Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    O,a skąd dokładnie?Ja z Wojnowa :)
    muchobór mały :)

Jagna <3 24.01.2018
  • elize Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nic nie mam, zero wyprawki. Ale jak Was czytam, to zaczynam czuć presję, że najwyższy czas zacząć myśleć i działać ;)
    Myślę, że przydałaby mi się jakaś lista, z której mogłabym odhaczać co już mam.

W prezencie urodzinowym zażyczyłam sobie sesję ciążową, strasznie się na nią cieszę :)

Jutro warsztaty Bezpieczny Maluch, czy któraś z Was również się wybiera?

Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my mieliśmy wczoraj wizytę, Pani chyba z 20 minut badała serduszko i zdrowe jak dzwon!! :) plamki nie zniknęły ale Pani doktor zapewniała że synka mamy zdrowego a te plamki niczego nie zmieniają. Waży już ponad 800 gram :D
    Zdjęcie bardzo ciężko było zrobić bo spał i ma buźke w dół ale coś tam widać. Jesteśmy zakochani!! :) :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74690bd3690b.jpg

elize, annaki, Krokodylica, FreshMm, kate88:), Szmaragdowa, Myszk@, Karmelova, Vilu, Nadin, kasha86 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Kroko współczuje, u nas dziś Zuzię zaprowadził tatuś więc było troszkę lepiej, jutro też z nią pójdzie bo ma wolne a ja już od piątku.
    Co do chusty to ja mam elastyczną i tulę. Myślę też o tkanej ale kółkowej bo ja jakoś lewa jestem do wiązania

Też nie mam nic dla malucha, w znaczeniu nowego, bo oczywiście trochę rzeczy znajdzie się po Zuzi jakiś unisex. Prać i prasować będę też pewnie listopad/grudzień. Teraz to za wcześnie. Na razie jeszcze nic nie kupuje. Ja po prostu poczekam na wyprzedaże w grudniu, zawsze mogę kupić przez neta bez wychodzenia z domu a ceny są wtedy super. Zresztą mamy kilka rzeczy które kupiłam dla Leona

A jeśli chodzi o "nowości" w wyprawce to jedyne na co się odważyłam to szczoteczka do włosów lulalove z prawdziwego włosia i to by było na tyle, mój mąż nawet nie pozwolił mi pampersów ostatnio w superpharmie kupić, no ale to wszystko przez doświadczenie

Sama już bym chętnie kompletowała wyprawkę, ale nie dlatego, że mało czasu tylko dlatego, że uwielbiam robić zakupy:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki. Też myślałam żeby mój mąż ją prowadził ale on nie chce. :/
    Po tych 3 dniach mam dość i nie wiem kompletnie co robić. Iść na hardkorze i niech ryczy aż się zaryczy czy odpuścić. :/

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko teraz bym jeszcze nie odpuszczała, jak rozmawiałam z psychologiem, to nawet parę tygodni może to trwać, powiedziała nam, że jak Zuzia po miesiącu będzie dalej płakać, by ją zabrać, bo to znaczy, że nie jest gotowa, ale do miesiąca próbować
    A tak na marginesie co to znaczy, że mąż nie chce. Przecież to jego dziecko tak samo jak Twoje i nie chodzi o twoje widzi misie tylko o dobro dziecka. Nawet Pani w przedszkolu powiedziała, że często lepiej jak Tatuś odprowadza bo jest mniej związane z nim dziecko emocjonalnie najczęściej i łatwiej mu zostać. tatusiowie się też nie patyczkują tak jak mamy często ( a na pewno ja) więc tak jest po prostu lepiej. Może pogadaj z mężem, przedstaw mu to w ten sposób, przecież nie chodzi by stale ją odprowadzał, ale tydzień dwa

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan z wyprawka u nie na 0, w październiku będę robić research co jest faktycznie potrzebne, a potem przejdę do działania... średnio się cieszę z robienia zakupów :/ jestem chora jak pomyśle ze muszę skompletować wyprawkę.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja chyba też się rozchoruję z tego wszystkiego.
    Po tych 3 dniach mam dość, dzisiaj musiałam zabrać córkę do domu bo tak się darła i płakała że myślałam że zaraz pęknie, nie mogły jej panie uspokoić.
    Wymiękam serio.
    Bedzie dobrze niektore dzieci potrzebuja wiecej czasu.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miałam dzisiaj wizytę u gina i z mala wszystko ok :) szyjka długa, łożysko wysoko, od początku ciąży 3.4 kg na plusie ;) i to by było na tyle dobrych wieści bo znów infekcja grzybicza, do tego zapalenie pęcherza :/ jutro idę zrobić posiew moczu i znów 2 antybiotyki :/

Ja też jeszcze nic nie piore bo w zasadzie nie mam co ;) kupiłam tylko parę rzeczy :) poza tym najpierw musimy wyremontować i urządzić pokój dla dziecka żeby mieć gdzie to wszystko układać ;)

Szmaragdowa, Marzycielka111192, Didi_85, Vilu, Nadin lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 super wieści! Jak tu nie być zakochanym przy takich ślicznych usteczkach <3 <3 <3

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, muszę się z tym wyspać bo póki co wymiękam i zobaczymy jutro.
    Zaprowadzić ją zaprowadzę a co z tego wyjdzie...

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    muchobór mały :)

To mieszkamy prawie po sąsiedzku, bo ja na Popowicach ;p

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

XyZ
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kroko teraz bym jeszcze nie odpuszczała, jak rozmawiałam z psychologiem, to nawet parę tygodni może to trwać, powiedziała nam, że jak Zuzia po miesiącu będzie dalej płakać, by ją zabrać, bo to znaczy, że nie jest gotowa, ale do miesiąca próbować
    A tak na marginesie co to znaczy, że mąż nie chce. Przecież to jego dziecko tak samo jak Twoje i nie chodzi o twoje widzi misie tylko o dobro dziecka. Nawet Pani w przedszkolu powiedziała, że często lepiej jak Tatuś odprowadza bo jest mniej związane z nim dziecko emocjonalnie najczęściej i łatwiej mu zostać. tatusiowie się też nie patyczkują tak jak mamy często ( a na pewno ja) więc tak jest po prostu lepiej. Może pogadaj z mężem, przedstaw mu to w ten sposób, przecież nie chodzi by stale ją odprowadzał, ale tydzień dwa
    Jak byłam malutka to tata odprowadzał mnie do przedszkola. Wszystkie dzieci płakały za mamą a ja chciałam do mojego tatusia :P W rodzinie nadal mi to wypominają ;) a przedszkolanki wspominały latami.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po badaniu, nadal nie wiemy kto u mnie mieszka, kręgosłup w porządku, serduszko wygląda dobrze, ale nie mogła ocenić dróg wypływu, więc to nie do końca zbadane. Wiecie, to jakieś fatum jest :D zjadłam tą cholerną czekoladę żeby się malenstwo ruszało, po czym poczułam się tak zasłodzona że myślałam że zasnę i chyba to samo czuło dziecko, bo tylko leniwie ruszało rączką. Lekarka siedziała i patrzyła w ten ekran w nadziei że się jakoś poruszy i będzie lepszy widok no i nic z tego. Mój maluch ma całe 450g

Szmaragdowa a jakie masz odczucie odnośnie klinik?
    Muska, ja miałam usuwana torbiel na jajniku na klinikach i średnio to wspominam, nie mam na myśli warunków sanitarnych bo w końcu to nie hotel 4 lub 5 gwiazdkowy ale lekarzy właśnie

Kroko, może to taki kryzys :( oby Zuzi szybko przeszło, a może faktycznie z tatą byłoby łatwiej.

elize, też odczuwam taką presję, ale myślę że jeszcze mamy czas

Marzycielka, cudne usteczka :D

kate88:), Didi_85, Szmaragdowa, nick nieaktualny, ktosiowa, kasha86 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny wizyt.
    Myszka uparciuch mały.
    :)

Jutro mąż ma zaprowadzić Zuzię do przedszkola i zobaczymy co to będzie. To nie na moje nerwy. Serce mi pęka kiedy widzę jak płacze.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś, nie poddawaj się. Mojej szwagierki córka (3 latka) zaczęła teraz też przedszkole. Do 4 dni płakała i wyrywała się tak, że nie szło jej ubrać i ciężko było zaprowadzić, a od piątego dnia odwrotnie - ona chce iść i pogania rano tatę, żeby ją zawiózł jak najszybciej. Chodzi na 5 godzin dziennie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. CIesze sie,z Waszych wizyt i pieknie Wam dzieci rosna :D
    Wspieram kolejne wizytujace <3
    Kroko wspieram Was mocno <3

A my jestesmy dzisiaj po wizycie i niestety jest u nas srednio :(
    Coreczka jest zdrowa co jest najwazniejsze ale zostaje pomiarowo z tylu i to niestety juz ponad tydzien a niektore wymiary prawie 2 tyg. :( Dostalam Medargin na przyrost dziecka. Janeczka wazy 406 gram. A ja mam od tygodnia podwyzszone cisnienie :( przez co mam w poniedzialek zglosic sie do szpitala na badania na 3-4 dni. Bedzie ciezko z wyjazdem bo nie wiadomo czy maz dostanie urlop a jak nie dostanie to mam obserwowac cisnienie w domu i zrobic badania z krwi. A jak bedzie wysokie cisnienie nawet 140/90 to SOR.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życze dobrej nocy i zdrowka bo czytam,ze infekcje zwłaszcza grypowe szaleja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 21:41

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, jesteście kochane.

Inessa współczuję sutuacji, mnie też by było ciężko gdybym musiała iść do szpitala.
    Trzymam kciuki aby było dobrze.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:

Szmaragdowa a jakie masz odczucie odnośnie klinik?
    Muska, ja miałam usuwana torbiel na jajniku na klinikach i średnio to wspominam, nie mam na myśli warunków sanitarnych bo w końcu to nie hotel 4 lub 5 gwiazdkowy ale lekarzy właśnie

nooo w porównaniu do Olesnicy to... nie ma porównania. Na klinikach przeraza mnie te 5 boksów obok siebie do rodzenia w ktorych nie moze towarzyszyc mąż. Nie wyobrazam sobie jak to musi wygladac jak tam 5 babek na raz rodzi a jak zamykaja kamińskiego to bedzie oblezenie jeszcze wieksze. Co za patola w ogóle, ze takie duze miasto jak Wrocław ma tylko 4 porodówki z czego ta najwieksza własnie sie zamyka -.-

Jagna <3 24.01.2018
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej. CIesze sie,z Waszych wizyt i pieknie Wam dzieci rosna :D
    Wspieram kolejne wizytujace <3
    Kroko wspieram Was mocno <3

A my jestesmy dzisiaj po wizycie i niestety jest u nas srednio :(
    Coreczka jest zdrowa co jest najwazniejsze ale zostaje pomiarowo z tylu i to niestety juz ponad tydzien a niektore wymiary prawie 2 tyg. :( Dostalam Medargin na przyrost dziecka. Janeczka wazy 406 gram. A ja mam od tygodnia podwyzszone cisnienie :( przez co mam w poniedzialek zglosic sie do szpitala na badania na 3-4 dni. Bedzie ciezko z wyjazdem bo nie wiadomo czy maz dostanie urlop a jak nie dostanie to mam obserwowac cisnienie w domu i zrobic badania z krwi. A jak bedzie wysokie cisnienie nawet 140/90 to SOR.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życze dobrej nocy i zdrowka bo czytam,ze infekcje zwłaszcza grypowe szaleja <3[/QUOT

Ja mam ten sam problem, w zeszla srode trafilam do szpitala z cisnieniem 140/90, porobili wszystkie badania, stwierdzili nadcisnienie ciazowe. Udalo sie skutecznie zbic cisnienie i teraz czuje sie nawet duzo lepiej. Leiej dmuchac na zimne i w pore reagowac bo z cisnieniem nie ma zartow.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ