powietrze i ma duży zbiornik na wodę. Jak na razie wybrałam coś raczej z niższej półki cenowej bo nie wiem jak często będę używać i czy się sprawdzi. W każdym razie w nocy nie męczył mnie kaszel
A z witamin biorę od początku ciąży Pregna plus i Pregna DHA.elize lubi tę wiadomość
[/url]
-
U mnie dalej 5 kg na plusie i brzuszek jak piłka. Chyba tylko w brzuszek i w biust poszło, może jeszcze trochę w uda.
W sumie to bym jadła, ale kiedy zjem cokolwiek więcej niż kanapkę, to się czuję, jakbym miała pęknąć. W ogóle mam wrażenie, że się nie mieszczę w sobie i czasami wieczorem aż się źle od tego czuję, ciężko mi się oddycha. -
Co do oddawania i przedszkola, to ja z pewnością nie będę dzieci uczyć, żeby oddawały komuś, bo to jest przyzwolenie na agresję. Rodzice uczą, że tak może robić i kiedy powiedzieć stop? W podstawówce czy może w liceum? A co potem w dorosłym życiu? Czym skorupka za młodu...
Córka z kolei wie, żeby nie ma sobie pozwalać na takie zachowanie ze strony innych i zdecydowanie i asertywnie mówi: nie rób tak! Nie bij mnie! i to moim zdaniem wystarczy i nie robi z dziecka wcale ofiary.Krokodylica, FreshMm, jomi81 lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:A jak u Was z obcinaniem paznokci u stóp i wiązaniem butów? U mnie powoli zaczynają się wygibasy
FreshMm lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Krokodylica wrote:Gosiak w sumie mądrze piszesz.
Krokodylica, ana167 lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Dzień dobry.
Ech najpierw mnie przedwczoraj złapało przeziębienie a teraz córka dostała kataru, oby nic więcej oprócz tego kataru się nie rozwinęło. Uroki jesieni.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzień Dobry wszystkim
Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale cyklicznie, w różnych miastach są prowadzone bezpłatne warsztaty Bezpieczny Maluch. My postanowiliśmy się wybrać2 października są w Warszawie
Jakbyście były zainteresowane to podsyłam stronę www: http://bezpiecznymaluch.com.pl/
elize, Myszk@, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Karmelova wrote:Dzień Dobry wszystkim
Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale cyklicznie, w różnych miastach są prowadzone bezpłatne warsztaty Bezpieczny Maluch. My postanowiliśmy się wybrać2 października są w Warszawie
Jakbyście były zainteresowane to podsyłam stronę www: http://bezpiecznymaluch.com.pl/
Ale tajmingzapisałam się na czwartek
Dzięki za info :*
Karmelova lubi tę wiadomość