X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    O,a skąd dokładnie?Ja z Wojnowa :)
    muchobór mały :)

Jagna <3 24.01.2018
  • elize Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nic nie mam, zero wyprawki. Ale jak Was czytam, to zaczynam czuć presję, że najwyższy czas zacząć myśleć i działać ;)
    Myślę, że przydałaby mi się jakaś lista, z której mogłabym odhaczać co już mam.

W prezencie urodzinowym zażyczyłam sobie sesję ciążową, strasznie się na nią cieszę :)

Jutro warsztaty Bezpieczny Maluch, czy któraś z Was również się wybiera?

Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my mieliśmy wczoraj wizytę, Pani chyba z 20 minut badała serduszko i zdrowe jak dzwon!! :) plamki nie zniknęły ale Pani doktor zapewniała że synka mamy zdrowego a te plamki niczego nie zmieniają. Waży już ponad 800 gram :D
    Zdjęcie bardzo ciężko było zrobić bo spał i ma buźke w dół ale coś tam widać. Jesteśmy zakochani!! :) :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74690bd3690b.jpg

elize, annaki, Krokodylica, FreshMm, kate88:), Szmaragdowa, Myszk@, Karmelova, Vilu, Nadin, kasha86 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Kroko współczuje, u nas dziś Zuzię zaprowadził tatuś więc było troszkę lepiej, jutro też z nią pójdzie bo ma wolne a ja już od piątku.
    Co do chusty to ja mam elastyczną i tulę. Myślę też o tkanej ale kółkowej bo ja jakoś lewa jestem do wiązania

Też nie mam nic dla malucha, w znaczeniu nowego, bo oczywiście trochę rzeczy znajdzie się po Zuzi jakiś unisex. Prać i prasować będę też pewnie listopad/grudzień. Teraz to za wcześnie. Na razie jeszcze nic nie kupuje. Ja po prostu poczekam na wyprzedaże w grudniu, zawsze mogę kupić przez neta bez wychodzenia z domu a ceny są wtedy super. Zresztą mamy kilka rzeczy które kupiłam dla Leona

A jeśli chodzi o "nowości" w wyprawce to jedyne na co się odważyłam to szczoteczka do włosów lulalove z prawdziwego włosia i to by było na tyle, mój mąż nawet nie pozwolił mi pampersów ostatnio w superpharmie kupić, no ale to wszystko przez doświadczenie

Sama już bym chętnie kompletowała wyprawkę, ale nie dlatego, że mało czasu tylko dlatego, że uwielbiam robić zakupy:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki. Też myślałam żeby mój mąż ją prowadził ale on nie chce. :/
    Po tych 3 dniach mam dość i nie wiem kompletnie co robić. Iść na hardkorze i niech ryczy aż się zaryczy czy odpuścić. :/

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko teraz bym jeszcze nie odpuszczała, jak rozmawiałam z psychologiem, to nawet parę tygodni może to trwać, powiedziała nam, że jak Zuzia po miesiącu będzie dalej płakać, by ją zabrać, bo to znaczy, że nie jest gotowa, ale do miesiąca próbować
    A tak na marginesie co to znaczy, że mąż nie chce. Przecież to jego dziecko tak samo jak Twoje i nie chodzi o twoje widzi misie tylko o dobro dziecka. Nawet Pani w przedszkolu powiedziała, że często lepiej jak Tatuś odprowadza bo jest mniej związane z nim dziecko emocjonalnie najczęściej i łatwiej mu zostać. tatusiowie się też nie patyczkują tak jak mamy często ( a na pewno ja) więc tak jest po prostu lepiej. Może pogadaj z mężem, przedstaw mu to w ten sposób, przecież nie chodzi by stale ją odprowadzał, ale tydzień dwa

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan z wyprawka u nie na 0, w październiku będę robić research co jest faktycznie potrzebne, a potem przejdę do działania... średnio się cieszę z robienia zakupów :/ jestem chora jak pomyśle ze muszę skompletować wyprawkę.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja chyba też się rozchoruję z tego wszystkiego.
    Po tych 3 dniach mam dość, dzisiaj musiałam zabrać córkę do domu bo tak się darła i płakała że myślałam że zaraz pęknie, nie mogły jej panie uspokoić.
    Wymiękam serio.
    Bedzie dobrze niektore dzieci potrzebuja wiecej czasu.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miałam dzisiaj wizytę u gina i z mala wszystko ok :) szyjka długa, łożysko wysoko, od początku ciąży 3.4 kg na plusie ;) i to by było na tyle dobrych wieści bo znów infekcja grzybicza, do tego zapalenie pęcherza :/ jutro idę zrobić posiew moczu i znów 2 antybiotyki :/

Ja też jeszcze nic nie piore bo w zasadzie nie mam co ;) kupiłam tylko parę rzeczy :) poza tym najpierw musimy wyremontować i urządzić pokój dla dziecka żeby mieć gdzie to wszystko układać ;)

Szmaragdowa, Marzycielka111192, Didi_85, Vilu, Nadin lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 super wieści! Jak tu nie być zakochanym przy takich ślicznych usteczkach <3 <3 <3

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, muszę się z tym wyspać bo póki co wymiękam i zobaczymy jutro.
    Zaprowadzić ją zaprowadzę a co z tego wyjdzie...

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    muchobór mały :)

To mieszkamy prawie po sąsiedzku, bo ja na Popowicach ;p

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

XyZ
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kroko teraz bym jeszcze nie odpuszczała, jak rozmawiałam z psychologiem, to nawet parę tygodni może to trwać, powiedziała nam, że jak Zuzia po miesiącu będzie dalej płakać, by ją zabrać, bo to znaczy, że nie jest gotowa, ale do miesiąca próbować
    A tak na marginesie co to znaczy, że mąż nie chce. Przecież to jego dziecko tak samo jak Twoje i nie chodzi o twoje widzi misie tylko o dobro dziecka. Nawet Pani w przedszkolu powiedziała, że często lepiej jak Tatuś odprowadza bo jest mniej związane z nim dziecko emocjonalnie najczęściej i łatwiej mu zostać. tatusiowie się też nie patyczkują tak jak mamy często ( a na pewno ja) więc tak jest po prostu lepiej. Może pogadaj z mężem, przedstaw mu to w ten sposób, przecież nie chodzi by stale ją odprowadzał, ale tydzień dwa
    Jak byłam malutka to tata odprowadzał mnie do przedszkola. Wszystkie dzieci płakały za mamą a ja chciałam do mojego tatusia :P W rodzinie nadal mi to wypominają ;) a przedszkolanki wspominały latami.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po badaniu, nadal nie wiemy kto u mnie mieszka, kręgosłup w porządku, serduszko wygląda dobrze, ale nie mogła ocenić dróg wypływu, więc to nie do końca zbadane. Wiecie, to jakieś fatum jest :D zjadłam tą cholerną czekoladę żeby się malenstwo ruszało, po czym poczułam się tak zasłodzona że myślałam że zasnę i chyba to samo czuło dziecko, bo tylko leniwie ruszało rączką. Lekarka siedziała i patrzyła w ten ekran w nadziei że się jakoś poruszy i będzie lepszy widok no i nic z tego. Mój maluch ma całe 450g

Szmaragdowa a jakie masz odczucie odnośnie klinik?
    Muska, ja miałam usuwana torbiel na jajniku na klinikach i średnio to wspominam, nie mam na myśli warunków sanitarnych bo w końcu to nie hotel 4 lub 5 gwiazdkowy ale lekarzy właśnie

Kroko, może to taki kryzys :( oby Zuzi szybko przeszło, a może faktycznie z tatą byłoby łatwiej.

elize, też odczuwam taką presję, ale myślę że jeszcze mamy czas

Marzycielka, cudne usteczka :D

kate88:), Didi_85, Szmaragdowa, inessa, ktosiowa, kasha86 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny wizyt.
    Myszka uparciuch mały.
    :)

Jutro mąż ma zaprowadzić Zuzię do przedszkola i zobaczymy co to będzie. To nie na moje nerwy. Serce mi pęka kiedy widzę jak płacze.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś, nie poddawaj się. Mojej szwagierki córka (3 latka) zaczęła teraz też przedszkole. Do 4 dni płakała i wyrywała się tak, że nie szło jej ubrać i ciężko było zaprowadzić, a od piątego dnia odwrotnie - ona chce iść i pogania rano tatę, żeby ją zawiózł jak najszybciej. Chodzi na 5 godzin dziennie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. CIesze sie,z Waszych wizyt i pieknie Wam dzieci rosna :D
    Wspieram kolejne wizytujace <3
    Kroko wspieram Was mocno <3

A my jestesmy dzisiaj po wizycie i niestety jest u nas srednio :(
    Coreczka jest zdrowa co jest najwazniejsze ale zostaje pomiarowo z tylu i to niestety juz ponad tydzien a niektore wymiary prawie 2 tyg. :( Dostalam Medargin na przyrost dziecka. Janeczka wazy 406 gram. A ja mam od tygodnia podwyzszone cisnienie :( przez co mam w poniedzialek zglosic sie do szpitala na badania na 3-4 dni. Bedzie ciezko z wyjazdem bo nie wiadomo czy maz dostanie urlop a jak nie dostanie to mam obserwowac cisnienie w domu i zrobic badania z krwi. A jak bedzie wysokie cisnienie nawet 140/90 to SOR.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życze dobrej nocy i zdrowka bo czytam,ze infekcje zwłaszcza grypowe szaleja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 21:41

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, jesteście kochane.

Inessa współczuję sutuacji, mnie też by było ciężko gdybym musiała iść do szpitala.
    Trzymam kciuki aby było dobrze.

inessa lubi tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:

Szmaragdowa a jakie masz odczucie odnośnie klinik?
    Muska, ja miałam usuwana torbiel na jajniku na klinikach i średnio to wspominam, nie mam na myśli warunków sanitarnych bo w końcu to nie hotel 4 lub 5 gwiazdkowy ale lekarzy właśnie

nooo w porównaniu do Olesnicy to... nie ma porównania. Na klinikach przeraza mnie te 5 boksów obok siebie do rodzenia w ktorych nie moze towarzyszyc mąż. Nie wyobrazam sobie jak to musi wygladac jak tam 5 babek na raz rodzi a jak zamykaja kamińskiego to bedzie oblezenie jeszcze wieksze. Co za patola w ogóle, ze takie duze miasto jak Wrocław ma tylko 4 porodówki z czego ta najwieksza własnie sie zamyka -.-

Jagna <3 24.01.2018
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej. CIesze sie,z Waszych wizyt i pieknie Wam dzieci rosna :D
    Wspieram kolejne wizytujace <3
    Kroko wspieram Was mocno <3

A my jestesmy dzisiaj po wizycie i niestety jest u nas srednio :(
    Coreczka jest zdrowa co jest najwazniejsze ale zostaje pomiarowo z tylu i to niestety juz ponad tydzien a niektore wymiary prawie 2 tyg. :( Dostalam Medargin na przyrost dziecka. Janeczka wazy 406 gram. A ja mam od tygodnia podwyzszone cisnienie :( przez co mam w poniedzialek zglosic sie do szpitala na badania na 3-4 dni. Bedzie ciezko z wyjazdem bo nie wiadomo czy maz dostanie urlop a jak nie dostanie to mam obserwowac cisnienie w domu i zrobic badania z krwi. A jak bedzie wysokie cisnienie nawet 140/90 to SOR.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życze dobrej nocy i zdrowka bo czytam,ze infekcje zwłaszcza grypowe szaleja <3[/QUOT

Ja mam ten sam problem, w zeszla srode trafilam do szpitala z cisnieniem 140/90, porobili wszystkie badania, stwierdzili nadcisnienie ciazowe. Udalo sie skutecznie zbic cisnienie i teraz czuje sie nawet duzo lepiej. Leiej dmuchac na zimne i w pore reagowac bo z cisnieniem nie ma zartow.

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ