X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z ubrankami prasowaniem i praniem tez sie wstrzymujemy - dla mnie za wczesnie. NIe mam jeszcze miejsca w szafie na to wszytsko :-)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle czuję tutaj presję czasu :D tu już Kroko ma ciuszki poprane, a ja jeszcze nic dla dziecka nie mam, ba nawet miejsca nie mam, bo mąż jak na razie kładzie instalacje w małym pokoju, a chcieliśmy jeszcze szafę w sypialni zrobić, żeby mieć gdzie kłaść ciuszki dziecka... w ogóle panika mnie dopada, że jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić lub zrobić, skąd brać kasę na to, ale musimy się jakoś ogarnąć :) no nic powoli będę uciekać, mąż dał bojowe zadanie zobaczyć czy jest parapet co nam się podobał ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Nie rób takiej różnicy dla dobra dziecka - chyba, że 2 od razu... Mam sostry starsze o 12 i 15 lat. Ja wychowywałam się jak jedynaczka. Na szczęście starsza siostra postarała się szybko o dziecko, więc mam siostrzeńca-brata (niecałe 5 lat różnicy). Jedyne o co prosiłam rodziców to rodzeństwo...
    Mam już córkę 4-letnią i między dziećmi będzie 4,5 roku różnicy ;)
    A trzeciego z mężem nie planujemy ;p a jeżeli nam się odmieni to tak za 10 lat :D żeby mieć jeszcze takiego maluszka w domu :)

a o porodówce jeszcze nie myślę ;P chce maluszka jak najdłużej w brzuszku :) do stycznia jeszcze trochę... ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 11:59

• Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, o porodzie tez jeszcze nie myślę. O nie! :)

Ale za to te ubranka, malutkie pajacyki, skarpeteczki...o mamuniu <3

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Ja jeszcze siedze w 21tc :D
    Doszly mi bole kregoslupa , jak za dlugo postoje w kuchni, ale to chyba jest normalne.
    Pochwale sie! zamowilismy juz wozek :)
    Rzeczy dla malej bede prac/prasowac w grudniu, wtedy tez bedziemy przygotowywac pokoj. Lista rzeczy gotowa i od Pazdziernika zaczynamy kupowac na maxa!
    Super ,ze piszecie o tych spiworkach itd. Ja myslalam ze kolderka bedzie ok , i becik, ale teraz wiem ze trzeba kupic 'Spiworek' :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Mam już córkę 4-letnią i między dziećmi będzie 4,5 roku różnicy ;)
    A trzeciego z mężem nie planujemy ;p a jeżeli nam się odmieni to tak za 10 lat :D żeby mieć jeszcze takiego maluszka w domu :)

Chodzi mi właśnie o to trzecie ;) Zazdroszczę moim siostrom - między nimi jest 3 lata różnicy - że miały siebie, miały się z kim bawić i z kim wychowywać.... Dlatego jeśli zdecydujecie się na trzecie po takim czasie rozważcie dla niego rodzeństwo. Do nieczego nei zmuszam - ot tłumaczę jak to wygląda z perspektywy takiego trzeciego dziecka a jednak jedynaka ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, spiworek byl u nas strzalem w 10. Na poczatku byl rożek a jak maly troszke podrosl to spal w spiworku. Nie odkrywal sie, nie bylo ryzyka ze nakryje sobie buzię. No rewelacja.

WhyMe lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zamiast o ciuszkach myśle właśnie o porodówce :D ciuszkami i pierdołami zajmują się przyszłe babcie, co przyniosą to będzie :D ja tylko mówię co by mi się przydało a na następny dzień dostaje fotke, że już kupione, żyć nie umierać :D wszystko kupują unisex bo liczą, że nie na jedno dziecko to kupują tylko dla przyszłego rodzeństwa ;) Za to porodówki zwiedziłam już dwie :D narazie jak czytam na fejsie co się odpitala we Wrocławiu, że laska 10 dni po terminie a w żadnym szpitalu jej nie przyjeli to mi słabo, modlę się o zdrową ciążę i możliwość porodu w oleśnicy

Krokodylica lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam, że to jest moje ulubione danie w ciąży (kluski parowane z sosem grzybowym, rybka i surówka)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d52abc5e93f.jpg

a najlepiej, że przed ciąża kluski mi całkowicie były obojętne...

emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prała na koniec listopada najwcześniej.Poki co pokój dla malego jest tzw.graciarnia i z pokojem dziecięcym ma niewiele wspólnego ;)
    Też zaczyna mnie ogarniać niepokój związany z nieprzygotowaniem jeszcze wszystkiego i chociaż rozum mówi że jeszcze sporo czasu to dalej tyka w głowie...
    Coś już niedługo naszykuje bo nie wytrzymam ;)
    Na razie kupiłam chustę do noszenia i polar dla dwojga bo wszystko po córce sprzedałam.Na pewno bede szkraba nosić tak jak córeczkę :) Polecam wszystkim.Poza tym wybierz się na spotkanie chustowe więc jeśli któraś z Wrocławia ekran byłaby chętna to możemy razem.Spotlania są we wtorki o 12 na Swojczycach.Mozna usiąść ok pokawkowac i posłuchać co tam mówią.Ja na pewno podjadę ale może za tydzień lub dwa.

Gosiak, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ja będę prała na koniec listopada najwcześniej.Poki co pokój dla malego jest tzw.graciarnia i z pokojem dziecięcym ma niewiele wspólnego ;)
    Też zaczyna mnie ogarniać niepokój związany z nieprzygotowaniem jeszcze wszystkiego i chociaż rozum mówi że jeszcze sporo czasu to dalej tyka w głowie...
    Coś już niedługo naszykuje bo nie wytrzymam ;)
    Na razie kupiłam chustę do noszenia i polar dla dwojga bo wszystko po córce sprzedałam.Na pewno bede szkraba nosić tak jak córeczkę :) Polecam wszystkim.Poza tym wybierz się na spotkanie chustowe więc jeśli któraś z Wrocławia ekran byłaby chętna to możemy razem.Spotlania są we wtorki o 12 na Swojczycach.Mozna usiąść ok pokawkowac i posłuchać co tam mówią.Ja na pewno podjadę ale może za tydzień lub dwa.
    o rany, cholerna autokorekta.sorki.poprzestawiala parę wyrazów...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, obczaj jeszcze Oławę i Trzebnicę - dużo znajomych z Wrocławia rodziło właśnie w tych dwóch szpitalach i bardzo sobie chwaliły.

Jedna z koleżanek wylądowała w pierwszej ciąży właśnie w Oławie, bo była już kilkanaście dni po terminie a we Wrocławiu nigdzie nie było miejsc (w 15tym dniu dostała ze szpitala na Kamieńskiego wezwanie do stawienia się w celu wywołania porodu, a jak przyjechała to jej kazali wracać do domu i czekać na kolejny telefon jak się coś zwolni). W drugiej już od początku planowała, że urodzi znowu w Oławie, wczoraj ją właśnie wypisali :).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Polaj współczuję anginy u dziecka.
    No i angina gorzej jak sie nia zaraze bo wtedy bez Duomoxu sie wtedy nie obejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 13:17

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowane ciuszki synku w tym tygodniu mialam prac ale jak mlody sie rozchorowal to juz mi sil brakuje. Najgorzej ze maz poza domem miedzy 6 a 18 lub nawet 19.
    Jeszcze chce kupic nowy pokrowiec na fotelik maxi cosi bo wrocil do mnie po pozyczeniu i brakuje wkladki dla noworodkow i badz tu dobrym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 16:05

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ja też nosiłam córę w chuście i teraz też będę nosić - zostawiłam sobie chusty, polar i kurtkę dla dwojga :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też się rozchoruję z tego wszystkiego.
    Po tych 3 dniach mam dość, dzisiaj musiałam zabrać córkę do domu bo tak się darła i płakała że myślałam że zaraz pęknie, nie mogły jej panie uspokoić.
    Wymiękam serio.

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też nosiłam córę w chuście i teraz też będę nosić - zostawiłam sobie chusty, polar i kurtkę dla dwojga :)
    Ja sprzedałam chustę.Zostawilam 1 tulę standard i todlerka,bo mam mega sentyment.
    Chustę już kupiłam i się cieszę nowym wzorkiem,ale że to 3,6m to pewnie dokupienia druga trochę dłuższą ;) Ale najpierw sobie przypomnieć muszę jak to się kota,bo nic nie pamiętam :P Koniecznie na jakieś spotkanie chustowe muszę pójść.
    U nas znowu leje :( Obrzydliwa ta pogoda,od paru dni pada...
    Wyprawa do przedszkola jest przez to równie słaba.

Gosiak lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obecnie 3 chusty :) Wszystkie 4,6, bo wiązałam głównie kieszonkę, teraz chcę się jeszcze nauczyć kangura i może odważę się nosić na plecach ;)
    Mamy też nosidło - bondolino, ale to mąż nosił w nosidle, ja zdecydowanie wolę chustę.

Muska lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Szmaragdowa, obczaj jeszcze Oławę i Trzebnicę - dużo znajomych z Wrocławia rodziło właśnie w tych dwóch szpitalach i bardzo sobie chwaliły.

rozważałam też te szpitale, ale mieszkam na zachodzie Wrocławia, tuż przy wjeździe na S8 więc najlepiej dojazdowo wypada mi Oleśnica, dojechaliśmy w 30min w mega ulewie

Jagna <3 24.01.2018
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    rozważałam też te szpitale, ale mieszkam na zachodzie Wrocławia, tuż przy wjeździe na S8 więc najlepiej dojazdowo wypada mi Oleśnica, dojechaliśmy w 30min w mega ulewie
    O,a skąd dokładnie?Ja z Wojnowa :)
    Ja zostaję przy Klinikach,głównie ze względu na najlepszą neonatologie.Raz już t rodziłam i było ok,chociaż warunki sanitarne średnie.Na szczęście lekarze nadrabiają,a jak się rodzi to naprawdę nieważne czy pościel jest kolorowa ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ