X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości cały czas i odbija mi się.
    Ale w jedzeniu mi nie przeszkadza.

Córka dzisiaj miała kryzys w przedszkolu i był płacz. Ech.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal duo.

ana167 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore femibion Natal2 :)

Gosiak -piekna rozmowa ;)

Dziewczyny ja tez bym jadla caly czas :)
    A kolacje jem o 22 , bo jak zjadlabym szybciej to nie wytrzymalabym w nocy :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    a ja zjadłam dzisiaj pomidory ze śmietaną z bułką, później wypiłam kawę i z 6 ptasich mleczek do tego ;)
    Potem na obiad zupę warzywną i dwie bułki :)
    A teraz zajadam frytki :D
    Ja wczoraj zjadlam polowe opakowania ptasiego mleczka- to bylo przegiecie z mojej strony.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 ja biorę od początku ciąży DHA MAMA PREMIUM.

Co do jedzenia to jakby jestem głodna rzadziej niż we wcześniejszych tyg. ciąży, za to słodycze schodzą kilogramami - a to orzechy w czekoladzie, a to czekolada z orzechami, a teraz kupiłam w lidlu ciasta owsiane (myślę sobie, że zdrowe), ale z drugiej strony są oblane czekoladą :) bardzo dużo tego pochłaniam, a mało się ruszam, więc jakby chyba idzie mi w biodra:P

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę prenatal duo ale nie codziennie tylko 1-2 w tygodniu (takie zalecenie gina ;) )

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym ciągle jadła i niczego sobie nie żałuję. Ale ograniczyłam słodycze i cukier, bo miałam na to wielkie zachcianki i waga szybko szła w górę. Od czasu ograniczenia słodkiego przyrost wagi zwolnił mi o połowę :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jakoś gorzej się czuję i pierwszy raz od początku ciąży zamiast domowego obiadu, którego nie miałam siły zrobić zamówiliśmy pizzę :)
    Ja też jem więcej, minimum 4 posiłki dziennie i do tego jakieś małe przekąski w postaci owocu itp.

A w ogóle zamówiłam poduszkę w kształcie litery "C" z supermami. Zobaczymy jak się sprawdzi.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś.z Was bierze zastrzyki przeciwzakrzepowe, albo brała w poprzedniej ciąży, albo połogu?
    Jakie są wskazania i jakie badanie mówi nam o tym,czy trzeba je brać, wiecie może?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeeee znowu jedzenie :D. Ja jem chyba 40 posiłków dziennie hahahaha. Dzisiaj też przegięłam.... właśnie wciagam kolację ale czuję że to nie koniec na dziś. A do tego 2 kawki dziennie no ale tak mi się chce z tym że jedna latte, no nie mogę się oprzeć jak mąż po pracy robi kawę i tak pachnie z ekspresu jak się mieli mmm mmm
    Witaminy biorę nestle Materna ale ja mam za nie zwracane w całości z kasy chorych więc takie mi przepisuje lekarka. A no i czasem biorę na zmianę pregna plus i dha ale dlatego że dostałam jeszcze w polsce od teściowej z gabinetu takie próbki więc chce je też wykorzystać

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha ja biore zastrzyki p.zakrzepowe a biore bo mam zespol antyfosfolipidowy. A wskazania to hematolog powiniem wskazac na podstawie wynikow badan no a tak wogole to ciezko teraz mi powiedziec jakies szczegolne wskazania moga byc w ciazy. Np.moga byc wskazaniem zylaki ale to tez zalezy od stopnia zaawansowania. A dlaczego pytasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 20:23

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie tu nie bylo...
    Tydzien temu zaliczylam izbe przyjec, powod: bol brzucha, ktory byl strasznie dokuczliwy przy zmianie pozycji. Mialam wrazenie ze moja macica to jedna wielka igla ktora sie wbija w cialo przy kazdym moim sklonie,obracani sie w lozku, siadaniu. Nawet parcie na 1nke czy 2ke sprawialo mi bol. Na izbie powiedzieli ze nic zlego nie widza, sluz ok, dzidzia ma sie dobrze. Zalecili Aspargin, No-Spe i odpoczynek. Kilka dni pozniej mialam wizyte u mojego lek. prowadzacego i zapytalam sie czy taki bol brzucha moze byc spowodowany intensywnym seksem(dzien wczesniej wieczorem sie z mezem poprzytulalismy, ale nie bylo jakos ostro, tylko dluzej:D poza tym nastepnego dnia rano bylo ok, bol sie pojawil wieczorem, a nasilil w nocy. Nad ranem pojechalam na izbe ). Gin powiedzial ze przy ostrym seksie moze, na dwa tygodnie zalecil przerwe seksualna. Dziewczyny czy Wy wspolzyjecie jakos inaczej w ciazy?

Widze ze nie jestem sama z tym dokuczliwym glodkiem, tyle ze mnie tak trzyma juz od 9 tygodnia:D Ja juz mam +6kg a w poniedzialek koncze 20 pelne tygodni...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kasha ja biore zastrzyki p.zakrzepowe a biore bo mam zespol antyfosfolipidowy. A wskazania to hematolog powiniem wskazac na podstawie wynikow badan no a tak wogole to ciezko teraz mi powiedziec jakies szczegolne wskazania moga byc w ciazy. Np.moga byc wskazaniem zylaki ale to tez zalezy od stopnia zaawansowania. A dlaczego pytasz?

Pytam wsumie z ciekawości. Pamiętam, że moja koleżanka w pierwszej ciąży brała zastrzyki przeciw zakrzepowe, a nie poroniła nigdy wcześniej, więc zastanawiałam się, czy po zwykłej morfologii są już jakieś przesłanki do dalszej diagnostyki.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe, między córka a obecna ciążą dwa razy poroniłam i lekarka stwierdziła, że bardzo często traci się ciążę przez zakrzepy właśnie (nawet starsze ciąże) i ona zaleciła mi przyjmować zastrzyki do końca. Byłam też u hematologa i on potwierdził, że wiele pacjentek nie może utrzymać ciąży a przyjmując zastrzyki rodzą dzieci.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha zwykla podstawowa morfologia raczej nie wskaze przeslanek do podania zastrzykow. Zwykle sa inne przeslanki no i wtedy powinno zrobic sie dokladniejsze badania. Ja mimo tylu strat dopiero dostalam zastrzyki po zrobieniu badan w kierunku krzepliwosci zlecone zostaly one przez hematologa. Tym bardziej ze gdy wyniki sa ok to wg NFZ poronienie nie jest wskazaniem do refundacji p.zakrzepowych lekow.Niektorzy lekarze decyduja sie podac te leki na refundacje ale takich lekarzy jest b.malo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 20:50

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, mam nawet gorzej niż Ty... wystarczą pieszczoty podczas których mocno się podniecę i cały brzuch staje mi dęba. Dlatego u mnie zakaz seksu w obu ciążach. W poprzedniej ciąży gin zabronił do 38t0dc, bo powiedział, że gdy zacznę współżyć, to od razu pojadę rodzić. Wytrzymałam do 37t5dc i kilkanaście godzin po silnym podnieceniu (chociaż nie było pełnego stosunku) pojechałam urodzić. Artur przyszedł na świat w 37t6dc.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wspolczuje, bo ja mam wlasnie ponad tydzien przerwy i chodze naminowana;););) wlasnie nie dopytalam lekarza czy zakaz penetracji czy jakichkolwiek skurczow... No nic, 18go mam polowkowe wtedy dopytam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 21:34

l22nkrhm0evewuhw.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też po orgaźmie stawia się brzuch. Nie boli, ale jest nieprzyjemne. Mówiłam o tym lekarzowi. Ja usłyszałam, że to normalne, bo podczas orgazmu wydziela się oksytocyna, która odpowiada za skurcze macicy. Nie mam żadnego zakazu.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kasha zwykla podstawowa morfologia raczej nie wskaze przeslanek do podania zastrzykow. Zwykle sa inne przeslanki no i wtedy powinno zrobic sie dokladniejsze badania. Ja mimo tylu strat dopiero dostalam zastrzyki po zrobieniu badan w kierunku krzepliwosci zlecone zostaly one przez hematologa. Tym bardziej ze gdy wyniki sa ok to wg NFZ poronienie nie jest wskazaniem do refundacji p.zakrzepowych lekow.Niektorzy lekarze decyduja sie podac te leki na refundacje ale takich lekarzy jest b.malo.

a jakie są te inne przesłanki ?;>

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja biorę prenatal duo.
    Ja tez to samo biore.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ