X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z ubrankami prasowaniem i praniem tez sie wstrzymujemy - dla mnie za wczesnie. NIe mam jeszcze miejsca w szafie na to wszytsko :-)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle czuję tutaj presję czasu :D tu już Kroko ma ciuszki poprane, a ja jeszcze nic dla dziecka nie mam, ba nawet miejsca nie mam, bo mąż jak na razie kładzie instalacje w małym pokoju, a chcieliśmy jeszcze szafę w sypialni zrobić, żeby mieć gdzie kłaść ciuszki dziecka... w ogóle panika mnie dopada, że jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić lub zrobić, skąd brać kasę na to, ale musimy się jakoś ogarnąć :) no nic powoli będę uciekać, mąż dał bojowe zadanie zobaczyć czy jest parapet co nam się podobał ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Nie rób takiej różnicy dla dobra dziecka - chyba, że 2 od razu... Mam sostry starsze o 12 i 15 lat. Ja wychowywałam się jak jedynaczka. Na szczęście starsza siostra postarała się szybko o dziecko, więc mam siostrzeńca-brata (niecałe 5 lat różnicy). Jedyne o co prosiłam rodziców to rodzeństwo...
    Mam już córkę 4-letnią i między dziećmi będzie 4,5 roku różnicy ;)
    A trzeciego z mężem nie planujemy ;p a jeżeli nam się odmieni to tak za 10 lat :D żeby mieć jeszcze takiego maluszka w domu :)

a o porodówce jeszcze nie myślę ;P chce maluszka jak najdłużej w brzuszku :) do stycznia jeszcze trochę... ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 11:59

• Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, o porodzie tez jeszcze nie myślę. O nie! :)

Ale za to te ubranka, malutkie pajacyki, skarpeteczki...o mamuniu <3

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Ja jeszcze siedze w 21tc :D
    Doszly mi bole kregoslupa , jak za dlugo postoje w kuchni, ale to chyba jest normalne.
    Pochwale sie! zamowilismy juz wozek :)
    Rzeczy dla malej bede prac/prasowac w grudniu, wtedy tez bedziemy przygotowywac pokoj. Lista rzeczy gotowa i od Pazdziernika zaczynamy kupowac na maxa!
    Super ,ze piszecie o tych spiworkach itd. Ja myslalam ze kolderka bedzie ok , i becik, ale teraz wiem ze trzeba kupic 'Spiworek' :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Mam już córkę 4-letnią i między dziećmi będzie 4,5 roku różnicy ;)
    A trzeciego z mężem nie planujemy ;p a jeżeli nam się odmieni to tak za 10 lat :D żeby mieć jeszcze takiego maluszka w domu :)

Chodzi mi właśnie o to trzecie ;) Zazdroszczę moim siostrom - między nimi jest 3 lata różnicy - że miały siebie, miały się z kim bawić i z kim wychowywać.... Dlatego jeśli zdecydujecie się na trzecie po takim czasie rozważcie dla niego rodzeństwo. Do nieczego nei zmuszam - ot tłumaczę jak to wygląda z perspektywy takiego trzeciego dziecka a jednak jedynaka ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, spiworek byl u nas strzalem w 10. Na poczatku byl rożek a jak maly troszke podrosl to spal w spiworku. Nie odkrywal sie, nie bylo ryzyka ze nakryje sobie buzię. No rewelacja.

WhyMe lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zamiast o ciuszkach myśle właśnie o porodówce :D ciuszkami i pierdołami zajmują się przyszłe babcie, co przyniosą to będzie :D ja tylko mówię co by mi się przydało a na następny dzień dostaje fotke, że już kupione, żyć nie umierać :D wszystko kupują unisex bo liczą, że nie na jedno dziecko to kupują tylko dla przyszłego rodzeństwa ;) Za to porodówki zwiedziłam już dwie :D narazie jak czytam na fejsie co się odpitala we Wrocławiu, że laska 10 dni po terminie a w żadnym szpitalu jej nie przyjeli to mi słabo, modlę się o zdrową ciążę i możliwość porodu w oleśnicy

Krokodylica lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam, że to jest moje ulubione danie w ciąży (kluski parowane z sosem grzybowym, rybka i surówka)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d52abc5e93f.jpg

a najlepiej, że przed ciąża kluski mi całkowicie były obojętne...

emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prała na koniec listopada najwcześniej.Poki co pokój dla malego jest tzw.graciarnia i z pokojem dziecięcym ma niewiele wspólnego ;)
    Też zaczyna mnie ogarniać niepokój związany z nieprzygotowaniem jeszcze wszystkiego i chociaż rozum mówi że jeszcze sporo czasu to dalej tyka w głowie...
    Coś już niedługo naszykuje bo nie wytrzymam ;)
    Na razie kupiłam chustę do noszenia i polar dla dwojga bo wszystko po córce sprzedałam.Na pewno bede szkraba nosić tak jak córeczkę :) Polecam wszystkim.Poza tym wybierz się na spotkanie chustowe więc jeśli któraś z Wrocławia ekran byłaby chętna to możemy razem.Spotlania są we wtorki o 12 na Swojczycach.Mozna usiąść ok pokawkowac i posłuchać co tam mówią.Ja na pewno podjadę ale może za tydzień lub dwa.

Gosiak, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ja będę prała na koniec listopada najwcześniej.Poki co pokój dla malego jest tzw.graciarnia i z pokojem dziecięcym ma niewiele wspólnego ;)
    Też zaczyna mnie ogarniać niepokój związany z nieprzygotowaniem jeszcze wszystkiego i chociaż rozum mówi że jeszcze sporo czasu to dalej tyka w głowie...
    Coś już niedługo naszykuje bo nie wytrzymam ;)
    Na razie kupiłam chustę do noszenia i polar dla dwojga bo wszystko po córce sprzedałam.Na pewno bede szkraba nosić tak jak córeczkę :) Polecam wszystkim.Poza tym wybierz się na spotkanie chustowe więc jeśli któraś z Wrocławia ekran byłaby chętna to możemy razem.Spotlania są we wtorki o 12 na Swojczycach.Mozna usiąść ok pokawkowac i posłuchać co tam mówią.Ja na pewno podjadę ale może za tydzień lub dwa.
    o rany, cholerna autokorekta.sorki.poprzestawiala parę wyrazów...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, obczaj jeszcze Oławę i Trzebnicę - dużo znajomych z Wrocławia rodziło właśnie w tych dwóch szpitalach i bardzo sobie chwaliły.

Jedna z koleżanek wylądowała w pierwszej ciąży właśnie w Oławie, bo była już kilkanaście dni po terminie a we Wrocławiu nigdzie nie było miejsc (w 15tym dniu dostała ze szpitala na Kamieńskiego wezwanie do stawienia się w celu wywołania porodu, a jak przyjechała to jej kazali wracać do domu i czekać na kolejny telefon jak się coś zwolni). W drugiej już od początku planowała, że urodzi znowu w Oławie, wczoraj ją właśnie wypisali :).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Polaj współczuję anginy u dziecka.
    No i angina gorzej jak sie nia zaraze bo wtedy bez Duomoxu sie wtedy nie obejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 13:17

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowane ciuszki synku w tym tygodniu mialam prac ale jak mlody sie rozchorowal to juz mi sil brakuje. Najgorzej ze maz poza domem miedzy 6 a 18 lub nawet 19.
    Jeszcze chce kupic nowy pokrowiec na fotelik maxi cosi bo wrocil do mnie po pozyczeniu i brakuje wkladki dla noworodkow i badz tu dobrym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 16:05

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ja też nosiłam córę w chuście i teraz też będę nosić - zostawiłam sobie chusty, polar i kurtkę dla dwojga :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też się rozchoruję z tego wszystkiego.
    Po tych 3 dniach mam dość, dzisiaj musiałam zabrać córkę do domu bo tak się darła i płakała że myślałam że zaraz pęknie, nie mogły jej panie uspokoić.
    Wymiękam serio.

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też nosiłam córę w chuście i teraz też będę nosić - zostawiłam sobie chusty, polar i kurtkę dla dwojga :)
    Ja sprzedałam chustę.Zostawilam 1 tulę standard i todlerka,bo mam mega sentyment.
    Chustę już kupiłam i się cieszę nowym wzorkiem,ale że to 3,6m to pewnie dokupienia druga trochę dłuższą ;) Ale najpierw sobie przypomnieć muszę jak to się kota,bo nic nie pamiętam :P Koniecznie na jakieś spotkanie chustowe muszę pójść.
    U nas znowu leje :( Obrzydliwa ta pogoda,od paru dni pada...
    Wyprawa do przedszkola jest przez to równie słaba.

Gosiak lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obecnie 3 chusty :) Wszystkie 4,6, bo wiązałam głównie kieszonkę, teraz chcę się jeszcze nauczyć kangura i może odważę się nosić na plecach ;)
    Mamy też nosidło - bondolino, ale to mąż nosił w nosidle, ja zdecydowanie wolę chustę.

Muska lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Szmaragdowa, obczaj jeszcze Oławę i Trzebnicę - dużo znajomych z Wrocławia rodziło właśnie w tych dwóch szpitalach i bardzo sobie chwaliły.

rozważałam też te szpitale, ale mieszkam na zachodzie Wrocławia, tuż przy wjeździe na S8 więc najlepiej dojazdowo wypada mi Oleśnica, dojechaliśmy w 30min w mega ulewie

Jagna <3 24.01.2018
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    rozważałam też te szpitale, ale mieszkam na zachodzie Wrocławia, tuż przy wjeździe na S8 więc najlepiej dojazdowo wypada mi Oleśnica, dojechaliśmy w 30min w mega ulewie
    O,a skąd dokładnie?Ja z Wojnowa :)
    Ja zostaję przy Klinikach,głównie ze względu na najlepszą neonatologie.Raz już t rodziłam i było ok,chociaż warunki sanitarne średnie.Na szczęście lekarze nadrabiają,a jak się rodzi to naprawdę nieważne czy pościel jest kolorowa ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ