Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula u nas co do dziewczynki była pełna zgodność, że będzie Jagna. Podoba się to imię tylko mi i mężowi a cała reszta rodziny jęczy
Wczoraj okazało się, że faktycznie będzie dziewuszka więc dylematy nad imieniem dla chłopca odkładamy do następnej ciąży
Krokodylica, Paula_29, Andzia87, kasha86, emi2016, Patrycja27 lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny, u nas sporo się dzieje, Zuzia poszła do przedszkola i oczywiście tak jak podejrzewałam płacz na wejściu, potem się uspokaja ale co jakiś czas popłakuje i woła mamę, nie chce nic jeść w przedszkolu i chodziła 3 dni i już się rozchorowała. Siedziałyśmy więc tydzień w domu, dziś poszłyśmy ponownie i na nowo płacz
Ja w międzyczasie byłam na połówkowych, Mały dalej jest małym:) waży 334 gr i wychodzi z tego, że wszystko ok. Fałd karkowy 4,2 mm kość nosowa ok, serduszko, inne narządy, kręgosłup i przepływy w normie, szyjka długa, zamknięta więc wygląda na to że wszystko ok.
Tylko z imieniem dalej mamy problem. Zastanawiamy się nad Julianem i Feliksem, ale moi rodzice coś kręcą nosem. Wiem, że to my wybieramy ale jakoś jak tak mówią, to pojawiają się wątpliwości. Generalnie jest tak, że jak mnie się coś podoba to mojemu M nie no i na odwrót. A Wy jak z imionami?
Paula, my tez zastanawiamy sie nad Feliksem, troche mnie zdrobnienia zniechecaja - nie podoba mi sie Felek, Felis. A wiem z kolei, ze nie bede zawsze mowic pelna forma, bo tak juz mam, ze lubie zdrobnienia.
My mamy na stanie juz 2 chlopcow, wiec wybor tym trudniejszy, ze te najladniejsze juz wyczerpalismy.
A do Zuzi uwazam, ze Feliks pasuje znacznie nardziej niz Julian, choc wiem, ze to nie to decyduje o wyborze imienia.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny, u nas sporo się dzieje, Zuzia poszła do przedszkola i oczywiście tak jak podejrzewałam płacz na wejściu, potem się uspokaja ale co jakiś czas popłakuje i woła mamę, nie chce nic jeść w przedszkolu i chodziła 3 dni i już się rozchorowała. Siedziałyśmy więc tydzień w domu, dziś poszłyśmy ponownie i na nowo płacz
Ja w międzyczasie byłam na połówkowych, Mały dalej jest małym:) waży 334 gr i wychodzi z tego, że wszystko ok. Fałd karkowy 4,2 mm kość nosowa ok, serduszko, inne narządy, kręgosłup i przepływy w normie, szyjka długa, zamknięta więc wygląda na to że wszystko ok.
Tylko z imieniem dalej mamy problem. Zastanawiamy się nad Julianem i Feliksem, ale moi rodzice coś kręcą nosem. Wiem, że to my wybieramy ale jakoś jak tak mówią, to pojawiają się wątpliwości. Generalnie jest tak, że jak mnie się coś podoba to mojemu M nie no i na odwrót. A Wy jak z imionami?
Paula, miałam identyczne typy, Julian, Feliks albo Maksymilian, ale póki co wygrywa Julian
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, u nas będzie Leon
Do prania mam Lovele ale tego nie ma co za dużo kupować, bo wszystko zależy od reakcji malucha. A do spania na początek mam rozek, spiworek i kocyk, na razie nie planuje zakupu dużej pościeli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:15
kasha86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tylko z imieniem dalej mamy problem. Zastanawiamy się nad Julianem i Feliksem, ale moi rodzice coś kręcą nosem. Wiem, że to my wybieramy ale jakoś jak tak mówią, to pojawiają się wątpliwości. Generalnie jest tak, że jak mnie się coś podoba to mojemu M nie no i na odwrót. A Wy jak z imionami? -
Cześć dziewczyny.
Widzę, że badania na tapecie. Ja miałam połówkowe w zeszłym tygodniu. Na szczęście wszystko w porządku, a boję się o to na każej wizycie i w zasadzie dzień po każdej wizycie do kolejnej... Mam śliczną zdrową córeczkę z pierwszej ciąży, a potem 3 poronienia za sobą i teraz 5 ciąża i staram się jak mogę myśleć pozytywnie, ale wiecie jak jest...Dużo przeżyć i dużo blizn.
U nas wyszło że będzie chłopczykCo do imienia to nie możemy nic wybrać. Czyli standard
Mi też się podoba m.in. Julian, ale mąż jęczy że będą go wołać król julian
O dr Kukawczyńskiej słyszałam wiele dobrego, ale sama nie musiałam kardiologa szukać.
Póki co zamierzam też rodzić na Klinikach, więc może z paroma z Was tam się spotkamPierwsze dziecko też tam rodziłam.
Co do proszków i płynów - to lepiej nie używać w ogóle płynów do płukania. Z proszków to używałam na samym początku Lovela i Dzidziuś, a po 3 m-cach przeSZŁAM na Vizir Sensitive i było spoko.A po kolejnych paru w zasadzie prałam w tym co kupiłam w sklepie akurat. Nigdy nie mieliśmy problemów ze skóra niemowlaka.
Do spania w zimie polecam śpiworkiFajnie zapięte pod szyjką i dzieciątko zawsze okryte należycie. Córka mojA jest z sierpnia, więc muszę też poszukać jakiś ciepłych, bo dla niej to miałam same letniaczki takie.
Muszę po nią już lecieć do przedszkola, bo my też zaczęliśmy tą jakże piękną przygodę przedszkolnąSzmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość
-
AKTUALIZACJA - Muska
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
GosiakSTAŚ
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
❄31.12.2017❄
Mama-AliJULIAN
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192NIKODEM
Emotka29
LoviloviIGA
Inez87ALEXANDER
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaCHŁOPIEC
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMmMalwina
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLDZIEWCZYNKA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87
Helka891JULECZKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
AenuDZIEWCZYNKA
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
MaruderDZIEWCZYNKA
moniiikaaa
basiek86
makasaADAŚ
❄12.01.2018❄
anula1990DZIEWCZYNKA
ViluDARIA
❄13.01.2018❄
Ariess
KopciuszekDZIEWCZYNKA
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89DZIEWCZYNKA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85MIKOŁAJ
ktosiowaCHŁOPIEC
Żabcia Real oneCHŁOPIEC
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
Pooziomka
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
Szmaragdowa
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)DZIEWCZYNKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaCHŁOPIEC
K..a..s..i..a
KacperekiOliwkaVANESSA
P.CHŁOPIEC
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
KatiśHANIA
kasiarzynaCHŁOPIEC
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeNOEMI
MuskaCHŁOPIEC
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016
❄05.02.2018❄
jomi81DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
calza
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
33 dziewczynki
28 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:38
Muska lubi tę wiadomość
-
Kasha teraz piorę w bobini a najpierw w loveli. Płynu do płukania daję ale malutko.
Paula współczuję, my też przechodzimy przez adaptację w przedszkolu, ponoć dziś też były jakieś płaczki.
Co do imienia to my mamy wybrane od dawna Łucja i o zdanie nikogo nie pytam. A dzisiaj się wk**wiłam bo moi rodzice do mnie że może Zosia bo to tak ładnie (moja teściowa jest Zosia). Oni wybierali imiona dla swoich dzieci a mi nikt dla mojego dziecka nie będzie wybierał!Szmaragdowa, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość
-
moje dzieciątko też ważyła teraz na połowkowych w 20 tyg 346 gr ... my wybraliśmy córci imię Vanessa ale rodzicę kreca nosem że takie sobie imię ja się tym nie przejmuje...1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Aenu wrote:My chyba będziemy mieć Oliwię
ale jeszcze temat jest debatowany
Mi się również podoba Adrianna, Michalina, Natalia, Antosia, Emilka
ale mąż jest uparty na Oliwię.
i tęż mąż wybrał to imię
lubię to:)
Aenu lubi tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
My byliśmy zgodni co do Zuzi i do Leona, ale teraz przyszło nam wybrać kolejne. Mi się te imiona(Julian, Feliks) podobają bardzo ale właśnie zdrobnienia mniej, dlatego jeszcze myślę
Połówkowe robiłam 19+6 i wtedy mały ważył 334, Zuzia ważyła 321 więc bardzo podobnie
Co do proszków to ja też mam lovellę albo dzidziusia. Płyny takie same.
Co do spania to Zuzia się urodziła w lipcu więc upały, spała bez niczego choć miałam rożek, pościel i śpiworek. Rożka nie polecam, pościel ok, ale dla większego dziecka a śpiworek zależy jaki. My mieliśmy taki własnie co trzeba było rączki wkładać i to była masakra, bo karmieniu jak usnęła i próbowaliśmy ją do tego wpakować to zawsze się budziła i złościła, dlatego jak byłam w ciąży z Leonem kupiłam śpiworek(becik) na zamek bez rączek, gdzie się tylko wkłada dziecko. Zobaczymy jak zda egzamin
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/189919/s/miminu-becik-do-spania-i-karmienia-chmurki-blekitne/Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 17:35
kasha86, WhyMe lubią tę wiadomość
-
Właśnie się poryczałam, czytając, że zmarł ten noworodek z karetki przewróconej w weekend przez taksówkę
Wcześniaczek jechał z porodówki do szpitala, gdzie była neonatologia... dosłownie, chyba bym zagryzła sprawcę wypadku
(
i o ile wcześniej się jeszcze zastanawiałam nad różnymi szpitalami, to teraz wygrywa ten z neonatologią -
Są jeszcze śpiworki zapinane napkami na ramionkach,a wzdłuż albo z boku na zamek.Takie mieliśmy i to było super.Otwieralam cały,kładłam dzidziusia i na spokojnie zapinalam na ramionkach i zamek.faktycznie te z wkładaniem rączek to problem,zwłaszcza przy maluszkach.